Foto: swiss-image.ch

Voordeel Treinrondreis Zwitserland

Met de Voordeel Treinrondreis reist u via de beroemde Zwitserse spoorlijnen. U volgt de route van de Glacier Express en u reist via de twee UNESCO-spoorlijnen (de Albula en Bernina) die Zwitserland rijk is. Onderweg heeft u prachtig uitzicht en in sommige treinen kunt u ook de ramen openen.

Prachtig uitzicht via de beroemde Zwitserse treinroutes
O.a. via Bernina, Gotthard spoorlijn
Per regionale trein via de route van de Glacier Express
Scherp geprijsd, goede hotels, reisverlenging mogelijk

U legt de route af per regionale trein, niet per toeristentrein. Onderweg heeft u spectaculair uitzicht, bijvoorbeeld als de trein na Andermatt de Oberalppass opklimt. U verblijft in goed gewaardeerde hotels op loopafstand van de stations.

Doordat u per regionale trein Zwitserland doorkruist bent u heel flexibel. Indien gewenst kunt u onderweg uitstappen en een uur later weer verder reizen. Op de route van de Glacier Express moet u met de regionale trein wel vaker overstappen. Dit is niet erg want de treinen blijven in de regel op elkaar wachten. Liever toch rechtstreeks? Dan kunt u tegen meerprjs met de Glacier Express reizen i.p.v. met de regionale trein.

Deze vijfdaagse rondreis door Zwitserland is uit te breiden tot achtdaagse reis.

Reisschema

dag 1

Nederland - Täsch (Zermatt)

Vanaf elk station in Nederland (of België) kunt u vertrekken. In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u op de ICE naar Basel. Vandaar gaat de reis via Bern en Visp naar Täsch, het laatste station voor Zermatt. Vooral tussen Visp en Täsch is het genieten van het uitzicht.

Tip: Uw treinticket is ook geldig tussen Täsch en Zermatt v.v. U kunt dus prima na het inchecken in uw hotel nog een uitstapje maken naar Zermatt. De treinen rijden frequent.

De trein richting Zermatt

Matterhorn Inn Täsch

lees meer
dag 2

Route van de Glacier Express

Vandaag staat de route van de Glacier Express centraal. U reist per regionale trein. Op een deel van de route kunt u de ramen open doen, waardoor u nog mooiere foto's kunt maken. De reis gaat via het Mattertal naar Visp en vervolgens naar Andermatt. Indrukwekkend is als de trein Andermatt - Disentis de Oberalppass op klimt en in een kwartier tijd 600 meter weet te overwinnen. Na Disentis stapt u in de trein riuchting Chur via de indrukwekkende Rijnkloof. U overnacht in Filisur of Bergün. (Indien u toch de voorkeur geeft aan de directe Glacier Express dan kan dit tegen meerprijs).
Aantal keer overstappen: 4x (bij Glacier Express: 1x). Reistijd per regionale trein: 7 uur en 15 minuten. (Vraag een offerte als u deze reisdag wilt splitsen in twee dagen)

Een trein van de MGB passeert de OberalppassZermatt - Brig - Andermatt bij de MGB

Hotel Grischuna Filisur

lees meer
dag 3

Bernina spoorlijn

Vandaag staat de mooiste treinroute van Zwitserland, zo niet de wereld centraal. Via de Albula en de Bernina-spoorlijn - beide uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed - gaan we naar Tirano. Onderweg passeren we de Bernina Pass en het keerviaduct van Brusio. In Tirano heeft u tijd voor lunch en daarna kunt u nogmaals genieten van de Bernina spoorlijn. Overnachten in Filisur/Bergün.

Aantal keer overstappen tot Tirano: 0x, reistijd tot Tirano 3 uur en 15 minuten.

De Bernina Spoorlijn
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Rondreis door Graubünden

Ontdek Graubünden per trein. U kunt bijvoorbeeld met de legandarische Krokodil van de Rhätische Bahn mee op het traject Filisur - Davos. Ook kunt u bij mooi weer op dit traject reizen per openluchtrijtuig. Vervolgens kunt u genieten in Chur of St. Moritz. Ook is het mogelijk om per trein naar Arosa te gaan. Wij verzorgen een reisschema voor een onvergetelijke dag, maar u kunt indien gewenst ook uw eigen reisschema kiezen.

De Krokodil van de Rhätische Bahn tussen Davos en Filisur
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Rustdag / wandelen omgeving Filisur

Even een dagje niet met de trein? Ontdek de omgeving. Ga bijvoorbeeld wandelen rond Filisur. Zo loopt u in een kleine twee uur naar Wiesen. Vlak voor de eindbestemming loopt u over het mooie Wiesner-spoorviaduct. Ook kunt u wandelen in de omgeving van het beroemde Landwasserviaduct of een bezoekje aan het spoorwegmuseum in Bergün. (Op deze dag is de trein niet inbegrepen).

Wandelen Filisur rond Landwasserviaduct
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Terug naar Nederland

Vandaag zit de reis er weer op en keer u terug naar Nederland. In de middag vertrekt de directe trein naar Nederland. (Indien gewenst kunt u ook al eerder vertrekken, dan heeft u onderweg een overstap te Frankfurt of Keulen)

ICE onderweg naar Amsterdam

Voordeel Treinrondreis Zwitserland

Reis per regionale trein via de prachtige route van de Glacier en Bernina Express.

v.a. 523 p.p.
boek deze reis
MGB Brig - Andermatt

Hoogtepunten Voordeel rondreis

Landwasserviaduct

Albula spoorlijn, Filisur

Oberalppass

De 2.044 meter hoge bergpas

Optioneel in deze reis

Bernina Express

Reis optioneel in de panoramatrein.

Rondreis Graubünden

Naar bijvoorbeeld Arosa of St. Moritz.

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinticket van en naar Nederland

Vertrek vanaf een treinstation naar keuze.

Treinticket in Zwitserland

Alle genoemde reizen inbegrepen (op basis van Interrail Global Pass).

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

Deze worden ter plekke in rekening gebracht, vaak tussen de 1 en 4 CHF per persoon per nacht.

Reis- en annuleringsverzekering

Deze is niet bij de reissom inbegrepen.

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Tarieven
De genoemde vanaf-prijs is op basis van twee personen. De beste tarieven zijn in de regel te vinden in het laagseizoen (maart, november, december).

Afwijkende voorwaarden
Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. U kunt tot 15 dagen voor vertrek kostenloos omboeken naar een andere datum. Annuleren kan ook. U krijgt tot 15 dagen voor vertrek de volledige reissom terug, minus € 25 annuleringskosten per persoon. Vanaf veertien dagen voor vertrek tot en met acht dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 20% van de reissom. Bij annuleringen vanaf zeven dagen voor vertrek of later bedragen de annuleringskosten 100%.

Hotels
De beschikbaarheid van hotels wordt handmatig gecontroleerd.

Treinticket
De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, digitaal geleverd. Vraag naar de mogelijkheden, als u een papieren pas wilt.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Deze rondreis voldoet niet helemaal aan mijn wensen. Is maatwerk mogelijk?

Ja. U kunt een offerte aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op via contact@treinrondreis.nl. Schrijf daarin duidelijk wat uw wensen zijn, wat de door u gewenste vertrekdag is of vertrekperiode. U krijgt van ons dan een op maat gemaakte offerte.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens de rondreis?

Op dit moment is dat inderdaad verplicht in vrijwel heel Europa.

Kan ik indien gewenst eerder naar huis terug keren?

Ja. We bieden een flexibele reispas (Interrail). Als u om wat voor reden ook eerder naar huis wil, dan kan dat. Later kan ook, maar de eventuele extra overnachtingen zijn dan niet bij de prijs inbegrepen. Ook het aantal dagen waarop u met de trein kunt reizen wijzigt niet. Indien u op eigen initiatief eerder terugkeert naar huis vindt er geen restitutie plaats.

Ik reis met kinderen, zijn er ook familiekamers?

We maken voor u graag een maatwerk offerte. U kunt een offerte aanvragen via onze website, via Whatsapp (010-2613043 of via e-mail (contact@treinrondreis.nl).Uiteraard kunt u ook gewoon contact opnemen via de telefoon.

Wat voor treinticket krijg ik?

U krijgt alle benodigde treintickets. De basis is een mobiele Interrail pas, aangevuld met reserveringen en voor zover nodig andere tickets. Tijdens het reizen houdt u een reisschema bij in de Interrail app. Wij maken voor u al een reisschema, zodat het invullen extra snel gaat.

Ik wil graag in een ander hotel verblijven, kan dat?

Ja, in veel gevallen wel. Als het hotel van uw keuze er niet tussen staat dan kunt u met ons contact opnemen en maken we voor u een vrijblijvende offerte. We zijn bereikbaar via Whatsapp (010-2613043), e-mail (contact@treinrondreis.nl) en telefoon (010-2613043). U kunt ook via het offerte formulier een prijsopvraag aanvragen.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij STO Garant. Concreet betekent dit dat u betaald via een door De Nederlandsche Bank (DNB) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze keert het geld pas aan ons uit nadat uw reis is voltooid. We werken eraan om op termijn over te stappen naar het SGR garantiefonds.

Voordeel Treinrondreis Zwitserland

Reis per regionale trein via de prachtige route van de Glacier en Bernina Express.

v.a. 523 p.p.
boek deze reis