Treinreis Rome incl. hotel, nachttrein en Bernina

Met de trein naar Rome? Laat de reis dan onderdeel zijn van uw vakantie! Tijdens deze reis ziet u niet alleen Rome, maar ook de prachtige Bernina spoorlijn en heeft u optioneel de mogelijkheid om Zürich en München te bezoeken.

Incl. Bernina, mooiste spoorlijn van Europa
Eigen privé coupé in nachttrein (incl. ontbijt)
Bezoek München en Zürich optioneel

Per trein naar Rome?

Het is een behoorlijke trip, een treinreis naar Rome. Daarom is de treinreis bij deze reis echt onderdeel van de vakantie én legt u veel kilometers 's nachts af, terwijl u slaapt. Zo begint de reis met de nachttrein naar Zürich, daarna reist u via de mooiste spoorlijn van Europa - de Bernina spoorlijn - naar Tirano. Na een overnachting in Tirano gaat de reis verder naar Rome. Op de terugreis reist u vanaf Rome per nachttrein naar München, en vanuit München naar Nederland.

Stedentrip Rome

Deze reis naar Rome is een soort stedentrip plus. De reis duurt standaard zeven dagen, maar is vrij voordelig uit te breiden naar een langere reisduur. Een extra dag kost vaak circa 50 a 60 euro per persoon (op basis van twee personen).

Nachttrein: incl. privé coupe (slaaprijtuig)

Standaard inbegrepen bij deze reis is een privé coupe in de nachttrein. Wilt u besparen? Dan kunt u tijdens het samenstellen van de reis (in stap 3) ook kiezen voor een gedeelde ligcoupe. Als u dat op de heen- en terugreis doet kunt u bij twee personen een kleine tweehonderd euro besparen. In Rome verblijft u standaard in het Mercure hotel, vlakbij de metrohalte Bologna. Optioneel is er een budgethotel in Rome beschikbaar.

Deze reis valt in de categorie: Treinreizen Italië.

Reisschema

dag 1

Nachttrein naar Zürich

De reis gaat per binnenlandse trein naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem, vanwaar de nachttrein naar Zwitserland vertrekt. Deze vertrekt in de regel om 20:30 uur uit de hoofdstad, en rond 21:00 uur uit Utrecht. Tijdens werkzaamheden vervalt de stop in Arnhem.

Nightjet van en naar Zwitserland (i.c.m. Interrail)

lees meer
dag 2

Zürich - Tirano

In Zürich komt de trein rond 8:00 uur aan. In Zürich stapt u over op de trein naar Chur, de oudste stad van Zwitserland. De reis gaat vervolgens verder volgens de prachtige Albulabahn naar St. Moritz. Daar wordt er overgestapt op de trein naar Tirano via de Bernina Pas. Dit is (volgens ons) de mooiste spoorlijn van Europa. Als alles volgens plan verloopt, komt u om 15:00 uur aan in Tirano.

Hotel Bernina, Tirano

lees meer
dag 3

Tirano - Rome

Omstreeks 9:00 uur vertrekt u vanuit Tirano met de trein naar Milaan. Daar stapt u over op de Italiaanse hogesnelheidstrein - de rode Pijl - naar Rome. Rome bereikt u rond 16:00 uur Rome. Optioneel is het om twee uur later te vertrekken.Totaal bent u circa 6,5 tot 7 uur onderweg.

Mercure Roma Piazza Bologna

lees meer
dag 4

Ontdek Rome (1)

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Ontdek Rome (2)

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag(en) in Rome

Verleng het verblijf in Rome met zoveel dagen als u maar wilt.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Rome - München

Dit is de laatste dag in Rome. Maar voordat u vertrekt heeft u eerst nog alle tijd om de stad te bezoeken. Rond 20:00 uur vertrekt doorgaans de nachttrein naar de Duitse stad München. Standaard krijgt u een privé coupé in het slaaprijtuig. Wilt u besparen? Dan kunt u tijdens het samenstellen van de reis kunt u in stap 3 desgewenst de 'kamerkeuze' wijzigen naar een ligcoupé (gedeeld).

Let op: Als de nachttrein München - Rome is volgeboekt, is het alternatief om in de ochtend of begin middag te vertrekken. Dit is ook van toepassing in geheel de maand juli 2022 De nachttrein München - Rome rijdt dan niet. U reist dan met één overstap naar Zürich of Innsbruck en neemt daar de nachttrein naar Nederland. U komt op de volgende reisdag in de ochtend aan in Nederland.

Nightjet van en naar Rome

lees meer
dag 7

München - Nederland

De nachttrein komt volgens dienstregeling om 9:20 uur aan in de belangrijkste stad van Beieren, München. Na een overstap van ongeveer dertig minuten reist u terug naar Nederland. In de regel neemt u eerst de ICE naar Düsseldorf of Keulen, en stapt u vervolgens over op de ICE of regionale trein naar Nederland.

Treinreis Rome incl. hotel, nachttrein en Bernina

Rondreis samenstellen
Rome stad

Hoogtepunten Treinrondreis Rome

Tirano

Italiaans stadje in Noord-Italië

Inbegrepen in deze reis

Comfortabele coupe in de nachttrein

Verblijf in Tirano en Rome, incl. ontbijt

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Plaatselijk openbaar vervoer

Touristenbelasting

Goed om te weten

Beschikbaarheid
De hotels en treinen worden handmatig gecontroleerd op beschikbaarheid.

Nachttrein
De reis is standaard gebaseerd op verblijf in een eigen coupé in het slaaprijtuig (bij 1 tot 3 personen). Desgewenst kunt u in stap 3 de 'kamerkeuze' in de nachttrein veranderen. In dat geval kunt u kiezen voor de goedkopere ligrijtuigen. Als u met vier personen of meer reist, wordt dit automatisch geselecteerd.

Verblijf
In de nachttrein is een klein ontbijt inbegrepen. In Tirano en Rome is het ontbijt inbegrepen.

Interrail
De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, geleverd als mobiel pas. Deze kunt u alleen op een smartphone of tablet laden. Onderweg houdt u in de app een reisschema bij met welke treinen u reist. Vraag naar de mogelijkheden als u een papieren pas wilt. Hiervoor wordt een toeslag gevraagd.

Veel gestelde vragen

Welke covid beperkingen zijn er voor reizen naar Italië?

Belangrijk om te weten: maatregelen veranderen voortdurend. Check daarom voordat u weggaat nederlandwereldwijd.nl. Hier vindt u per land alle actuele regels. Zie hier het reisadvies voor Italië. U wordt zelf geacht te zorgen dat u aan de eventuele inreisbeperkingen voldoet en de juiste documenten heeft. Het kan zijn dat de maatregelen op het moment van reizen anders zijn dan tijdens de boeking. Houd hier rekening mee."

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

De algemene regel is dat u een mondkapje draagt in de trein. Er zijn echter twee belangrijke uitzonderingen:

 • Tijdens het slapen hoeft u geen mondkapje te dragen.
 • Als u in uw eigen coupé bent zonder voor u onbekende medereizigers, hoeft u eveneens geen mondkapje te dragen.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

Treinreis Rome incl. hotel, nachttrein en Bernina

Rondreis samenstellen

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Publink (KVK 24465732). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing.