Met de trein naar Slowakije

Een van de mooiste manieren om Oost-Europa te verkennen is door met de trein naar Slowakije te reizen. Slowakije is een mooi land met verschillende mooie spoorlijnen. Dankzij het treinnetwerk van spoorwegmaatschappij ZSSK ontdekt u de verschillende kanten van Slowakije. Het ene moment wandelt u door een historische stad, terwijl u het volgende moment de hoge berggebieden van het land verkent.

Vakanties per trein naar Slowakije

Route 173 via het Slowaaks Paradijs

De mooiste route van Slowakijke is misschien wel de zogenoemde 173, ook wel de Horehronec genoemd. Deze leidt u door het Slowaaks Paradijs, van Banská Bystrica aan de voet van de Lage Tatra, tot het pittoreske Margecany, waar u kunt overstappen naar Košice. In deze bruisende stad bewondert u de iconische kathedraal. U bereikt deze stad ook vanuit hoofdstad Bratislava. Kijk vanaf het kasteel uit over de stad en de kabbelende Donau of wandel door de veertiende-eeuwse stadspoorten in het centrum.

Ook de treinreis van Horná Štubňa naar Banská Bystrica is een traktatie. Deze route loopt door de ruige natuur van het Velka Fatra-gebergte. Op 31 kilometer lange route zijn in totaal 22 spoortunnels, en dat is meer dan een kwart van alle spoortunnels van Slowakije. Die tunnels zijn nodig vanwege het heuvelachtige landschap.

Tram door de Hoge Tatra

Wilt u de hogere berggebieden van Slowakije ontdekken? Dan is de tram door de Hoge Tatra een perfecte keuze. Deze elektrische trein leidt u langs verschillende gletsjermeren en besneeuwde bergen, met stad Poprad als een van de eindstops.

NB: Vanuit Bratislave rijdt er elke twee uur een rechtstreekse trein van Bratislava naar Košice. Deze trein rijdt weliswaar niet via de mooiste spoorlijnen van Slowakije, maar blijft desondanks een belevenis. Ook een treinreis met deze rechtstreekse trein is geen straf.

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl