Winter Voordeel Rondreis Zwitserland

Zwitserland is al duur genoeg. Daarom introduceren we de Winter Voordeel Treinrondreis. Reis over de mooiste spoorlijnen van Zwitserland en ontdek de magie van de winter met onze winter rondreis. U reist onder andere met de Bernina Express, en u ontdekt het prachtige Zermatt.

Prachtig uitzicht via de beroemde Zwitserse treinroutes
O.a. via Bernina en Gotthardspoorlijn
Per regionale trein via de route van de Glacier Express
Scherp geprijsd, goede hotels, reisverlenging mogelijk

Winter rondreis: ontdek Graubünden

Beleef een onvergetelijke winterreis door het hart van Zwitserland met onze Winter Voordeel Treinrondreis. Enthousiast geworden van alle mooie winterse beelden uit Zwitserland? Tijd om het zelf te ontdekken.

Uw avontuur begint met een treinreis vanuit een Nederlands of Belgisch station naar keuze. U reist naar Chur, de oudste stad van Zwitserland, waar u drie nachten verblijft. Vanuit hier reist u ook over de prachtige Bernina spoorlijn. Ook is het mogelijk om de Brambrüesch kabelbaan te nemen voor bijvoorbeeld een bergwandeling.

Prachtige treinreis naar Zermatt

Na Chur gaat de reis verder richting Zermatt. Een prachtige treinreis over de route van de Glacier Express. De afdaling van de Oberalppass naar Andermatt is een hoogtepunt van deze etappe. U verblijft in Täsch, een dorpje op 12 minuten treinen van Zermatt.

In Zermatt kunt u de iconische Gornergratbahn nemen voor een onvergetelijk uitzicht op de Matterhorn. Tickets voor deze trein zijn gemakkelijk verkrijgbaar, waardoor u flexibel bent in uw planning.

Deze treinreis valt in de rubriek: rondreis door Zwitserland.

Reis route: Winter Voordeel Rondreis Zwitserland

Reisschema

dag 1

Nederland - Chur

Uw treinreis begint op een station naar keuze. Vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem rijdt er meestal een directe trein naar Basel. Vanaf Basel reist u eenvoudig naar Chur.

Central Hotel Post Chur

lees meer
dag 2

Rustdag omgeving Chur

Vandaag kunt u de oudste stad van Zwitserland bewonderen. De stad is compact en de binnenstad is grotendeels autovrij. Ook mogelijk is om bijvoorbeeld in de middag te wandelen door de bergen van Chur. Maak gebruik van de Brambrüesch kabelbaan voor een mooie wandellling door de bergen. Met de gastenkaart van het hotel krijgt u 50% korting op de kabelbaan en kunt u gratis zwemmen in Chur of het Rätische Museum bezoeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Bernina spoorlijn

Stap aan boord van het regionale treinstel van de Bernina Express voor een reis over de spectaculaire Bernina spoorlijn. Bewonder het Landwasserviaduct, de Bernina Pass en het keerviaduct bij Brusio. Deze route wordt beschouwd als een van de mooiste treinreizen van Europa. Niet voor niets is deze treinreis uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Zelf zijn wij enthousiast over de regionale trein, maar indien gewenst kunt u upgraden naar het panoramarijtuig.

De reistijd Chur - Tirano is ongeveer 4,5 uur. Onderweg maakt de trein een korte fotostop op de Bernina Pass. Daarna heeft u ongeveer 1,5 uur de tijd voor een lunch (op eigen gelegenheid). De terugreis naar Chur duurt circa 4 uur.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Route van de Glacier Express

Reis over de route van de beroemde Glacier Express naar Täsch. U stapt over in Disentis, Andermatt en Visp, waarbij de overstap vaak op hetzelfde perron plaatsvindt en treinen goed aansluiten. In Andermatt is de overstap niet op hetzelfde perron, maar hier kunt u de sporen zo oversteken. Dus geen gedoe met trappen. Na het inchecken in Täsch kunt u indien gewenst zonder meerkosten nog naar Zermatt gaan. Een treinreis van ongeveer 12 minuten.

De treinreis Chur - Täsch duurt iets meer dan 6 uur. U vertrekt op een tijdstip naar keuze, elk uur rijden er treinen. Vertrek bijvoorbeeld om 9:55 uur. U kunt de reis bijvoorbeeld voor een lunch onderbreken.

Matterhorn Inn (of Täscherhof) Täsch

lees meer
dag 5

Zermatt

Vertrek op een tijdstip naar keuze naar Zermatt.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Terug naar Nederland

Vandaag zit de reis er weer op en keert u terug naar Nederland. Dit doet u ofwel met de ICE naar Frankfurt, en aldaar op de ICE naar Nederland ofwel via Zürich met de EuroCity naar Düsseldorf en vandaar met de trein naar Nederland.

Winter Voordeel Rondreis Zwitserland

Reis per regionale trein via de prachtige route van de Glacier en Bernina Express.

v.a. 875,- p.p.
Rondreis samenstellen
Rhätische Bahn door de sneeuw

Hoogtepunten Voordeel Winterrondreis

Landwasserviaduct

Albula spoorlijn, Filisur

Oberalppass

De 2.044 meter hoge bergpas

Optioneel in deze reis

Bernina Express

Reis optioneel in de panoramatrein.

Rondreis Graubünden

Naar bijvoorbeeld Arosa of St. Moritz.

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinticket van en naar Nederland

Vertrek vanaf een treinstation naar keuze.

Treinticket in Zwitserland

Alle genoemde reizen inbegrepen (op basis van Interrail Global Pass).

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

Deze worden ter plekke in rekening gebracht, vaak tussen de 1 en 4 CHF per persoon per nacht.

Reis- en annuleringsverzekering

Deze is niet bij de reissom inbegrepen.

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Sneeuw
Rond Zermatt, de Bernina Pass en de Oberalppass zal u in de wintermaanden bijna altijd in de sneeuw reizen. In een stad als Chur (592 meter) ämzal er niet altijd sneeuw liggen, maar als je met de kabelbaan naar boven gaat (1591 meter) ligt er wel vaak sneeuw.

Hotels
De beschikbaarheid van hotels wordt handmatig gecontroleerd. U verblijft in goede, maar eenvoudige hotels. In Täsch verblijft u in de Matterhorn Inn, als deze niet beschikbaar is verblijft u in de Täscherhof (Welcome Täsch Hotel). In Chur verblijft u in Hotel Post.

Treinticket
De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, geleverd als mobiel pas. Deze kunt u alleen op een smartphone of tablet laden. We leveren een reisschema aan. In de Interrail app houdt u ook de treinen bij waarmee u reist. Uiteraard zorgen we voor goede uitleg.

Advies
We vinden zelf treinreizen met de regionale trein het leukst. In de regionale Zwitsere treinen kan niet gereserveerd worden, maar de zitplaatskans is heel goed. Voor meer comfort adviseren we de 1e klas. Een upgrade van 2e naar 1e klas zouden wij eerder aanbevelen dan een upgrade naar een upgrade naar de panoramatrein. Waarom? In de panoramatrein is er vaak een hoge bezetting. Tussen Chur en Zermatt is echter de panoramatrein de enige directe trein. Voor Täsch moet u altijd overstappen.

Duitse treinen
Zwitserse treinen zijn in de regel zeer stipt. De treinreis door Duitsland is juist zeer vertragingsgevoelig. We plannen daarom in Duitsland ruime aansluitingen.

Veel gestelde vragen

Deze rondreis voldoet niet helemaal aan mijn wensen. Is maatwerk mogelijk?

Ja. U kunt een offerte aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op via contact@treinrondreis.nl. Schrijf daarin duidelijk wat uw wensen zijn en wat de door u gewenste vertrekdag of vertrekperiode is. U krijgt van ons dan een op maat gemaakte offerte.

Wat voor treinticket krijg ik?

U krijgt alle benodigde treintickets. De basis is een mobiele Interrailpas, aangevuld met reserveringen en voor zover nodig andere tickets. Tijdens het reizen houdt u een reisschema bij in de Interrail-app. Wij maken voor u al een reisschema zodat het invullen extra snel gaat. Bovendien is de Interrail-app gekoppeld aan een reisplanner. Desgewenst kunnen we tegen extra kosten een papieren pas regelen.

Ik wil graag in een ander hotel verblijven, kan dat?

Ja, in veel gevallen wel. Als het hotel van uw keuze er niet tussen staat dan kunt u met ons contact opnemen en maken we voor u een vrijblijvende offerte. We zijn bereikbaar via Whatsapp (010-26 13 0 43), e-mail (contact@treinrondreis.nl) of telefoon (010-26 13 0 43). U kunt ook via het offerteformulier een prijsopvraag doen.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

Ik wil vooruit reizen, kan dat?

Vooraf is niet bekend welke stoelen vooruit of achteruit gaan. Als u met twee personen bent en u wilt graag vooruit reizen, kunt u aangeven dat u twee zitplaatsen tegenoverelkaar wilt. Dan kan één persoon zitten in de rijrichting.

Geef dit aan bij het opmerkingenveld tijdens het boeken of stuur na het boeken direct een e-mail om deze wens door te geven.

Winter Voordeel Rondreis Zwitserland

Reis per regionale trein via de prachtige route van de Glacier en Bernina Express.

v.a. 875,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl