Interrail Mobile Pass. Hoe werkt het?

Interrail wordt tegenwoordig geleverd als mobiele pas. Dit levert je extra flexibiliteit op. We leggen graag uit hoe de mobiele pas werkt en waar je rekening mee moet houden.

Flexibiliteit

De mobiele pas heeft een aantal voordelen. De belangrijkste is misschien wel de flexibiliteit. Koop je nu een pas, maar wijzigen je reisplannen? Geen probleem. Je kunt de ingangsdatum altijd nog aanpassen*, mits deze nog niet is aangebroken. Binnen 11 maanden na aankoop moet je uiteindelijk de pas laten ingaan.

Ook wat betreft de reisdagen ben je flexibel. Heb je een pas met een bepaald aantal reisdagen binnen één of twee maanden? Ook de reisdagen kun je voor ingangsdatum van de reisdag nog wijzigen*. Heb je dus een reisdag ingepland staan, maar zijn je reisplannen veranderd? Geen probleem. Zorg uiteraard wel dat je voor je nieuwe reisdatum checkt of je (nieuwe) reserveringen nodig hebt.

Hoe werkt de mobiele pas van Interrail?

Voldoende batterij

De mobiele pas kun je op één smartphone laden. Uitprinten is niet mogelijk. Het is daarom belangrijk dat je onderweg altijd voldoende batterij hebt. In veel treinen heb je tegenwoordig ook stopcontacten, zodat je eenvoudig je smartphone kunt opladen. Een powerbank kan hadig zijn. Op één smartphone kun je wel meerdere Interrailpassen laden. Dat is handig als je met meerdere personen reist. Dan hoeft er maar één telefoon altijd batterij te hebben. Voordat je op reis gaat moet je de mobiele pas activeren. Doe je dat niet, dan is je Interrailpas niet geldig. Om je pas te activeren moet je het nummer van je paspoort of ID-kaart invullen. Deze moet je tijdens de reis ook bij je hebben.

Eisen aan je apparaat

Heb je een iPhone? Dan moet je minimaal iOS 15 of hoger gebruiken en voldoet alleen de iPhone 6 of nieuwer. Bij Android heb je Android 6.0 of hoger nodig. Onder Android vallen erg veel telefoons, zoals die van Samsung en Google.

Reisschema

Je moet met de Interrailpas altijd bijhouden met welke treinen je reist. Dat deed je vroeger op papier. Nu in de app van Interrail. In de app zit ook een reisplanner. Vanuit de reisplanner kun je een reis toevoegen aan je mobiele pas. Wel zo handig. Kun je jouw reisplan niet in de reisplanner vinden? Geen nood. Je kunt ook handmatig een reis invoeren.

Barcode voor controle

Bij controle in de trein kun je in de Interrail app een barcode tonen. Voor elke reisdatum wordt er een barcode gegenereerd, met daarbij de reizen die je op die dag maakt. Met de barcode kun je bijvoorbeeld ook in Nederland de ov-chipkaartpoortjes openen.

Internet-verbinding

Je hebt een internetverbinding nodig om bepaalde functies van de app te gebruiken terwijl je met je mobiele pas reist. Ook heb je een internetverbinding nodig om je pas te activeren. Maar het is niet erg als je op een moment even geen internet heeft. Wel wordt om de zoveel tijd de geldigheid van je ticket gecontroleert, om fraude te voorkomen. Daarom moet je minimaal één keer per drie dagen online zijn. 24 uur voordat de 3 dagen voorbij krijg je een melding, zodat je een internetverbinding kunt zoeken. De app wordt niet op de achtergrond bijgewerkt, dus je moet de app openen als je verbinding met het internet hebt gemaakt, zodat Interrail de geldigheid van je pas kan checken.

* = Je kunt je pas op elk moment deactiveren vóór het begin van de eerste reisdag. Je kunt je eerste reisdag voor aanvang van die dag ook annuleren. De reisdag begint om 0:00 uur Nederlandse tijd (CET).

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl