Treinrondreis Parels van Beieren

Tijdens deze treinrondreis maakt u kennis met het UNESCO werelderfgoed in Beieren. U bezoekt sprookachtige oude stadjes in deze Duitse provincie.

Veel UNESCO bezienswaardigheden
Flexibel reizen in Beieren
Verblijf in verschillende historische steden
Reisverlening mogelijk

Treinreis naar Beieren

U reist per snelle en comfortabele ICE vanuit Nederland naar Duitsland. Met één overstap (vanuit Utrecht gezien) staat u in Würzburg, de eerste bestemming van de reis. In Beieren zelf zijn de afstanden vaak kort, en reist u flexibel per regionale trein. Vanuit Bamberg (of Nürnberg) reist u aan het einde van deze rondreis weer per snelle trein naar Nederland.

Rondreis Beieren

Beieren is een boeiende bestemming voor een rondreis met een trein. De complete binnenstad van Bamberg en Rothenburg ob der Tauber staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook bezoekt u Würzburg, het beginpunt van de Romantische strasse. Natuurlijk ontbreekt ook een bezoek aan Nürnberg niet. Optioneel kunt u ook Bayreuth bezoeken.

Reisschema

dag 1

Nederland - Würzburg

U vertrekt vanaf een Nederlands station naar keuze en reist in veel gevallen naar Amsterdam of Utrecht, om aldaar in te stappen in de Duitse ICE naar Frankfurt. In Düsseldorf of Frankfurt stapt u over op de ICE naar Würzburg. In de loop of het einde van de middag komt u aan. U verblijft op 5 minuten loopafstand van het station - en tevens in het centrum - in hotel Würzburger Hof.

ICE te UtechtICE 2e klasseICE 1e klas

Hotel Würzburger hof in Würzburg

lees meer
dag 2

Würzburg

Würzburg is een stad met een rijke historie. Deze oude bisschopsstad is al meer dan duizend jaar oud. Het bekendste bouwwerk - en sinds 1981 aangemerkt als UNESCO erfgoed - in de stad is Residentie Würzburg. Maar de stad heeft veel meer bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het fort Marienberg, het oude Raatshuis, Neumünster Kirche, de Dom en het Falkenhaus. Met andere woorden: genoeg te doen om u vandaag te vermaken. Aan het einde van de dag reist u per regionale trein naar Rothenburg ob der Tauber (reistijd 1 uur en 15 minuten), waar u overnacht.


WürzburgWürzburgWürzburg

Hotel Rappen Rothenburg ob der Tauber

lees meer
dag 3

Rothenburg ob der Tauber

Vandaag heeft u alle tijd om Rothenburg ob der Tauber te bezoeken. Dit kleurrijke stadje is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en is uitgegroeid tot de toeristische trekpleister van Beieren. Niet gek, want dit stadje met iets meer dan 10.000 inwoners is nog steeds volledig in de middeleeuwse stijl te bewonderen.

Rothenburg ob der TauberRothenburg ob der TauberRothenburg ob der Tauber
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Nürnberg

Vandaag gaat de reis per regionale trein naar Nürnberg. De reis duurt ongeveer 1,5 uur. U heeft voldoende tijd om ook vandaag de stad te bezoeken. Bijvoorbeeld de Nürnberger Burg.

NürnbergNürnbergNürnberg

NH Collection Nürnberg City

lees meer
dag 5

Bamberg

Vandaag gaat u per regionale trein naar Bamberg, dit duurt ongeveer 35 a 40 minuten. Het oude centrum van Bamberg is uitgeroepen tot UNESCO werelderggoed. U kunt kiezen om in Bamberg te overnachten, of terug te keren naar Nürenberg.

BambergBambergBamberg

Best Western Hotel Bamberg

lees meer
optionele dag

Bayreuth

Het is optioneel om ook Bayreuth te bezoeken. Vanuit Bamberg duurt de treinreis ongeveer 1,5 uur. Vanuit Nürnberg ongeveer 1 uur. Eén van de bezienswaardigheden hier is het Markgrafelijk operahuis, door UNESCO aangemerkt als werelderfgoed. Maar er zijn in Bayreuth ook tal van musea te bezoeken. 's avonds keert u terug naar uw hotel.

Bayreuth in BeierenBayreuth in BeierenBayreuth in Beieren
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Terugreis naar Nederland

Vanuit Nürnberg of Bamberg keert u terug naar Nederland. Onderweg stapt u in de regel één of twee keer over. Vanaf Nürnberg duurt de treinreis gemiddeld 6,5 uur (naar Amsterdam), vanauit Bamberg circa 8 uur.

ICE in Nederland

Treinrondreis Parels van Beieren

Ontdek de historische stadjes in Beieren met tal van UNESCO bezienswaardigheden.

v.a. 539 p.p.
boek deze reis
Bamberg
Rothenburg ob der TauberWürzburgNürnbergBayreuth in BeierenICE ArnhemICE 2e klasse

Optioneel in deze reis

Upgrade naar 1e klas

Vrijwel volledige reis 1e klas voor 65 euro per persoon, alleen Rothenburg - Nürnberg blijft 2e klas.

Inbegrepen in deze reis

Treinreis per ICE naar Würzburg

Alle treinreizen in Beieren per regionale trein

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Entree tot bezienswaardigheden & lokaal OV

Lokale toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de hotels wordt handmatig gecontroleerd. Als u wisselt van hotel en u komt in de ochtend aan, dan is inchecken meestal nog niet direct mogelijk. U kunt dan al wel uw bagage afgeven in het hotel.
De genoemde prijs is een betrouwbare indicatie. Mocht in een enkel geval het getoonde tarief toch niet beschikbaar zijn, krijgt u dit een alternatief aangeboden en kunt u uiteraard afzien van de reis.

Alle treinreizen zijn inbegrepen, maar niet de toegang tot bezienswaardigheden.

Afwijkende voorwaarden
Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. Bij de reizen die nu geboekt worden kunt u tot vijftien dagen voor vertrek annuleren. De volledige reissom krijgt u terug, minus € 25 annuleringskosten per persoon. In deze periode kunt u ook kostenloos omboeken naar een andere datum. Vanaf veertien dagen voor vertrek tot en met acht dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 20% van de reissom. Bij annuleringen vanaf zeven dagen voor vertrek of later bedragen de annuleringskosten 100%.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Treinrondreis Parels van Beieren

Ontdek de historische stadjes in Beieren met tal van UNESCO bezienswaardigheden.

v.a. 539 p.p.
boek deze reis