Visit Flåm

Treinrondreis Zuid-Noorwegen (incl. boot)

Maak een onvergetelijke rondreis door Noorwegen met zowel de trein als de boot. U reist over de mooiste treintrajecten van Noorwegen, waaronder de Bergenbanen (Oslo - Myrdal) en de Flåmsbana (Myrdal - Flam), ook een boottocht door de Nærøyfjord is inbegrepen, evenals de boottocht Bergen - Stavanger. U overnacht in Kristiansand, Oslo, Flåm, Bergen en Stavanger.

Prachtige rondreis door Zuid-Noordwegen
Inclusief verschillende boottochten, o.a. Nærøyfjord
Overnachting in o.a. Flam, Oslo, Bergen en Stavanger

Onvergetelijke rondreis Noorwegen

Noorwegen behoort met Zwitserland tot de landen waarbij u de mooiste treinreizen van Europa kunt maken. Vooral de Bergenbanen en de Flåmsbana worden geroemd vanwege het fantastische uitzicht. Deze spoorlijnen legt u ook af tijdens deze reis.

Ook mooi zijn de vele fjorden. Het Geirangerfjord and Nærøyfjord zijn zelfs uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Vanuit Flåm maakt u tijdens deze rondreis door Noorwegen ook een boottocht door de Nærøyfjord.

Uitbreidingsmogelijkheden

De rondreis Noorwegen is uit te breiden met extra dagen. In Oslo en Stavanger is er keuze uit twee hotels. In veel hotels - en op de boot - zijn er verschillende kamers te selecteren. Zo kunt u de reis naar eigen smaak inrichten.

Als u een wandelaar bent dan kunt u bijvoorbeeld in Stavanger en Flam een nachtje bijboeken om een mooie natuurwandeling te maken.

Reisschema

dag 1

Met de veerboot naar Noorwegen

Vandaag start de rondreis Zuid-Noorwegen in Emden. Halverwege de middag vertrekt u per verboot naar Kristiansand. Onderweg kunt u genieten van één van de vele restaurants of zelfs een bezoek brengen aan het theater. U verblijft met uw gezelschap in een privéhut.

Optioneel kunt u de directe bus Groningen - Emden bijboeken. Deze vertrekt omstreeks 14:00/14:15 uur vanaf Groningen hoofdstation. Ook de treinreis naar Groningen is bij te boeken.

Holland Norway Lines

lees meer
optionele dag

Extra dag Kristiansand

Wilt u de reis verlengen? Dan heeft u een even aantal extra dagen nodig. Dit omdat de boot om de dag vaart. Als u de reis in Kristiansand verlengt dan moet u tenminste ook elders één extra nacht bijboeken. Een extra nacht Kristiansand is met name aan te bevelen als u na aankomst in Noorwegen niet direct verder wilt reizen naar Oslo.

Thon Hotel Parken Kristiansand

lees meer
dag 2

Per trein van Kristiansand naar Oslo

In de loop van de ochtend komt de veerboot aan in Kristiansand, rond 10:30 uur. De terminal voor de ferry, het centrale busstation en het treinstation zijn direct naast elkaar gelegen. Het compacte centrum van Kristiansand is direct naast het station gelegen, Tijd genoeg dus voor een korte wandeling of een lunch.

Omstreeks 13:30 uur stapt u weer in de trein, en reist u door naar Oslo, waar u rond 18:30 uur aankomt. Indien gewenst kunt u ook eerst overnachten in Kristiansand. (NB, als u een extra nacht boekt, vertrekt u om 9:54 uur uit Kristiansand en komt u om 14:30 uur aan in Oslo).

Thon Hotel Astoria Oslo

lees meer
dag 3

Oslo

Noorwegen staat bekend om de overweldigende natuur, maar een stad als Oslo is ook zeker een bezoek waard en een leuke afwisseling op de rest van de reis. Er zijn tal van musea, goede restaurants en uiteraard ook talloze andere bezienswaardigheden. Zo kun je vanuit Oslo prima eilandhoppen per ferry naar de eilanden in de Oslofjord.


Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Oslo

Langer blijven in de Noorse hoofdstad? Dat kan. Zorg wel dat u een even aantal extra dagen bijboekt over de hele reis gezien.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Oslo - Flam

Vandaag wordt de treinreis vervolgd. Vanaf Oslo vertrekt u in de regel om 8:25 uur met een comfortabele trein naar Myrdal, waar de trein rond 12 uur aankomt. Onderweg is het uitzicht adembenemend. In Myrdal wordt de reis vervolgt naar Flåm over de wereldberoemde Flåmsbana. Deze spoorweg is één van de steilste trajecten ter wereld. Bij de imposante waterval Kjosfossen wordt er een tussenstop gemaakt. De treinreis Myrdal - Flåm duurt ongeveer één uur.

Fretheim Hotel Flåm

lees meer
optionele dag

Extra dag Flam

Een extra dag in Flåm is vooral handig als u de natuur wilt intrekken en bijvoorbeeld wilt hiken. Flåm zelf is een klein dorpje waarvoor u geen extra dag nodig heeft om te bezoeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Flåm - Nærøyfjord - Voss - Bergen

Flåm ligt aan de oever van het Aurdalsfjord en net om de hoek ligt een van de meest spectaculaire fjorden van Noorwegen: het Nærøyfjord, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De dag begint met een boottocht door deze spectaculaire fjorden naar Gudvangen. Vanaf Gudvangen is er aansluiting op een bus naar Voss, daarna reist u door naar Bergen.

Thon Hotel Bristol, Bergen

lees meer
dag 6

Dagje Bergen

Bergen is de tweede stad van Noorwegen en wordt omgeven door zeven bergen en fjorden. Van oudsher is Bergen door haar gunstige ligging één van de belangrijkste havensteden van Noorwegen. De rijke geschiedenis van Bergen als Hanzestad en voormalige hoofdstad van Noorwegen is goed terug te zien in de goed bewaard gebleven koopmanshuizen. Daarnaast is Bergen een belangrijke kunst- en cultuurstad met een aantal mooie musea en kunstgaleries.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Bergen

Bergen is de, de tweede stad van Noorwegen en wordt omgeven door zeven bergen en fjorden. Van oudsher is Bergen door haar gunstige ligging één van de belangrijkste havensteden van Noorwegen. De rijke geschiedenis van Bergen als hanzestad en voormalige hoofdstad van Noorwegen is goed terug te zien in de goed bewaard gebleven koopmanshuizen. Daarnaast is Bergen een belangrijke kunst- en cultuurstad met een aantal mooie musea en kunstgaleries.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Door de fjorden per boot naar Stavanger.

Per veerboot gaat de reis naar Stavanger. In de ochtend en begin van de middag is er alle tijd om Bergen te ontdekken en halverwegen de middag vertrekt de veerboot naar Stavanger. De boot vaart door de fjorden waardoor het uitzicht geweldig is. Aankomst in Stavanger is rond 21:30. Vanaf de ferryterminal is er een bus die u in ruim een half uur naar het centrum van Stavanger brengt waar het hotel zich bevindt (ticket voor de bus is niet inbegrepen en ter plekke beschikbaar).

Thon hotel Stavanger Maritim

lees meer
dag 8

Stavanger

Stavanger, de derde stad van Noorwegen is de energie-hoofdstad van het land. In 2008 was Stavanger de culturele hoofdstad van Europa en dat is wat ons betreft geheel terecht. Op cultureel gebied is hier veel te beleven, maar wat Stavanger ook uniek maakt is de indrukwekkende natuur nabij de stad.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Stavanger

Langer blijven in Stavanger? Dit kan. Zorg wel dat u over de hele reis een even aantal extra dagen bijboekt. Een verlenging in Stavanger is handig als u bijvoorbeeld een bezoek aan de indrukwekkende Preikestolen wilt brengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 9

Stavanger - Kristiansand

In de ochtend vertrekt de trein van het station van Stavanger naar Kristiansand. De veerboot tussen Noorwegen en Nederland gaat niet dagelijks (en het afvaartschema is seizoensgebonden). Hierdoor kan het zijn dat de overnachting in Kristiansand komt te vervallen. Mocht dit van toepassing zijn, dan nemen we na de boeking contact met u op.

Thon Hotel Parken Kristiansand

lees meer
dag 10

Terugreis richting Nederland

Vandaag gaat u vanuit Noorwegen weer per veerboot terug naar Emden, vlakbij de Nederlandse grens. Uiteraard beschikt u ook nu weer over een privéhut.

Holland Norway Lines

lees meer
dag 11

Aankomst in Nederland

In de ochtend komt de veerboot aan in Emden. Als u de trein bijgeboekt heeft, reist u weer via Leer en Groningen naar huis.

Treinrondreis Zuid-Noorwegen (incl. boot)

Rondreis samenstellen
Flåm spoorlijn Noorwegen

Hoogtepunten Treinrondreis Zuid-Noorwegen

Optioneel in deze reis

Treinreis van/naar Groningen

Bus Groningen - Emden

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Boot Emden - Noorwegen v.v.

Hotels, inclusief ontbijt

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Plaatselijk OV niet inbegrepen

Busticket Stavanger Centrum - Stavanger Haven niet inbegrepen

Toeristenbelating

Goed om te weten

Vertrek Emden

Vanaf 1 juni vertrekt de boot naar Noorwegen tot nader order vanaf Emden. Emden ligt niet ver verwijderd van de Nederlandse grens. Vanuit Groningen duurt de reis per auto een uur. Vanuit Groningen hoofdstation rijdt er ook een bus naar Emden. Deze vertrekt omstreeks 14:30/14:45 uur.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van de boot, treinen en hotels wordt handmatig gecontroleerd en voor u geboekt. Na de boeking krijgt u een update als alles geboekt is. Mocht een onderdeel niet beschikbaar zijn, dan nemen wij contact met u op en stellen wij een alternatief voor.

Extra dagen Rondreis Noorwegen

U kunt de rondreis uitbreiden met extra dagen. Let wel op: de boot vaart in de regel om de dag, dus u kunt de reis alleen uitbreiden met een even aantal dagen.

Reisschema boot

Zoals hierboven aangegeven vaart de boot Nederland - Noorwegen om de dag. Dat geldt voor het hoogseizoen (vanaf 22 april - 1 oktober). In het laagseizoen vaart de boot 3x in de week. Als u tijdens het laagseizoen vanuit Nederland vertrekt op een zaterdag, dan moet de reis worden uitgebreid met ofwel één extra dag, ofwel worden ingekort met één dag. Dit laatste kan door een opmerking te maken tijdens de boeking.

Treinreizen

U reist met een digitale treinpas die in Noorwegen geldig is, de Interrailpas. In de app houdt u bij met welke treinen u reist. U kunt daarvoor het reisschema gebruiken dat wij u toesturen. Uiteraard zijn zitplaatsreserveringen waar mogelijk inbegrepen.

Noorwegen kent geen eerste klas. Wel kunt u op de rit Oslo - Myrdal upgraden naar de Plus klasse. U heeft dan iest meer beenruimte en u heeft beschikking tot koffie en thee. Wat ons betreft is een upgrade naar de Plus-klasse niet nodig. De Plus klasse is niet volledig vergelijkbaar met de eerste klas: zo zijn de stoelen in de Plus klasse in de regel niet anders dan in de Standaard klasse.

De treinreis van en naar Emden naar elk station in Nederland is optioneel.

Hotels

  • Bij verschillende hotels, en bij de boot, kunt u de kamerkeuze wijzigen. Op de boot kunnen we bijvoorbeeld ook een buitenhut voor u boeken.
  • Ontbijt is zoals hierboven aangegeven altijd inbegrepen.
  • Toeristenbelasting is niet inbegrepen.
  • In Oslo en Stavanger is er keuze uit twee hotels. In de meeste plaatsen werken we samen met de Noorse hotelketen Thon. Hun hotels worden vaak geprezen vanwege het goede ontbijt. De standaard kamers zijn vaak compact, maar goed. De hotels worden over het algemeen goed gewaardeerd.

Kinderkorting

Voor kinderen t/m 11 jaar kunnen we korting geven. Deze korting wordt nu nog niet goed verwerkt. Hier werken wij aan. Het gaat om ongeveer 300 euro per kind.

Treinrondreis Zuid-Noorwegen (incl. boot)

Rondreis samenstellen

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Geen bezoekadres
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2023 Treinrondreis.nl