Fotograaf: Stefan Verkerk

Bernina Express

Zwitserland staat bekend om de spoorlijnen met adembenemende uitzichten. En inderdaad, er zijn vele indrukwekkende spoorlijnen. Maar het hoogtepunt is wat ons betreft de Albula- en Berninaspoorlijn, waar de Bernina Express overheen rijdt. Sterker nog, wat ons betreft is het zelfs de mooiste treinreis van Europa.

Albula Spoorlijn

De Bernina Express start in Chur. Het eerste deel gaat via de Albulaspoorlijn. Deze wordt niet alleen afgelegd door de Bernina Express, maar ook door de Glacier Express.
Bij vrijwel alle rondreizen legt u de gehele route van de Bernina Express af, maar stapt u niet bij het beginpunt in. Vaak verblijft u in Filisur of Bergün. Dit betekent dat het eerste deel van de route mogelijk aflegt met de Glacier Express, in plaats van de Bernina Express.
Hoogtepunt van de Albulaspoorlijn is het indrukwekkende Landwasser-viaduct bij Filisur. Ook indrukwekkend is hoe de Bernina Express vervolgens op weg naar Bergün 292 meter hoogteverschil overwint. De trein heeft geen tandradsysteem. Daarom zijn er een aantal keertunnels, waardoor de trein toch een aanzienlijk hoogteverschil kan overbruggen.

Bernina spoorlijn

Na

De 1e klas van de Bernina Express
Uitzicht Bernina ExpressDe Bernina Express op het spiraalviaduct van BrusioMee met de Berina ExpressStation FilisurBernina Express in TiranoEen trein van de Rhätische Bahn op het LandwasserviaductRhätische Bahn in de winterBernina Express passeert Lago BiancoBernina Express in TiranoHet Spiraalviaduct van BrusioDe rijtuigen van de Bernina ExpressUitzicht vanuit de Bernina ExpressHet beroemde Landwasserviaduct nabij Filisur

Reizen met Bernina Express