Stedentrip Bratislava per trein

Tot voorkort was Bratislava praktisch te ver voor een stedentrip per trein. Maar dankzij de komt van de Nightjet is hier verandering in gekomen. Terwijl u slaapt reist u honderden kilometers, om in de ochtend wakker te worden in Wenen. Vanaf Wenen is het vervolgens nog maar een uurtje reizen naar Bratislava.

Treinticket nachttrein inbegrepen
Verblijf nabij het centrum en het station
Inclusief ontbijt, reisverlenging mogelijk

Bezienswaardigheden in Bratislava
En het is goed nieuws dat een stedentrip naar Bratislava ook tot de mogelijkheden behoort. Want Bratislava is één van de minst ontdekte hoofdsteden van Europa. Het meest bekend van de Slowaakse hoofdstad is de Burcht van Bratislava. Maar er zijn veel meer bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de verschillende paleizen, zoals Grassalkovich Palace, Pálffy Palace en het Primate's paleis. De stad heeft een oud historisch centrum met gezellige pleinen. Bijvoorbeeld het centrale plein Hlavné námestie, waar u tevens het mooie Oude stadhuis vindt. Ook indrukwekkend, de Sint-Elisabethkerk, ook wel de Blauwe kerk genoemd.

Reisschema

dag 1

Nachttrein naar Wenen

De treinreis naar Bratislava start met de nachttrein naar Wenen. Vandaag vertrekt u omstreeks 19:30 uur uit Amsterdam. Instappen kan ook te Utrecht of Arnhem.

NightjetNightjetNightjet

Nightjet (nachttrein)

lees meer
dag 2

Aankomst in Bratislava

In de ochtend komt u in Wenen aan. Hier stapt u over op de trein naar Bratislava, deze trein rijdt elk uur. Vanaf Wenen duurt de treinreis naar Bratislava nog maar een uur. Omstreeks 10:30 uur komt u aan in de Slowaakse hoofdstad.

Mercure Bratislava Centrum Hotel

lees meer
optionele dag

Extra dag Bratislava

Kunt u geen genoeg krijgen van Bratislava? Verleng dan uw verblijf.

Het is ook mogelijk om een treinreis door Slowakije te maken. U reist dan via Vrutky naar Banska Bystrica (reistijd: ruim 4 uur). Vooral het stuk Horna Stubna - Banska Bystrica is erg mooi, hier baant de trein zich een weg door de ruige natuur van het Velka Fatra-gebergte. Na aankomst heeft u de mogelijkheid om een kort bezoek te brengen aan Banska Bystrica. Vevolgens gaat de teugreis via Zwolen terug naar Bratislava (reistijd ruim 3,5 uur).

Banska Bystrica SlowakijeBanska Bystrica SlowakijeBratislava Slowakije
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Wenen / Bratislava

Wilt u nog een laatste keer van Bratislava genieten? Of ook een dagje in Wenen rondkijken? De keuze is aan u. Uiterlijk om 18:30 uur vertrekt u uit Bratislava per trein naar Wenen, om aldaar in te stappen in de nachttrein naar Nederland.

Nightjet (nachttrein)

lees meer
dag 4

Aankomst in Nederland

In de ochtend komt de trein als eerste aan in Arnhem, rond kwart voor 9 uur. Even voor half tien is de trein in in Utrecht en om tien uur in de eindbestemming Amsterdam.

Stedentrip Bratislava per trein

Ontdek de prachtige Slowaakse hoofdstad!

v.a. 309 p.p.
boek deze reis
Bratislava Slowakije
BratislavaBratislava SlowakijeBratislava SlowakijeBratislava SlowakijeBratislava SlowakijeBratislava Slowakije

Optioneel in deze reis

Langer verblijf in Bratislava

Inbegrepen in deze reis

Nightjet ticket Amsterdam - Wenen v.v.

Treinticket Wenen - Bratislava v.v.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Treinreis van/naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem

Plaatselijke toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van het hotel wordt handmatig gecontroleerd. De genoemde prijs bij deze treinreis is een betrouwbare indicatie. Mocht in een enkel geval het getoonde tarief toch niet beschikbaar zijn, krijgt u dit een alternatief aangeboden en kunt u uiteraard afzien van de reis.

Flexibiliteit
Tot en met 16 dagen voor vertrek kunt u kostenloos wijzigen naar een andere datum. In deze periode kunt u ook annuleren, en krijgt u de volledige reissom terug, minus 19 euro per persoon annuleeringskosten. Vanaf 15 dagen tot 8 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 50%. Vanaf 7 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 100%.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stedentrip Bratislava per trein

Ontdek de prachtige Slowaakse hoofdstad!

v.a. 309 p.p.
boek deze reis