Schaffhausen, gelegen bij de grootste waterval van Europa

Wanneer u tijdens een rondreis Zwitserland verkent, is een bezoek aan Schaffhausen een prachtige manier om de Zwitserse natuur en cultuur te bewonderen. De stad heeft een sfeervolle oude binnenstad. Hier wandelt u door kronkelende steegjes en ziet u rijkversierde huizen die in allerlei verschillende kleuren zijn geschilderd. Zo zijn de fresco's op Haus zum Ritter prachtig om te zien.

Grootste waterval van Europa

Schaffhausen ligt aan de Rijn, waar een van de belangrijkste hoogtepunten van de stad te vinden is: de Rheinfall. Hij is 150 meter breed en 23 meter hoog, wat het de grootste waterval van Europa maakt. Op een gemiddelde zomerdag klettert hier maar liefst 600 m3 water per seconde naar beneden. Wandel naar een van de uitkijkplatforms aan de zijkanten van de waterval om het kletterende water van dichtbij te zien. Wilt u liever zelf het water op? Dan kan kunt u de Rheinfall bewonderen door ter plekke een boottocht te maken.

Munot-burcht

Net buiten het centrum van Schaffhausen torent een burcht boven de stad uit. Dit is de Munot-burcht, die in de zestiende eeuw gebouw werd. De burcht heeft een bijzondere ronde vorm en is open voor het publiek. Wanneer u de Munot met een gids bezoekt, krijgt u de kans om ook de ondergrondse tunnels van de burcht te ontdekken.

Musea in Schaffhausen

Zin om de cultuur te proeven in Schafhaussen? Dan zijn er verschillende musea. Bezoek bijvoorbeeld de Hallen für neue Kunst, waar werken van moderne kunstenaars te bewonderen zijn. Duik in de lokale geschiedenis bij Museum zu Allerheiligen, waar opgravingen uit de regio tentoongesteld worden. In het Stemmler Museum ontdekt u een zoölogische tentoonstelling, terwijl je in het ICW museum een kijkje in de keuken krijgt bij een van de meest gerenommeerde horlogemerken.

Schaffhausen

Reizen met Schaffhausen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl