Hilda Weges Photography

Flåmsbana: De mooiste spoorlijn van Noorwegen

Dat er toch zoveel treinreizigers naar Flåm komen heeft alles te maken met het prachtige uitzicht. De Flam-spoorlijn is daarmee uitgegroeid tot de meest populaire spoorlijn van Noorwegen.


Volgens sommigen behoort de Flåmsbana zelfs tot de mooiste spoorlijnen ter wereld. In elk geval trekt de trein mensenmassa's vanwege het prachtige uitzicht. De spoorlijn begint in Myrdal, gelegen op 865 meter aan de Bergen-Spoorlijn. In een treinrit van minder dan een uur daalt de trein af naar het idyllische Flåm, op slechts 2 meter boven zeeniveau. De trein rijdt tijdens de afdaling slechts dertig kilometer per uur. Onderweg maak de trein een (foto)stop bij de indrukwekkende waterval Kjosfossen.

De lijn mag nu een toeristische trekpleister zijn, maar is ooit bedacht om het vervoer naar Flåm en de omliggende dorpjes te verbeteren. Voor de lokale bevolking is de trein tussen Flåm en Myrdal inmiddels nauwelijks meer interessant. Dat komt doordat in 1991 en later in 2000 het wegennetwerk aanzienlijk is verbeterd, waardoor de trein minder competitief werd. Toch wordt de lijn nog steeds deels gebruikt door de lokale bevolking.

Flam spoorlijn

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl