Treinreis Rome incl. hotel, nachttrein en Bernina

Met de trein naar Rome? Laat de reis dan onderdeel zijn van uw vakantie! Tijdens deze reis ziet u niet alleen Rome, maar ook de prachtige Bernina spoorlijn en heeft u optioneel de mogelijkheid om in Milaan of Verona te bezoeken.

Incl. Bernina, mooiste spoorlijn van Europa
Eigen privé coupé in nachttrein (incl. ontbijt)
Bezoek München en Zürich optioneel

Per trein naar Rome?

Het is een behoorlijke trip, een treinreis naar Rome. Daarom is de treinreis bij deze reis echt onderdeel van de vakantie én legt u veel kilometers 's nachts af, terwijl u slaapt. Zo begint de reis met de nachttrein naar Zürich, daarna reist u via de mooiste spoorlijn van Europa - de Bernina spoorlijn - naar Tirano. Na een overnachting in Tirano gaat de reis verder naar Rome. Op de terugreis reist u via Innsbruck of Zürich per nachttrein terug naar Nederland.

Stedentrip Rome

Deze reis naar Rome is een soort stedentrip plus. De reis duurt standaard zeven dagen, maar is eenvoudig uit te breiden naar een langere dur.

Nachttrein: incl. privé coupe (slaaprijtuig)

Standaard inbegrepen bij deze reis is een privé coupe in de nachttrein. Wilt u besparen? Dan kunt u tijdens het samenstellen van de reis (in stap 3) ook kiezen voor een gedeelde ligcoupe. Als u dat op de heen- en terugreis doet kunt u bij twee personen een kleine tweehonderd euro besparen. In Rome verblijft u in de regel in Hotel Valentino Palace, nabij het station.

Deze reis valt in de categorie: Treinreizen Italië.

Reisschema

dag 1

Nachttrein naar Zürich

De reis gaat per binnenlandse trein naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem, vanwaar de nachttrein naar Zwitserland vertrekt. Deze vertrekt in de regel om 20:30 uur uit de hoofdstad, en rond 21:00 uur uit Utrecht. Tijdens werkzaamheden vervalt de stop in Arnhem.

Nightjet van en naar Zwitserland (i.c.m. Interrail)

lees meer
dag 2

Zürich - Tirano

In Zürich komt de trein rond 8:00 uur aan. In Zürich stapt u over op de trein naar Chur, de oudste stad van Zwitserland. De reis gaat vervolgens verder volgens de prachtige Albulabahn naar St. Moritz. Daar wordt er overgestapt op de trein naar Tirano via de Bernina Pas. Dit is (volgens ons) de mooiste spoorlijn van Europa. Als alles volgens plan verloopt, komt u om 15:00 uur aan in Tirano.

Hotel Bernina, Tirano

lees meer
dag 3

Tirano - Rome

Omstreeks 9:00 uur vertrekt u vanuit Tirano met de trein naar Milaan. Daar stapt u over op de Italiaanse hogesnelheidstrein - de rode Pijl - naar Rome. Rome bereikt u rond 16:00 uur Rome. Optioneel is het om twee uur later te vertrekken.Totaal bent u circa 6,5 tot 7 uur onderweg.

Hotel Valentino Palace, Rome

lees meer
dag 4

Ontdek Rome (1)

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Ontdek Rome (2)

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag(en) in Rome

Verleng het verblijf in Rome met zoveel dagen als u maar wilt.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Treinreis naar Milaan / Verona

Optioneel is om op de terugreis te overnachten in Milaan of Verona. Onze tip: probeer Verona. Deze historische stad werd gesticht in de 1e eeuw voor Christus en heeft een rijke historie. De stad is misschien wel het meest bekend als de stad van Romeo en Jullia. Tijdens het boekingsproces kunt u deze optionele dag toevoegen, en hotel wijzigen als u in Milaan wilt verblijven.

Naar beide steden duurt de treinreis vanuit Rome ongeveer 3,5 uur. Naar Verona vertrekt u om 9:50 uur. Naar Milaan meestal rond 10:20 uur. Na aankomst heeft u nog tijd om de stad te bezoeken.

Hotel d'Oro Verona

lees meer
optionele dag

Extra dag Milaan / Verona

ALLEEN BOEKEN IN COMBINATIE MET DE VORIGE OPTIONELE DAG.

