Stedentrip Bratislava per trein

Tot voor kort was Bratislava praktisch gezien te ver voor een stedentrip per trein. Maar dankzij de komst van de Nightjet is hier verandering in gekomen. Terwijl u slaapt, reist u honderden kilometers, om in de ochtend wakker te worden in Wenen. Vanaf Wenen is het vervolgens nog maar een uurtje reizen naar Bratislava.

Treinticket nachttrein inbegrepen
Verblijf nabij het centrum en het station
Inclusief ontbijt, reisverlenging mogelijk

Bezienswaardigheden in Bratislava
Het is goed nieuws dat een stedentrip naar Bratislava ook tot de mogelijkheden behoort want Bratislava is één van de minst ontdekte hoofdsteden van Europa. Het meest bekend van de Slowaakse hoofdstad is de Burcht van Bratislava. Maar er zijn veel meer bezienswaardigheden, bijvoorbeeld de verschillende paleizen, zoals Grassalkovich Palace, Pálffy Palace en het Primate's Palace. De stad heeft een oud historisch centrum met gezellige pleinen. Bijvoorbeeld het centrale plein Hlavné námestie, waar u tevens het mooie Oude stadhuis vindt. Ook indrukwekkend is de Sint-Elisabethkerk, ook wel de Blauwe kerk genoemd.

Reisschema

dag 1

Nachttrein naar Wenen

De treinreis naar Bratislava start met de nachttrein naar Wenen. Vandaag vertrekt u omstreeks 19:30 uur uit Amsterdam. Instappen kan ook te Utrecht of Arnhem.

dag 2

Aankomst in Bratislava

In de ochtend komt u in Wenen aan. Hier stapt u over op de trein naar Bratislava, deze trein rijdt elk uur. Vanaf Wenen duurt de treinreis naar Bratislava nog maar een uur. Omstreeks 10:30 uur komt u aan in de Slowaakse hoofdstad.

optionele dag

Extra dag Bratislava

Kunt u geen genoeg krijgen van Bratislava? Verleng dan uw verblijf.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Wenen / Bratislava

Wilt u nog een laatste keer van Bratislava genieten? Of ook een dagje in Wenen rondkijken? De keuze is aan u. Uiterlijk om 18:30 uur vertrekt u uit Bratislava per trein naar Wenen, om aldaar in te stappen in de nachttrein naar Nederland.

dag 4

Aankomst in Nederland

In de ochtend komt de trein in Nederland als eerste aan in Arnhem, rond kwart voor negen. Even voor half tien is de trein in Utrecht en om tien uur in de eindbestemming Amsterdam.

Stedentrip Bratislava per trein

Ontdek de prachtige Slowaakse hoofdstad!

v.a. 430,- p.p.
Rondreis samenstellen
Bratislava Slowakije

Optioneel in deze reis

Langer verblijf in Bratislava

Inbegrepen in deze reis

Nightjet ticket Amsterdam - Wenen v.v.

Treinticket Wenen - Bratislava v.v.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Treinreis van/naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem

Plaatselijke toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van het hotel wordt handmatig gecontroleerd. De genoemde prijs bij deze treinreis is een betrouwbare indicatie. Mocht in een enkel geval het getoonde tarief toch niet beschikbaar zijn, dan krijgt u een alternatief aangeboden en kunt u uiteraard afzien van de reis.

Flexibiliteit
Wilt u de reis annuleren? Tot en met achttien dagen voor vertrek terug, minus € 35 annuleringskosten, per persoon. Bij annuleringen vanaf zeventien dagen voor vertrek tot en met zeven dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 55%. Vanaf zes dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 100%.

Indien u een transfer heeft bijgeboekt per binnenlandse trein naar een opstapstation van de Nightjet, dan geldt hiervoor dat de annuleringskosten € 10 per persoon bedragen. Dit komt bovenop het eerder genoemde.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

Nee, dat is niet meer nodig.

Met welke covid regels moet ik rekening houden?

Dit kunt u het beste checken op nederlandwereldwijd.nl. Op het moment van schrijven is Slowakije alleen toegankelijk met bewijs van vaccinatie. Dat wil zeggen, zonder vaccinatie moet men eerst in quarantaine. U reist ook door Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland. Op dit moment (juli 2021) zijn de regels in Slowakije het meest strikt.

Stedentrip Bratislava per trein

Ontdek de prachtige Slowaakse hoofdstad!

v.a. 430,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl