Rondreis Berlijn, Praag en Neurenberg

Tijdens deze rondreis heeft u de mogelijkheid om maar liefst drie steden te ontdekken. Daarnaast behoort een dagtrip naar de wereldberoemde bierstad Pilsen tot de mogelijkheden.

Bezoek meerdere steden
Goede hotels nabij stations
Inclusief ontbijt
Verlenging en excursies mogelijk

Over deze rondreis
Praag is een erg leuke bestemming voor een stedentrip, maar per dagtrein is het een vrij lange reis. Daarom bieden wij bij deze reis ook Berlijn en Neurenberg aan, twee mooie steden, die van een eenvoudige stedentrip een mooie rondreis maken.

Op de heenreis is Berlijn uw eerste bestemming. In de Duitse hoofdstad is de invloed van de Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog, en in het bijzonder de Berlijnse Muur, nog erg goed zichtbaar. Waar de stad, afgezien van bepaalde wijken en gebouwen, wellicht niet uitblinkt in absolute schoonheid, daar maakt de rijke geschiedenis van met name de afgelopen eeuw de stad toch tot een absolute aanrader voor een bezoek.

Na Berlijn vervolgt u uw reis naar Praag, waar het bruisende middeleeuwse centrum, de oude bruggen over de Moldau en de enorme Praagse Burcht de stad tot één van de mooiste van Europa maken. Niet voor niets is het oude centrum van de stad UNESCO-werelderfgoed.

U sluit uw rondreis af met een bezoek aan Neurenberg. De stad is wellicht niet zo bekend als Berlijn en Praag, maar heeft een rijke geschiedenis en het oude, ommuurde middeleeuwse centrum is zeker een

Als u alleen Praag wilt bezoeken, dan kunt u ook de Stedentrip Praag per trein boeken.

Reis route: Rondreis Berlijn, Praag en Neurenberg

Reisschema

dag 1

Per trein naar Berlijn

U vertrekt vanaf een station naar keuze. In veel gevallen zal de treinreis tussen de vijf en zeven uur duren. In de regel komt u rond etenstijd in Berlijn aan. Indien gewenst kunt u 's avonds de stad al bezoeken. Het hotel is met de bus in tien minuten vanaf Berlijn Hauptbahnhof te bereiken. De bus rijdt doorgaans overdag elke 7,5 minuut. Tickets voor de bus zijn niet inbegrepen, maar zijn eenvoudig zowel online als ter plekke te koop. Bij het hotel is ook een metrostation gelegen.

dag 2

Ontdek Berlijn

Vandaag heeft u alle tijd de Duitse hoofdstad te ontdekken. Het is mogelijk om uw verblijf in Berlijn te verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Berlijn

Langer in Berlijn verblijven? Boek gerust een of meerdere dagen bij.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Berlijn - Praag

Aan het einde van de ochtend vertrekt u uit Berlijn en reist u per EuroCity naar Praag. Onderweg heeft u mooi uitzicht op de rivier de Elbe. Na een reis van ongeveer 4,5 uur bereikt u rond 15:30 uur Praag. Aan boord van de trein is een restauratierijtuig aanwezig (consumptie niet inbegrepen). In Praag verblijft u in een prachtig hotel nabij het station, en in het moderne centrum. In ongeveer een kwartier loopt u naar de oude binnenstad.

dag 4

Ontdek Praag

Ontdek het veelzijdige Praag. Deze stad wordt ook wel de Gouden Stad genoemd en kent een rijke historie. De Praagse Burcht uit de 9e eeuw is daarvan misschien wel het meest bekende. Maar ook het historisch centrum van Praag heeft een lange geschiedenis. Een deel van de oude binnenstad - met gebouwen uit de periode tussen de 11e en 18e eeuw - is zelfs opgenomen in de Unesco werelderfgoedlijst. De romantische uitstraling maakt de Tsjechische hoofdstad tot een geliefde toeristische bestemming. Vandaag heeft u heel de dag om de stad te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Ontdek Praag

Ook deze dag kunt u gebruiken om de stad te ontdekken. Het is optioneel mogelijk om met een Nederlandse gids een fietstocht door Praag te maken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Praag / Pilsen

Verleng uw verblijf. Behalve dat u Praag nog een dag kunt bezoeken, is het ook optioneel om een dagtrip naar Pilsen te maken. Met een treinreis van ongeveer vijf kwartier staat u in de stad, die wereldberoemd is vanwege het bier. De stad kent bovendien talloze gebouwen uit de middeleeuwen. Ook vind je in Pilsen de grootste synagoge ter wereld. Als u een dagje naar Pilsen wilt, kunt u dit ter plekke een ticket kopen. Dit kost ongeveer 7 euro per persoon per enkele reis.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Praag - Neurenberg

U neemt in Praag de trein naar Schwandorf, waar u overstapt op de regionale trein naar Neurenberg. Aan het einde van de middag, na een treinreis van ongeveer vijf uur, komt u aan in Neurenberg. U verblijft in het Intercityhotel, op slechts een paar minuten van het station.

(NB: tijdens sommige beurzen is Neurenberg relatief duur, we kunnen dan uitwijken naar Würzburg.)

optionele dag

Ontdek Neurenberg

Neurenberg is een mooie stad om te bezoeken. De autoluwe historische binnenstad is bijna geheel omringd door oorspronkelijke vestingmuren en torens. Het compacte centrum met als kloppend hart de Hauptmarkt met de Frauenkirche is prima per voet te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag

Wilt u de stad langer bezoeken? Dan kunt u een extra verblijfsdag toevoegen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Terugreis naar Nederland

Vandaag vertrekt u in de ochtend per trein naar Nederland. Afhankelijk van uw bestemming in Nederland zal de reis in de meeste gevallen per ICE naar Düsseldorf gaan, en vervolgens met een ruime aansluiting per ICE naar Nederland. In veel gevallen bent u tussen de zes en negen uur onderweg.

Rondreis Berlijn, Praag en Neurenberg

v.a. 771,- p.p.
Rondreis samenstellen
Praag

Optioneel in deze reis

Fietstour door Praag

Dagtrip naar Pilsen

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinticket Nederland - Berlijn - Praag

Treinticket Praag - Würzburg - Nederland

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Plaatselijke toeristenbelasting

Gaat afhankelijk van de stad om een klein bedrag per nacht, ter plekke te voldoen.

Plaatselijk openbaar vervoer

Goed om te weten

Interrail

Deze reis is gebaseerd op Interrail. U krijgt een digitale treinpas waarmee op vier dagen mag reizen. Wij zorgen voor alle reserveringen, zodat u zorgeloos kunt reizen en reserveren waar mogelijk een zitplaats voor u. Op verzoek kan tegen extra kosten een papieren pas besteld worden.

Rondreis Berlijn, Praag en Neurenberg

v.a. 771,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl