Mooie treinreizen via het Landwasserviaduct.

Het Landwasserviaduct is één van de bekendste spoorviaducten ter wereld. Het 65 meter hoge viaduct is in totaal 136 meter lang. Bijzonder is dat het bouwwerk een bocht maakt van 45 graden, over een boogstraal van 110 meter.

Dankzij zijn imposante grootte en prachtig ligginge heeft het Landwasserviaduct, met de Albula Spoorlijn, een plek bemachtigd op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dat het Landwasserviaduct zo bekend is, komt mede doordat de Bernina Express Chur – Tirano en de Glacier Express St. Moritz – Zermatt beide over dit imposante viaduct rijden. Het viaduct bevind zich in Zwitserland, tussen Tiefencastel en Filisur.

Wilt u het viaduct graag van dichtbij bewonderen? Dan is het mogelijk om een tussenstop in Filisur te maken. Bij veel rondreizen door Zwitserland kunt u ervoor kiezen om hier te overnachten, zodat u alle tijd heeft om naar het viaduct te wandelen. Zo is er een korte wandelroute die naar het uitzichtpunt bij het Landwasserviaduct leidt, maar u kunt ook naar het dal onder het viaduct wandelen. Zo krijgt u een goed beeld van dit indrukwekkend staaltje bouwwerk in de Zwitserse bergen.

Het beroemde Landwasserviaduct nabij Filisur

Reizen met Landwasserviaduct

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Geen bezoekadres
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2023 Treinrondreis.nl