Treinrondreis Alpine Italiane: Comomeer, Bernina & Dolomiten

Welkom bij de Treinrondreis 'Alpine Italiane'. Ontdek de schoonheid van het Comomeer, prachtig gelegen in de berg, en ontdek de talloze dorpjes die per trein en boot goed bereikbaar zijn. Reis vervolgens via de wonderlijke Bernina- en Albulapas, niet voor niets UNESCO-Werelderfgoed, naar Chur. Maak uw reis helemaal af met een verblijf in de omgeving van de imposante Dolomiten, waar u prachtig kunt wandelen.

Familiekamers, nabij station
Kindvriendelijk reisschema
Mooie omgeving, nabij strand
Reisverlenging mogelijk

De Alpine Italiane is één van onze meest veelzijdige reizen, waar natuur en cultuur hand in hand gaan, en zowel jong als oud kan genieten. De reis start met een treinreis naar Basel, een mooie stad in het noorden van Zwitserland. Vervolgens reist u door naar het bekende Comomeer, waar u standaard verblijft in het pitorreske Colico. Vanuit deze plaats reist u gemakkelijk met bootjes het meer over, om leuke plaatsjes als Menaggio en Varenna te bezoeken.

Na uw bezoek aan het Comomeer reist u door naar Chur, via de route van de Bernina Express. Deze route, bestaande uit de Bernina- en Albulapas, is UNESCO-werelderfgoed, en niet zonder reden. Het keerviaduct van Brusio, het uitzicht bij Alp Grüm op de Palügletsjer en het beroemde Landwasserviaduct zijn slechts een aantal van de talloze bezienswaardigheden op de route.

Vanuit Chur reist u over de mooie Arlbergroute en Brennerpas via Oostenrijk weer richting Italië, waar u verblijft nabij de beroemde Dolomieten, bekend om de enorme rotsformaties. U verblijft in het lieflijke Klobenstein, dat u bereikt met een kabelbaan en bergtrein vanuit Bozen. In deze omgeving kunt u prachtig wandelen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Drei Zinnen, of het Lago di Carezza. Vervoer in de regio is inbegrepen met uw Ritten Card, die u van het hotel ontvangt.

Reisschema

dag 1

Per trein naar Basel

Start de reis op een Nederlands station naar keuze. In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u in de rechtstreekse ICE naar Basel. Daar komt u rond 15:00 uur aan. Tijdens werkzaamheden kan het voorkomen dat er een overstap nodig is.

(NB: vanaf 15 juli 2024 verdwijnt de directe trein naar Basel.)

Verblijf: Hotel Gaia Basel

optionele dag

Extra dag Basel

Wilt u niet direct verder reizen maar nog even bijkomen van de eerste reisdag? Kies dan voor een extra verblijfsdag in Basel. Basel heeft veel musea (waaronder een speelgoedmuseum), er is een dierentuin, en je kunt natuurlijk een boottocht maken over de Rijn. Ook zijn er veel stadsparken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Per trein naar Colico (Comomeer)

Vandaag reist u per trein naar Colico. U vertrekt in de regel rond 10:30 uur uit Basel, met de directe trein naar Milaan. Hier heeft u tijd om de prachtige stationshal te bewonderen (voorzien van allerlei winkels), om vervolgens per trein naar Colico te reizen. U bent ongeveer 7 uur onderweg.

Verblijf: Hotel Villa Colico

dag 3

Omgeving Comomeer

U heeft alle tijd om de omgeving te ontdekken. Vanuit Colico varen er ook boten over het meer. Tot aan Como aan toe (in circa 1,5 uur). U kunt in de omgeving ook wandelen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Omgeving Comomeer

Geniet opnieuw van de prachtige omgeving rond het Comomeer. U kunt eventueel ook naar Milaan gaan (circa € 8 enkele reis, per persoon), u bent dan 1,5 uur onderweg.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Comomeer

Wilt u langer blijven? Verleng dan uw verblijf.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Bernina spoorlijn: Mooiste spoorlijn van Europa?

Vandaag reist u eerst naar Tirano (per trein of treinvervangende bus), daar start de prachtige treinreis over de Bernina spoorlijn. In onze beleving de mooiste spoorlijn van Europa. Het uitzicht is adembenemend. Van prachtige bergen tot het indrukwekkende Landwasserviaduct. Ook prachtig: de Bernina Pass en de het spiraalviaduct van Brusio.

Ons advies: neem de reguliere regionale trein, en niet de panoramatrein. De panoramatrein is vaak veel voller. In de reguliere treinen kunnen vaak ook de ramen open.

U bent vandaag ongeveer 7 uur onderweg.

Verblijf: Hotel Post Chur, optioneel ABC Hotel Chur (tegen meerprijs)

optionele dag

Extra dag Chur

Chur is de oudste stad van Zwitserland. Deze gezellige oude stad kunt u gemakkelijk in een dagdeel bezoeken, ook leuk een bergwandeling. Dankzij de gastenkaart die u ter plekke krijgt kunt u met 50% korting per kabelbaan naar de Brambrüesch, de huisberg van Chur. Het bergstation bevindt zich op 1591 meter. Vanaf hier kunt u mooi wandelen en genieten van het uitzicht.

Verblijf: zelfde hotel als gisteren

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Treinreis naar Bolzano / Zuid-Tirol

Vandaag reist u via Oostenrijk weer terug naar Italië. Eerst reist u per interregio naar Buchs, waar u overstapt op de EuroCity naar Innsbruck. In Innsbruck heeft u een ruime aansluiting op de trein naar Bolzano/Bozen. Deze stad bereikt u na ongeveer 6,5 uur.

Vanaf Bolzano/Bozen gaat u met de kabelbaan omhoog (gaat zeer frequent), om vervolgens per lokale frequente trein naar Klobenstein af te reizen, gelegen in de gemeente Ritten. Vanaf Bolzano/Bozen naar Klobenstein bent u ongeveer een half uur onderweg.

Verblijf: Hotel Dolomiten in Ritten / Klobenstein

dag 7

Ontdek Ritten & Bozen (Bolzano)

Ontdek de omgeving. Inbegrepen is de Rittencard. Hiermee reist u gratis met het regionale openbaar vervoer in Zuid-Tirol, inclusief de kabelbaan Renon, welke Bolzano met het hoger gelegen Oberbozen verbindt, en de Renon spoorlijn, de bergspoorlijn die Oberbozen met Klobenstein verbindt. Daardoor kunt u bijvoorbeeld vandaag Bozen / Bolzano bezoeken, de hoofdstad van Zuid-Tirol.

Verblijf: Hotel Dolomiten in Ritten / Klobenstein

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 8

Rittner Horn / Wandelen

Ook vandaag ontdekt u weer de prachtige omgeving. Hoe u de dag invult mag u zelf bepalen. Ga bijvoorbeeld naar de Rittner Horn. Dit is inbegrepen met de Rittencard (van circa half mei tot en met begin november). De Rittencard is ook te gebruiken bij 80 musea, kastelen en galleries.

Verblijf: Hotel Dolomiten in Ritten / Klobenstein

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Ritten / Zuid-Tirol / Dolomiten

Wilt u langer blijven? Verleng dan uw verblijf.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 9

Terugreis naar Nederland

Eerst kunt u nog voor het laatst Zuid-Tirol bewonderen. Aan het einde van de middag, omstreeks 16:30 uur, vertrekt u vanuit Bolzano per directe trein naar Innsbruck. Daar komt u 2 uur later aan. Hier heeft u een ruime aansluiting op de nachttrein naar Nederland. Als u met 2, 3 of 4 personen reist boeken we standaard voor u een privé coupé in de nachttrein.

dag 10

Aankomst in Nederland

Na aankomst in Arnhem, Utrecht of Amsterdam reist u naar een Nederlands station naar keuze om weer thuis te komen. Deze reis is altijd op basis van de 2e klas.

Treinrondreis Alpine Italiane: Comomeer, Bernina & Dolomiten

Ontdek het Comomeer per trein

v.a. 1348,- p.p.
Rondreis samenstellen
 Rittner Horn

Optioneel in deze reis

Reisverlenging

In alle plaatsen is verlenging optioneel mogelijk.

Inbegrepen in deze reis

Treinticket Nederland - Italië v.v.

Gebaseerd op Interrail.

Zitplaatsreservering

We reserveren in alle treinen waar mogelijk voor u een zitplek.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Excursies en overige maaltijden

Tickets voor excursies en overige maaltijden (lunch en diner) zijn niet inbegrepen.

Reis- en annuleringsverzekering

Deze dient u, indien gewenst, zelf af te sluiten.

Goed om te weten

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van deze reis wordt handmatig gecontroleerd. Na uw boeking gaan we aan de slag. Zodra alle hotels zijn bevestigd en de treinen zijn gereserveerd krijgt u een betaalverzoek.

Interrail treinvakantie

Bij deze treinvakantie naar het Comomeer leveren we een Interrailpas en alle noodzakelijke en aanbevolen reserveringen. De Interrailpas werkt via een app. In de app noteert u met welke treinen u reist. U krijgt van ons een reisschema. Als u een papieren pas wilt kan dat, tegen een toeslag van € 15 per persoon.

Werkzaamheden

Goed om te weten: naar verwachting wordt er vanaf 9 juni 2024 t/m 8 september 2024 gewerkt aan het spoor, waardoor de trein tussen Colico en Tirano vervangen door een bus. Dus voordat u over de Bernina spoorlijn reist, reist u in die periode per bus in plaats van trein naar Tirano (dit duurt normaal net iets langer dan een uur).

Treinrondreis Alpine Italiane: Comomeer, Bernina & Dolomiten

Ontdek het Comomeer per trein

v.a. 1348,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl