Stoom & Spoorromantiek

Tijdens deze bijzondere treinrondreis geniet u niet alleen van prachtig uitzicht, maar ook van de Zwitserse spoorhistorie. Zo reist u over de mooie spoorlijn Davos - Filisur met de legendarische Zwitserse Krokodil uit de jaren '20 van de vorige eeuw. Daarnaast beklimt u per stoomtrein de Furkapas. Verder kunt u de reis uitbreiden, zodat u ook met de stoomtrein van de Brienzer Rothorn Bahn meekunt.

Reis met de legendarische "Krokodil"
Per stoomtrein over de Furkapas
Openluchtrijtuig naar Arosa (bij mooi weer)
Uit te breiden met stoomtrein Brienz Rothorn Bahn

Een andere bijzondere ervaring is een rit met het openluchtrijtuig over de Arosa spoorlijn. Tijdens deze treinrondreis legt u het mooiste traject van de Glacier Express (Filisur - Chur - Andermatt) af per regionale trein. De minder bekende, maar zeker niet minder mooie, Andermatt - Göschenenspoorlijn kunt u eveneens afleggen.

Reisschema

dag 1

Per trein naar Landquart / Chur

Reis vanaf een station naar keuze richting Zwitserland. U stapt in Amsterdam, Utrecht of Arnhem in de directe ICE naar Basel. De reis gaat vervolgens via Zürich (overstap) naar Chur (overstap). Onderweg heeft u mooi zicht op de Zürichsee en Walensee. Vanaf Chur gaat de reis via de prachtige Albula spoorlijn naar Filisur / Bergün. Onderweg passeert u het Landwasserviaduct. Hier overnacht u in een hotel naar keuze. U komt rond 19 uur aan.

dag 2

Krokodil & Landwasserviaduct

Vandaag reist u naar Davos. Daar wacht de legendarische locomotief "de Krokodil" op u, en neemt u plaats in één van de nostalgische rijtuigen*. Na een rit van ongeveer 50 minuten komt Filisur in beeld. Daar stapt u over op de trein naar Chur, via het Landwasserviaduct. In Chur heeft u tijd voor de lunch en een kleine stadswandeling. Vervolgens wacht een bijzondere rit naar Arosa. Tijdens deze rit kunt u bij mooi weer plaats nemen in een openlucht rijtuig. Daarna keren we weer terug naar Chur / Landquart.
* De RhB behoud het recht om ook een reguliere trein in te zetten.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Per stoomtrein over de Furkabahn

Vandaag maken we een mooie reis door de Rijnkloof en de Oberalppass. Maar het hoogtepunt is een twee uur durende rit met Furka-stoomtrein (2e klas) van de Dampfbahn Furka Bergstrecke (DFB). We eindigen onze reis in Realp, waar we - vlakbij de Furkabahn - overnachten.

Hotel des Alpes Realp

lees meer
dag 4

Verlenging Brienz Rothorn Bahn of naar huis

Naar huis? Of nog een prachtige rit maken met de stoomtrein van de Brienz Rothorn Bahn en overnachten op één van de mooiste locaties van Zwitserland? Een aanbod wat u bijna niet kunt afslaan. Zelf dient u het aanbod Rothorn Night (100 CHF p.p.) te reserveren via berghaus@brb.ch (reisorganisaties mogen dat helaas niet doen). Hierbij is ook een retour Brienz - Rothorn per stoomtrein bij inbegrepen. Wij zorgen voor de treintickets naar Brienz, en vanuit Brienz weer terug naar Nederland. Verlengd u de reis niet? Dan gaat de reis vanuit Realp via Brig, Bern en Basel naar Nederland.

Stoom & Spoorromantiek

vraag offerte aan
Per stoomtrein over de Furkapas

Inbegrepen in deze reis

Niet inbegrepen in deze reis

Stoom & Spoorromantiek

vraag offerte aan

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Geen bezoekadres
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2023 Treinrondreis.nl