Rondreis Slowakije per trein

Een verborgen parel, zo zou u Slowakije kunnen noemen. Dit land heeft mooie treintrajecten, een rijke historie en prachtige natuur. Maar het meest bijzondere: het land is nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Ontdek de ongerepte ruige natuur van Slowakije
Reis via de mooiste spoorroutes
Bezoek verschillende historische Slowaakse steden
Ook bezoek Praag en Berlijn is (optioneel) mogelijk

Treinreis Slowakije

Tijdens deze treinreis komen alle facetten van Slowakije aan bod. Zo bezoekt u verschillende historische steden. Uiteraard Bratislava, maar ook het minder bekende Banská Bystrica. Behalve steden en cultuur komt uiteraard ook de prachtige natuur van Slowakije aan bod. Zo reist u via de mooiste spoorlijnen van Slowakije en ziet u vanuit de trein het Nationaal Park Slowaaks Paradijs.

Hoge Tatra per trein

Later verblijft u in het Nationaal Park Hoge Tatra, een ideaal wandelgebied voor natuurliefhebbers. Door dit gebied loopt een smalspoornetwerk; de trein wordt hier ook wel de Tram van de Hoge Tatra genoemd.

U kunt kiezen uit een 3- en 4-sterrenhotel. Het 4-sterrenhotel (Panorama Resort) is gelegen op een prachtige locatie bij het bergmeer Štrbské Pleso, en wat ons betreft een echte aanrader.

Berlijn en Praag

Al met al is deze reis zeer de moeite waard. Naast Slowakije heeft u de mogelijkheid om Praag en Berlijn te bezoeken. Hiervoor kunt u tijdens het boeken optionele reisdagen toevoegen.

Reisschema

dag 1

Vertrek per nachttrein

Vandaag vertrekt u per binnenlandse trein naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Daar neemt u de trein naar Wenen (slaaptrein). De trein vertrekt doorgaans omstreeks 19:00 uur uit Amsterdam.

Nightjet (nachttrein): lig- en slaaprijtuigen

lees meer
dag 2

Aankomst Bratislava

In de ochtend komt u aan in Wenen en stapt u over op de uurlijkse trein naar Bratislava. Omstreeks 10:30 uur komt u aan. U heeft vandaag de gelegenheid om de Slowaakse hoofdstad te bekijken. (NB: het is ook mogelijk om eerst een nachtje in Wenen te verblijven).

Clarion Hotel Bratislava

lees meer
dag 3

Ontdek Bratislava

Ook vandaag heeft u de tijd om Bratislava te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde kasteel van Bratislava, of ga naar het spoorwegmuseum. Er is genoeg te doen. Indien gewenst kunt u het verblijf in Bratislava verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Bratislava

Verleng uw verblijf als u geen genoeg kunt krijgen van Bratislava.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Bratislava - Banska Bystrica

Vandaag reist u per trein van Bratislava naar Banska Bystrica. Indien mogelijk boeken we een plekje voor u in de directe trein. U bent dan circa 3 uur en 20 minuten onderweg. Als er geen directe trein rijdt, stapt u over in Vrutky en duurt de reis ongeveer een uur langer. Onderweg geniet u van het mooie uitzicht.

Urpin City Residence

lees meer
optionele dag

Extra dag Banska Bystrica

Wilt u wat meer tijd hebben om Banska Bystrica te bezoeken? Boek dan een extra dag bij.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Banska Bystrica - Hoge Tatra

Vandaag staat de mooiste treinreis van Slowakije op het programma. Met de 'route 173', 'Horehronec' reist u door het Slowaaks Paradijs. Het mooiste deel van de reis is tussen Cervena Skala en Margecany, waarbij bij Telgart het indrukwekkende Chmarošský Viadukt wordt gepasseerd. De reis duurt circa 6,5 uur. U vertrekt rond 9 a 10 uur.

NB: het is optioneel ook mogelijk om de treinreis te verkorten tot 3 uur. U reist dan niet via de mooiste route, maar wel deels met treinen met een hoger comfort (en een veel snellere route).

Hotel Greenwood

lees meer
dag 6

Hoge Tatra (1)

Vandaag heeft u alle tijd om de omgeving te ontdekken. Lonely Planet noemt Hoge Tatra het meest markante nationale park van Slowakije en omschrijft het gebied als 'hooggelegen avonturenparadijs'. Kenmerkend is de grote hoeveelheid bergtoppen. Anders dan op veel andere plekken zijn de bergtoppen hier redelijk gemakkelijk te bereiken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Hoge Tatra (2)

Ook vandaag heeft u de tijd om de prachtige omgeving van de Hoge Tatra te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Hoge Tatra

Langer verblijven in dit natuurparadijs van Slowakije? Zeker een aanrader als u van wandelen houdt. Verleng uw verblijf in Hoge Tatra met een of meerdere dagen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 8

Treinreis naar Praag

Vandaag reist u per regionale trein naar Poprad, waar u de snelle en comfortabele RegioJet trein neemt naar Praag. De reis duurt ongeveer 8,5 uur. Rond etenstijd arriveert u in de Tsjechische hoofdstad.

Grandium Hotel Praag (5 sterren)

lees meer
optionele dag

Extra dag in Praag

U hebt weliswaar Slowakije per trein verlaten, maar waarom zou u direct terugkeren naar huis? Praag wordt ook wel de Gouden Stad genoemd en is zeker het bezoeken waard. Het historische centrum is zelfs als Unesco Werelderfgoed gemarkeerd. Verblijf indien gewenst één of meerdere dagen in Praag. Dit raden we sterk aan, om niet twee volle dagen achter elkaar in de trein te zitten.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Berlijn

Vanuit Praag duurt de treinreis naar Nederland al snel circa twaalf uur. Vindt u dat te lang? Dan reist u op deze dag eerst naar Berlijn, een treinreis van iets meer dan vier uur. Indien gewenst kunt u langer in Berlijn blijven (in dat geval wordt deze dag gekopieerd met dezelfde test).

Intercityhotel Berlijn (Hbf)

lees meer
dag 9

Terugreis naar Nederland

Vandaag reist u terug naar Nederland. Vanuit Praag gezien reist u per directe trein naar Berlijn, waar u ruime aansluiting heeft op de trein naar Amsterdam.

Rondreis Slowakije per trein

Reis via de mooiste spoorlijnen van Slowakije en ontdek de prachtige natuur en de verschillende historische steden!

v.a. 887,- p.p.
Rondreis samenstellen
Trein in Slowakije

Hoogtepunten Treinrondreis Slowakije via Hoge Tatra

Optioneel in deze reis

Reisverlenging mogelijk

Fietstour in Praag

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Privé couchette in de nachttrein Amsterdam - Wenen

Alle treintickets voor de volledige reis

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de hotels wordt handmatig gecontroleerd. De genoemde prijs bij deze reis is een betrouwbare indicatie. Mocht in een enkel geval het getoonde tarief toch niet beschikbaar zijn, dan krijgt u een alternatief aangeboden en kunt u uiteraard afzien van de reis.

Andere treinreizen naar Slowakije

Wilt u reizen zonder nachttrein? Dat kan met de Rondreis Centraal Europa. U reist dan per dagtrein. U verblijft dan in Nürnberg, Bratislava, Hoge Tatra en Praag. Als u met name in het Hoge Tatra wilt wandelen, dan hebben we ook deze wandelvakantie. U reist dan heen en terug met de nachttrein via Wenen. De Rondreis Slowakije is geschikter als u ook steden als Banska Bystrica en Praag wilt bezoeken.

Alle treinreizen zijn inbegrepen, maar niet de toegang tot bezienswaardigheden.

Per 2024 verblijft u niet meer in Kosice.

Veel gestelde vragen

Welke covid beperkingen zijn er?

Belangrijk om te weten: maatregelen veranderen voortdurend. De maatregelen kunnen per land verschillen. U reist door meerdere landen. Check daarom voordat u weggaat nederlandwereldwijd.nl. Hier vindt u per land alle actuele regels. U wordt zelf geacht te zorgen dat u aan de eventuele inreisbeperkingen voldoet en de juiste documenten heeft. Het kan zijn dat de maatregelen op het moment van reizen anders zijn dan tijdens de boeking. Houd hier rekening mee."

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat voor treinkaartje krijg ik bij de treinrondreis door Slowakije?

U krijgt voor elke geselecteerde trein een los ticket.

Kan ik ook eerste klas reizen naar Slowakije?

Dat kan slechts ten dele. Op de mooiste trajecten rijden treinen met alleen 2e klas. Tijdens het boekingsproces kunt u op delen van het traject het ticket upgraden naar de 1e klas.

Ik wil graag in een ander hotel verblijven, kan dat?

Ja, in veel gevallen wel. Als het hotel van uw keuze er niet tussen staat dan kunt u met ons contact opnemen en maken we voor u een vrijblijvende offerte. We zijn bereikbaar via Whatsapp (010-26 13 0 43), e-mail (contact@treinrondreis.nl) of telefoon (010-26 13 0 43). U kunt ook via het offerteformulier een prijsopvraag doen.

Ik reis met kinderen, zijn er ook familiekamers?

We maken voor u graag een maatwerkofferte. U kunt een offerte aanvragen via onze website, via Whatsapp (010-26 13 0 43) of via e-mail (contact@treinrondreis.nl). Uiteraard kunt u ook gewoon contact opnemen via de telefoon.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

Wat is de beste periode om Slowakije te bezoeken?

De beste periode is mei t/m september of eerste helf oktober. Buiten het hoogseizoen en op feestdagen zijn bezienswaardigheden vaker gesloten.

Rondreis Slowakije per trein

Reis via de mooiste spoorlijnen van Slowakije en ontdek de prachtige natuur en de verschillende historische steden!

v.a. 887,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl