Treinvakantie Zwarte Woud

Verblijf in het lieflijke Gengenbach. Het is gelegen op een paar kilometer van Offenburg. Het stadje heeft een gezellige, historische oude stadskern. Vanuit hier kunt u de regio ontdekken. Niet alleen het Zwarte Woud, maar ook een bezoekje aan Basel en Straatsburg behoort tot de mogelijkheden.

Verblijf in een mooi historisch dorpje in het Zwarte Woud
Openbaar vervoer in het gehele Zwarte Woud inbegrepen
Dagtrip naar grootste waterval van Europa mogelijk
Dagtrip naar Straatsburg (Frankrijk) mogelijk

Het Zwarte Woud is een perfecte locatie voor een treinvakantie! Het gebied ligt vlakbij de Franse en Zwitserse grens en kent een rijke historie. Zo komt de koekoeksklok hiervandaan en vinden veel sprookjes hier hun oorsprong.

In en om het Zwarte Woud bevinden zich talloze bezienswaardigheden. Zo kunt u mooie steden als Freiburg am Breisgau, Straatsburg en Basel bezoeken. Ook kunt u een dagtripje maken naar de grootste waterval van Europa: de Rheinfall. Ook Duitslands grootste attractiepark, Europa-Park in Rust, ligt vlakbij en is goed per OV te bereiken. Verder kunt u in het gebied prachtig wandelen.

Vanuit Nederland reist u snel en comfortabel per ICE naar Offenburg, vanwaar een regionale trein u in Gengenbach brengt.

Reisschema

dag 1

Per trein naar het Zwarte Woud

U vertrekt in Nederland vanaf een station naar keuze. In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u in de ICE naar Duitsland. Met één of twee overstaps reist u naar Gengenbach (reistijd: zes tot zeven uur). U komt in de loop van de middag of begin van de avond aan.

NB: vanaf 15 juli 2024 stapt u altijd over in Duitsland. Tussen 10 en 30 augustus is er waarschijnlijk busvervoer tussen Karsruhe en Offenburg.

Hotel Sonne Gengenbach

lees meer
dag 2

Ontdek Zwarte Woud

Maak vandaag een dagtrip in het Zwarte Woud. U beslist zelf wat u gaat doen. Reis bijvoorbeeld naar het nabijgelegen Gutach en breng een bezoek aan het openluchtmuseum. Eventueel kunt u 's middags nog een museum in Gutenbach bezoeken. (Museumbezoek niet inbegrepen, circa € 10 pp.)

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Ontdek Zwarte Woud

Ook vandaag kunt u weer zelf beslissen wat u gaat doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Freiburg (reistijd ongeveer een uur). Als u van treinreizen houdt, kunt u op de terugreis terugkeren via Donaueschingen. U reist dan via de Dreiseenbahn en de Badische Schwarzwaldbahn (reistijd: ongeveer drie uur). Onderweg kunt u genieten van het uitzicht.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Dagje Straatsburg of Zwitserland

Vanuit Gengenbach kunt u ook prima een dagje naar Straatsburg, Basel of Schaffhausen. U reist gratis per regionale trein tot aan Basel. Straatsburg is optioneel mogelijk (tegen meerprijs van € 10 pp), net als Schaffhausen (€ 25 pp) waar de grootste waterval van Europa (de Rheinfall) gelegen is. De reistijd naar Straatsburg bedraagt ongeveer een uur. Naar Basel en Schaffhausen bedraagt de reistijd circa twee a 2,5 uur. Openbaar vervoer binnen Basel, Schaffhausen en Straatsburg is niet inbegrepen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra verblijfsdag(en)

Wilt u nog langer blijven in het Zwarte Woud? Geen probleem. Zo heeft u meer tijd om deze regio te bezoeken. U kunt deze extra dag ook gebruiken om Karlsruhe en Ettlingen te bezoeken. De reis naar Karlsruhe duurt ongeveer één uur.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Terugreis naar Nederland

Vandaag keert u weer terug per trein naar Nederland.

Treinvakantie Zwarte Woud

Ontdek het Zwarte Woud vanuit het gezellige Gengenbach.

v.a. 533,- p.p.
Rondreis samenstellen
Gengenbach Zwarte Woud

Hoogtepunten Vakantie Zwarte Woud

Schaffhausen

Grootste waterval van Europa

Optioneel in deze reis

Bezoek aan Schaffhausen

Per trein naar de grootste waterval van Europa.

Bezoek aan Straatsburg

Per trein naar de Franse stad Straatsburg.

Inbegrepen in deze reis

Treinticket Nederland - Zwarte Woud

Vanaf een Nederlands station naar keuze.

Openbaar Vervoer Zwarte Woud

U reist door heel het Zwarte Woud met de Konus-gastenkaart

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Plaatselijke toeristenbelasting

De toeristenbelasting voor Gengenbach bedraagt ongeveer € 2,30 per persoon per nacht.

Reis- en annuleringsverzekering

Deze is niet bij de reissom inbegrepen

Goed om te weten

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid wordt handmatig geboekt.

Treintickets

U reist in principe met een los treinticket naar het Zwarte Woud. Bij lastminutes of specifieke periodes kan het voorkomen dat we u een treinpas aanbieden, in plaats van een los treinticket. Op het moment dat we de reis geboekt hebben, laten we weten als dit van toepassing is.

Werkzaamheden

In 2024 wordt er in de periode tussen 10 en 30 augustus waarschijnlijk gewerkt aan het spoor tussen Karsruhe en Offenburg. Het kan zijn dat er deze periode sprake is van werkzaamheden.

Veel gestelde vragen

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

Treinvakantie Zwarte Woud

Ontdek het Zwarte Woud vanuit het gezellige Gengenbach.

v.a. 533,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl