Rondreis Slowakije per trein

Een verborgen parel. Zo zou u Slowakije kunnen noemen. Dit land heeft mooie treintrajecten, een rijke historie en prachtige natuur. Maar het meest bijzondere: het land is nog niet ontdekt door de massatoerisme.

Ontdek de ongerepte ruige natuur van Slowakije
Reis via de mooiste spoorroutes
Bezoek verschillende historische Slowaakse steden
Ook bezoek Praag en Berlijn is (optioneel) mogelijk

Tijdens deze treinreis komen alle facetten van Slowakije aan bod. Zo bezoekt u verschillende historische steden. Uiteraard Bratislava, maar ook het minder bekende Banská Bystrica. Daarnaast verblijft u in het compacte, maar niet minder mooie Košice. Behalve steden en clutuur komt uiteraard ook de prachtig natuur van Slowakije aan bod. Zo reist u via de mooiste spoorlijnen van Slowakije en ziet u vanuit de trein het Nationaal Park Slowaaks Paradijs. Later verblijft u in het Nationaal Park Hoge Tatra, een ideaal wandelgebied voor natuurliefhebbers. Door dit gebied loopt een smalspoornetwerk, de trein wordt hier ook wel de Tram van de Hoge Tatra genoemd.

Al met al is deze reis zeer de moeite waard. Naast Slowakije heeft u ook de mogelijkheid om Praag en Berlijn te bezoeken. Hiervoor kunt u tijdens het boeken optionele reisdagen toevoegen.

Reisschema

dag 1

Vertrek per nachttrein

Vandaag vertrekt u per binnenlandse trein naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Daar neemt u de Nightjet naar Wenen. Vertrek omstreeks 19:30 uur uit Amsterdam.

NightjetNightjetNightjet

Nightjet (nachttrein)

lees meer
dag 2

Aankomst Bratislava

In de ochtend komt u aan in Wenen en stapt u over op de uurlijkse trein naar Bratislava. Omstreeks 10:30 uur komt u aan. U heeft vandaag de gelegenheid om de Slowaakse hoofdstad te bekijken.

Bratislava SlowakijeBratislavaBratislava Slowakije

Mercure Bratislava Centrum Hotel

lees meer
dag 3

Ontdek Bratislava

Ook vandaag heeft u de tijd om Bratislava te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde kasteel van Bratislava, of ga naar het spoorwegmuseum. Er is genoeg te doen. Indien gewenst kunt u het verblijf in Bratislava verlengen.

Bratislava SlowakijeBratislava SlowakijeBratislava Slowakije
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Bratislava

Verleng ue verblijf als u geen genoeg kunt krijgen van Bratislava.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Bratislava - Banska Bystrica

Vandaag reist u per trein van Bratislava naar Banska Bystrica. De reis duurt zo'n vier uur en u legt onder andere de mooie spoorlijn Horna Stubna - Banska Bystrica af. De trein baant zich hier een weg door de ruige natuur van het Velka Fatra-gebergte, op de grens met het Lage Tatra-gebergte. Op deze spoorlijn van 31 kilometer liggen 22 spoortunnels, dat is meer dan een kwart van alle tunnels in Slowakije. Rond 14:30 uur komt u aan in Banska Bystrica.

Trein in SlowakijeBanska Bystrica SlowakijeBanska Bystrica Slowakije

Urpin City Residence

lees meer
optionele dag

Extra dag Banska Bystrica

Wilt u wat meer tijd hebben om Banska Bystrica te bezoeken? Boek dan een extra dag bij.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Banska Bystrica - Košice

Vandaag staat de mooiste treinreis van Slowakije op het porgramma. Met de 'route 173', 'Horehronec' reist u door het Slowaaks Paradijs. Het mooiste deel van de reis is tussen Cervena Skala en Margecany, waarbij bij Telgart het indrukwekkende Chmarošský Viadukt wordt gepasseerd. De reis duurt 4,5 uur. U heeft de keus om vroeg in de ochtend te vertrekken (7:30) of halverwege de middag (15:30). Bij aankomst in Košice heeft u keuze uit twee accomodaties: het eenvoudige Horse Inn Pension of het meer comfortabele Boutique Hotel Chrysso.

Per trein door SlowakijeTrein in SlowakijeTrein in Slowakije

Horse inn Pension Kosice

lees meer
dag 6

Košice - Hoge Tatra

Vandaag gaat de reis van Košice, naar het Hoge Tatra gebergte, het eindstation voor vandaag is Nový Smokovec. De reis duurt ongeveer 2 uur.

Košice - Kosice (Slowakije)Košice - Kosice (Slowakije)Košice - Kosice (Slowakije)

Hotel Smokovec

lees meer
dag 7

Hoge Tatra

Vandaag heeft u alle tijd om de omgeving te ontdekken. Loney Planet noemt Hoge Tatra het meest markante nationale park van Slowakije en omschrijft het gebied als 'hooggelegen avonturenparadijs'. Kenmerkend zijn de grote hoeveelheid bergtoppen. Anders dan op veel andere plekken zijn de bergtoppen hier redelijk gemakkelijk te bereiken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Hoge Tatra

Langer verblijven in dit natuurparadijs van Slowakije? Zeker een aanrader als u van wandelen houdt. Verleng uw verblijf in Hoge Tatra met één of meerdere dagen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 8

Treinreis naar Praag

Vandaag reist u met één overstap naar Praag. Vanaf Poprad - Tatry reist u met de comfortabele particuliere trein van RegioJet. De reis duurt ongeveer 8,5 uur. Rond etenstijd arriveert u in de Tsjechië hoofdstad en heeft u keuze uit twee hotels zeer nabij het station.

RegioJet

Hotel Exe City Park Praag

lees meer
optionele dag

Extra dag in Praag

Slowakije hebben we weliswaar per trein verlaten, maar waarom zou u direct terugkeren naar huis? Praag wordt ook wel de Gouden Stad genoemd en is zeker het bezoeken waard. Het historische centrum is zelfs als Unesco werelderfgoed gemankeerd. Verblijf indien gewenst één of meerdere dagen in Praag.

PraagPraagPraag
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Berlijn

Vanuit Praag duurt de treinreis naar Nederland al snel circa 12 uur. Vindt u dat te lang? Dan reist u op deze dag eerst naar Berlijn, een treinreis van iets meer dan vier uur. Tijdens uw verblijf aan de Duitse hoofdstad reist u gratis met het openbaar vervoer door heel Berlijn. Indien gewenst kunt u langer in Berlijn blijven (in dat geval wordt deze dag gekopieerd met dezelfde test).

Eurocity Berlijn - Praag - BudapestEuroCity Berlijn - PraagBerlijn

Intercityhotel Berlijn (Ost)

lees meer
dag 9

Terugreis naar Nederland

Vandaag reist u terug naar Nederland. Vanuit Praag gezien reist u per directe trein naar Berlijn, waar u ruime aansluiting heeft op de trein naar Amsterdam.

Intercity Berlijn2e klas Intercity Berlijn (IC)Intercity naar Berlijn te Amersfoort

Rondreis Slowakije per trein

Reis via de mooiste spoorlijnen van Slowakije en ontdek de prachtige natuur en de verschillende historische steden!

v.a. 649 p.p.
boek deze reis
Trein in Slowakije
Trein in SlowakijeBratislava SlowakijeTrein in SlowakijeBanska Bystrica Slowakije

Optioneel in deze reis

Upgrade naar 1e klas

Reisverlenging mogelijk

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Privé couchette in de nachttrein Amsterdam - Wenen

Alle treintickets voor de volledige reis

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de hotels wordt handmatig gecontroleerd. De genoemde prijs bij deze reis is een betrouwbare indicatie. Mocht in een enkel geval het getoonde tarief toch niet beschikbaar zijn, krijgt u dit een alternatief aangeboden en kunt u uiteraard afzien van de reis.

Alle treinreizen zijn inbegrepen, maar niet de toegang tot bezienswaardigheden.

Afwijkende voorwaarden
Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. Bij de reizen die nu geboekt worden kunt u tot vijftien dagen voor vertrek annuleren. De volledige reissom krijgt u terug, minus € 25 annuleringskosten per persoon. Vanaf veertien dagen voor vertrek tot en met acht dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 35% van de reissom. Bij annuleringen vanaf zeven dagen voor vertrek of later bedragen de annuleringskosten 100%.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Wat voor treinkaartje krijg ik bij de treinrondreis door Slowakije?

Losse tickets. Voor elke trein krijgt u een los ticket voor de geselecteerde trein.

Kan ik ook eerste klas reizen naar Slowakije?

Dat kan slechts ten delen. Op de mooiste trajecten rijden treinen met alleen 2e klas. Tijdens het boekingsproces kunt u op delen van het traject het treinticket upgraden naar de 1e klas.

Ik wil graag in een ander hotel verblijven, kan dat?

Ja, in veel gevallen wel. Als het hotel van uw keuze er niet tussen staat dan kunt u met ons contact opnemen en maken we voor u een vrijblijvende offerte. We zijn bereikbaar via Whatsapp (010-2613043), e-mail (contact@treinrondreis.nl) en telefoon (010-2613043). U kunt ook via het offerte formulier een prijsopvraag aanvragen.

Ik reis met kinderen, zijn er ook familiekamers?

We maken voor u graag een maatwerk offerte. U kunt een offerte aanvragen via onze website, via Whatsapp (010-2613043 of via e-mail (contact@treinrondreis.nl).Uiteraard kunt u ook gewoon contact opnemen via de telefoon.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij STO Garant. Concreet betekent dit dat u betaald via een door De Nederlandsche Bank (DNB) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze keert het geld pas aan ons uit nadat uw reis is voltooid. We werken eraan om op termijn over te stappen naar het SGR garantiefonds.

Rondreis Slowakije per trein

Reis via de mooiste spoorlijnen van Slowakije en ontdek de prachtige natuur en de verschillende historische steden!

v.a. 649 p.p.
boek deze reis