Visit Flåm

Rondreis Zuid-Noorwegen per trein & boot

Maak een onvergetelijke rondreis door Noorwegen met zowel de trein als de boot. U reist over de mooiste treintrajecten van Noorwegen, waaronder de Bergenbanen (Oslo - Myrdal) en de Flåmsbana (Myrdal - Flam), ook een boottocht door de Nærøyfjord is inbegrepen, en optioneel de boottocht Bergen - Stavanger. U overnacht in Kiel, Oslo, Flåm/Voss, Bergen en Stavanger.

Prachtige rondreis door Zuid-Noordwegen
Inclusief verschillende boottochten, o.a. Nærøyfjord
Overnachting in o.a. Flam, Oslo, Bergen en Stavanger

Vanaf elk station in Nederland

Bij deze reis is de treinreis vanaf elk statin in Nederland inbegrepen. Wilt u op eigen gelegenheid naar Noorwegen reizen? Dan kan dat ook. Maak dan gebruik van de reis: Zuid-Noorse Ontdekkingstocht.

Onvergetelijke rondreis Noorwegen

Noorwegen behoort met Zwitserland tot de landen waarbij u de mooiste treinreizen van Europa kunt maken. Vooral de Bergenbanen en de Flåmsbana worden geroemd vanwege het fantastische uitzicht. Deze spoorlijnen legt u ook af tijdens deze reis.

Ook mooi zijn de vele fjorden. Het Geirangerfjord and Nærøyfjord zijn zelfs uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Vanuit Flåm maakt u tijdens deze rondreis door Noorwegen ook een boottocht door de Nærøyfjord.

Uitbreidingsmogelijkheden

De rondreis Noorwegen is uit te breiden met extra dagen. In Oslo en Stavanger is er keuze uit twee hotels. In veel hotels - en op de boot - zijn er verschillende kamers te selecteren. Zo kunt u de reis naar eigen smaak inrichten.

Als u een wandelaar bent dan kunt u bijvoorbeeld in Stavanger en Flam een nachtje bijboeken om een mooie natuurwandeling te maken.

Deze reis valt in de categorie Rondreis Noorwegen per trein.

Reisschema

dag 1

Met de trein naar Kiel

Je treinreis begint op een Nederlands station naar keuze. In bijvoorbeeld Amersfoort stap je aan boord van de trein richting de Duitse stad Osnabrück. Hier stap je over op de trein naar Kiel. Vanuit Amsterdam duurt de treinreis 6,5 tot 7,5 uur. Onderweg geniet je van het landschap terwijl je ontspannen in de trein zit. Wil je zo kort mogelijk onderweg zijn? Dan kun je er voor kiezen om een extra overstap in Hamburg te maken, waardoor je 30 tot 60 minuten eerder in Kiel aankomt.

dag 2

Per boot naar Noorwegen

Het is tijd om aan boord te gaan van de Color Lines-boot naar Oslo. De boot vertrekt rond 14:00 uur, en je hebt een eigen hut voor de overtocht. Terwijl je over de Oostzee vaart, kun je genieten van het uitzicht op het water en ontspannen in je comfortabele accommodatie. Aan boord is er veel te doen.

dag 3

Aankomst Oslo

In de ochtend komt de haven van Oslo in zicht, waar de boot meestal om 10 uur aanmeert. Optioneel kun je aan boord ontbijten. Zodra je aan land bent, kun je Oslo gaan verkennen. De Noorse hoofdstad biedt een schat aan bezienswaardigheden, zoals het Vigelandpark, het Operagebouw en het Koninklijk Paleis. Je hebt vandaag de tijd om deze prachtige stad te ontdekken.
Overnachting: Thon Hotel Terminus.


optionele dag

Extra dag Oslo

Langer blijven in de Noorse hoofdstad? Dat kan.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Oslo - Voss / Flam

In de ochtend kun je nog Oslo ontdekken. Aan het begin van de middag vertrek je per trein naar Voss. Deze treinreis staat bekend om zijn adembenemende uitzicht. Standaard verblijf je in Voss (Scandic Voss), maar je kunt er ook voor kiezen om in het charmante Flåm te verblijven, wat je kunt regelen in stap 3 van het boekingsproces. In dat geval maak je vandaag ook een bijzondere rit met de Flamspoorlijn.

Overnachting: Scandic Voss

optionele dag

Extra dag in Voss (of Flam)

Een extra dag in Voss of Flåm is vooral handig als u de natuur wilt intrekken en bijvoorbeeld wilt hiken. Zowel Voss als Flåm zijn kleine dorpjes, waar u geen extra dag nodig heeft om het dorp te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Flåm & Boottocht Nærøyfjord & Bergen

Vandaag belooft een dag van de hoogtepunten te worden. Je begint met een busreis naar Gudvangen, gevolgd door een prachtige boottocht door het Nærøyfjord, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De natuurlijke schoonheid van deze fjord is adembenemend, met steile kliffen en kristalhelder water. Je reis eindigt in Flåm, waar je even de tijd hebt om dit pittoreske dorp te verkennen voordat je aan boord gaat van de beroemde Flamsbaan naar Myrdal. Deze treinreis wordt vaak beschouwd als een van de mooiste in Europa, en na ongeveer een uur bereik je Myrdal, waar je overstapt op de trein naar Bergen. (Als je in Flåm verblijft, neem je vanuit daar de boot naar Gudvangen, gevolgd door een busreis naar Voss, en vervolgens de trein naar Bergen.)

Overnachting: Thon Hotel Bristol Bergen (of Hotel No13)

dag 6

Dagje Bergen

Bergen staat bekend om zijn historische charme en de mooie omgeving. Breng een bezoek aan de historische haven Bryggen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en geniet van de kleurrijke houten huizen. Of maak een wandeling naar de top van de berg Fløyen voor een panoramisch uitzicht over de stad en de fjorden. Bergen biedt ook tal van musea, zoals het Edvard Munch Museum en het Hanseatic Museum, waar je meer te weten kunt komen over de rijke geschiedenis van de stad.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Bergen

Bergen is de, de tweede stad van Noorwegen en wordt omgeven door zeven bergen en fjorden. Langer blijven in Bergen? Dat is zeker mogelijk.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Bergen - Stavanger

Vandaag maak je een mooie busrit door het Noorse landschap, vanuit Bergen reis je naar Stavanger. Je kunt ervoor kiezen om per boot te reizen in plaats van per bus, afhankelijk van je voorkeur en beschikbaarheid. Je kunt je voorkeuren in stap 2 duidelijk maken.

Overnachting: Thon Hotel Maritiem Stavanger

dag 8

Stavanger

Vandaag kun je Stavanger verkennen, een charmante stad aan de Noorse westkust. Een populaire optie is om een wandeling te maken naar de Preikestolen, een spectaculaire rotsformatie die hoog boven de Lysefjord uitsteekt. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en de wandeling is een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Stavanger

Langer blijven in Stavanger? Dit kan. Een verlenging in Stavanger is handig als u bijvoorbeeld een bezoek aan de indrukwekkende Preikestolen wilt brengen, maar ook de stad wilt bewonderen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 9

Stavanger - Oslo

Vandaag gaat u per trein van Stavanger terug naar Oslo. Deze treinreis duurt ongeveer 8 uur, en meestal wordt er een reservering gemaakt voor de trein van 10:16 uur, waarmee je om 18:25 uur in Oslo aankomt. Als je liever een eerdere trein wilt nemen, vertrek je doorgaans om 8:47 uur uit Stavanger. In stap 2 kun je jouw voorkeuren doorgeven

dag 10

Terugreis richting Kiel

In de ochtend heb je nog wat tijd om een korte stadswandeling in Oslo te maken en eventueel enkele laatste bezienswaardigheden te bezoeken voordat de terugreis begint. Aan het einde van de ochtend ga je naar de terminal van Color Lines, waar je weer aan boord gaat van de boot naar Kiel. De boot vertrekt rond 14:00 uur, en net als op de heenreis heb je een eigen hut.

dag 11

Aankomst in Nederland

Je komt rond tien uur 's ochtends aan in Kiel, Duitsland, en vanaf daar reis je direct per trein terug naar Nederland. Terwijl je terugkijkt op de onvergetelijke ervaringen van je reis door Noorwegen, kun je ontspannen en genieten van de laatste etappe van je reis.

Rondreis Zuid-Noorwegen per trein & boot

v.a. 1550,- p.p.
Rondreis samenstellen
Flåm spoorlijn Noorwegen

Hoogtepunten Trein & boot Zuid-Noorwegen

Optioneel in deze reis

Extra reisdagen

Inbegrepen in deze reis

Boot Kiel - Noorwegen v.v.

Hotels, inclusief ontbijt

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Plaatselijk OV niet inbegrepen

Busticket Stavanger Centrum - Stavanger Haven niet inbegrepen

Toeristenbelating

Goed om te weten

Vertrek Kiel

De boot naar Noorwegen vertrekt vanaf Kiel. De treinreis vanaf elk station in Nederland naar Kiel (en terug) is inbegrepen. We hebben ook nog de Zuid-Noorse Ontdekkingstocht. U maakt dan dezelfde reis, alleen reist u dan op eigen gelegenheid van en naar Oslo.

Volledig met de trein naar Noorwegen?

Deze reis reist u met de boot vanaf Kiel naar Noorwegen. Wel zo comfortabel en ontspannen. Desgegraagd is het ook mogelijk om de volledige reis naar Noorwegen per trein te maken. Dit kan iets goedkoper uitvallen. U zit dan wel twee volle dagen in de trein. Neem contact op met contact@treinrondreis.nl voor meer informatie.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van de boot, treinen en hotels wordt handmatig gecontroleerd en voor u geboekt. Na de boeking krijgt u een update als alles geboekt is. Mocht een onderdeel niet beschikbaar zijn, dan nemen wij contact met u op en stellen wij een alternatief voor.

Extra dagen Rondreis Noorwegen

U kunt de rondreis uitbreiden met extra dagen. Let wel op: de boot vaart in de regel om de dag, dus u kunt de reis alleen uitbreiden met een even aantal dagen.

Treinreizen

U reist met een digitale treinpas, Interrail. In de app houdt u bij met welke treinen u reist. U kunt daarvoor het reisschema gebruiken dat wij u toesturen. Uiteraard zijn zitplaatsreserveringen waar mogelijk inbegrepen.

Noorwegen kent geen eerste klas. Wel kunt u op de rit Oslo - Voss upgraden naar de Plus klasse. U heeft dan iest meer beenruimte en u heeft beschikking tot koffie en thee. Wat ons betreft is een upgrade naar de Plus-klasse niet nodig. De Plus klasse is niet volledig vergelijkbaar met de eerste klas: zo zijn de stoelen in de Plus klasse in de regel niet anders dan in de Standaard klasse.

Hotels

  • Bij de boot kunt u de kamerkeuze wijzigen. Op de boot kunnen we bijvoorbeeld ook een buitenhut voor u boeken. Dit kan in stap 3.
  • In de meeste plaatsen werken we samen met de Noorse hotelketen Thon. Hun hotels worden vaak geprezen vanwege het goede ontbijt. De standaard kamers zijn vaak compact, maar goed. De hotels worden over het algemeen goed gewaardeerd.
  • Ontbijt is zoals hierboven aangegeven altijd inbegrepen. Alleen op de boot is dit optioneel, en de eerste nacht in Kiel is dit niet standaard inbegrepen.
  • Toeristenbelasting is niet inbegrepen.

Rondreis Zuid-Noorwegen per trein & boot

v.a. 1550,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl