Treinvakantie Zwarte Woud

Verblijf in het liefelijke Gengenbach. Het is gelegen op een paar kilometer van Offenburg. Het stadje heeft een gezellige historische oude stadskern. Vanuit hier kunt u de regio ontdekken. Niet alleen het Zwarte Woud, maar ook een bezoekje aan Basel en Straatsburg behoort tot de mogelijkheden.

Verblijf in een mooi historisch dorpje in het Zwarte Woud
Openbaar Vervoer in het gehele Zwarte Woud inbegrepen
Dagtrip naar grootste waterval van Europa mogelijk
Dagtrip naar Straatsburg (Frankrijk) mogelijk

Reisschema

dag 1

Per trein naar het Zwarte Woud

U vertrekt in Nederland vanaf een station naar keuze. In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u in de ICE naar Duitsland. Met één of twee overstaps reist u naar Gengenbach (reistijd: 6 tot 7 uur). U komt in de loop van de middag of begin van de avond aan.

ICE te Utecht

Hotel Sonne Gengenbach

lees meer
dag 2

Ontdek Zwarte Woud

Maak vandaag een dagtrip in het Zwarte Woud. U beslist zelf wat u gaat doen. Reis bijvoorbeeld naar het nabijgelegen Gutach en breng een bezoek aan het openluchtmuseum. Eventueel kunt u 's middags nog een museum in Gutenbach bezoeken. (Museumbezoek niet inbegrepen, circa € 10 pp).

Gengenbach Zwarte Woud
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Ontdek Zwarte Woud

Ook vandaag kunt u weer zelf beslissen wat u gaat doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Freiburg (reistijd: ongeveer 1 uur). Als u van treinreizen houdt kunt u op de terugreis terug keren via Donauschingen terugkeren. U reist dan via de Dreiseenbahn en de Badische Schwarzwaldbahn. (Reistijd: ongeveer 3 uur). Onderweg kunt u genieten van het uitzicht.

FreiburgFreiburgTrein Zwarte Woud
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Dagje Straatsburg of Zwitserland

Vanuit Gengenbach kunt u ook prima een dagje naar Straatsburg, Basel of Schaffhausen. U reist gratis per regionale trein tot aan Basel. Straatsburg is optioneel mogelijk (tegen meerprijs van € 10 pp), net als Schaffhausen (€ 25 pp) waar de grootste waterval van Europa (de Rheinfall) gelegen is. De reistijd naar Straatsburg bedraagt ongeveer een uur. Naar Basel en Schaffhausen bedraagt de reistijd circa 2 a 2,5 uur. Openbaar vervoer binnen Basel, Schaffhausen en Straatsburg is niet inbegrepen.

StrasbourgStrasbourgStrasbourgDe Rheinfall bij Schaffhausen
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra verblijfsdag(en)

Wilt u nog langer blijven in het Zwarte Woud? Geen probleem. Zo heeft u meer tijd om deze regio te bezoeken. U kunt deze extra dag ook gebruiken om Karlsruhe en Ettlingen te bezoeken. De reis naar Karlsruhe duurt ongeveer één uur.

Ettlingen nabij KarsruheEttlingen Zwarte Woud
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Terugreis naar Nederland

Vandaag keert u weer terug per trein naar Nederland.

ICE bij Arnhem

Treinvakantie Zwarte Woud

Ontdek het Zwarte Woud vanuit het gezellige Gengenbach.

v.a. 447,50 p.p.
boek deze reis
Gengenbach Zwarte Woud

Optioneel in deze reis

Bezoek aan Schaffhausen

Per trein naar de grootste waterval van Europa.

Bezoek aan Straatsburg

Per trein naar de Franse stad Straatsburg.

Inbegrepen in deze reis

Treinticket Nederland - Zwarte Woud

Vanaf een Nederlands station naar keuze.

Openbaar Vervoer Zwarte Woud

U reist door heel het Zwarte Woud met de Konus-gastenkaart

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Plaatselijke toeristenbelasting

De toeristenbelasting voor Gengenbach bedraagt ongeveer € 2,30 per persoon per nacht.

Reis- en annuleringsverzekering

Deze is niet bij de reissom inbegrepen

Goed om te weten

Meer flexibiliteit
Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. U kunt tot 15 dagen voor vertrek kostenloos omboeken naar een andere datum. Annuleren kan ook. U krijgt tot 15 dagen voor vertrek de volledige reissom terug, minus € 25 annuleringskosten per persoon. Vanaf veertien dagen voor vertrek tot en met acht dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 20% van de reissom. Bij annuleringen vanaf zeven dagen voor vertrek of later bedragen de annuleringskosten 100%.

Tarieven
De tarieven bij deze reis vormen een betrouwbare indicatie van de definitieve kosten. Mocht in een enkel geval het getoonde tarief toch niet beschikbaar zijn, krijgt u dit een alternatief aangeboden en kunt u uiteraard afzien van de reis.

Garantie
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij STO Garant. Concreet betekent dit dat u betaald via een door De Nederlandsche Bank (DNB) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze keert het geld pas aan ons uit nadat uw reis is voltooid. We werken eraan om op termijn over te stappen naar het SGR garantiefonds.

Treinvakantie Zwarte Woud

Ontdek het Zwarte Woud vanuit het gezellige Gengenbach.

v.a. 447,50 p.p.
boek deze reis