Treinreizen Duitsland

Ontdek de mooiste treinreizen en stedentrips

Duitsland is als buurland van Nederland en België uitstekend bereikbaar per trein. Het land beschikt over een uitgebreid spoornetwerk, waar regionale treinen, Intercity's en ICE's u comfortabel en snel naar uw bestemming brengen. Het land kent ook enkele zeer mooie routes, zoals de spoorlijnen langs de Rijn, Moezel en Elbe, en de Schwarzwaldbahn.

Duitsland kent talloze mooie en interessante steden en dorpen. Van enorme barokke bouwwerken in steden als Würzburg en Dresden, tot de bekende vakwerkhuisjes in dorpjes als Rothenburg, Gengenbach en Cochem; het land heeft voor iedereen wat te bieden. Ontdek ons (groeiende) aanbod aan reizen naar Duitsland!

Rondreizen en Stedentrips Duitsland

Vragen over treinreizen naar Duitsland

Zijn dit alle treinreizen naar Duitsland?

Dit is ons standaardaanbod. Maar we kunnen voor u een op maat gericht aanbod voor u maken naar een andere bestemming of een aanpassing doen op onze reizen. U kunt een offerte aanvragen via het offerteformulier, of via e-mail (contact@treinrondreis.nl). Verder mag u ons altijd een bericht sturen via Whatsapp (010 - 26 13 0 43). Bellen naar dit nummer kan ook, op werkdagen tussen 13:30 uur en 16:30 uur. Wel vragen wij altijd om uw aanvraag ook altijd schriftelijk in te dienen.

Zijn zitplaatsreserveringen bij treinreizen naar Duitsland inbegrepen?

Ja, indien u een reis naar Duitsland maakt per ICE, InterCity (IC) of EuroCity (EC) is een zitplaatsreservering standaard inbegrepen. Alleen bij stedentrips die bereikbaar zijn per regionale trein is dit niet het geval omdat reserveren bij regionale treinen niet mogelijk is. Zo kent Düsseldorf directe regionale treinen vanuit Arnhem en Venlo.

Kan ik zelf bepalen hoe laat ik reis?

Dit hangt af van de treinen waarmee u reist en het type ticket dat u van ons krijgt. In veel gevallen reist u met een treingebonden ticket, waardoor u in ieder geval met de ICE/IC/EC-treinen die op het ticket staan dient te reizen. In dat geval nemen wij vaak contact met u op om de gewenste reistijden te bespreken.

Kan ik mijn treinreis naar Duitsland annuleren?

Ja, maar onze reguliere annuleringsvoorwaarden zijn altijd van toepassing. Bij een annulering door u bedragen de volgende annuleringskosten:

  • Tot 42 dagen voor vertrek: De aanbetaling, met een minimum van 20%
  • Vanaf de 42 dag tot de 28e dag voor vertrek: 35%
  • Vanaf de 28e tot de 14e dag: 50%.
  • Vanaf de 14e dag: 100%.

Wij raden altijd aan om, zeker bij een wat grotere reis, een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze kunt u eenvoudig zelf afsluiten bij verschillende partijen. Vaak stellen zij als eis om de verzekering uiterlijk 7 dagen na het boeken van de reis af te sluiten.

Andere treinreizen waarin Duitsland voorkomt

Duitsland ligt vanuit Nederland en België vaak op de route naar bestemmingen wat verder weg. Soms zijn die bestemmingen lastig in één reisdag te bereiken. In dat geval plannen wij vaak een leuke bestemming onderweg in. Zo bieden wij Berlijn aan als u naar Krakau reist, komt Neurenberg voor in onze Rondreis Centraal Europa, en plannen wij een overnachting voor u in Hamburg of Kiel, indien u in laatstgenoemde stad de boot naar Noorwegen neemt.

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl