Treinrondreis.nl

Historisch Berlijn. Treinreizen via de Duitse hoofdstad

De Duitse hoofdstad Berlijn is een populaire bestemming door een mix van geschiedenis en moderne architectuur. Hier wandel je van de Brandenburger Tor via Unter den Linden naar de Rijksdag en de restanten van de Berlijnse muur, waar de Amerikaanse en Russische wachtershuisjes bij Checkpoint Charlie een blijvende herinnering zijn aan de Koude Oorlog.

Veelzijdig Berlijn

Berlijn profileert zich als een ontspannen, vrijzinnige en inspirerende wereldstad die door zijn ruime opzet nooit echt druk aanvoelt. Naast beroemde musea op het museumeiland zoals het Altes Museum en het Pergamonmuseum is een bezoek aan het DDR-museum en curryworstmuseum een verrassend alternatief. Vlak buiten het centrum is het Slot Charlotteburg het grootse paleis van Berlijn.

Treinreizen naar Berlijn

Uiteraard biedt treinrondreis.nl een stedentrip Berlijn aan, maar ook diverse rondreizen via Berlijn. Vanuit Nederland gaat de treinreis vaak eerst per binnenlandse trein naar Amsterdam, Amersfoort, Deventer of Hengelo. Daar stapt u over op de internationale trein naar Berlijn. Deze rijdt overdag elke twee uur.

Berlijn