Treinrondreis Parels van Beieren

Tijdens deze treinrondreis maakt u kennis met het UNESCO werelderfgoed in Beieren. U bezoekt sprookjesachtige oude stadjes in deze Duitse deelstaat.

Veel UNESCO bezienswaardigheden
Flexibel reizen in Beieren
Verblijf in verschillende historische steden
Reisverlenging mogelijk

Treinreis naar Beieren

U reist per snelle en comfortabele ICE van Nederland naar Duitsland. Met één overstap (vanuit Utrecht gezien) staat u in Würzburg, de eerste bestemming van de reis. In Beieren zelf zijn de afstanden vaak kort en reist u flexibel per regionale trein. Vanuit Bamberg (of Nürnberg) reist u aan het einde van deze rondreis weer per snelle trein naar Nederland.

Rondreis Beieren

Beieren is een boeiende bestemming voor een rondreis met een trein. De complete binnenstad van Bamberg en Rothenburg ob der Tauber staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook bezoekt u Würzburg, het beginpunt van de Romantische strasse. Natuurlijk ontbreekt ook een bezoek aan Nürnberg niet. Optioneel kunt u ook Bayreuth bezoeken.

Reisschema

dag 1

Nederland - Würzburg

U vertrekt vanaf een Nederlands station naar keuze en reist in veel gevallen naar Amsterdam of Utrecht, om aldaar in de Duitse ICE naar Frankfurt te stappen. In Düsseldorf of Frankfurt stapt u over op de ICE naar Würzburg. In de loop of het einde van de middag komt u aan. U verblijft op vijf minuten loopafstand van het station - en tevens in het centrum - in hotel Würzburger Hof.

Hotel Würzburger hof in Würzburg

lees meer
dag 2

Würzburg

Würzburg is een stad met een rijke historie. Deze bisschopsstad is al meer dan duizend jaar oud. Het bekendste bouwwerk - en sinds 1981 aangemerkt als UNESCO erfgoed - in de stad is Residentie Würzburg. Maar de stad heeft veel meer bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het fort Marienberg, het oude Rathaus, Neumünster Kirche, de Dom en het Falkenhaus. Met andere woorden: genoeg te doen om u vandaag te vermaken. Aan het einde van de dag reist u per regionale trein naar Rothenburg ob der Tauber (reistijd een uur en vijftien minuten), waar u overnacht.


Hotel Rappen Rothenburg ob der Tauber

lees meer
dag 3

Rothenburg ob der Tauber

Vandaag heeft u alle tijd om Rothenburg ob der Tauber te bezoeken. Dit kleurrijke stadje is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en is uitgegroeid tot de toeristische trekpleister van Beieren. Niet gek, want dit stadje met iets meer dan 10.000 inwoners is nog steeds volledig in de middeleeuwse stijl te bewonderen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Nürnberg

Vandaag gaat u per regionale trein naar Nürnberg, dit duurt ongeveer 1,5 uur. Onderweg stapt u twee keer over. Na aankomst heeft u alle tijd om de stad te bezoeken. Nürnberg heeft een autoluwe historische binnenstad is bijna geheel omringd door oorspronkelijke vestingmuren en torens. De stad is compact met als kloppend hart de Hauptmarkt.

Premier Inn Nürnberg City Centre

lees meer
dag 5

Bamberg of München

Vanuit Bamberg kunt u vandaag Bamberg of München bezoeken. U kunt uw bagage in het hotel laten. De treinreis naar Bamberg duurt ongeveer 40 minuten. U krijgt een treinticket dat in heel Beieren geldig is (niet in ICE/IC). Zo kunt u indien gewenst ook nog Bayreuth aandoen. Vanuit Bamberg naar Bayreuth bent u ongeveer 1,5 uur onderweg, en vervolgens nog een uur naar Nürnberg. U kunt ook gewoon per directe trein uit Bamberg terugkeren naar Nürnberg. Dat kunt u op de dag zelf beslissen.

Wilt u liever naar München? Dat is ook mogelijk. U bent dan echter wel vrij lang onderweg. Een enkeltje München kost al snel zeker twee uur. Of u München of Bamberg wilt bezoeken kunt u ter plekke besluiten.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Terugreis naar Nederland

Vanuit Nürnberg of Bamberg keert u terug naar Nederland. Onderweg stapt u in de regel een of twee keer over. Vanaf Nürnberg duurt de treinreis gemiddeld 6,5 uur (naar Amsterdam), vanuit Bamberg circa acht uur.

Treinrondreis Parels van Beieren

Ontdek de historische stadjes in Beieren met tal van UNESCO bezienswaardigheden.

v.a. 599,- p.p.
vraag offerte aan
Bamberg

Optioneel in deze reis

Upgrade naar 1e klas

Vrijwel volledige reis 1e klas voor € 65 per persoon, alleen Rothenburg - Nürnberg blijft 2e klas.

Inbegrepen in deze reis

Treinreis per ICE naar Würzburg

Alle treinreizen in Beieren per regionale trein

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Entree tot bezienswaardigheden & lokaal OV

Lokale toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de hotels wordt handmatig gecontroleerd. Als u wisselt van hotel en u komt in de ochtend aan, dan is inchecken meestal nog niet direct mogelijk. U kunt dan al wel uw bagage afgeven in het hotel.
De genoemde prijs is een betrouwbare indicatie. Mocht in een enkel geval het getoonde tarief toch niet beschikbaar zijn, dan krijgt u een alternatief aangeboden en kunt u uiteraard afzien van de reis.

Alle treinreizen zijn inbegrepen, maar niet de toegang tot bezienswaardigheden.

Afwijkende voorwaarden
Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. Bij de reizen die nu geboekt worden kunt u tot vijftien dagen voor vertrek annuleren. De volledige reissom krijgt u terug, minus € 25 annuleringskosten per persoon. In deze periode kunt u ook kosteloos omboeken naar een andere datum. Vanaf veertien dagen voor vertrek tot en met acht dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 20% van de reissom. Bij annuleringen vanaf zeven dagen voor vertrek of later bedragen de annuleringskosten 100%.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Treinrondreis Parels van Beieren

Ontdek de historische stadjes in Beieren met tal van UNESCO bezienswaardigheden.

v.a. 599,- p.p.
vraag offerte aan

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl