Foto: swiss-image.ch

Voordeel Treinrondreis Zwitserland

Met de Voordeel Treinrondreis reist u via de beroemde Zwitserse spoorlijnen. U volgt de route van de Glacier Express en u reist via de twee UNESCO-spoorlijnen (de Albula en Bernina) die Zwitserland rijk is. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht en in sommige treinen kunt u ook de ramen openen.

Prachtig uitzicht via de beroemde Zwitserse treinroutes
O.a. via Bernina en Gotthardspoorlijn
Per regionale trein via de route van de Glacier Express
Scherp geprijsd, goede hotels, reisverlenging mogelijk

U legt de route af per regionale treinen, niet per toeristentreinen. Onderweg heeft u een spectaculair uitzicht, bijvoorbeeld als de trein na Andermatt de Oberalppass opklimt. U verblijft in goed gewaardeerde hotels op loopafstand van de stations.

Doordat u per regionale trein Zwitserland doorkruist, bent u heel flexibel. Indien gewenst kunt u onderweg uitstappen en een uur later weer verder reizen. Op de route van de Glacier Express moet u met de regionale trein wel vaker overstappen. Dit is niet erg want de treinen blijven in de regel op elkaar wachten. Liever toch rechtstreeks? Dan kunt u tegen meerprijs met de Glacier Express reizen i.p.v. met de regionale trein.

Deze vierdaagse rondreis door Zwitserland is uit te breiden.

Reis route: Voordeel Treinrondreis Zwitserland

Reisschema

dag 1

Nederland - Chur

Vanaf elk station in Nederland (of België) kunt u vertrekken. In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u op de ICE naar Basel*. Vandaar gaat de reis via Zürich naar Chur, de oudste stad van Zwitserland. U verblijft in Hotel Post Chur, op circa 500 meter van het station.

* Let op! Tijdens werkzaamheden en de 2e helft van 2024 rijdt er geen directe trein naar Basel.

Central Hotel Post Chur

lees meer
optionele dag

Rustdag omgeving Chur

Even een dagje niet met de trein? Ontdek Chur, een leuk klein oud stadje. De binnenstad van Chur is grotendeels autovrij, waardoor u zorgeloos kunt genieten van de kleurrijke huizen en mooie fresco's . Wandel langs de hoge toren van de St. Martinskerk, die al in de achtste eeuw gebouwd werd. Ook de historische stadspoorten aan de rand van de stad zijn het bezoeken waard. Er zijn ook meerdere museau. Of ga de hoogte in met de Chur Bergbahnen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Bernina spoorlijn

Vandaag staat de mooiste treinroute van Zwitserland, zo niet de wereld, centraal. Via de Albula en de Bernina-spoorlijn - beide uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed - gaan we naar Tirano. Onderweg passeren we de Bernina Pass en het keerviaduct van Brusio. In Tirano heeft u tijd voor lunch en daarna kunt u nogmaals genieten van de Bernina spoorlijn. U overnacht opnieuw in Chur of Thüsis.

De reistijd Chur - Tirano is ongeveer 4,5 uur.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Treinreis Graubünden, Zürich of de Waterval van Schaffhausen

Ontdek Graubünden per trein. U kunt bijvoorbeeld met de legandarische Krokodil van de Rhätische Bahn mee op het traject Filisur - Davos*. Ook kunt u bij mooi weer op dit traject reizen per openluchtrijtuig. Ook kunt u eventueel Zürich bezoeken (1u en 15 minuten), de Rheinfall (2,5 uur) of Luzern (2 uur en 15 minuten). Genoemde reistijden zijn op basis van een enkele reis.

(* rijdt vanaf medio half mei tot half oktober)

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Route van de Glacier Express

Vandaag staat de route van de Glacier Express centraal. U reist standaard per regionale trein (waar wij fan van zijn), maar u kunt ook kiezen voor de Glacier Exoress. In de regionale trein kan meestal op een deel van de route ook de ramen open waardoor u nog mooiere foto's kunt maken. In de regionale treinen is het vaak minder druk en kunt u zelf kiezen waar u kunt zitten (reserveren is niet mogelijk.

Hoogtepunten: de Ruinaulta (ook wel de Zwitserse Grand Canyon genoemd), de oberalppass, de afdaling naar Andermatt en het Mattertal.

Vanuit Chur naar Täsch of Zermatt stapt u over te Disentis (zelfde perron), Andermatt (spoor oversteken) en Brig (hetzelfde perron). Reistijd per regionale trein: ongeveer 6,5 uur. U kunt de reis onderbreken. Elk uur rijden er treinen.

Matterhorn Inn (of Täscherhof) Täsch

lees meer
optionele dag

Extra dag Täsch / Zermatt

Verblijf een extra dag in Täsch, om Zermatt te bezoeken. Let op: de trein is vandaag niet inbegrepen. Als u naar Zermatt wilt, koopt u ter plekke een treinkaartje voor de regionale trein. De treinreis Täsch - Zermatt duurt 15 minuten. Er rijden meerdere treinen per uur.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Terug naar Nederland

Vandaag zit de reis er weer op en keert u terug naar Nederland. Dit doet u ofwel met de ICE naar Frankfurt, en aldaar op de ICE naar Nederland ofwel via Zürich met de EuroCity naar Düsseldorf en vandaar met de trein naar Nederland.

Voordeel Treinrondreis Zwitserland

Reis per regionale trein via de prachtige route van de Glacier en Bernina Express.

v.a. 669,- p.p.
Rondreis samenstellen
MGB Brig - Andermatt

Hoogtepunten Voordeel rondreis

Landwasserviaduct

Albula spoorlijn, Filisur

Oberalppass

De 2.044 meter hoge bergpas

Optioneel in deze reis

Bernina Express

Reis optioneel in de panoramatrein.

Rondreis Graubünden

Naar bijvoorbeeld Arosa of St. Moritz.

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinticket van en naar Nederland

Vertrek vanaf een treinstation naar keuze.

Treinticket in Zwitserland

Alle genoemde reizen inbegrepen (op basis van Interrail Global Pass).

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

Deze worden ter plekke in rekening gebracht, vaak tussen de 1 en 4 CHF per persoon per nacht.

Reis- en annuleringsverzekering

Deze is niet bij de reissom inbegrepen.

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Tarieven
De genoemde vanaf-prijs is op basis van twee personen. De beste tarieven zijn in de regel te vinden in het laagseizoen (maart, november, december).

Treinticket
De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, geleverd als mobiel pas. Deze kunt u alleen op een smartphone of tablet laden. We leveren een reisschema aan. In de Interrail app houdt u ook de treinen bij waarmee u reist. Uiteraard zorgen we voor goede uitleg.

Hotels
De beschikbaarheid van hotels wordt handmatig gecontroleerd. U verblijft in goede, maar eenvoudige hotels. In Täsch verblijft u in de Matterhorn Inn, als deze niet beschikbaar is verblijft u in de Täscherhof (Welcome Täsch Hotel). In Chur verblijft u in Hotel Post.

Advies
In het basisprogramma zit u vier dagen in de trein. We adviseren extra rustdagen aan het schema toe te voegen. Dat geeft mogelijkheden om de omgeving te ontdekken en voorkomt een reeks lange treindagen achter elkaar. In Zwitserland reist u meestal van circa 9:00 uur tot 17:00 uur met de trein. De treinreis van en naar Zwitserland duurt ongeveer 11 a 12 uur, afhankelijk waar u in Nederland woont.

U kunt optioneel kiezen voor de panoramatreinen. Zeker de 1e klas panoramatreinen zijn relatief snel vol. Als dit van toepassing is, nemen we contact met u op, en stellen we alternatieven voor.

Duitse treinen
Zwitserse treinen zijn in de regel zeer stipt. De treinreis door Duitsland is juist zeer vertragingsgevoelig. We plannen daarom in Duitsland ruime aansluitingen.

Veel gestelde vragen

Wat voor treinticket krijg ik?

U krijgt alle benodigde treintickets. De basis is een mobiele Interrailpas, aangevuld met reserveringen en voor zover nodig andere tickets. Tijdens het reizen houdt u een reisschema bij in de Interrail-app. Wij maken voor u al een reisschema zodat het invullen extra snel gaat. Bovendien is de Interrail-app gekoppeld aan een reisplanner. Desgewenst kunnen we tegen extra kosten een papieren pas regelen.

Ik wil graag in een ander hotel verblijven, kan dat?

Ja, in veel gevallen wel. Als het hotel van uw keuze er niet tussen staat dan kunt u met ons contact opnemen en maken we voor u een vrijblijvende offerte. We zijn bereikbaar via Whatsapp (010-26 13 0 43), e-mail (contact@treinrondreis.nl) of telefoon (010-26 13 0 43). U kunt ook via het offerteformulier een prijsopvraag doen.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

Ik wil vooruit reizen, kan dat?

Vooraf is niet bekend welke stoelen vooruit of achteruit gaan. Als u met twee personen bent en u wilt graag vooruit reizen, kunt u aangeven dat u twee zitplaatsen tegenoverelkaar wilt. Dan kan één persoon zitten in de rijrichting.

Geef dit aan bij het opmerkingenveld tijdens het boeken of stuur na het boeken direct een e-mail om deze wens door te geven.

Voordeel Treinrondreis Zwitserland

Reis per regionale trein via de prachtige route van de Glacier en Bernina Express.

v.a. 669,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl