Treinreis Rome incl. nachttrein, hotel en Berninaroute

Met de trein naar Rome? Laat de reis dan onderdeel zijn van uw vakantie! Tijdens deze reis ziet u niet alleen Rome, maar ook de prachtige Bernina spoorlijn en heeft u optioneel de mogelijkheid om in Milaan of Verona te bezoeken.

Incl. Bernina, mooiste spoorlijn van Europa
Eigen privé coupé in nachttrein (incl. ontbijt)
Bezoek München en Zürich optioneel

Per trein naar Rome?

Het is een behoorlijke trip, een treinreis naar Rome. Daarom is de treinreis bij deze reis echt onderdeel van de vakantie én legt u veel kilometers 's nachts af, terwijl u slaapt. Zo reist u bijvoorbeeld via de mooiste spoorlijn van Europa - de Bernina spoorlijn - naar Tirano. Na een overnachting in Tirano gaat de reis verder naar Rome. Op de terugreis reist u over de mooie Brennerpas naar Innsbruck, en verder per nachttrein terug naar Nederland. Binnen Italië reist u vooral met de Frecciarossa, het vlaggenschip van de Italiaanse spoorwegen.

Stedentrip Rome

Deze reis naar Rome duurt standaard zeven dagen, maar is eenvoudig uit te breiden naar een langere duur. We bieden in Rome twee hotels aan:

 • Standaard: Hotel Domus Helena. Eenvoudig, maar goed gewaardeerd hotel (op boekingssites met een 9), dichtbij de metro en ongeveer een kilometer van het Colosseum. Het hotel is vrij sober, zonder poespas.
 • Optioneel, tegen meerprijs: Hotel Mercure Piazza Bologna, 3-sterrenhotel op 300 meter van metrohalte Bologna.

Nachttrein: incl. privé coupe (slaaprijtuig)

Standaard inbegrepen bij deze reis is een privé coupe in de nachttrein op de terugreis. Wilt u besparen? Dan kunt u tijdens het samenstellen van de reis (in stap 3) ook kiezen voor een gedeelde ligcoupe.

Deze reis valt in de categorie: Treinreizen Italië.

Reisschema

dag 1

Treinreis naar Zwitserland

Vandaag reist u per ICE naar Basel. Indien mogelijk gaat de reis per directe ICE vanuit Nederland (vervalt vanaf 15 juli 2024). Meestal arriveert u rond het einde van de middag in Basel.

Basel staat bekend als culturele hoofdstad van Zwitserland. De stad is beroemd om zijn vele musea. Het is bovendien een belangrijk spoorwegknooppunt.

dag 2

Basel - Tirano

Vandaag reist u via Chur, de oudste stad van Zwitserland, naar Tirano. De reis gaat vervolgens verder volgens de prachtige Albulabahn naar St. Moritz. Daar wordt er overgestapt op de trein naar Tirano via de Bernina Pas. Dit is (volgens ons) de mooiste spoorlijn van Europa.

dag 3

Tirano - Rome

Omstreeks 9:00 uur vertrekt u vanuit Tirano met de trein naar Milaan. Daar stapt u over op de Italiaanse hogesnelheidstrein - de rode Pijl - naar Rome. Rome bereikt u rond 16:00 uur Rome. Optioneel is het om twee uur later te vertrekken.Totaal bent u circa 6,5 tot 7 uur onderweg.

dag 4

Ontdek Rome (1)

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Ontdek Rome (2)

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag(en) in Rome

Verleng het verblijf in Rome met zoveel dagen als u maar wilt.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Treinreis naar Milaan / Verona

Optioneel is om op de terugreis te overnachten in Milaan of Verona. Onze tip: probeer Verona. Deze historische stad werd gesticht in de 1e eeuw voor Christus en heeft een rijke historie. De stad is misschien wel het meest bekend als de stad van Romeo en Jullia. Tijdens het boekingsproces kunt u deze optionele dag toevoegen, en hotel wijzigen als u in Milaan wilt verblijven.

Naar beide steden duurt de treinreis vanuit Rome ongeveer 3,5 uur. Naar Verona vertrekt u om 9:50 uur. Naar Milaan meestal rond 10:20 uur. Na aankomst heeft u nog tijd om de stad te bezoeken.

optionele dag

Extra dag Milaan / Verona

ALLEEN BOEKEN IN COMBINATIE MET DE VORIGE OPTIONELE DAG.

U verblijft een dag langer in de stad waar u gisteren bent aangekomen, zodat u meer tijd heeft om de stad te bezoeken. Meerdere extra dagen mogelijk/

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Treinreis naar Innsbruck

Vandaag begint de terugreis naar Nederland.

 • Heeft u geen optionele dag bijgeboekt? Dan vertrekt u om 9:50 uur of 10:50 uur uit Rome. U reist met een overstap in Verona naar Innsbruck, waar u de nachttrein neemt naar Nederland.
 • Heeft u Verona of Milaan bijgeboekt? Dan vertrekt u wat later in de middag. Vanuit Verona reist u direct naar Innsbruck, en vervolgens met de nachttrein naar Nederland. Vanuit Milaan reist u via Verona naar Innsbruck, en bent u dus iets langer onderweg.
dag 7

Aankomst in Nederland

Vandaag komt u aan in Nederland

Treinreis Rome incl. nachttrein, hotel en Berninaroute

v.a. 1036,- p.p.
Rondreis samenstellen
Rome stad

Hoogtepunten Treinrondreis Rome

Tirano

Italiaans stadje in Noord-Italië

Inbegrepen in deze reis

Comfortabele coupe in de nachttrein

Verblijf in Tirano en Rome, incl. ontbijt

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Plaatselijk openbaar vervoer

Touristenbelasting

Goed om te weten

Beschikbaarheid
De hotels en treinen worden handmatig gecontroleerd op beschikbaarheid. Als het hotel in Rome niet beschikbaar is, kan het soms lastig zijn om een gelijkwaardig hotel in dezelfde prijs aan te bieden. Uiteraard kunt u dan van de reis af zien.

Nachttrein
De reis is standaard gebaseerd op verblijf in een eigen coupé in het slaaprijtuig (bij 1 tot 3 personen). Desgewenst kunt u in stap 3 de 'kamerkeuze' in de nachttrein veranderen. In dat geval kunt u kiezen voor de goedkopere ligrijtuigen. Als u met vier personen of meer reist, wordt dit automatisch geselecteerd.

Verblijf
In de nachttrein is een klein ontbijt inbegrepen. In Tirano en Rome is het ontbijt inbegrepen.

Interrail
De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, geleverd als mobiel pas. Deze kunt u alleen op een smartphone of tablet laden. Onderweg houdt u in de app een reisschema bij met welke treinen u reist. Vraag naar de mogelijkheden als u een papieren pas wilt. Hiervoor wordt een toeslag gevraagd.

Veel gestelde vragen

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

Reizen we met de Bernina Express in het panorama rijtuig?

Jullie reizen over de route van de Bernina Express, per regionale trein. De Bernina Express vertrekt 1 tot 2x per dag vanuit Chur naar Tirano, maar sluit niet aan op de nachttrein. Voor de regionale treinen is reserveren niet mogelijk, maar hier is juist in de regel meer ruimte, en kunt u gemakkelijk switchen van zijde. Ook is het vaak mogelijk om de ramen te openen. Zelf zijn we fan van de regionale treinen. We hebben deze, deze en deze beelden hier bijvoorbeeld zelf gemaakt vanuit het regionale treinstel op de route van de Bernina Express.

Hoe ziet het reisschema van deze Treinrondreis eruit?

We maken voor u een persoonlijk reisschema. In de zomermaanden zullen er naar verwachting werkzaamheden zijn, waardoor vanuit Tirano naar Milaan een deel van de treinrit wordt vervangen door een bus. Dit is het globale schema van de reis, gerekend vanaf Utrecht.

Reisdag 1 en 2: Treinreis naar Tirano

Als het deel naar Zürich van de nachttrein vol is, stapt u in Basel uit de nachttrein op de trein naar Chur. U legt dan dezelfde route af.

Reisdag 3: Tirano - Milaan - Rome

Reisdag 4 / 5: Treinreis terug

Deze gaat ofwel via Innsbruck, of wel via Zürich. Als u overnachting in Verona heeft bijgeboekt, dan is het reisschema iets anders. Dit voorveeld is via Innsbruck.

Via Zürich:

Treinreis Rome incl. nachttrein, hotel en Berninaroute

v.a. 1036,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl