Treinrondreis.nl

Historische parels langs de Moezel & in Luxemburg

Geniet van mooi uitzicht vanuit de trein, bijvoorbeeld langs de Rijn, en ontdek historische plaatsen langs de Moezel en de Rijn. U bezoekt de UNESCO-steden Trier en Luxemburg. In Koblenz gaat u via de bijna 900 m lange kabelbaan over de Rijn naar Festung Ehrenbreitstein, een fort uit 1828.

Bezoek o.a. Koblenz, Trier en Luxemburg
Overnacht in goed bereikbare hotels
Incl. Rheinseilbahn in Koblenz

Tijdens deze reis bezoekt u onder andere Trier, de oudste stad van Duitsland. Het is mogelijk om deze vijfdaagse reis uit te breiden. Deze rondreis langs de Moezel en de Rijn is een mooie combinatie tussen trein en historische steden. Op de eerste en laatste dag maakt u de meeste kilometers. Op de andere dagen reist u vaak korter dan twee uur, waardoor er veel tijd is om de plaatsen te bezoeken.

Reisschema

dag 1

Langs de Rijn naar Koblenz

U reist vandaag per trein naar Koblenz. U kunt kiezen: of met de ICE nar Keulen, of passeer de grens per regionale trein. Na Keulen reist u via die linke Rheinstrecke, een traject met mooi uitzicht op de Rijn.
Als u kiest voor de regionale trein, reist u per binnenlandse trein naar Arnhem of Venlo en vervolgens per regionale trein naar Koblenz. In Duitsland heeft u vaak één overstap. Uw ticket is niet treingebonden. Als u kiest voor de ICE wordt in overleg met u het reisschema bepaald, en is uw treinticket wel gebonden aan de gekozen trein. Na aankomst in Koblenz heeft u de tijd om de stad te verkennen.

Sander Hotel Koblenz

lees meer
optionele dag

Extra dag Koblenz

Als u meer tijd wilt doorbrengen in Koblenz, kunt u het verblijf verlengen. Als u hiervoor kiest gaat u vandaag (i.p.v. morgen) per kabelbaan over de Rijn naar Ehrenbreitstein Fortress, een historisch fort uit 1828.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Koblenz - Trier

Vandaag gaan we eerst per kabelbaan over de Rijn naar Ehrenbreitstein Fortress, een historisch fort uit 1828. Als u uitgekeken bent keert u terug naar Koblenz waar u de trein naar Trier neemt. De reis duurt ongeveer 1,5 uur. Indien gewenst kunt u de reis onderbreken in Cochem, een uitgesproken toeristenstadje aan de Moezel. Overnachting in Trier.

Hotel Pieper Trier

lees meer
dag 3

Dagje Trier

Verleng uw verblijf in Trier, de oudste stad van Duitsland. De stad kent meerdere monumenten die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Het aanbod van kunst en cultuur is enorm in Trier. Het is ook optioneel mogelijk om op deze dag Cochem te bezoeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Trier - Luxemburg

Vandaag gaan we naar Luxemburg, het eerste land waar openbaar vervoer gratis is! Ideaal dus om het volledige land te kunnen ontdekken. De reis van Trier naar Luxemburg duurt ongeveer 50 minuten met de Regional Express. Op zondagen is het optioneel mogelijk om tegen een kleine meerprijs van Trier naar het Luxemburgse Wasserbillig te varen, om vervolgens per trein verder te reizen.

City Hotel Luxemburg

lees meer
optionele dag

Extra dag Luxemburg

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Luxemburg - Nederland

Vandaag keert u terug naar Nederland. U reist (in de regel) eerst per trein naar Brussel, en vervolgens met de directe intercity naar Nederland. Reizigers naar Zuid-Nederland reizen via Luik.

Historische parels langs de Moezel & in Luxemburg

Geniet van prachtig uitzicht langs de Rijn en ontdek verschillende historische steden.

v.a. 395,- p.p.
Rondreis samenstellen
Cochem

Optioneel in deze reis

Reisverlenging

Verleng uw verkort uw verblijf.

Inbegrepen in deze reis

Alle benodigde treintickets

Logies met ontbijt

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

Deze wordt ter plekke in rekening gebracht, meestal enkele euro's per persoon per nacht.

Reis- en annuleringsverzekering

Dit is niet bij de reissom inbegrepen.

Goed om te weten

Tarieven
De reis is het voordeligst als het verblijf in Luxemburg in het weekend is (aankomst vrijdag, zaterdag of zondag). De genoemde vanaf-prijzen zijn op basis van twee personen. Vraag een offerte aan voor de juiste prijs.

Afwijkende voorwaarden
Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. Tot en met vijftien dagen voor vertrek kunt u de vakantie kosteloos verplaatsen naar een andere datum. Mocht er een negatief reisadvies zijn, dan zal de reis uiteraard kosteloos geannuleerd worden. Als u om een andere reden wilt annuleren, dan kunt u tot vijftien dagen voor vertrek annuleren. De volledige reissom krijgt u terug, minus € 25 annuleringskosten per persoon. Vanaf veertien dagen voor vertrek tot en met acht dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 20% van de reissom. Bij annuleringen vanaf zeven dagen voor vertrek of later bedragen de annuleringskosten 100%.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Deze rondreis voldoet niet helemaal aan mijn wensen. Is maatwerk mogelijk?

Ja. U kunt een offerte aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op via contact@treinrondreis.nl. Schrijf daarin duidelijk wat uw wensen zijn en wat de door u gewenste vertrekdag of vertrekperiode is. U krijgt van ons dan een op maat gemaakte offerte.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens de rondreis?

Op dit moment is dat inderdaad in vrijwel heel Europa verplicht. In o.a. Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië dient dit een zogenaamd FFP2-mondkapje te zijn. Als u reist met de nachttrein (Nightjet) dan geldt het volgende: tijdens het slapen hoeft u geen mondkapje te dragen. Als u met bekende mensen bent in de lig- of slaapcoupe, dan hoeft u ook geen mondkapje te dragen. Deelt u de coupé met vreemden? Dan moet u wel een mondkapje dragen.

Kan ik eerste klas reizen?

In eerste instantie kunt u alleen voor de 2e klas kiezen, maar vervolgens kunt u kiezen om het traject Nederland - Koblenz en Luxemburg - Nederland te upgraden naar de 1e klas. Voor Koblenz - Trier - Luxemburg bieden we dit niet aan. Dit zijn betrekkelijk korte reizen, en bovendien is op deze trajecten het comfortverschil tussen de 2e en 1e klas minimaal.

Wat voor treinticket krijg ik?

Voor de treinreis naar Koblenz krijgt u een Sparpreisticket. Dit betekent dat u alleen met de ICE kunt reizen die op het ticket staat. In Duitsland is er ook een treinbinding voor de Intercity en EuroCity. Voor de overige treinen is er geen treinbinding. Als u specifieke wensen heeft omtrent de vertrek- of aankomsttijd kunt u dat in het opmerkingenveld vermelden. We zullen in de regel contact met u opnemen om de precieze vertrektijd met u af te stemmen.

Van Koblenz naar Trier kunt u met alle treinen flexibel reizen, dat geldt ook voor Trier - Luxemburg en van Luxemburg naar Nederland. Bij de reis van Luxemburg naar Nederland mag u echter niet reizen met Thalys en Eurostar.

Kan ik afwijken van het reisschema?

Ja, uitgezonderd op de heenreis als het gaat om de ICE of de IC/EC in Duitsland. Hier is uw treinticket treingebonden. De tijden worden met u afgestemd.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij STO Garant. Concreet betekent dit dat u betaalt via een door De Nederlandsche Bank (DNB) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze keert het geld pas aan ons uit nadat uw reis is voltooid. We werken eraan om op termijn over te stappen naar het SGR-garantiefonds.

Zijn er nog stakingen te verwachten in Duitsland?

Nee. Deutsche Bahn heeft een akkoord bereikt. Daardoor zijn stakingen van de baan.

Historische parels langs de Moezel & in Luxemburg

Geniet van prachtig uitzicht langs de Rijn en ontdek verschillende historische steden.

v.a. 395,- p.p.
Rondreis samenstellen