Glacier & Bernina-belevenis

Deze reis staan de twee mooiste treinroutes van Zwiterland centraal: de Bernina Express en de Glacier Express. Dankzij de extra grote ramen in deze panoramatreinen heeft u een prachtig uitzicht op het Zwitserse landschap.

Prachtige reis met Bernina en Glacier Express
Gotthard Panorama Express optioneel
Uitbreiding in Zermatt en Lugano mogelijk
Ook retour naar Gornergrat mogelijk

Onderweg passeert u tal van indrukwekkende viaducten, zoals het reusachtige landwasserviaduct bij Filisur en het het adembenemende keerviaduct van Brussio. Ook heeft u prachtig uitzicht bij het passeren van de Berninapas, de Oberalppass en de Rijnkloof. Optioneel is de Gotthard Panorama Express (Lugano - Luzern) en de Gornergratbahn. Het basisprogramma voor deze rondreis Zwitserland betreft vier dagen, optioneel uit te breiden tot maximaal acht dagen.

Reisschema

dag 1

Nederland - Zermatt

Vandaag staat de reis naar Zwitserland centraal. De reis start op een Nederlands station naar keuze. In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u in de ICE naar Basel. Vanuit Basel reist u via een overstap in Bern en Visp naar Zermatt, of het nabijgelegen Täsch. De geplande aankomsttijd is dan rond 18:00 uur in Täsch en om 18:15 uur in Zermatt.

Tip:
Het is dan zeker de moeite waard om het verblijf met een nacht te verlengen, zodat (tegen meerprijs) ook de Gornergratbahn ontdekt kan worden. Gornergrat is het één na hoogste station van Europa (3089 meter). Hier is ook een indrukwekkend uitzichtpunt met onbelemmerd zicht op de Matterhorn en de Monte Rosa, Matterhorn en meer dan twintig andere bergtoppen boven de vierduizendmeter grens.

ICE te Amsterdam Centraal

Hotel Ambassador Zermatt

lees meer
optionele dag

Dagje Zermatt / Gornergrat

Verleng de reis met een dagje Zermatt. Ideaal om te wandelen in de mooie natuur of per trein naar het 3089 meter hoge Gornergrat te reizen. (optinoneel). Op de Gornergrat is er prachtig uitzicht op de Matterhorn. De reistijd naar de Gornergrat bedraagt 33 minuten. U kunt zelf bepalen hoe laat u heen en terug reist.

ZermattZermattGornergrat BahnZermatt - Gornergrat bij trein
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Glacier Express naar Filisur / Sankt Moritz

Vandaag staat een adembenemende rit met de Glacier Express op het programma. Dankzij de panoramarijtuigen heeft u extra goed zicht op de prachtige landschappen. Eén van de hoogtepunten is het passeren van de Oberalppass. De trein klimt vanuit Andermatt op indrukwekkende wijze in een kwartier tijd 600 meter omhoog. Ook indrukwekkend is de Zwitserse Grand Canyon en het wereldberoemde Landwasserviaduct. U kunt kiezen voor een overnachting in Filisur, Bergün of St. Moritz. Als u kiest voor een overnachting in Filisur heeft u de mogelijkheid om in deze omgeving te wandelen. Bij Bergün kunt u het museum van de Rhätische Bahn bezoeken. Maar het is ook mogelijk om mee te reizen naar het eindpunt Sankt Moritz. (Voor Bergün stapt u in Filisur over)

Landwasserviaduct met de Glacier ExpressGlacier express tussen Chur en St. MoritzGlacier expressGlacier expressTreininterieur in de Glacier Express

Glacier express

lees meer

Hotel Grischuna Filisur

lees meer
dag 3

Per Bernina Express via Tirano naar Lugano

Vandaag staat misschien wel de mooiste treinreis ter wereld op het programma: de Bernina Express. Hoogtepunt van de reis is het spiraalviaduct van Brusio, het boegbeeld van de Berina spoorlijn. Via deze cirkelvormige boogbrug daalt de trein af richting Tirano. Maar dit is zeker niet het enige hoogtepunt. Ook het passeren van de Berinapas is indrukwekkend, net als de Montebello kurve. In Tirano eindigt de treinrit. Na Tirano kunt u de reis per trein te vervolgen via Milaan. Een andere optie - en dat is misschien nog leuker - is om vanuit Tirano met de Bernina Bus naar Lugano te reizen. Ook deze bus heeft panoramaramen en is optioneel bij te boeken.

De Bernina Express op het spiraalviaduct van BrusioHet Spiraalviaduct van BrusioBernina Express passeert Lago BiancoBernina BusBernina Express in Tirano

Spiraalviaduct van Brusio

lees meer

Bernina Express

lees meer

Hotel Federale Lugano

lees meer
optionele dag

Dagje Lugano

Geniet nog een extra dag in het mooie Lugano, in de provincie Ticino. Met mediterrane flair biedt Lugano alle voordelen van een wereldstad en tegelijkertijd het cachet van een kleine stad. Een mooie stad om te verblijven dus. Tijdens uw verblijf in Lugano heeft u gratis toegang tot al het openbaar vervoer in de gehele provincie. Met dit ticket kunt u dus niet alleen Lugano verkennen, maar ook reizen naar steden als Locarno en Bellinzona (bekend van de kastelen).

LuganoLuganoLuganoLuganoBellinzona
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Lugano - Luzern via de oude Gotthard route

Verleng uw treinrondreis en reis via de mooie oude Gotthard route naar Luzern. Luzern is dankzij diverse bezienswaardigheden zeker een bezoekje waard. In ongeveer 3,5 uur reist u van Luzern via de oude Gotthard route naar Luzern.

Met de trein door de Gotthard

Hotel Central Luzern

lees meer
dag 4

Terugreis naar Nederland

Vandaag gaat de reis terug naar Nederland. Als u de reis niet verlengd heeft met een overnachting in Luzern, reist u vandaag via de langste tunnel ter wereld richting naar Basel. Daar stat u over op de ICE richting Nederland. Indien gewenst kunt u ook langs de mooie rijnroute terugkeren. In dat geval reist u deels met de EuroCity en heeft u een extra overstap.

ICE onderweg naar Amsterdam

Glacier & Bernina-belevenis

Reis met de twee meest beroemde treinen van Zwitserland.

v.a. 565 p.p.
boek deze reis
Glacier express
Bernina Express HomeDe Bernina SpoorlijnLandwasserviaduct met de Glacier ExpressGlacier Express bij de Matterhorn Gotthard Bahn

Hoogtepunten

Glacier express

Langzaamste sneltrein ter wereld

Bernina Express

Via de Albula- en Berninaspoorlijn
bekijk alle hoogtepunten

Optioneel in deze reis

Gotthard Panorama Express

Voeg een extra reisdag toe en reis via de oude Gotthard route.

Gornergrat

Ga in Zermatt per bergtrein naar de Gornergrat.

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinticket Nederland - Zwitserland v.v.

Vertrek vanaf een Nederlands (of Belgisch) station naar keuze.

Treintickets Zwitserland

Alle treintickets zijn inbegrepen. U reist met de Interrail Global Pass.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lunch en diner

Ontbijt is inbegrepen, lunch en diner in de basis niet.

Lokale toeristenbelasting

De lokale toeristenbelasting dient ter plekke betaald te worden, meestal tussen de 1 en 3 CHF per persoon per nacht.

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Tarieven

De genoemde vanaf-prijs is op basis van twee personen. De beste tarieven zijn in de regel te vinden in maart / oktober.

Bernina Bus

De Bernina Bus rijdt in maart alleen van donderdag tot en met zondag. Als de Bernina Bus niet rijdt, gaat de reis per trein van Tirano via Milaan naar Lugano.

Flexibiliteit

In deze onzekere tijden is meer flexibiliteit gewenst. Dat bieden wij. Annuleren kan tot vijftien dagen voor vertrek tegen € 25 per persoon. Van veertien tot en met acht dagen voor vertrek tegen 20% van de reissom. Ook tijdens het reizen bieden we flexibiliteit: u kunt gerust een trein eerder of later nemen. Als u eerder naar huis wilt, is dat ook mogelijk (maar zonder restitutie).

Garantiefonds

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Wat voor treinticket krijg ik?

U krijgt alle benodigde treintickets. De basis is een Interrail pas, aangevuld met reserveringen en voor zover nodig andere tickets. Tijdens het reizen houdt u een reisschema in de Interrail app. Wij maken voor u al een reisschema, zodat het invullen extra snel gaat.

Kan ik indien gewenst eerder naar huis terug keren?

Ja. We bieden een flexibele reispas (Interrail). Als u om wat voor reden ook eerder naar huis wil, dan kan dat. Later kan ook, maar de eventuele extra overnachtingen zijn dan niet bij de prijs inbegrepen. Ook het aantal dagen waarop u met de trein kunt reizen wijzigt niet. Indien u op eigen initiatief eerder terugkeert naar huis vindt er geen restitutie plaats.

Ik wil graag in een ander hotel verblijven, kan dat?

Ja, in veel gevallen wel. Als het hotel van uw keuze er niet tussen staat dan kunt u met ons contact opnemen en maken we voor u een vrijblijvende offerte. We zijn bereikbaar via Whatsapp (010-2613043), e-mail (contact@treinrondreis.nl) en telefoon (010-2613043).

Deze rondreis voldoet niet helemaal aan mijn wensen. Is maatwerk mogelijk?

Ja. U kunt een offerte aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op via contact@treinrondreis.nl. Schrijf daarin duidelijk wat uw wensen zijn, wat de door u gewenste vertrekdag is of vertrekperiode. U krijgt van ons dan een op maat gemaakte offerte.

Glacier & Bernina-belevenis

Reis met de twee meest beroemde treinen van Zwitserland.

v.a. 565 p.p.
boek deze reis