Bernina Belevenis

Bij deze reis staat de mooiste treinreis van Europa centraal: de route van de Bernina Express. Ook is het daarnaast mogelijk een rondreis door Graubünden te maken.

Reis met de beroemde Bernina Express
Voordelige upgrade naar de 1e klas mogelijk
Diner optioneel beschikbaar

De route van de Bernina Express is volgens ons niet alleen de mooiste van Zwitserland, maar ook de mooiste van Europa. De route is niet voor niets uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. U passeert onder andere het beroemde Landwasserviaduct en het spiraalviaduct van Brusio.

Reisschema

dag 1

Treinreis naar Zwitserland

U vertrekt 's ochtends en reist in de regel eerst naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Vanaf eind mei tot half september is er geen directe trein naar Zwitserland. In de meeste gevallen reist u dan per ICE naar Frankfurt Hauptbahnhof, waar u een aansluiting heeft van 2 uur op de directe ICE naar Chur. U komt dan rond 19:30 uur aan te Chur. Indien gewenst kunt u ook eerder in Chur aankomen, met vaker overstappen.

dag 2

Per Bernina Express naar Tirano

Rond 8:30 uur* vertrekt u uit Chur met de Bernina Express naar Tirano. Onderweg geniet u van het prachtige landschap. Rond het middaguur komt u aan in Tirano. Hier heeft u tijd om te lünchen en rond te kijken. Na ongeveer 1,5 uur vertrekt de trein vanuit Tirano weer terug naar Chur. Daar komt u rond 18:30 uur weer aan.

Standaard neemt u plaats in het reguliere treinstel van de Rhätische Bahn (hier kunnen vaak ook de ramen geopend worden en kunt u mooie foto's maken). Optioneel is het mogelijk om te kiezen voor een zitplek in het panoramarijtuig. Deze kunnen echter volgereserveerd zijn, met name op de heenreis.
* Bij verblijf in Thusis wijken de tijden af.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Ontdek de omgeving

Vandaag heeft u de gelegenheid om Chur te ontdekken, de oudste stad van Zwitserland. U mag gratis reizen met de lokale bus en krijgt korting op de Chur Bergbahnen (Brambrüesch). Daarnaast geniet u met de gastenkaart van Chur andere voordelen, bijvoorbeeld gratis* een bezoek aan het Obere Au zwembad bezoeken, net als het Rhätische Museum. (* Mist Chur de geldigheid van de gastenkaart niet aanpast).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Treinreis naar keuze (bijv. route Glacier Express)

Maak een mooie treinreis door Zwitserland. Leg bijvoorbeeld een deel van de route van de Glacier Express af per regionale trein, en vervolgens een deel van de oude Gotthard spoorlijn. Als u geen lange treinreis wilt maken kunt u ook een dagje Arosa, Zürich, Davos of St. Moritz doen.

Eventueel kunt u ook naar de grootste watervallen van Europa (bij Schaffhausen). U bent dan echter circa 2,5 uur onderweg (enkele reis).

Als u voor Davos gaat kunt u ook mee met de historische Rhätische Bahn Krokodil. Deze rijdt vanaf medio half mei tot half oktober.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Treinreis terug naar Nederland

Vandaag reist u weer terug naar Nederland.

Bernina Belevenis

Ontdek de mooiste spoorlijn van Europa.

v.a. 657,- p.p.
Rondreis samenstellen
Het beroemde Landwasserviaduct nabij Filisur

Hoogtepunten Bernina Belevenis

Spiraalviaduct van Brusio

De cirkelvormige boogbrug op de Bernina-spoorlijn

Tirano

Italiaans stadje in Noord-Italië
bekijk alle hoogtepunten

Optioneel in deze reis

Upgrade naar 1e klas

Zitplaats in panoramarijtuig

Inbegrepen in deze reis

Treinreis Nederland - Zwitserland

Reis met de Berina Express

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lunch, diner, drankjes, etc.

Coronatest

Goed om te weten

Handmatige controle
Na het boeken controleren we handmatig de beschikbaarheid van de hotels en treinen.

Treintickets
We leveren een mobiele Interrail pas. Hiermee kunt u flexibel reizen. We leveren daarnaast een reservering voor de ICE op de heen- en terugreis en optioneel voor de Bernina Express. Onderweg houdt u bij met welke treinen u reist. U kunt daarvoor het reisschema gebruiken wat wij aanleveren.

Verblijf
U verblijft in Chur en heeft keuze uit twee hotels. Standaard verblijft u (indien beschikbaar) in het ABC Hotel, vlakbij het station. U kunt ook kiezen voor Hotel Post, iets voordeliger, en op circa 5 a 7 minuten lopen van het station. We bieden op dit moment Hotel Grischuna tijdelijk niet meer standaard aan bij deze reis, dit omdat Filisur verder weg ligt en de kans op vertraging op de heenreis helaas reëel is. Als u toch in Filisur wilt verblijven, kunt u dit bij opmerkingen aangeven. Goed om te weten: Hotel Grischuna in Filisur is op veel dagen al volgereserveerd.

1e klas
Voor circa 89 euro per per persoon extra is deze reis beschikbaar in de 1e klas.

Panoramatrein
De panoramarijtuigen zijn op veel dagen al volgereserveerd. Zeker op de heenreis. U kunt altijd mee in het regionale treinstel, zonder zitplaatsreservering. Hier is in de ruim voldoende plek.

Covid19
Het is belangrijk om te beseffen dat de inreisbeperkingen en covid-regels voortdurend kunnen wijzigen. Ook is het goed om te beseffen dat als u naar Tirano reist, de Italiaanse inreisbeperkingen van toepassing zijn.

Stiptheid:
Zwitserse treinen zijn zeer punctueel, Duitse treinen zijn relatief vaak vertraagd. De heen- en terugreis kan daardoor langer duren dan gepland.

Bernina Belevenis

Ontdek de mooiste spoorlijn van Europa.

v.a. 657,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl