Rondreis Centraal Europa

Maak een mooie treinrondreis door centraal Europa en bezoek Duitsland, Slowakije en Tsjechië. Het is een combinatie van historische steden en de prachtige natuur van het Hoge Tatra. U verblijft in Nürnberg, Bratislava, het Hoge Tatra en Praag. In elke plaats kunt u de reis verlengen zolang u wilt.

Bezoek Duitsland, Slowakije en Tsjechië
Natuur & mooie steden
Goede hotels op toplocaties

Trein, stad & natuur

De trein is een relaxe manier om een treinrondreis te maken door Centraal Europa. Zonder inchecktijden reist u heel Europa door. U bezoekt mooie steden, zoals Nürnberg, Bratislava en Praag. Maar u bezoekt ook het indrukwekkende natuurgebied Het Hoge Tatra. Hier kunt u lekker wandelen en genieten van de prachtige natuur.

We hebben goed bereikbare hotels geselecteerd. Goed gewaardeerd en dicht bij de stations. Ook in het Hoge Tatra. Inbegrepen bij deze reis zijn uiteraard de treintickets (Interrail), zitplaatsreserveringen en de hotels. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen.

Zomer 2022

Er is ook een rondreis Slowakije, waarmee u met de nachttrein naar Wenen gaat. De nachttrein is praktisch de gehele zomer van 2022 volgereserveerd. Daarom hebben we deze reis gemaakt, waarbij u alleen reist met dagtreinen en 's nachts lekker slaapt in een hotelbed.

Reisschema

dag 1

Nürnberg - Nederland

Vanuit Nederland reist u per ICE richting Frankfurt. Daar stapt u over op de trein naar Nürnberg. De reis duurt (gerekend vanaf Utrecht Centaal) ongeveeer 6,5 uur. Aan het einde van de middag / begin van de avond komt u aan in Nürnberg.

Intercityhotel Nürnberg

lees meer
dag 2

Nürnberg - Bratislava

Rond 10:30 uur vertrekt u vanuit Nürnberg met de ICE naar Wenen. Daar stapt u over op de regionale trein naar Bratislava, voor het laatste deel van de reis. Na een reis van ongeveer 6 uur bereikt u de Slowaakse hoofdstad. We reserveren voor u zitplaatsen in de ICE, in de regionale trein is dit niet mogelijk.

Clarion Hotel Bratislava

lees meer
dag 3

Ontdek Bratislava

Vandaag heeft u de volle dag om de Slowaakse hoofdstad te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde kasteel van Bratislava, of ga naar het spoorwegmuseum. Er is genoeg te doen. Indien gewenst kunt u het verblijf in Bratislava verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Bratislava - Hoge Tatra

Standaard reist u per trein met één overstap naar het Hoge Tatra. De treinreis duurt dan iets meer dan 5 uur.

Optioneel (zonder meerkosten) kunt u kiezen om te reizen via de mooiste treinroute van Slowakije. U vertrekt dan rond 12:00 uur uit Bratislava en stapt dan in Banska Bystrica, Margencany en Poprad over. Het mooiste deel van de reis is Banska Bystrica - Margencany. Als u kiest voor de mooie treinroute bent u 10 uur onderweg en komt u om 22 uur aan (bij vertraging om 23 uur).

Hotel Greenwood

lees meer
dag 5

Hoge Tatra (1)

Dit is uw eerste dag om de Hoge Tatra te ontdekken. Lonely Planet noemt Hoge Tatra het meest markante nationale park van Slowakije en omschrijft het gebied als 'hooggelegen avonturenparadijs'. Kenmerkend is de grote hoeveelheid bergtoppen. Anders dan op veel andere plekken zijn de bergtoppen hier redelijk gemakkelijk te bereiken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Hoge Tatra (2)

Ook vandaag heeft u de volle dag de tijd om de Hoge Tatra te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Hoge Tatra - Praag

In de vroege ochtend (rond 7 uur) brengt de lokale trein u naar Poprad, waar u overstapt op de comfortabele trein van RegioJet naar Praag. Rond het avondeten komt u aan in de Tsjechische hoofdstad. De reis duurt al met al circa 8,5 uur.

Grandium Hotel Praag (5 sterren)

lees meer
dag 8

Ontdek Praag

Vanaf het hotel loopt u zo het centrum in, en vervolgens eenvoudig naar de oude binnenstad van Praag. Wil je langer in Praag blijven (aanrader), dan kun je tijdens het samenstellen van deze reis extra dagen toevoegen aan het verblijf in Praag

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 9

Treinreis Praag - Nederland

De treinvakantie zit er weer op. De terugreis breekt aan. U vertrekt om 8:25 uur uit Praag met de trein naar Berlijn. Hier stapt u (meestal) over op de trein naar Nederland. Afhankelijk van uw woonplaats duurt de treinreis 11 tot circa 13 uur.

Rondreis Centraal Europa

Treinrondreis door centraal Europa

v.a. 1050 p.p.
Rondreis samenstellen
Hoge Tatra

Hoogtepunten

Optioneel in deze reis

Papieren Interrail Pass i.p.v. Mobiel

Extra dagen in alle steden

Inbegrepen in deze reis

Treinpas (Interrail)

Zitplaatsreserveringen

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting, overige maaltijden, excursies, etc.

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de hotels wordt handmatig gecontroleerd. Ook de reserveringen voor de treinen maken wij handmatig voor u. Mocht er een hotel niet beschikbaar zijn, nemen we contact met u op, en komen we met een alternatief voorstel.

Treinticket
De basis voor deze reis door Centraal Europa vormt een Interrail Global Pass, geleverd als mobiel pas. Deze kunt u alleen op een smartphone of tablet laden. Onderweg houdt u in de app een reisschema bij met welke treinen u reist. Vraag naar de mogelijkheden als u een papieren pas wilt. Hiervoor wordt een toeslag gevraagd.

Mogelijk moet u op een deel van de route nog een mondkapje dragen. We weten vooraf niet wat de rijrichting van de trein is.

Rondreis Centraal Europa

Treinrondreis door centraal Europa

v.a. 1050 p.p.
Rondreis samenstellen

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Publink (KVK 24465732). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing.