Rondreis Praag (incl. Berlijn en Würzburg)

Tijdens deze rondreis heeft u de mogelijkheid om maar liefst vier steden te ontdekken. Behalve Praag doet u namelijk ook Berlijn en Würzburg (of Nürnberg) aan. Daarnaast behoort een dagtrip naar de wereldberoemde bierstad Pilsen tot de mogelijkheden.

Bezoek meerdere steden
Goede hotels nabij stations
Inclusief ontbijt
Verlenging en excursies mogelijk

Over deze rondreis
Als u per trein naar Praag reist, passeert u Berlijn. Een stad die eigenlijk te mooi is om links te laten liggen. Bovendien wordt de reisdag daardoor minder lang. Nadat u Berlijn heeft bezocht gaat de reis per trein verder naar Praag. Onderweg heeft u uitzicht op de Elbe. Vanuit Praag kunt u bij reisverlenging een dagexcursie naar Pilsen bijboeken. Op de terugreis naar Nederland nemen we een andere route. Niet via Berlijn, maar via Nürnberg en Würzburg, steden die ook het bezoeken waard zijn. Standaard verblijft u in Würzburg, maar u kunt in het boekingsproces ook kiezen voor een overnachting in Nürnberg.

Als u alleen Praag wilt bezoeken, dan kunt u ook de Stedentrip Praag per trein boeken.

Reisschema

dag 1

Per trein naar Berlijn

U vertrekt vanaf een station naar keuze. In veel gevallen zal de treinreis tussen de vijf en zeven uur duren. In de regel komt u rond etenstijd in Berlijn aan. Indien gewenst kunt u 's avonds de stad al bezoeken. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om in het hotel te blijven. U verblijft in het Intercityhotel Berlijn Ostbahnhof.

Intercityhotel Berlijn (Hbf)

lees meer
dag 2

Ontdek Berlijn

Vandaag heeft u alle tijd de Duitse hoofdstad te ontdekken. Tijdens uw verblijf kunt u onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Berlijn. Het is mogelijk om uw verblijf in Berlijn te verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Berlijn

Langer in Berlijn verblijven? Boek gerust een of meerdere dagen bij.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Berlijn - Praag

In de ochtend heeft u nog tijd om Berlijn te bezoeken. In de middag vertrekt u per Euro City naar Praag. Aan boord van de trein is een restauratierijtuig aanwezig (consumptie niet inbegrepen). De reis duurt ongeveer 4,5 uur. In Praag heeft u de keuze uit twee verschillende hotels, beide op loopafstand van het station.

Grandium Hotel Praag (5 sterren)

lees meer
dag 4

Ontdek Praag

Ontdek het veelzijdige Praag. Deze stad wordt ook wel de Gouden Stad genoemd en kent een rijke historie. De Praagse Burcht uit de 9e eeuw is daarvan misschien wel het meest bekende. Maar ook het historisch centrum van Praag heeft een lange geschiedenis. Een deel van de oude binnenstad - met gebouwen uit de periode tussen de 11e en 18e eeuw - is zelfs opgenomen in de Unesco werelderfgoedlijst. De romantische uitstraling maakt de Tsjechische hoofdstad tot een geliefde toeristische bestemming. Vandaag heeft u heel de dag om de stad te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Ontdek Praag

Ook deze dag kunt u gebruiken om de stad te ontdekken. Het is optioneel mogelijk om met een Nederlandse gids een fietstocht door Praag te maken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Praag / Pilsen

Verleng uw verblijf. Behalve dat u Praag nog een dag kunt bezoeken, is het ook optioneel om een dagtrip naar Pilsen te maken. Met een treinreis van ongeveer vijf kwartier staat u in de stad, die wereldberoemd is vanwege het bier. De stad kent bovendien talloze gebouwen uit de middeleeuwen. Ook vind je in Pilsen de grootste synagoge ter wereld. Als u een dagje naar Pilsen wilt, kunt u dit ter plekke een ticket kopen. Dit kost ongeveer 7 euro per persoon per enkele reis.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Praag - Würzburg

U neemt in Praag de trein naar Cheb, waar u overstapt op de trein naar Nürnberg. In Nürnberg heeft u aansluiting op de ICE naar Würzburg. Aan het einde van de middag, na een treinreis van ongeveer zes uur, komt u aan in Würzburg. U verblijft in hotel Würzburger Hof (****), op circa vijf minuten loopafstand van het station.

(NB: u kunt in het boekingsproces er ook voor kiezen om in Nürnberg te overnachten, i.p.v. in Würzburg. Ook een mooie stad, en u verblijft dan tevens nabij het station.)

Hotel Würzburger hof in Würzburg

lees meer
optionele dag

Ontdek Würzburg

Voor velen is Würzburg een nog niet-ontdekte stad. Dat is jammer, want de stad - gelegen in de Duitse deelstaat Beieren - is zeker het bezoeken waard. Er zijn tal van bezienswaardigheden, zoals het indrukwekkende Residenz Würzburg, een paleis uit de 18e eeuw. Andere bezienswaardigheden: het oude Ratshaus, de vesting Marienberg, Neumünster Kirche, de Dom en het Falkenhaus. Met andere woorden: genoeg te ontdekken!

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag

Wilt u de stad langer bezoeken? Dan kunt u een extra verblijfsdag toevoegen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Terugreis naar Nederland

Vandaag vertrekt u in de ochtend per trein naar Nederland. Afhankelijk van uw bestemming in Nederland zal de reis in de meeste gevallen per ICE naar Düsseldorf gaan, en vervolgens met een betrouwbare aansluiting per ICE naar Nederland. In veel gevallen bent u tussen de vijf en acht uur onderweg.

Rondreis Praag (incl. Berlijn en Würzburg)

v.a. 595 p.p.
Rondreis samenstellen
Praag

Optioneel in deze reis

Fietstour door Praag

Dagtrip naar Pilsen

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinticket Nederland - Berlijn - Praag

Treinticket Praag - Würzburg - Nederland

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Plaatselijke toeristenbelasting

Gaat afhankelijk van de stad om een klein bedrag per nacht, ter plekke te voldoen.

Goed om te weten

Interrail

Deze reis is gebaseerd op Interrail. U krijgt een digitale treinpas waarmee op vier dagen mag reizen. Wij zorgen voor alle reserveringen, zodat u zorgeloos kunt reizen en reserveren waar mogelijk een zitplaats voor u. Op verzoek kan tegen extra kosten een papieren pas besteld worden.

Rondreis Praag (incl. Berlijn en Würzburg)

v.a. 595 p.p.
Rondreis samenstellen

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Publink (KVK 24465732). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing.