Stedentrip Bratislava per trein

Tot voor kort was Bratislava praktisch gezien te ver voor een stedentrip per trein. Maar dankzij de komst van de Nightjet is hier verandering in gekomen. Terwijl u slaapt, reist u honderden kilometers, om in de ochtend wakker te worden in Wenen. Vanaf Wenen is het vervolgens nog maar een uurtje reizen naar Bratislava.

Treinticket nachttrein inbegrepen
Verblijf nabij het centrum en het station
Inclusief ontbijt, reisverlenging mogelijk

Bezienswaardigheden in Bratislava
Het is goed nieuws dat een stedentrip naar Bratislava ook tot de mogelijkheden behoort want Bratislava is één van de minst ontdekte hoofdsteden van Europa. Het meest bekend van de Slowaakse hoofdstad is de Burcht van Bratislava. Maar er zijn veel meer bezienswaardigheden, bijvoorbeeld de verschillende paleizen, zoals Grassalkovich Palace, Pálffy Palace en het Primate's Palace. De stad heeft een oud historisch centrum met gezellige pleinen. Bijvoorbeeld het centrale plein Hlavné námestie, waar u tevens het mooie Oude stadhuis vindt. Ook indrukwekkend is de Sint-Elisabethkerk, ook wel de Blauwe kerk genoemd.

Reisschema

dag 1

Nachttrein naar Wenen

De treinreis naar Bratislava start met de nachttrein naar Wenen. Vandaag vertrekt u omstreeks 19:30 uur uit Amsterdam. Instappen kan ook te Utrecht of Arnhem.

Nightjet