Rondreis Praag (incl. Berlijn en Würzburg)

Tijdens deze rondreis heeft u de mogelijkheid om maar liefst vier steden te ontdekken. Behalve Praag doet u namelijk ook Berlijn en Würzburg (of Nürnberg) aan. Daarnaast behoort een dagtrip aan de wereldberoemde bierstad Pilsen behoort tot de mogelijkheden.

Bezoek meerdere steden
Goede hotels nabij stations
Inclusief ontbijt
Verlenging en excursies mogelijk

Over deze rondreis
Als u per trein naar Praag reist, passeert u Berlijn. Een stad eigenlijk te mooi om links te laten liggen. Bovendien wordt de reisdag daardoor minder lang. Nadat u Berlijn heeft bezocht gaat de reis per trein verder naar Praag. Onderweg heeft u uitzicht op de Elbe. Vanuit Praag kunt bij reisverlenging oom een dagexcursie naar Pilsen bijboeken. Op de terugreis naar Nederland nemen we een andere route. Niet via Berlijn, maar via Nürnberg en Würzburg. Steden die ook het bezoeken waard zijn. Standaard verblijft u in Würzburg, maar u kunt in het boekingsproces ook kiezen voor een overnachting in Nürnberg.

Als u alleen Praag wilt bezoeken, dan kunt u ook de Stedentrip Praag per trein boeken.

Reisschema

dag 1

Per trein naar Berlijn

U vertrekt vanaf een station naar keuze. In veel gevallen zal de treinreis tussen de 5 en 7 uur duren. In de regel komt u rond etenstijd in Berlijn aan. Indien gewenst kunt u 's avonds de stad al bezoeken. Maar u kunt uiteraard er ook voor kiezen om in het hotel te blijven. U verblijft bij het Intercityhotel Berlijn Ostbahnhof.

Intercity Berlijn1e klas Intercity Berlijn (IC)2e klas Intercity Berlijn (IC)Intercity naar Berlijn te Amersfoort

Intercityhotel Berlijn (Ost)

lees meer
dag 2

Ontdek Berlijn

Vandaag heeft u alle tijd de Duitse hoofdstad te ontdekken. Tijdens uw verblijf kunt u onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Berlijn. Het is mogelijk om uw verblijf in Berlijn te verlengen.

BerlijnBerlijn S-bahnBerlijnBerlijn
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Berlijn

Langer in Berlijn verblijven? Boek gerust één of meerdere dagen bij.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Berlijn - Praag

In de ochtend heeft u nog tijd om Berlijn te bezoeken. In de middag vertrekt u per Euro City naar Praag. Aan boord van de trein is er een restauratierijtuig aanwezig (consumptie niet inbegrepen). De reis duurt ongeveer 4,5 uur. U heeft keuze uit twee verschillende hotels, beide op loopafstand van het station.

Eurocity Berlijn - Praag - BudapestEuroCity Berlijn - PraagStation PraagStation PraagEuroCity Berlijn - Praag

Hotel Exe City Park Praag

lees meer
dag 4

Ontdek Praag

Ontdek het veelzijdige Praag. Deze stad wordt ook wel de Gouden Stad genoemd en kent een rijke historie. De Praagse Burcht uit de 9e eeuw is daarvan misschien wel het meest bekende. Maar ook het historisch centrum Praag heeft een lange geschiedenis. Een deel van de oude binnenstad - met gebouwen uit de periode tussen de 11e en 18e eeuw - is zelfs opgenomen als Unesco werelderfgoed. De romantische uitstraling maakt de Tsjechische hoofdstad tot een geliefde toeristische bestemming. Vandaag heeft u heel de dag om de stad te ontdekken.

PraagPraagPraag
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Ontdek Praag

Ook deze dag kunt u gebruiken om de stad te ontdekken. Het is optioneel mogelijk om met een Nederlandse gids een fietstocht door Praag te maken.

PraagPraagPraag
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Praag / Pilsen

Verleng uw verblijf. Behalve dat u Praag nog een dag kunt bezoeken, is het ook optioneel om een dagtrip naar Pilsen te maken. Met een treinreis van ongeveer vijfkwartier staat u in de stad, dat wereldberoemd is vanwege het bier. De stad kent bovendien talloze gebouwen uit de middeleeuwen. Ook vindt je in Pilsen de grootste synago ter wereld.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Praag - Würzburg

U neemt in Praag de trein naar Cheb, waar u overstapt op de trein naar Nürnberg. In Nürnberg heeft u aansluiting op de ICE naar Würzburg. Aan het einde van de middag, na een treinreis van ongeveer 6 uur, komt u aan in Würzburg. U verblijft bij hotel Würzburger Hof (****), op circa 5 minuten loopafstand van het station.

(NB: U kunt in het boekingsproces ook kiezen om in Nürnberg te overnachten, i.p.v. Würzburg. Ook een mooie stad, en u verblijft dan tevens nabij het station.)

Station Praag

Hotel Würzburger hof in Würzburg

lees meer
optionele dag

Ontdek Würzburg

Voor velen is Würzburg een nog niet ontdekte stad. Dat is jammer, want de stad - gelegen in de Duitse deelstad Beieren - is zeker het bezoeken waard. Er zijn tal van bezienswaardigheden, zoals het indrukwekkende Residenz Würzburg, een paleis uit de 18e eeuw. Andere bezienswaardigheden: het oude Raatshuis, de vesting Marienberg, NeumünsterKirche, de Dom en het Falkenhaus. Met andere woorden: genoeg te ontdekken!

WürzburgWürzburgWürzburg
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag

Wilt u de stad langer bezoeken? Dan kunt u een extra verblijfsdag toevoegen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Terugreis naar Nederland

Vandaag vertrekken we in de ochtend per trein naar Nederland. Afhankelijk van uw bestemming in Nederland zal de reis in de meeste gevallen per ICE naar Düsseldorf gaan, en vervolgens met een betrouwbare aansluiting per ICE naar Nederland. In veel gevallen bent u tussen de 5 en 8 uur onderweg.

ICE ArnhemICE klaar voor vertrek te UtrechtICE 2e klasse

Rondreis Praag (incl. Berlijn en Würzburg)

v.a. 587 p.p.
boek deze reis
Praag
PraagStation PraagEurocity Berlijn - Praag - BudapestBerlijnBerlijnBerlijnWürzburgWürzburg

Optioneel in deze reis

Fietstour door Praag

Dagtrip naar Pilsen

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinticket Nederland - Berlijn - Praag

Treinticket Praag - Würzburg - Nederland

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Plaatselijke toeristenbelasting

Gaat afhankelijk per stad om een klein bedrag per nacht, ter plekke te voldoen.

Goed om te weten

Annuleringsvoorwaarden

In deze onzekere tijden bieden we extra flexibiliteit. Tot 15 dagen voor vertrek kunt u kostenloos de reis verplaatsen naar een andere datum. Annuleren kan ook. Daarvoor rekenen we - tot 15 dagen voor vertrek - 25 euro annuleringskosten in rekening, per persoon. Van 14 dagen tot 8 dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 20%. Nadien 100%.

Tarief

De genoemde prijs is een betrouwbare indicatie. Mocht in een enkel geval het getoonde tarief toch niet beschikbaar zijn, krijgt u dit een alternatief aangeboden en kunt u uiteraard afzien van de reis.

Garantiefonds

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Rondreis Praag (incl. Berlijn en Würzburg)

v.a. 587 p.p.
boek deze reis