Historische parels langs de Moezel & in Luxemburg

Geniet van mooi uitzicht vanuit de trein, bijvoorbeeld langs de Rijn, en ontdek historische plaatsen langs de Moezel en de Rijn. U bezoekt de UNESCO-steden Trier en Luxemburg. In Koblenz gaat u via de bijna 900 m lange kabelbaan over de Rijn naar Festung Ehrenbreitstein, een fort uit 1828.

Bezoek o.a. Koblenz, Trier en Luxemburg
Overnacht in goed bereikbare hotels
Incl. Rheinseilbahn in Koblenz

Tijdens deze reis bezoekt u onder andere Trier, de oudste stad van Duitsland. Het is mogelijk om deze 5-daagse reis uit te breiden. Deze rondreis langs de Moezel en de Rijn is een mooie combinatie tussen trein en historische steden. Op de eerste en laatste dag maakt u de meeste kilometers. Op de andere dagen reist u vaak korter dan twee uur, waardoor er veel tijd is om de plaatsen te bezoeken.

Reisschema

dag 1

Langs de Rijn naar Koblenz

Per trein reist u vandaag naar Koblenz. Het eerste deel van de reis gaat per ICE. Na Keulen reist u via die Linke Rheinstrecke, een traject met mooi uitzicht op de Rijn. Na aankomst in Koblenz heeft u de tijd om de stad te verkennen.

ICE te UtechtKoblenzKoblenzKoblenz station

Sander Hotel Koblenz

lees meer
optionele dag

Extra dag Koblenz

Als u meer tijd wil doorbrengen in Koblenz, kunt u het verblijf verlengen. Als u hiervoor kiest gaat u vandaag (i.p.v. morgen) per kabelbaan over de Rijn naar Ehrenbreitstein Fortress, een historisch fort uit 1828.

Koblenz
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Koblenz - Trier

Vandaag gaan we eerst per kabelbaan over de Rijn naar Ehrenbreitstein Fortress, een historisch fort uit 1828. Als u uitgekeken bent keert u terug naar Koblenz waar u de trein naar Trier neemt. De reis duurt ongeveer 1,5 uur. Indien gewenst kunt u de reis onderbreken in Cochem, een een uitgesproken toeristenstadje aan de Moezel. Overnachting in Trier.

TrierTrierTrierTrier

Hotel Pieper Trier

lees meer
dag 3

Dagje Trier

Verleng uw verblijf in Trier, de oudste stad van Duitsland. De stad kent meerdere monumenten die staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het aanbod van kunst en cultuur is enorm in Trier. Het is ook optioneel mogelijk om op deze dag Cochem te bezoeken.

CochemTrierTrierTrier
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Trier - Luxemburg

Vandaag gaan we naar Luxemburg, het eerste land waar openbaar vervoer gratis is! Ideaal dus om het volledige land te kunnen ontdekken. De reis van Trier naar Luxemburg duurt ongeveer 50 minuten met de Regional Express. Op zondagen is het in het optioneel mogelijk om tegen een kleine meerprijs van Trier naar het Luxemburgse Wasserbillig te varen, om vervolgens per trein verder te reizen.

Luxemburg

City Hotel Luxemburg

lees meer
optionele dag

Extra dag Luxemburg

Luxemburg
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Luxemburg - Nederland

Vandaag keert u terug naar Nederland. U reist (in de regel) eerst per trein naar Brussel, en vervolgens met de directe intercity naar Nederland. Reizigers naar Zuid-Nederland reizen via Luik.

Per trein naar Luxemburg

Historische parels langs de Moezel & in Luxemburg

Geniet van prachtig uitzicht langs de Rijn en ontdek verschillende historische steden.

v.a. 395,- p.p.
boek deze reis
Cochem

Inbegrepen in deze reis

Niet inbegrepen in deze reis

Goed om te weten

Tarieven
De reis is het voordeligst als het verblijf in Luxemburg in het weekend is (aankomst vrijdag, zaterdag of zondag). De genoemde vanaf-prijzen zijn op basis van twee personen.

Veel gestelde vragen

Deze rondreis voldoet niet helemaal aan mijn wensen. Is maatwerk mogelijk?

Ja. U kunt een offerte aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op via contact@treinrondreis.nl. Schrijf daarin duidelijk wat uw wensen zijn, wat de door u gewenste vertrekdag is of vertrekperiode. U krijgt van ons dan een op maat gemaakte offerte.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens de rondreis?

Op dit moment is dat inderdaad verplicht in vrijwel heel Europa.

Kan ik eerste klas reizen?

In eerste instantie kunt u alleen voor de 2e klas kiezen, maar vervolgens kunt u kiezen om het traject Nederland - Koblenz en Luzemburg - Nederland te upgraden naar de 1e klas. Voor Koblenz - Trier - Luxemburg bieden we dit niet aan. Dit zijn betrekkelijk korte reizen, en bovendien is op deze trajecten het comfortverschil tussen de 2e en 1e klas minimaal.

Wat voor treinticket krijg ik?

Voor de treinreis naar Koblenz krijgt u Sparpreisticket. Dit betekent dat u alleen met de ICE kunt reizen die op het ticket staat. In Duitsland is er ook een treinbinding voor de Intercity en EuroCity. Voor de overige treinen is er geen treinbinding. Als u specifieke wensen heeft omtrent het vertrek- of aankomsttijd kunt u dat in het opmerkingenveld melden. We zullen in de regel contact met u opnemen om de precieze vertrektijd met u af te stemmen. Vanuit Koblenz naar Trier kunt u flexibel reizen met alle treinen. En ook van Trier - Luxemburg en van Luxemburg naar Nederland. Bij de treinreis van Luxemburg naar Nederland mag u echter niet reizen met Thalys en Eurostar.

Kan ik afwijken van het reisschema?

Ja. Uitgezonderd op de heenreis als het gaat om de ICE of de IC/EC in Duitsland. Hier is uw treinticket treingebonden.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij STO Garant. Concreet betekent dit dat u betaald via een door De Nederlandsche Bank (DNB) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze keert het geld pas aan ons uit nadat uw reis is voltooid. We werken eraan om op termijn over te stappen naar het SGR garantiefonds.

Historische parels langs de Moezel & in Luxemburg

Geniet van prachtig uitzicht langs de Rijn en ontdek verschillende historische steden.

v.a. 395,- p.p.
boek deze reis