Treinrondreis.nl
Foto: SBB / swiss-image.ch/Dominik Baur

Grand Panorama Rondreis (1e klas)

Extra genieten van het prachtige Zwitserse landschap? Dat kan. Tijdens deze reis reist u met alle bekende Zwitserse panoramatreinen. Door de extra grote ramen kunt u in deze treinen nog beter van het uitzicht genieten. Als bonus reist u ook op de terugreis grotendeels (tot Düsseldorf) met een Zwitserse panoramatrein en reist u via het mooie traject langs de Rijn.

Geniet in de 1e klas van de mooiste Zwitserse spoorlijnen
Alle beroemde panoramatreinen inbegrepen
Reserveringen inbegrepen (waarde: tot € 212 bij twee pers.)
Inclusief hotels op loopafstand van het station

Panoramatreinen

U reist onder andere met de Bernina Express, Glacier Express, Gotthard Panorama Express en Luzern Interlaken Express (GoldenPass Line). Ook de Bernina Bus en de boot Flüelen - Luzern via de Vierwaldstättersee is inbegrepen. Bij alle treinen reist u (indien beschikbaar) in de 1e klas! Bovendien is bij deze reis een kleine gratis reisgids inbegrepen!

Drie varianten van deze reis

Omdat de Grand Panorama Rondreis onze favoriet is, bieden we drie varianten van deze reis aan:

  • De standaard variant. Dat is deze treinreis. U reis per ICE naar Zwitserland en u kunt per panoramtrein weer richting Nederland reizen. U reist tussen Koblenz en Keulen deels langs de Rijn. De GoldenPass Panoramic is optioneel. U reis van Lugano naar Filisur met de Bernina Bus en Bernina Express door Italië heen (en moet ook aan de Italiaanse inreisbeperkingen voldoen). Standaard duur: 5 dagen, extra dagen mogelijk. Terugreis per nachttrein ook optioneel mogelijk (heenreis niet). Vanaf € 963 pp.
  • De Plus variant. U reist per nachttrein van en naar Zwitserland. De GoldenPass Panoramic is in deze treinreis opgenomen in het standaard programma. Een andere bonus is een boottocht over de Thunersee. U hoeft bij deze treinreis Italië niet in te reizen, terwijl u wel vrijwel de volledige route van de Bernina Express kunt afleggen. (Alleen de laatste drie kilometer mist u, als u Italië niet wilt inreizen.) De Bernina Bus is geen onderdeel van deze reis. Standaard reisduur: 8 dagen, extra dagen mogelijk. Vanaf € 1039 pp. Dit is op basis van een ligplek in de nachttrein in een gedeelde coupe. Voor een comfortabele privécoupé in het slaaprijtuig komt er ongeveer € 240 p.p. bij)
  • Zwitserland Only. In deze variant reist u op eigen gelegenheid naar Zwitserland, en maakt u vervolgens dezelfde treinreis. U verblijft niet in Interlaken, maar in de regio Luzern. Standaard duur: 5 dagen, extra dagen mogelijk. Vanaf € 783 pp.

Extra dagen

Onze tip: breid de reis uit met een paar extra dagen, zodat u ook ter plekke kunt genieten en meer rust heeft. Zelf zijn wij vooral enthousiast over de reisverlenging in Interlaken en Lugano, zeker in combinatie met de dagexcursies. Maar ook in Zermatt en Filisur/Bergün kunt u de reis onderbreken en genieten van de mooie omgeving.

De beste prijzen voor deze reis vindt u in oktober en april. De vanaf-prijzen zijn op basis van twee personen.

Hotels: Tijdens het boekingsproces selecteert u in welk hotel u wilt verblijven. Uiteraard werken we uitsluitend samen met goed gewaardeerde hotels.

Deze reis valt in de rubriek Treinreizen Zwitserland en Rondreis Zwitserland.

Reis route: Grand Panorama Rondreis (1e klas)

Reisschema

dag 1

Nederland - Interlaken

Vandaag gaat de reis vanaf elk gewenst station in Nederland per ICE naar Zwitserland. De directe ICE vertrekt vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem. In Basel stapt u over op de trein naar Interlaken. Tijdens deze reis heeft u mooi uitzicht op de Thunersee en kunt u al wennen aan het mooie uitzicht dat de komende dagen op het programma staat. Als u 's nachts wilt reizen, in plaats van overdag, dan kunt u kiezen voor de Plus variant van deze treinreis.

Hotel Bernerhof Interlaken

lees meer
optionele dag

Extra dag Interlaken

Kies voor een extra dag in Interlaken en geniet van de mooie natuur. In deze omgeving kunt u prima wandelen of fietsen. Optioneel zijn ook excursies bij te boeken. Bijvoorbeeld per trein naar de Jungfraujoch, de Top of Europe. Ook mogelijk: een excursie per cruise naar Thun en vervolgens per trein naar de oude binnenstad van Bern (UNESCO werelderfgoed). We kunnen op verzoek tickets voor de Jungfraujoch via ons regelen. U kunt ook overwegen dit ter plekke te regelen. Tickets voor de Jungfraujoch zijn namelijk vrij prijzig (oplopend tot € 175 per persoon) en het is jammer als u geen goed weer heeft. Als u wilt dat wij de tickets voor de Jungfraujoch regelen, maak dan een opmerking tijdens het boeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

GoldenPass Line & Gotthard Panorama Express

Vandaag reist u per panoramatrein via de GoldenPass Route met de Interlaken Luzern Express. Deze mooie route gaat via de Brünigpas. Daarna staat het eerste stuk van de Voralpen-Express op het programma, ook een Zwitserse panoramatrein. In Arth Goldau stapt u in de Gotthard Panorama Express (maandags, vóór 15 april en na 16 oktober regionale trein i.p.v. panoramatrein). Ook nu weer wordt u getrakteerd op prachtig uitzicht. Het is optineel mogelijk om in Luzern de boot naar Flüelen te nemen, in plaats van de Voralpen-Express.

Hotel Federale Lugano

lees meer
optionele dag

Dagje Lugano, Bellinzona of Locarno

Even een dagje niet in de trein zitten? Kies voor een extra nacht in de regio Lugano en geniet van een dagje in Ticino. Bij het inchecken bij uw hotel krijgt u de Ticino Pass, waarmee u gedurende uw gehele verblijf gratis kunt reizen met het openbaar vervoer in heel de provincie. U kunt dus een dagje Lugano doen, de bekende kastelen van Bellinzona (UNESCO werelderfgoed) bezoeken of naar de mooie stad Locarno gaan.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Met de Bernina Express richting St. Moritz en Chur

De reis begint met de Bernina Bus vanuit Lugano naar Tirano. Onderweg heeft u onder andere mooi uitzicht op het Comomeer. In Tirano is er tijd voor een hapje en een drankje, daarna begint de reis met de Bernina Express, volgens ons de mooiste treinreis van Europa. U neemt plaats in de prachtige panoramarijtuigen en passeert onder andere het bijzondere keerviaduct van Brusio en de net zo indrukwekkende Bernina Pass. U verblijft in een hotel in Filisur of Bergün.

Hotel Garni Albula

lees meer
optionele dag

Ontdek Graubünden

Deze dag kunt u vrij besteden, u kunt onbeperkt reizen met de trein. Zo is het mogelijk om per trein St. Moritz te bezoeken (wat ons betreft een overgewaardeerde plaats), maar ook om per historische locomotief Krokodil naar Davos te reizen en/of naar Chur (oudste stad van Zwitserland). Ook leuk: de Chur-Arosa-Bahn.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Wandelen rond Filisur

Even een dagje niet in de trein zitten? Dan is wandelen in de omgeving ook leuk. Zo loopt u in een kleine twee uur naar Wiesen. Vlak voor de eindbestemming loopt u over het mooie Wiesner-spoorviaduct. Ook kunt u wandelen in de omgeving van het beroemde Landwasserviaduct. (Op deze dag is de trein niet inbegrepen).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Glacier Express naar Zermatt

De indrukwekkende reis van gisteren krijgt een vervolg. Het eerste deel van de reis gaat via de Albula spoorlijn. Die behoort net als de Bernina spoorlijn van gisteren tot het UNESCO werelderfgoed. Vandaag passeren we het reusachtige Landwasserviaduct, de Rijnkloof, de Oberalppass en tot slot het Mattertal. We eindigen onze reis aan de voet van de Matterhorn, in Zermatt. (Of overnacht indien gewenst in Täsch.)

Hotel Butterfly Zermatt

lees meer
optionele dag

Extra dag Zermatt / Gornergratbahn

Vandaag kunt u een extra dag in Zermatt plannen en bijvoorbeeld de Gornergratbahn bezoeken. Tickets voor de Gornergratbahn adviseren wij u ter plekke te kopen, zodat u de weersomstandigheden mee kunt laten wegen. (Bij mist adviseren wij niet naar de Gornergrat te gaan).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Per GoldenPass Panoramic naar Lausanne

Verleng uw reis, en reis vanuit Zermatt via Brig, Spiez, Zweisimmen en Montreux naar Lausanne. Tijdens deze optionele reisdag reist u met de GoldenPass Panoramic. De trein baant zich een weg door het landschap. Indrukwekkend is de afdaling met uitzicht op het meer van Genève. In Montreux heeft u de gelegenheid voor een korte stop, maar u kunt ook direct doorreizen naar Lausanne. Overnachten in Lausanne of optioneel in berghotel nabij Montreux.

Hotel Elite Lausanne

lees meer
dag 5

Per Panoramatrein naar Nederland

Vandaag is alweer het einde van deze indrukwekkende rondreis. Om de rondreis in stijl af te sluiten kunt u kiezen om per panoramatrein terug te reizen naar Nederland. Onderweg heeft u tussen Koblenz en Rijn mooi uitzicht op de Rijn. In Düsseldorf stapt u over op de ICE naar Nederland.

Ook mogelijk is om in Basel al direct in te stappen in de ICE naar Nederland of tegen meerprijs per nachttrein terug te keren naar Nederland. In dat geval geen panoramatrein meer en geen mooi uitzicht langs de Rijn. Als u kiest voor de nachttrein komt u een dag later aan in Nederland en reist u in Nederland na het verlaten van de nachttrein in de 2e klas.

Grand Panorama Rondreis (1e klas)

Eén van onze favorieten. Comfortabel genieten van het Zwitserse landschap. Boek vandaag nog!

v.a. 915,- p.p.
Rondreis samenstellen
Gotthard Panorama Express

Hoogtepunten Grand Panorama 1e klas

Glacier express

Langzaamste sneltrein ter wereld

Bernina Express

Via de Albula- en Berninaspoorlijn
bekijk alle hoogtepunten

Optioneel in deze reis

Diner

In Lugano en Filisur is halfpension mogelijk.

Boot Luzern - Fluëlen

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinticket van en naar Zwitserland

1e klas treinticket naar Zwitserland vanaf elk station in Nederland of België v.v.

Treintickets in Zwitserland

Alle benodigde treintickets (1e klas) binnen Zwitserland (Interrail Global Pass).

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Reis- en annuleringsverzekering

Lokale toeristenbelasting

Goed om te weten

De genoemde panoramatreinen zijn inbegrepen, mits deze rijden.

  • De Glacier Express rijdt niet van 24 oktober 2022 t/m 10 december 2022.
  • De Gotthard Panorama Express rijdt alleen van 15 april 2022 t/m 1 mei 16 oktober 2022, niet op maandag.
  • De Bernina Bus rijdt in februari, maart en november niet dagelijks.

Indien de genoemde treinen (of bus) niet rijden, gaat de reis per regionale trein.

Tarieven
De genoemde vanaf-prijzen zijn op basis van twee personen. In het laagseizoen kunt u vaak de voordeligste tarieven vinden, bijvoorbeeld in maart en november.

Treinticket
De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, geleverd als mobiel pas. Deze kunt u alleen op een smartphone of tablet laden. Vraag naar de mogelijkheden als u een papieren pas wilt. Hiervoor wordt een toeslag gevraagd.

Italiaanse inreisbeperkingen
Het is belangrijk om te beseffen dat de inreisbeperkingen en covid-regels voortdurend kunnen wijzigen. Daarom hebben we ook onze annuleringsvoorwaarden versoepeld (zie hieronder). Ook is het goed om te beseffen dat als u naar Tirano reist, de Italiaanse inreisbeperkingen van toepassing zijn. U heeft mogelijk een negatieve test nodig om Italië binnen te reizen. Daarom adviseren we u een extra dag in Lugano toe te voegen, zodat u ruimte heeft om indien nodig u zich te laten testen. Als u kiest voor de reis Grand Panorama Plus hoeft u Italië niet in te reizen.

Afwijkende voorwaarden
Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. Tot 21 dagen voor vertrek kunt u annuleren en krijgt u de volledige reissom terug, minus € 25 annuleringskosten per persoon. Dagexcursies die als optie worden aangeboden zijn in de regel niet annuleerbaar. Vanaf 20 dagen tot 15 dagen voor vertrek worden ook de toeslagen van express treinen niet vergoed (€ 25 voor de Bernina Express, € 15 voor de Bernina Bus, € 49 voor de Glacier Express, € 15 voor de Gotthard Panorama Express). Deze kosten zijn per persoon. Vanaf 14 dagen voor vertrek is de reis in principe niet meer annuleerbaar. In uitzonderlijke omstandigheden is Treinrondreis.nl bereid te onderzoeken of er lagere annuleringskosten toegepast kunnen worden.

De beschikbaarheid van de hotels wordt handmatig gecontroleerd.

Veel gestelde vragen

Wat voor treinticket krijg ik?

U krijgt alle benodigde treintickets. De basis is een mobiele Interrailpas, aangevuld met reserveringen en voor zover nodig andere tickets. Tijdens het reizen houdt u een reisschema bij in de Interrail-app. Wij maken voor u al een reisschema zodat het invullen extra snel gaat. Bovendien is de Interrail-app gekoppeld aan een reisplanner.

Deze rondreis voldoet niet helemaal aan mijn wensen. Is maatwerk mogelijk?

Ja. U kunt een offerte aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op via contact@treinrondreis.nl. Schrijf daarin duidelijk wat uw wensen zijn en wat de door u gewenste vertrekdag of vertrekperiode is. U krijgt van ons dan een op maat gemaakte offerte.

Ik wil graag in een ander hotel verblijven, kan dat?

Ja, in veel gevallen wel. Als het hotel van uw keuze er niet tussen staat dan kunt u met ons contact opnemen en maken we voor u een vrijblijvende offerte. We zijn bereikbaar via Whatsapp (010-26 13 0 43), e-mail (contact@treinrondreis.nl) of telefoon (010-26 13 0 43). U kunt ook via het offerteformulier een prijsopvraag doen.

Ik reis met kinderen, zijn er ook familiekamers?

We maken voor u graag een maatwerkofferte. U kunt een offerte aanvragen via onze website, via Whatsapp (010-26 13 0 43) of via e-mail (contact@treinrondreis.nl). Uiteraard kunt u ook gewoon contact opnemen via de telefoon.

Weet ik zeker of ik verblijf in de door mij geselecteerde hotels?

Hotels worden handmatig op basis van uw voorkeuren geboekt. Indien deze niet beschikbaar zijn wordt er met u contact opgenomen en bieden we alternatieven zodat de rondreis gewoon door kan gaan. Als de alternatieven niet aan uw wensen voldoen kunt u kosteloos annuleren.

Kan ik afwijken van het reisschema?

We stellen met zorg een reisschema op, maar als u daarvan wilt afwijken dan kan dat. We leveren u een flexibel treinticket, waarmee u ook eerder of later kunt reizen. U kunt echter niet zomaar de Glacier Express, Bernina Express of Gothard Express op een ander tijdstip nemen, dit vanwege de reserveringsplicht.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

Kan ik indien gewenst eerder naar huis terugkeren?

Ja. We bieden een flexibele reispas (Interrail). Als u om wat voor reden ook eerder naar huis wilt, dan kan dat. Later kan ook, maar de eventuele extra overnachtingen zijn dan niet bij de prijs inbegrepen. Ook het aantal dagen waarop u met de trein kunt reizen wijzigt niet. Indien u op eigen initiatief eerder terugkeert naar huis vindt er geen restitutie plaats.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens de rondreis?

Op dit moment is dat inderdaad in vrijwel heel Europa verplicht. In o.a. Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië dient dit een zogenaamd FFP2-mondkapje te zijn. Als u reist met de nachttrein (Nightjet) dan geldt het volgende: tijdens het slapen hoeft u geen mondkapje te dragen. Als u met bekende mensen bent in de lig- of slaapcoupe, dan hoeft u ook geen mondkapje te dragen. Deelt u de coupé met vreemden? Dan moet u wel een mondkapje dragen.

Ik wil vooruit reizen, kan dat?

Vooraf is niet bekend welke stoelen vooruit of achteruit gaan. Als u met twee personen bent en u wilt graag vooruit reizen, kunt u aangeven dat u twee zitplaatsen tegenoverelkaar wilt. Dan kan één persoon zitten in de rijrichting.

Geef dit aan bij het opmerkingenveld tijdens het boeken of stuur na het boeken direct een e-mail om deze wens door te geven.

Kan ik door Zwitserland reizen als ik niet gevaccineerd ben?

We raden het zeer sterk af. U reistd door Duitsland naar Zwitserland. U moet vrijwel elke dag over een negatieve testuitslag kunnen beschikken. Die heeft u nodig bij hotels, restaurants, de Glacier Express en de Bernina Express. In het standaard programma is er onvoldoende ruimte om u zich onderweg te laten testen. U heeft dan een extra verblijfsdagen nodig. U bent zelf verantwoordelijk voor de tests en dat u hier extra dagen voor bijboekt. Ook als u naar Nederland terugkeert heeft u een vaccinatiebewijs nodig of een recente negatieve testuitslag nodig.

Grand Panorama Rondreis (1e klas)

Eén van onze favorieten. Comfortabel genieten van het Zwitserse landschap. Boek vandaag nog!

v.a. 915,- p.p.
Rondreis samenstellen