Foto: SBB / swiss-image.ch/Dominik Baur

Grand Panorama Rondreis (1e klas)

Extra genieten van het prachtige Zwitserse landschap? Dat kan. Tijdens deze reis reist u met alle bekende Zwitserse panoramatreinen. Door de extra grote ramen kunt u in deze treinen nog beter van het uitzicht genieten. Als bonus reist u ook op de terugreis grotendeels (tot Düsseldorf) met een Zwitserse panoramatrein en reist u via het mooie traject langs de Rijn.

Geniet in de 1e klas van de mooiste Zwitserse spoorlijnen
Alle beroemde panoramatreinen inbegrepen
Reserveringen inbegrepen (waarde: tot € 212 bij twee pers.)
Inclusief hotels op loopafstand van het station

U reist onder andere met de Bernina Express, Glacier Express, Gotthard Panorama Express en Luzern Interlaken Express (GoldenPass Line). Ook de Bernina Bus en de boot Flüelen - Luzern via de Vierwaldstättersee is inbegrepen. Bij alle treinen reist u (indien beschikbaar) in de 1e klas! Bovendien is bij deze reis een kleine gratis reisgids inbegrepen!

Onze tip: breid de reis uit met een paar extra dagen, zodat u ook ter plekke kunt genieten. Zelf zijn wij vooral enthousiast over de reisverlenging in Interlaken en Lugano, zeker in combinatie met de dagexcursies. Maar ook in Zermatt en Filisur/Bergün kunt u de reis onderbreken en genieten van de mooie omgeving.

De beste prijzen voor deze reis vindt u in oktober en april. De vanaf-prijzen zijn op basis van twee personen.

Hotels: Tijdens het boekingsproces selecteert u in welk hotel u wilt verblijven. Uiteraard werken we uitsluitend samen met goed gewaardeerde hotels.

Reisschema

dag 1

Nederland - Interlaken

Vandaag gaat de reis vanaf elk gewenst station in Nederland per ICE naar Zwitserland. De directe ICE vertrekt vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem. In Basel stapt u over op de trein naar Interlaken. Tijdens deze reis heeft u mooi uitzicht op de Thunersee en kunt u al wennen aan het mooie uitzicht dat de komende dagen op het programma staat.

ICE te Amsterdam Centraal

Hotel Bernerhof Interlaken

lees meer
optionele dag

Extra dag Interlaken (optionele excursies)

Kies voor een extra dag in Interlaken en geniet van de mooie natuur. In deze omgeving kunt u prima wandelen of fietsen. Optioneel zijn ook excursies bij te boeken. Bijvoorbeeld per trein naar de Jungfraujoch, de Top of Europe. Ook mogelijk: een excursie per cruise naar Thun en vervolgens per trein naar de oude binnenstad van Bern (UNESCO werelderfgoed). Maximaal een excursie per dag.

InterlakenInterlakenInterlakenInterlaken
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

GoldenPass Line & Gotthard Panorama Express

Vandaag reist u per panoramatrein via de GoldenPass Route met de Interlaken Luzern Express. Deze mooie route gaat via de Brünigpas. Daarna staat het eerste stuk van de Voralpen-Express op het programma, ook een Zwitserse panoramatrein. In Arth Goldau stapt u in de Gotthard Panorama Express (maandags en na 18 oktober regionale trein i.p.v. panoramatrein). Ook nu weer wordt u getrakteerd op prachtig uitzicht. Het is optineel mogelijk om in Luzern de boot naar Flüelen te nemen, in plaats van de Voralpen-Express.

Luzern Interlaken Express

Hotel Federale Lugano

lees meer
optionele dag

Dagje Lugano, Bellinzona of Locarno

Even een dagje niet in de trein zitten? Kies voor een extra nacht in de regio Lugano en geniet van een dagje in Ticino. Bij het inchecken bij uw hotel krijgt u de Ticino Pass, waarmee u gedurende uw gehele verblijf gratis kunt reizen met het openbaar vervoer in heel de provincie. U kunt dus een dagje Lugano doen, de bekende kastelen van Bellinzona (UNESCO werelderfgoed) bezoeken of naar de mooie stad Locarno gaan.

LuganoBellinzonaLocarnoLuganoBellinzonaLocarno
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Met de Bernina Express richting St. Moritz en Chur

De reis begint met de Bernina Bus vanuit Lugano naar Tirano. Onderweg heeft u onder andere mooi uitzicht op het Comomeer. In Tirano is er tijd voor een hapje en een drankje, daarna begint de reis met de Bernina Express, volgens ons de mooiste treinreis van Europa. U neemt plaats in de prachtige panoramarijtuigen en passeert onder andere het bijzondere keerviaduct van Brusio en de net zo indrukwekkende Bernina Pass. U verblijft in een hotel in Filisur of Bergün.

Mee met de Berina Express

Hotel Garni Albula

lees meer
optionele dag

Ontdek Graubünden

Deze dag kunt u vrij besteden, u kunt onbeperkt reizen met de trein. Zo is het mogelijk om per trein St. Moritz te bezoeken (wat ons betreft een overgewaardeerde plaats), maar ook om per historische locomotief Krokodil naar Davos te reizen en/of naar Chur (oudste stad van Zwitserland). Ook leuk: de Chur-Arosa-Bahn.