Treno Gottardo: per trein over de oude Gotthard

Een prachtige spoorlijn is de oude Gotthard spoorlijn. Tenminste elk uur rijdt er een regionale sneltrein over deze route, die zeker de moeite waard is.

Treno Gottardo of de Gotthard Panorama Express?

Je kunt de oude route van de Gotthard spoorlijn op twee manier ontdekken: per reguliere trein, of per panoramatrein. De Gotthard Panorama Express is echter alleen toegankelijk voor wie een eerste klas Treinrondreis boekt. Daar bovenop komen nog reserveringskosten. De Gotthard Panorama Express rijdt slechts één keer per dag en niet maandags, en rijdt alleen in de periode half april tot half oktober.

Eigenlijk biedt de Treno Gotthardo veel meer vrijheid. Deze trein rijdt elk uur, en is toegankelijk met zowel 2e klas tickets en 1e klas tickets. Reserveren is niet nodig. De Treno Gotthardo rijdt elk uur. Dat wil zeggen: eens per twee uur start ie normaal gesproken in Basel, en rijdt ie via Luzern naar Arth Goldau en vervolgens over de oude Gotthard spoorlijn naar Bellinzona en Locarno. In de andere uren start de trein te Zürich, ook deze trein rijdt naar Arth Goldau, en vanaf Arth Goldau ontstaat er dan een uurlijkse trein naar Bellinzona en Locarno. Voor wie naar Lugano moet, stapt te Bellinzona over. Op de uren dat de Treno Gotthardo niet rijdt tussen Basel en Arth Goldau, rijdt er een andere trein. Soms komt het voor dat de Treno Gotthardo start te Olten of Luzern, in plaats van Basel.

We reserveren normaal gesproken geen plekken in de Treno Gotthardo voor u. Alleen als u van Basel naar Bellinzona met deze trein reist, proberen we een zitplek te reserveren.

2e klas Treno Gottardo

1e klas Treno Gottardo

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl