Berlijn, Krakau, Boedapest & München per trein

Tijdens deze reis bezoekt u Berlijn, Krakau, Boedapest en München. Steden die allemaal veel te bieden hebben, en een rijke historie kennen. Elke dag reist u per directe trein, uitgezonderd de eerste en laatste dag.

Goede hotels, incl. ontbijt
Berlijn, Krakau, Boedapest en München
Reserveringen inbegrepen

Treinreizen zonder overstappen

Treinreizen, zonder overstappen. Wel zo fijn. Dat bieden we bij deze treinreis. Alleen vanuit München is er overdag geen directe trein naar Nederland, al komt hier vanaf 2025 verandering in. Op de eerste dag kunt u een directe trein nemen vanaf o.a. Amsterdam, Amersfoort, Deventer en Hengelo naar Berlijn. Vanuit andere steden krijgt u wel te maken een overstap. Incidenteel kan het bij werkzaamheden voorkomen dat een directe trein niet rijdt.

Reisschema

dag 1

Treinreis naar Berlijn

U vertrekt vanaf een Nederlands of Belgisch station naar keuze. Vanuit Nederland reist u in de regel vaak naar Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer of Hengelo en neemt u daar de trein naar Berlijn. Vanuit Zuid-Nederland en België reist u vaak naar Brussel, Luik of Aken, waar u op de ICE naar Keulen stapt. Vanuit de Domstad neemt u dan een aansluitende ICE naar Berlijn. U reist in de 2e klas.

Vanuit Amsterdam duurt de treinreis naar Berlijn een kleine 6 uur. Vanuit Hengelo minder dan 4 uur. Vanuit Brussel is het zo'n 6,5 uur.

dag 2

Berlijn

Wil u ook Berlijn bezoeken? Verleng uw verblijf dan met één of meerdere dagen, zodat u meer tijd heeft om de Duitse hoofdstad te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Berlijn - Krakau

Vandaag vertrekt u doorgaans om 11 uur uit Berlijn en neemt u de directe trein naar Krakau. U komt grofweg 18 uur aan in Krakau.

dag 4

Krakau

Krakau is misschien wel de mooiste stad van Polen. Kenmerkend voor de stad is de Grote Markt. Ook kunt u de Wieliczka-zoutmijn bezoeken, of één van de gotische kathedralen. Echter, de meest bijzondere plek die u tijdens uw verblijf in Krakau kunt bezoeken is ongetwijfeld concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. U dient hiervoor minstens een week van tevoren te boeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Krakau - Boedapest

Vandaag staat er een lange reis voor de boeg: u reist van Krakau naar Boedapest. Omstreeks 10:40 uur stapt u in Krakau in de directe trein naar de Hongaarse hoofdstad. Circa 9 uur later komt u aan. Gelukkig is er in de trein een restauratierijtuig aanwezig. Deze trein heeft uitsluitend 2e klas rijtuigen.

dag 6

Boedapest

Boedapest is een erg mooie stad stad. Prachtig is bijvoorbeeld het Parlementsgebouw aan de Donau. Ook indrukwekkend is de Burcht van Boeda, aan de andere kant van de Donau. Hier vindt u ook het Vissersbastion. Ook leuk om te bezoeken: de Citadel van Boeda, de Grote markthal, Matthiaskerk en het Széchenyibaden. Langer verblijven in Boedapest? Dat kan tijdens het samenstellen van deze rondreis.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Boedapest - München

Vlakbij het hotel vertrekt vanaf het prachtige station Boedapest-Keleti de directe Railjet trein naar München. De trein vertrekt rond 9:40 uur. München wordt circa 7 uur later bereikt, rond 16:30 uur.

optionele dag

Extra dag München

Wilt u München bezoeken? Dan moet u tenminste één extra dag bijboeken. Bezoek bijvoorbeeld de Marienplatz, het Altes Rathaus en de Frauenkirche. Ook indrukwekkend: De Residenz München of het Schloss Numphenburg.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 8

Terugreis naar Nederland

Vandaag vertrek je meestal omstreeks 9:50 uur uit München met de ICE naar Düsseldorf. In Düsseldorf is er aansluiting op de ICE naar Nederland. Rond 16:30 uur wordt Arnhem bereikt, daarna rijdt de trein door naar Utrecht en Amsterdam. Hier kunt u overstappen op de binnenlandse trein naar uw eindbestemming.

Berlijn, Krakau, Boedapest & München per trein

Ontdek Berlijn, Krakau, Boedapest en München

Rondreis samenstellen
Krakau

Optioneel in deze reis

Papieren treinpas, i.p.v. treinpas digitaal via de app

Inbegrepen in deze reis

Treinreis vanaf elk station in Nederland

Hotels, inclusief ontbijt

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de treinen en hotels wordt handmatig gecontroleerd. Na de boeking krijgt u een update als de belangrijkste onderdelen bevestigd zijn. U krijgt op dat moment een betaalverzoek. Bij reizen binnen circa 2 maanden moet u direct het volledige bedrag betalen, anders eerst een aanbetaling van 15%.

Bij deze treinreis krijgt u vaak een digitale treinpas of u krijgt voor elke treinreis een los ticket. Indien u reist met een digitale treinpas krijgt u uitgebreide uitleg hierover.

De genoemde treintijden dienen als indicatie. Het kan zijn dat door omstandigheden de treintijden afwijken.

Toeristenbelasting is niet inbegrepen.

Berlijn, Krakau, Boedapest & München per trein

Ontdek Berlijn, Krakau, Boedapest en München

Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl