Chur: de oudste stad van Zwitserland

Een rondreis door Zwitserland? Dan mag een bezoek aan Chur niet ontbreken. De stad is makkelijk te bereiken want is het startpunt van de Bernina Express en Chur ligt op de route van de Glacier Express. Wanneer u door het centrum van de stad loopt, is de rijke historie van Chur voelbaar. Het is namelijk de oudste stad van Zwitserland, waar door de eeuwen heen Romeinen, Franken en Kelten geleefd hebben. Het is bovendien de hoofdstad van het kanton Graubünden. Ontdek hier welke bezienswaardigheden Chur allemaal te bieden heeft.

De binnenstad van Chur is helemaal autovrij, waardoor u zorgeloos kunt genieten van de kleurrijke huizen en mooie fresco's . Wandel langs de hoge toren van de St. Martinskerk, die al in de achtste eeuw gebouwd werd. Ook de historische stadspoorten aan de rand van de stad zijn het bezoeken waard. Kunstliefhebbers voelen zich thuis in het moderne Bündner Kunstmuseum, waar niet alleen klassieke werken maar ook hedendaagse kunst te ontdekken is. Tijdens een wandeling door Altstad komt u bovendien genoeg leuke terrassen, restaurants en zelfs foodfestivals tegen. Chur staat namelijk bekend als een levendige stad vol culturele en culinaire activiteiten.

Naast de prachtige locaties in het centrum van Chur, valt er ook genoeg te beleven in de omgeving. Zo grenst de indrukwekkende Brambrüesch aan de stad. In de winter kan hier geskied worden, en in de zomer is hier de gelegenheid om een mooie wandeling te maken. Ten noorden van de stad liggen veel wijngaarden, die u tijdens een wandeling of fietstocht van dichtbij bewondert. Bovendien is Chur het knooppunt van het netwerk van de Rhätische Bahn. Met de rode smalspoortreinen van deze maatschappij kunt u de mooiste dorpjes in de omgeving bewonderen, van het sfeervolle Arosa tot Davos.

Chur

Reizen met Chur

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl