Treinreizen Duitsland

Ontdek de mooiste treinreizen

Wilt u de vele aspecten van Duitsland verkennen tijdens uw vakantie? Dan is een rondreis Duitsland een uitstekende manier om dat te doen. U komt op een unieke manier in aanraking met zowel de natuur als cultuut. Terwijl u rustig zit in een comfortabel trein ziet u het landschap langzaam veranderen. Ene moment rijdt de trein door een heuvelachtig landschap, het andere moment rijdt de trein paralel langs de rivier.

Rondreizen Duitsland per trein

Bijzondere Duitse spoorlijnen

Wilt u dichtbegroeide bossen en glooiende bergen van het Zwarte Woud verkennen? Dat kan met de Schwarzwaldbahn. Deze 150 kilometer lange spoorlijn voert u langs verschillende hoogtepunten, waaronder de 1697 meter lange Sommerautunnel. Ook de Höllentalbahn voert door het Zwarte Woud, waarbij u een hoogte van 893 meter bereikt. U ontdekt de culturele kant van Duitsland wanneer u een treinreis langs de Moezel maakt, met tussenstops bij steden als Koblenz en Trier.

Ook wanneer u een treinrondreis buiten Duitsland maakt, kunt u genieten van de mooie Duitse spoorlijnen. Zo reist u vaak via de mooie Elbtalbahn wanneer u een treinrondreis door Slowakije, Polen of Tsjechië maakt. U geniet hierbij van een mooi uitzicht over het dal van rivier de Elbe en trotseert verschillende tunnels en bruggen. Maakt u een rondreis door Zwitserland? Dan kunt u op de terugweg van de mooie Rijnroute genieten. Volg de Linke Rheinstrecke van Keulen naar Mainz en geniet niet alleen van uitzicht over de kabbelende Rijn, maar ook van de kastelen langs de route.

Vragen over treinreizen naar Duitsland

Zijn dit alle treinreizen naar Duitsland?

Dit is ons standaardaanbod. Maar we kunnen voor u een op maat gericht aanbod voor u maken naar een andere bestemming. U kunt een offerte aanvragen via het offerte-formulier, via Whatsapp (010 - 26 13 0 43) of via e-mail (contact@treinrondreis.nl).

Zijn zitplaatsreserveringen bij treinreizen naar Duitsland inbegrepen?

Ja, indien u een reis naar Duitsland maakt per ICE, Intercity (IC) of Eurocity (EC) is een zitplaatsreservering standaard inbegrepen. Alleen bij stedentrips die bereikbaar zijn per regionale trein is dit niet het geval omdat reserveren bij regionale treinen niet mogelijk is.

Kan ik zelf bepalen hoe laat ik reis?

In veel gevallen krijgt u een flexibel treinkaartje en kunt u zelf bepalen hoe laat u reist. Richting Duitsland maken we voor u een zitplaatsreservering voor de ICE en IC/EC-treinen. In dat geval heeft u alleen een gereserveerde zitplaats als u met de gereserveerde trein reist. Als u een treinticket krijgt met treinbinding, dan wordt er met u overlegd.

(NB: Veel panoramatreinen zijn alleen toegankelijk met reservering. Die maken we uiteraard voor u. Als u dan toch op een ander tijdstip wilt reizen, bent u aangewezen op de overige treinen.)

Kan ik mijn treinreis naar Duitsland annuleren?

Ja. De reis wordt kosteloos volledig geannuleerd als de reis niet kan doorgaan vanwege een negatief reisadvies. Wilt u om een andere reden annuleren? Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. Dat staat bij elke reis vermeld bij "Goed om te weten".

Moet ik in Duitse treinen een mondkapje dragen?

Nee, het dragen van een mondkapje is bjj treinreizen in Duitsland niet langer meer verplicht. Dit is per april 2023 gewijzigd.

Zijn treinreizen door Duitsland veilig?

In tijden van corona worden er extra maatregelen genomen om veilig reizen mogelijk te maken. Zo kunnen niet alle stoelen gereserveerd worden, zodat er meer afstand ontstaat tussen u en uw medereizigers. Ook het mondkapje draagt bij aan betere hygiëne. Deutsche Bahn meldt dat de lucht via de airco elke zeven minuten volledig ververst wordt.

Treinreizen deels door Duitsland & stedentrips

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Interrail Reservering

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis is een initiatief van Publink B.V. Publink is o.a. uitgever van treinreiziger.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2023 Treinrondreis.nl