Rondreis Slowakije per trein

Een verborgen parel, zo zou u Slowakije kunnen noemen. Dit land heeft mooie treintrajecten, een rijke historie en prachtige natuur dat nog niet ontdekt is door . Maar het meest bijzondere: het land is nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Ontdek de ongerepte ruige natuur van Slowakije
Reis via de mooiste spoorroutes
Bezoek verschillende historische Slowaakse steden
Ook bezoek Praag en Berlijn is (optioneel) mogelijk

Tijdens deze treinreis komen alle facetten van Slowakije aan bod. Zo bezoekt u verschillende historische steden. Uiteraard Bratislava, maar ook het minder bekende Banská Bystrica. Daarnaast verblijft u in het compacte, maar niet minder mooie Košice. Behalve steden en cultuur komt uiteraard ook de prachtige natuur van Slowakije aan bod. Zo reist u via de mooiste spoorlijnen van Slowakije en ziet u vanuit de trein het Nationaal Park Slowaaks Paradijs. Later verblijft u in het Nationaal Park Hoge Tatra, een ideaal wandelgebied voor natuurliefhebbers. Door dit gebied loopt een smalspoornetwerk, de trein wordt hier ook wel de Tram van de Hoge Tatra genoemd.

Al met al is deze reis zeer de moeite waard. Naast Slowakije heeft u ook de mogelijkheid om Praag en Berlijn te bezoeken. Hiervoor kunt u tijdens het boeken optionele reisdagen toevoegen.

Reisschema

dag 1

Vertrek per nachttrein

Vandaag vertrekt u per binnenlandse trein naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Daar neemt u de Nightjet naar Wenen. Vertrek omstreeks 19:30 uur uit Amsterdam. (Tijdens werkzaamheden kan de stop in Arnhem vervallen en vertrekt de trein vaak 30 minuten eerder).

NightjetNightjetNightjet

Nightjet (nachttrein)

lees meer
dag 2

Aankomst Bratislava

In de ochtend komt u aan in Wenen en stapt u over op de uurlijkse trein naar Bratislava. Omstreeks 10:30 uur komt u aan. U heeft vandaag de gelegenheid om de Slowaakse hoofdstad te bekijken. (NB: het is ook mogelijk om eerst een nachtje in Wenen te verblijven).

Bratislava SlowakijeBratislavaBratislava Slowakije

Mercure Bratislava Centrum Hotel

lees meer
dag 3

Ontdek Bratislava

Ook vandaag heeft u de tijd om Bratislava te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde kasteel van Bratislava, of ga naar het spoorwegmuseum. Er is genoeg te doen. Indien gewenst kunt u het verblijf in Bratislava verlengen.

Bratislava SlowakijeBratislava SlowakijeBratislava Slowakije
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Bratislava

Verleng uw verblijf als u geen genoeg kunt krijgen van Bratislava.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Bratislava - Banska Bystrica

Vandaag reist u per trein van Bratislava naar Banska Bystrica. De reis duurt zo'n 4,5 uur en reist u onder andere via Horna Stubna - Banska Bystrica af. De trein baant zich hier een weg door de ruige natuur van het Velka Fatra-gebergte, op de grens met het Lage Tatra-gebergte. Op deze spoorlijn van 31 kilometer liggen 22 spoortunnels, dat is meer dan een kwart van alle tunnels in Slowakije. Rond 14:30 uur komt u aan in Banska Bystrica. (Het is ook mogelijk om per directe trein te reizen, de reis duurt dan een uur korter. U reist dan niet via Horna Stubna)

Trein in SlowakijeBanska Bystrica SlowakijeBanska Bystrica Slowakije

Urpin City Residence

lees meer
optionele dag

Extra dag Banska Bystrica

Wilt u wat meer tijd hebben om Banska Bystrica te bezoeken? Boek dan een extra dag bij.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Banska Bystrica - Košice

Vandaag staat de mooiste treinreis van Slowakije op het programma. Met de 'route 173', 'Horehronec' reist u door het Slowaaks Paradijs. Het mooiste deel van de reis is tussen Cervena Skala en Margecany, waarbij bij Telgart het indrukwekkende Chmarošský Viadukt wordt gepasseerd. De reis duurt 4,5 uur. U vertrekt halverwege de middag (rond 15:30 uur). Onderweg is er geen bar/restauratierijtuig. In het weekend kunt u ook in de vroege ochtend vertrekken (7:30 uur). Bij aankomst in Košice heeft u keuze uit twee accommodaties: het eenvoudige Horse Inn Pension of het meer comfortabele Boutique Hotel Chrysso.

Per trein door SlowakijeTrein in Slowakije