Treinreizen Polen

Poolse treinen

Polen heeft verschillende treintypes. Tussen Krakau, Warschau en Gdansk rijden bijvoorbeeld hogesnelheidstreinen. Deze worden aangeduid als Express Intercity Premium. Bij verschillende van onze rondreizen maakt u daarbij gebruik.

Van Duitsland naar Polen rijden EuroCity's. Dit zijn een soort internationale intercity's, in de regel ook uitgerust met restauratie. Vanuit Berlijn rijden er EuroCity's naar onder andere Krakau, Warschau en Gdansk. Deze treinen stoppen ook in plaatsen als Poznan en Wroclaw.

Binnen Polen zijn er ook reguliere intercity's. Deze zijn minder snel dan de eerder genoemde Prenium Intercity's. Wil je een treinreis naar Polen maken? Treinrondreis biedt verschillende reizen met trein + hotel. Van een uitgebreide rondreis Polen, tot treinreizen naar Krakau. Bijvoorbeeld Krakau & Berlijn stedentrip.

Leukste treinreizen door Polen

Vragen over treinreizen in Polen

Hebben Poolse treinen restauratie?

De belangrijkste Poolse treinen hebben een restauratie of bar. Bijvoorbeeld de Express Intercity Premium. In deze trein krijgen eerste klas reizigers zelfs gratis een drankje en een versnapering. Ook de EuroCity's van Berlijn naar Polen hebben in de regel een bar of restauratierijtuig.

Moet ik reserveren voor treinreizen in Polen?

Ja, Reserveren in Poolse treinen is verplicht. Dat wil zeggen voor lange afstrandstreinen, zoals Intercity's. EuroCity's en hogesnelheidstreinen.

Vanaf wanneer kan ik een treinkaartje kopen in Polen?

Wij verkopen geen losse treinkaartjes naar Polen, alleen pakketreizen. Binnen Polen start de verkoop gemiddeld 30 dagen voor vertrek. Voor internationale treinen start de verkoop eerder. Als u een treinrondreis naar Polen boekt kunt u deze al veel eerder boeken. Dan maken wij de reserveringen zodra het kan.

Wat zijn de belangrijkste Poolse treinen?

Intercity (IC)

De intercity's verbinden de grote steden in Polen en leggen lange afstanden af. Reserveren is verplicht. Treinrondreis verzorgt dit bij pakketreizen door Polen. Intercity's zijn niet de snelste treinen.

Express InterCity (EIC)

Deze treinen zijn vergelijkbaar met intercity's, maar sneller. Ze rijden alleen op de belangrijkste routes.

Express InterCity Premium (EIP)

Dit is de Poolse hogesnelheidstrein. Reserveren is verplicht. Uiteraard verzorgd treinrondreis dit bij pakketreizen naar Polen. Deze treinen zijn aanzienlijk sneller dan de reguliere intercity's. Daardoor zijn de treinen populair en zijn ze soms volgereserveerd.

Twoje Linie Kolejowe (TLK)

Dit zijn een soort sneltreinen. Ze stoppen vaker dan intercity's, en zijn langzamer. TLK-treinen leggen echter wel lange routes af. Ook hier is reserveren verplicht.

0

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl