Treinreizen Duitsland

Per trein naar Duitsland: stedentrips, rondreizen en meer

Even er lekker tussen uit? Wij bieden verschillende treinreizen naar Duitsland aan. Bijvoorbeeld stedentrips naar Bonn, Koblenz, Düsseldorf, Bremen en Berlijn. Maar u kunt ook mooie treinrondreizen door Duitsland maken. Boek bijvoorbeeld een treinvakantie naar het Zwarte Woud of een rondreis Parels langs de Moezel.

Vragen over treinreizen naar Duitsland

Zijn dit alle treinreizen naar Duitsland?

Dit is ons standaard aanbod. Maar we kunnen voor u een op maat gericht aanbod voor u maken naar een andere bestemming. U kunt een offerte aanvragen via het offerte-formulier, via Whatsapp (010 - 26 13 0 43) of via e-mail (contact@treinrondreis.nl)

Zijn zitplaatsreserveringen bij treinreizen naar Duitsland inbegrepen?

Ja, indien u een reis naar Duitsland maakt per ICE, Intercity (IC) of Eurocity (EC) is een zitplaatsreservering standaard inbegrepen. Alleen bij stedentrips die bereikbaar zijn per regionale trein is dit niet het geval. Dit omdat reserveren bij regionale treinen niet mogelijk is.

Kan ik zelf bepalen hoe laat ik reis?

In veel gevallen krijgt u een flexibel treinkaartje, en kunt u zelf bepalen hoe laat u reist. Richting Duitsland maken we voor u een zitplaatsreservering voor de ICE en IC/EC-treinen. In dat geval heeft u alleen een gereserveerde zitplaats als u met de gereserveerde trein reist. Als u een treinticket krijgt met treinbinding, dan wordt er met u overlegd. (NB: Veel panoramatreinen zijn alleen toegankelijk met reservering. Die maken we uiteraard voor u. Als u dan toch op een ander tijdstip wilt reizen, bent u aangewezen op de overige treinen)

Kan ik mijn treinreis naar Duitsland annuleren?

Ja. De reis wordt kosteloos volledig geannuleerd als de reis niet kan doorgaan vanwege een negatief reisadvies. Wilt u om een andere reden annuleren? Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. Deze staan bij elke reis aangegeven bij "Goed om te weten".

Moet ik in Duitse treinen een mondkapje dragen?

Zowel in Nederland als Duitsland is het dragen van een mondkapje in de trein verplicht. De Duitse spoorwegen geeft aan dat mondmaskers met FFP2, KN95 en N95 certificering zijn toegestaan. Andere mondmaskers, zoals sjaals, gelaatsschermen en FFP maskers met ventiel zijn niet toegestaan.

Zijn treinreizen door Duitsland veilig?

In tijden van corona worden er extra maatregelen genomen om veilig reizen mogelijk te maken. Zo kunnen niet alle zitplaatsen gereserveerd worden, zodat er meer afstand ontstaat tussen u en uw medereizigers. Ook het mondkapje draagt bij aan betere hygiëne. Deutsche Bahn meldt dat de lucht via de airco elke zeven minuten volledig ververst wordt.