U verblijft een dag langer in de stad waar u gisteren bent aangekomen, zodat u meer tijd heeft om de stad te bezoeken. Meerdere extra dagen mogelijk/

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Treinreis naar Innsbruck / Zürich

Vandaag begint de terugreis naar Nederland.

 • Heeft u geen optionele dag bijgeboekt? Dan vertrekt u om 9:50 uur of 10:50 uur uit Rome. U reist met een overstap in Milaan naar Zürich, waar u de nachttrein neemt naar Nederland. Mocht deze nachttrein zijn volgeboekt, dan reist u via Verona naar Innsbruck en neemt u daar de nachttrein naar Innsbruck. U bent de gehele dag onderweg?
 • Heeft u Verona of Milaan bijgeboekt? Dan vertrekt u rond 15:00 uur. Vanuit Verona reist u naar Innsbruck, en vervolgens de nachttrein naar Nederland. Vanuit Milaan reist u naar Zürich en daar een ruime aansluiting op de nachttrein naar Nederland.

Nachttrein (i.c.m. Interrail)

lees meer
dag 7

Aankomst in Nederland

Vandaag komt u aan in Nederland

Treinreis Rome incl. hotel, nachttrein en Bernina

Rondreis samenstellen
Rome stad

Hoogtepunten Treinrondreis Rome

Tirano

Italiaans stadje in Noord-Italië

Inbegrepen in deze reis

Comfortabele coupe in de nachttrein

Verblijf in Tirano en Rome, incl. ontbijt

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Plaatselijk openbaar vervoer

Touristenbelasting

Goed om te weten

Beschikbaarheid
De hotels en treinen worden handmatig gecontroleerd op beschikbaarheid.

Nachttrein
De reis is standaard gebaseerd op verblijf in een eigen coupé in het slaaprijtuig (bij 1 tot 3 personen). Desgewenst kunt u in stap 3 de 'kamerkeuze' in de nachttrein veranderen. In dat geval kunt u kiezen voor de goedkopere ligrijtuigen. Als u met vier personen of meer reist, wordt dit automatisch geselecteerd.

Verblijf
In de nachttrein is een klein ontbijt inbegrepen. In Tirano en Rome is het ontbijt inbegrepen.

Interrail
De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, geleverd als mobiel pas. Deze kunt u alleen op een smartphone of tablet laden. Onderweg houdt u in de app een reisschema bij met welke treinen u reist. Vraag naar de mogelijkheden als u een papieren pas wilt. Hiervoor wordt een toeslag gevraagd.

Veel gestelde vragen

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

Reizen we met de Bernina Express in het panorama rijtuig?

Jullie reizen over de route van de Bernina Express, per regionale trein. De Bernina Express vertrekt 1 tot 2x per dag vanuit Chur naar Tirano, maar sluit niet aan op de nachttrein. Voor de regionale treinen is reserveren niet mogelijk, maar hier is juist in de regel meer ruimte, en kunt u gemakkelijk switchen van zijde. Ook is het vaak mogelijk om de ramen te openen. Zelf zijn we fan van de regionale treinen. We hebben deze, deze en deze beelden hier bijvoorbeeld zelf gemaakt vanuit het regionale treinstel op de route van de Bernina Express.

Hoe ziet het reisschema van deze Treinrondreis eruit?

We maken voor u een persoonlijk reisschema. In de zomermaanden zullen er naar verwachting werkzaamheden zijn, waardoor vanuit Tirano naar Milaan een deel van de treinrit wordt vervangen door een bus. Dit is het globale schema van de reis, gerekend vanaf Utrecht.

Reisdag 1 en 2: Treinreis naar Tirano

Als het deel naar Zürich van de nachttrein vol is, stapt u in Basel uit de nachttrein op de trein naar Chur. U legt dan dezelfde route af.

Reisdag 3: Tirano - Milaan - Rome

Reisdag 4 / 5: Treinreis terug

Deze gaat ofwel via Innsbruck, of wel via Zürich. Als u overnachting in Verona heeft bijgeboekt, dan is het reisschema iets anders. Dit voorveeld is via Innsbruck.

Via Zürich:

Treinreis Rome incl. hotel, nachttrein en Bernina

Rondreis samenstellen

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Geen bezoekadres
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2023 Treinrondreis.nl