Glacier & Bernina-belevenis

In deze reis staan de twee mooiste treinroutes van Zwiterland centraal: de Bernina Express en de Glacier Express. Dankzij de extra grote ramen in deze panoramatreinen heeft u een prachtig uitzicht op het Zwitserse landschap.

Prachtige reis met Bernina en Glacier Express
Route Gotthard Panorama Express optioneel
Uitbreiding in Zermatt en Lugano mogelijk
Ook retour naar Gornergrat mogelijk

Onderweg passeert u tal van indrukwekkende viaducten, zoals het reusachtige Landwasserviaduct bij Filisur en het het adembenemende keerviaduct van Brussio. Ook heeft u prachtig uitzicht bij het passeren van de Berninapas, de Oberalppass en de Rijnkloof. Optioneel is de route Gotthard Panorama Express (Lugano - Luzern). Het basisprogramma voor deze rondreis Zwitserland betreft vier dagen, optioneel uit te breiden tot maximaal acht dagen.

Reisschema

dag 1

Nederland - Zwitserland

Vandaag staat de reis naar Zwitserland centraal. De reis start op een Nederlands station naar keuze. In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u in de ICE naar Basel. Vanuit Basel reist u via een overstap in Bern en Visp naar Zermatt, of het nabijgelegen Täsch. De geplande aankomsttijd is dan rond 18:00 uur in Täsch en om 18:15 uur in Zermatt.

Tip:
Het is dan zeker de moeite waard om het verblijf met een nacht te verlengen, zodat (tegen meerprijs) ook de Gornergratbahn ontdekt kan worden. Gornergrat is het één na hoogste station van Europa (3089 meter). Hier is ook een indrukwekkend uitzichtpunt met onbelemmerd zicht op de Matterhorn en de Monte Rosa, Matterhorn en meer dan twintig andere bergtoppen boven de vierduizendmetergrens.

Hotel Butterfly Zermatt

lees meer
optionele dag

Dagje Zermatt / Gornergrat

Verleng de reis met een dagje Zermatt. Ideaal om te wandelen in de mooie natuur of per trein naar het 3089 meter hoge Gornergrat te reizen. We adviseren tickets voor de Gornergrat lokaal te kopen, zodat u weet wat voor weer het wordt (bij mistig weer is het een minder mooie ervaring).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Glacier Express naar Chur

Let op, de Glacier Express rijdt niet vanaf 24 oktober 2022 (winterstop). U reist dan per regionale trein.

Vandaag staat een adembenemende rit met de Glacier Express op het programma. Dankzij de panoramarijtuigen heeft u extra goed zicht op de prachtige landschappen. Eén van de hoogtepunten is het passeren van de Oberalppass. De trein klimt vanuit Andermatt op indrukwekkende wijze in een kwartier tijd 600 meter omhoog. Ook indrukwekkend is de Zwitserse Grand Canyon. De reis eindigt in Chur, de oudste stad van Zwitserland.

Hotel Grischuna Filisur

lees meer
dag 3

Per Bernina Express via Tirano naar Lugano

Vandaag staat misschien wel de mooiste treinreis ter wereld op het programma: de Bernina Express. Hoogtepunt van de reis is het spiraalviaduct van Brusio, het boegbeeld van de Bernina spoorlijn. Via deze cirkelvormige boogbrug daalt de trein af richting Tirano. Maar dit is zeker niet het enige hoogtepunt. Ook het passeren van de Berninapas is indrukwekkend, net als de Montebello Kurve. In Tirano eindigt de treinrit. Na Tirano kunt u de reis per trein vervolgen via Milaan. Een andere optie - en dat is misschien nog leuker - is om vanuit Tirano met de Bernina Bus naar Lugano te reizen. Ook deze bus heeft panoramaramen en is optioneel bij te boeken.

Hotel Federale Lugano

lees meer
optionele dag

Dagje Lugano

Geniet nog een extra dag in het mooie Lugano, in de provincie Ticino. Met mediterrane flair biedt Lugano alle voordelen van een wereldstad en tegelijkertijd het cachet van een kleine stad. Een mooie stad om te verblijven dus. Tijdens uw verblijf in Lugano heeft u gratis toegang tot al het openbaar vervoer in de gehele provincie. Met dit ticket kunt u dus niet alleen Lugano verkennen, maar ook reizen naar steden als Locarno en Bellinzona (bekend van de kastelen).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Lugano - Luzern via de oude Gotthard route

Verleng uw treinrondreis en reis via de mooie oude Gotthard route naar Luzern. Luzern is vanwege diverse bezienswaardigheden zeker een bezoekje waard. In ongeveer 3,5 uur reist u van Luzern via de oude Gotthard route naar Luzern.

Hotel Central Luzern

lees meer
dag 4

Terugreis naar Nederland

Vandaag gaat de reis terug naar Nederland. Als u de reis niet verlengd heeft met een overnachting in Luzern reist u vandaag via de langste tunnel ter wereld naar Basel. Daar stapt u over op de ICE richting Nederland. Indien gewenst kunt u ook langs de mooie Rijnroute terugkeren. In dat geval reist u deels met de EuroCity en heeft u een extra overstap.

Glacier & Bernina-belevenis

Reis met de twee meest beroemde treinen van Zwitserland.

v.a. 665 p.p.
Rondreis samenstellen
Glacier express

Hoogtepunten

Glacier express

Langzaamste sneltrein ter wereld

Bernina Express

Via de Albula- en Berninaspoorlijn
bekijk alle hoogtepunten

Optioneel in deze reis

Route Gotthard Panorama Express

Voeg een extra reisdag toe en reis via de oude Gotthard route.

Gornergrat

Ga in Zermatt per bergtrein naar de Gornergrat.

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinticket Nederland - Zwitserland v.v.

Vertrek vanaf een Nederlands (of Belgisch) station naar keuze.

Treintickets Zwitserland

Alle treintickets zijn inbegrepen. U reist met de Interrail Global Pass.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lunch en diner

Ontbijt is inbegrepen, lunch en diner in de basis niet.

Lokale toeristenbelasting

De lokale toeristenbelasting dient ter plekke betaald te worden, meestal tussen de 1 en 3 CHF per persoon per nacht.

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Tarieven

Goemde vanaf-prijs is op basis van twee personen. De beste tarieven zijn in de regel te vinden in oktober en april.

Advies
We adviseren extra rustdagen aan het schema toe te voegen. Dat geeft mogelijkheden om de omgeving te ontdekken en tot rust te komen na een reisdag.

Bernina Bus
De Bernina Bus rijdt in het laagseizoen alleen van donderdag tot en met zondag. Als de Bernina Bus niet rijdt dan gaat de reis per trein van Tirano via Milaan naar Lugano.

Glacier Express
De Glacier Express rijdt tot en met 23 oktober 2022. Daarna heeft de Glacier Express een winterstop.

Hotels
De beschikbaarheid van de accommodaties en panoramatreinen wordt handmatig gecontroleerd. Het kan voorkomen dat we voorstellen om de reis omgekeerd te maken: eerst naar Lugano, dan naar Chur, vervolgens Zermatt.

Treinticket
De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, geleverd als mobiele pas. Deze kunt u alleen op een smartphone of tablet laden. Onderweg houdt u in de app bij met welke treinen u reist. U krijgt van ons ook een reisschema. Vraag naar de mogelijkheden als u een papieren pas wilt. Hiervoor wordt een toeslag gevraagd.

COVID19
Het is belangrijk om te beseffen dat de inreisbeperkingen en COVID19-regels voortdurend kunnen wijzigen. Daarom hebben we ook onze annuleringsvoorwaarden versoepeld (zie hieronder). Ook is het goed om te beseffen dat als u naar Tirano reist, de Italiaanse inreisbeperkingen van toepassing zijn.

Stiptheid

Zwitserse treinen staan bekend om hun stiptheid, de Duitse treinen om hun vertragingen. Daardoor kan het voorkomen dat de heen- en terugreis langer duren.

Veel gestelde vragen

Wat voor treinticket krijg ik?

U krijgt alle benodigde treintickets. De basis is een mobiele Interrailpas, aangevuld met reserveringen en voor zover nodig andere tickets. Tijdens het reizen houdt u een reisschema bij in de Interrail-app. Wij maken voor u al een reisschema zodat het invullen extra snel gaat. Bovendien is de Interrail-app gekoppeld aan een reisplanner. Desgewenst kunnen we tegen extra kosten een papieren pas regelen.

Ik wil vooruit reizen, kan dat?

Vooraf is niet bekend welke stoelen vooruit of achteruit gaan. Als u met twee personen bent en u wilt graag vooruit reizen, kunt u aangeven dat u twee zitplaatsen tegenoverelkaar wilt. Dan kan één persoon zitten in de rijrichting.

Geef dit aan bij het opmerkingenveld tijdens het boeken of stuur na het boeken direct een e-mail om deze wens door te geven.

Glacier & Bernina-belevenis

Reis met de twee meest beroemde treinen van Zwitserland.

v.a. 665 p.p.
Rondreis samenstellen

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Publink (KVK 24465732). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2022 Treinrondreis.nl