Fotograaf: Stefan Verkerk

Bernina Express Treintour

De route van de Bernina Express staat bekend als één van de mooiste ter wereld. Niet voor niets is de route van deze trein door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Hoogtepunten van deze reis zijn het indrukwekkende Landwasserviaduct en het bijzondere spiraalviaduct bij Brusio. Ook de reis door de langste tunnel ter wereld, de Gotthard Basistunnel, staat tijdens deze reis op het programma.


Reisschema

dag 1

Nederland - Zwitserland

Vandaag gaat de reis vanaf elk gewenst station in Nederland (of België) richting Zwitserland. De reis gaat eerst richting Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal of Arnhem. Vandaar vertrekt de directe ICE naar het Zwitserse Basel. Aansluitend gaat de reis richting Zürich (overstap) en vervolgens naar Chur. Onderweg is er prachtig uitzicht op de Zwitserse meren Zürichsee en Walensee. In Chur is er aansluiting op de trein naar Filisur en Bergün. Dan is de aankomst tusen 19:00 uur en 19:15 uur.

ICE te Amsterdam CentraalChur, de oudste stad van ZwitserlandStation Zürich Hauptbahnhof

Hotel Grischuna Filisur

lees meer
dag 2

Via de Bernina Express naar Lugano

Vandaag staat de reis met de wereldberoemde Bernina Express op het programma. De trein overwint grote hoogteverschillen en het uitzicht is adembenemend. Bijvoorbeeld op de Bernina pass op 2253 meter. Hier passeert de trein het meer Lagio Bianco. Zeer bijzonder is ook het spraakmakende spiraalviaduct bij Brusio. De rit eindigt in het Italiaanse Tirano. U kunt hier optioneel de reis per Bernina Express bus vervolgen (aanbevolen) naar Lugano, of per trein via Milaan reizen. In Lugano eindigt de reis. De bus rijdt in de winter niet (dagelijks).

Het Spiraalviaduct van BrusioDe Bernina Express op het spiraalviaduct van BrusioBernina Express passeert Lago BiancoUitzicht Bernina ExpressEen trein van de Rhätische Bahn op het LandwasserviaductSpiraalviaduct Brusio

Hotel Federale Lugano

lees meer
optionele dag

Lugano - Luzern

Het is een goede keuze om de rondreis met een dag te verlengen. U reist vandaag vanuit Lugano naar Luzern. U kunt dit doen via de snelle route via de Gotthard Basistunnel, maar nog mooier is dit via de oude Gotthard route, waarmee u langer kunt genieten van het Zwitserse berglandschap. Via de oude Gotthard route rijdt elk uur een regionale trein (met overstap in Erstfeld).

Met de trein door de Gotthard

Hotel Central Luzern

lees meer
dag 3

Terugreis

Vandaag gaat de reis terug naar Nederland. Eerst neemt u de trein naar Basel, waar er aansluiting is op de ICE richting Nederland.

Met de trein door de Gotthard-Basistunnel

Bernina Express Treintour

v.a. 395,- p.p.
boek deze reis
Een trein van de Rhätische Bahn op het Landwasserviaduct

Goed om te weten

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Bernina Express Treintour

v.a. 395,- p.p.
boek deze reis