Bernina Belevenis

Bij deze reis staat de mooiste treinreis van Europa centraal: de route van de Bernina Express. Ook is het daarnaast mogelijk een rondreis door Graubünden te maken.

Reis met de beroemde Bernina Express
Voordelige upgrade naar de 1e klas mogelijk
Diner optioneel beschikbaar

De route van de Bernina Express is volgens ons niet alleen de mooiste van Zwitserland, maar ook de mooiste van Europa. De route is niet voor niets uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. U passeert onder andere het beroemde Landwasserviaduct en het spiraalviaduct van Brusio.

Reisschema

dag 1

Treinreis naar Zwitserland

U vertrekt 's ochtends en reist in de regel eerst naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Daar stapt u op de ICE richting Zwitserland. Deze vertrekt meestal rond 8:30 uur uit Utrecht (half uur eerder uit Amsterdam). Met een overstap in Basel (of Mannheim) en Zürich komt u aan in Chur. In Chur neemt de smalspoortrein van de Rhätische Bahn het stokje over, en maakt u kennis met het indrukwekkende Zwitserse berglandschap. Als de reis volgens plan verloopt arriveert u rond 19 uur in Filisur, waar u overnacht. U kunt ook kiezen om in Chur te overnachten, de oudste stad van Zwitserland. U komt dan rond 17:30 uur aan. In Chur heeft het hotel ook een lift.

Hotel Grischuna Filisur

lees meer
dag 2

Per Bernina Express naar Tirano

Rond 9:30 uur vertrekt u uit Filisur met de Bernina Express naar Tirano. Onderweg geniet u van het prachtige landschap. Rond het middaguur komt u aan in Tirano. Hier heeft u tijd om te lünchen en rond te kijken. Na ongeveer 1,5 uur vertrekt de trein vanuit Tirano weer terug naar Filisur. Daar komt u rond het avondeten aan (rond 17:20 uur).

Standaard neemt u plaats in het reguliere treinstel van de Rhätische Bahn (hier kunnen vaak ook de ramen geopend worden en kunt u mooie foto's maken). Optioneel is het mogelijk om te kiezen voor een zitplek in het panoramarijtuig.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Ontdek de omgeving

Kiest u voor het hotel in Filisur? Dan kunt u lekker wandelen in de omgeving. Bijvoorbeeld rond het Landwasserviaduct. U kunt vandaag ook met de trein reizen tussen Filisur en Davos, overige trajecten zijn niet inbegrepen.

Kiest u voor Hotel Post Central in Chur? Dan mag u gratis de lokale bus gebruiken en heeft u gratis toegang tot de Chur Bergbahnen (Brambrüesch), en kunt u ook gratis het Obere Au zwembad bezoeken, net als het Rhätische Museum Chur.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Rondreis Graubünden

Naar Chur, St. Moritz of een mooie rondreis door Graubünden? Het kan allemaal. Vandaag mag u in de regio onbeperkt met de trein reizen. We leveren een schema mee met ideëen voor een rondreis, maar u kunt ook Chur of St. Moritz bezoeken, en eventueel zelfs Zürich.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Treinreis terug naar Nederland

Vandaag reist u weer terug naar Nederland. In het standaard U vertrekt meestal rond 9 uur uit Filisur. In Chur is er dan aansluiting op de ICE naar Frankfurt. In Frankfurt aangekomen neemt u de ICE naar Nederland en komt u begin van de avond aan.

Optie nachttrein
Het is optioneel ook mogelijk om pas 's avonds per nachttrein naar Nederland terug te reizen, u komt dan een dag later terug. Er komt dan € 44 tot € 53 per persoon bij, op basis van een gedeelde plek in een ligcoupé. Of € 94 tot € 103 per persoon op basis van een privé ligcoupé (bij 2 personen). In dit geval heeft u overdag de mogelijkheid om per regionale trein over de route van de Glacier Express te reizen (of tegen meerprijs van € 49 p.p. in de panoramatrein). Als u meer wilt weten over deze mogelijkheden kunt u dit aangeven bij het veld "opmerkingen", aan het einde van het boekingsproces.

Bernina Belevenis

Ontdek de mooiste spoorlijn van Europa.

v.a. 450 p.p.
Rondreis samenstellen
Het beroemde Landwasserviaduct nabij Filisur

Hoogtepunten Bernina Belevenis

Spiraalviaduct van Brusio

De cirkelvormige boogbrug op de Bernina-spoorlijn

Tirano

Italiaans stadje in Noord-Italië
bekijk alle hoogtepunten

Optioneel in deze reis

Upgrade naar 1e klas

Flexibele reisvoorwaarden

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinreis Nederland - Zwitserland

Reis met de Berina Express

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lunch, diner, drankjes, etc.

Coronatest

Goed om te weten

Treintickets

We leveren een mobiele Interrail pas. Hiermee kunt u flexibel reizen. We leveren daarnaast een reservering voor de ICE op de heen- en terugreis en optioneel voor de Bernina Express. Onderweg houdt u bij met welke treinen u reist. U kunt daarvoor het reisschema gebruiken wat wij aanleveren.

Verblijf

U kunt kiezen uit twee accomodaties:

  • Hotel Post Chur, gelegen in de oudste stad van Zwitserland. Op de eerste dag komt u volgens plan doorgaans rond 17:30 uur aan in Chur. Mocht er vertraging zijn, dan valt de impact mee. Hotel Post Chur heeft een lift, en is op loopafstand van het station, in het oude stadshart.
  • Hotel Grischuna is gelegen in Filisur. Op de eerste dag komt u hier volgens plan doorgaans om 19:00 uur aan. Bij vertraging wordt dit snel één of twee uur later, en dus relatief laat. Wij zijn fan van Hotel Grischuna. Aardige mensen. Praktisch aan het station. In een mooie omgeving.
  • Ongeacht de accomodatie keuze: u legt altijd de volledige route af van de Bernina Express.

1e klas

Voor circa 89 euro per per persoon extra is deze reis beschikbaar in de 1e klas.

Covid19
Het is belangrijk om te beseffen dat de inreisbeperkingen en covid-regels voortdurend kunnen wijzigen. Ook is het goed om te beseffen dat als u naar Tirano reist, de Italiaanse inreisbeperkingen van toepassing zijn.

Bernina Belevenis

Ontdek de mooiste spoorlijn van Europa.

v.a. 450 p.p.
Rondreis samenstellen

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Publink (KVK 24465732). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing.