Grand Train Tour of Switzerland

Laat u verwonderen door de veelzijdigheid van Zwitserland en maak een adembenemende rondreis met de trein. Met de Grand Train Tour reist u door het land met alle bekende panoramatreinen, waaronder de Bernina Express en de Glacier Express. Maar ook de Voralpen Express, Gotthard Panorama Express en de GoldenPass Panoramic komen voorbij. U krijgt de kans om het veelzijdige landschap te bewonderen, maar ook om knusse steden en culturele bezienswaardigheden te ontdekken.

Reis met alle beroemde Zwitserse panoramatreinen
De meest complete treinrondreis door Zwitserland
Veel optionele uitbreidingsmogelijkheden
Ruime keus uit goed bereikbare hotels

Tijdens deze rondreis door Zwitserland geniet u van comfortabele ritten met de mooiste uitzichten. We zorgen voor een gereserveerde zitplaats in de eersteklas panoramatreinen, waar u dankzij de grote ramen van een prachtig uitzicht geniet. Aan het eind van de mooie treinritten bevindt u zich in een idyllisch bergdorp, zoals Zermatt of Filisur, of in bruisende steden als Luzern en Lugano.

Op de meeste reisdagen reist u zeven à acht uur. Heeft u behoefte aan kortere reisdagen, dan kunt u de Grand Train Tour Plus boeken. Dit is dezelfde reis, verspreid over meer reisdagen. (Bij de Grand Train Tour Plus is ook de boot over de Brienzersee meegenomen in het standaardprogramma.)

Het is mogelijk om deze zevendaagse treinreis uit te breiden tot een dertiendaagse treinrondreis. Dat zorgt voor meer afwisseling en geeft u de mogelijkheid om de omgeving uitgebreid te verkennen.

Bijvoorbeeld de indrukwekkende Rijnval - de grootste waterval van Europa - of een gezellige dag in steden zoals Luzern of Lugano.

Reis route: Grand Train Tour of Switzerland

Reisschema

dag 1

Per trein naar Schaffhausen

Vertrek vanaf elk gewenst station in Nederland. Per ICE gaat de reis naar Zwitserland. Vanaf 15 juli 2024 rijden er geen directe treinen tussen Nederland en Zwitserland. In dat geval neemt u eerst de ICE naar Düsseldorf (v. 8:08 Amsterdam, 8:34 Utrecht, 9:07 Arnhem), en stapt u meestal in Frankfurt of Keulen over op de ICE richting Zwitserland. In Basel Bad stapt u in de regel over op de trein naar Schaffhausen.

(Als er wel een directe trein naar Zwitserland is, neemt u deze. In Basel stapt u dan over op de regionale trein naar Schaffhausen.)

optionele dag

Grootste waterval van Europa (optioneel)

Tip: Verleng de reis met een dagje Schaffhausen. Ideaal om de grootste waterval van Europa te bezoeken, de Rijnval. Een indrukwekkende ervaring, goed bereikbaar per openbaar vervoer. Ook een bezoek aan het middeleeuwse kasteel "Munot" behoort tot de mogelijkheden.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Per Voralpen-Express naar Interlaken

Vandaag gaat de reis eerst naar St. Gallen (reistijd twee uur). Eventueel kunt u een bliksembezoek brengen aan deze UNESCO-stad, maar de reisdag wordt dan wel intensief. St. Gallen is het beginpunt van de Voralpen Express. Tijdens deze rit heeft u mooi uitzicht op de glooiende heuvels van Zwitserland. In Luzern stapt u over op de Luzern Interlaken Express, het eerste deel van de GoldenPass Line. Vooral het passeren van de Brünigpass is adembenemend. Precies rond etenstijd komt u aan in Interlaken, het eindpunt voor vandaag.

optionele dag

Interlaken / Jungfraujoch (optioneel)

Geniet nog een extra dag van de mooie wandelingen in de natuur rondom Interlaken. U heeft ook de mogelijkheid om excursies te boeken, zoals een treinreis naar de Jungfraujoch. Deze berg wordt ook wel de Top of Europe genoemd. De treinreis kost - afhankelijk van het seizoen - tot circa 175 eur per persoon kosten. Omdat de weersomstandigheden grote impact kunnen hebben op het zicht, kunt u dit ticket het beste ter plekken kopen. Op vertoon van uw ticket (Interrail) krijgt u 25% korting op de reguliere tarieven.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Via GoldenPass Express naar Zermatt

Vandaag reist u via Montreux naar Zermatt via de prachtige GoldenPass Route. Per 2023 rijdt hier de gloednieuwe GoldenPass Express, een trein die onderweg wisselt van spoorbreedte, zonder dat u het als reiziger merkt. Als u deze reis 1e klas boekt, kunt u kiezen voor een upgrade naar de Prestige Class.

Onderweg geniet u van de sprankelende meren en het indrukwekkende landschap. Eenmaal in Montreux aangekomen heeft u de tijd om te lunchen. Na de lunch reist u via Visp naar het autovrije Zermatt, gelegen aan de voet van de beroemde Matterhorn.

optionele dag

Zermatt / Gornergratbahn (optioneel)

Verleng uw reis en benut deze extra dag om rondom Zermatt te wandelen. Het is ook optioneel mogelijk om een reis met de Gornergratbahn te maken. Deze trein brengt u in 33 minuten naar de top van de Gornergrat, op 3089 meter hoogte. Hier geniet u van een panoramisch uitzicht over de Matterhorn. Als u naar de Gornergrat wilt, kunt u dit aangeven bij opmerkingen bij de boeking, en ontvangt u een offerte voor de extra kosten.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Glacier Express richting St. Moritz

Vandaag kijkt u uw ogen uit in de Glacier Express. Deze panoramatrein biedt u een mooi uitzicht op het Zwitserse landschap, van de indrukwekkende Oberalppass tot het Landwasserviaduct. De rit is spectaculair, zo weet de trein binnen een kwartier maar liefst 600 meter hoogteverschil te overbruggen. U verblijft in de basis in Chur, de oudste stad van Zwitserland.

optionele dag

Ontdek de omgeving (optioneel)

U verblijft vandaag in de oudste stad van Zwitserland, Chur. U krijgt in het hotel een gastenkaart die u verschillende voordelen biedt, zoals gratis gebruik van de lokale bus en korting op de Chur Bergbahnen (Brambrüesch), en kunt u ook gratis het Obere Au zwembad bezoeken, net als het Rhätische Museum. (Chur is een relatief kleine stad en heeft daardoor minder bezienswaardigheden.)

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Bernina Express naar Lugano

De Bernina Express staat bekend als de mooiste treinreis ter wereld. Vandaag bewondert u het imposante spiraalviaduct van Brusio, maar ook de Montebello Kurve en de hoge bergtoppen van de Berninapas zijn indrukwekkend. De trein daalt langzaam af richting Tirano, waar u de panoramatrein verruilt voor een panoramabus. Deze brengt u naar het eindpunt Lugano. Rijdt de bus niet of is deze volgeboekt? Dan neemt u de trein via Monza (Italië) naar Lugano.

optionele dag

Dagje Lugano, Bellinzona of Locarno

Neem een extra dag de tijd om het mediterrane Lugano te verkennen. Terwijl u van de heerlijke sfeer en bruisende binnenstad geniet, beleeft u ook de rust die u alleen in een kleine stad kunt vinden. Doordat u gratis toegang tot het openbaar vervoer heeft, krijgt u de kans om de gehele provincie Ticino te verkennen. Zo reist u gemakkelijk af naar Bellinzona of Locarno, twee steden die bekend staan om hun kastelen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Gotthard Route naar Luzern

Op deze dag reist u via de oude Gotthard route. Dat kunt u doen per regionale trein of optioneel met de Gotthard Panorama Express (niet maandags, eerste klas ticket vereist). In Fluëlen kunt u de reis per trein vervolgen naar Luzern, of optioneel kiezen voor een prachtige boottocht over het heldere Vierwoudstrekenmeer. Ook dan eindigt uw reis in Luzern.

optionele dag

Luzern / Rigi of Pilatus Bahn

Verleng uw reis met een dag om de kronkelende bruggen en eeuwenoude kerken van Luzern te ontdekken. Deze dag kunt u ook benutten om nog een bijzondere treinreis te maken, bijvoorbeeld met de Rigi Bahn of de Pilatus Bahn. De Rigi Bahn is een negentiende-eeuws treinspoor dat u naar de top van de Rigi brengt. De Pilatus Bahn is de steilste tandradbaan ter wereld, met een maximale stijging van 48%. Bovenop de Pilatus voelt u zich de koning te rijk. U kunt tickets voor deze excursies ter plekke kopen, zodat u ook de weersomstandigheden kunt meewegen. Let op: de pilatusbahn rijdt niet van medio november tot (half)mei.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Terugreis naar Nederland

Na een mooie Grand Train Tour door Zwitserland is het tijd om terug te keren naar Nederland. U reist in de ochtend naar Basel, waar u de ICE naar Keulen neemt, waar u overstapt op de trein naar Nederland. Optioneel is het om de Rijn-Route te nemen, dan bent u een uur langer onderweg. In de 1e klas is er dan een panoramatrein aanwezig.

Grand Train Tour of Switzerland

De meest complete treinrondreis door Zwitserland!

v.a. 1273,- p.p.
Rondreis samenstellen
Het spiraalviaduct in Brusio

Hoogtepunten Grand Train Tour

Voralpen Express

Van Luzern richting St. Gallen

Glacier express

Langzaamste sneltrein ter wereld
bekijk alle hoogtepunten

Optioneel in deze reis

Jungfraujoch

Per trein naar de top van Europa.

Rondvaart Thunersee

Gecombineerd met een bezoek aan Bern of Thun.

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treintickets van en naar Nederland

Vertrek vanaf een Nederlands (of Belgisch) station naar keuze.

Alle treintickets binnen Zwitserland

Interrail Global Pass dient als basis.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

Dit varieert van 1 tot 4 CHF per persoon per nacht en dient ter plekke betaald te worden.

Reis- en annuleringsverzekering

Niet bij de reissom inbegrepen.

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Panoramatreinen

  • De meeste panoramatreinen rijden vrijwel dagelijks. De Glacier Express rijdt echter niet na 12 oktober 2024 (tot half december). Als de Glacier Express rijdt, is deze inbegrepen.
  • De Bernina Bus rijdt in februari, maart en november ook niet dagelijks (en in december helemaal niet). In deze periode reist u per regionale trein via Milaan. Als de Bernina Bus rijdt, dan is deze inbegrepen.

Goed om te weten: de Glacier Express en Bernina Express zijn zeer populair en zijn relatief snel volgereserveerd, zeker in de 1e klas . Als de dit van toepassing is, overleggen we met u. Vaak is er nog wel ruimte in de vroege Glacier Express naar Chur, deze vertrekt om 7:52 uur uit Zermatt. We boeken deze trein alleen als de eerdere treinen geen capaciteit hebben. Mocht de trein vol zijn, dan laten we het weten en overleggen we over de alternatieven.

Bij de Bernina Express kan het regionale treinstel uitkomst bieden. Hier kunnen meestal de ramen open, en heeft u vrije zitplaats keus. Zelf zijn we fan van het regionale treinstel, omdat we beter foto's en video's kunnen maken. De reserveringskosten (€ 25 pp) kunnen we in mindering brengen. Ook hier nemen we contact op, als de panoramaplaatsen in de Bernina Express niet beschikbaar zijn. Soms is het ook mogelijk om de Bernina Express vanuit St. Moritz te reserveren. Dan moet u echter al om 7 uur 's ochtends vertrekken.

Dagexcursies

Bij sommige bergbanen, zoals de Jungfraujoch en de Gornegrat, zijn goede weersomstandigheden belangrijk. Bij slechte weersomstandigheden kan het zicht minder indrukwekkend zijn. Daarom is ons advies om deze excursies ter plekke te boeken. Het is dan wel verstandig om een optionele dag aan uw reis toe te voegen.

Hotels

De beschikbaarheid van hotels wordt handmatig gecontroleerd. U verblijft standaard in de volgende hotels:

  • Schaffhausen: Vienna House zur Bleiche Schaffhausen (of indien niet boekbaar: Sorell Hotel Rüden)
  • Interlaken: Bernherhof (standaard kamers zonder airco). Vaak geboekte alternatieven: Hotel Krebs, The Hey, Artos.
  • Zermatt: Hotel Testa Grigia. Vaak geboekte alternatieven: Hotel Excelsior, Hotel Continental, Hotel Elite
  • Chur/Bergün. Standaard Post Hotel Chur (geen airco, in de zomer kan het warm zijn), in stap 3 is ook (tegen meerprijs) ABC Hotel Chur te selecteren. Viersterrenhotel, dichterbij het station en kamers met airco. Liever in de bergen overnachten? Selecteer dan Hotel Ladina in Bergün in stap 3.
  • Lugano: Hotel Federale. Vaak geboekte alternatief: Parkhotel Continental Lugano.
  • Luzern Hotel Waldstäterhof (geen airco). In de zomer kan het warm zijn, er is geen airco. We kunnen tegen meerprijs een hotel selecteren met airco. Maak hierover een opmerking tijdens het boekingsformulier.

Als één van de genoemde hotels niet beschikbaar is, boeken we een gelijkwaardig alternatief hotel en informeren wij u op het moment dat we de treinreis bevestigen. Mocht het alternatief niet naar tevredenheid zijn, dan kunt u dit aangeven.

Treinticket

De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, geleverd als mobiel pas. Deze kunt u alleen op een smartphone of tablet laden. Onderweg houdt u in de app bij met welke treinen u reist. U krijgt van ons ook een reisschema. Tegen een meerprijs van 10 euro per persoon is er een papieren pas mogelijk.

Veel gestelde vragen

Deze rondreis voldoet niet helemaal aan mijn wensen. Is maatwerk mogelijk?

Ja. U kunt een offerte aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op via contact@treinrondreis.nl. Schrijf daarin duidelijk wat uw wensen zijn en wat de door u gewenste vertrekdag of vertrekperiode is. U krijgt van ons dan een op maat gemaakte offerte.

Kan ik afwijken van het reisschema?

We stellen met zorg een reisschema op, maar als u daarvan wilt afwijken dan kan dat. We leveren u een flexibel treinticket, waarmee u ook eerder of later kunt reizen. U kunt echter niet zomaar de Glacier Express, Bernina Express of Gothard Express op een ander tijdstip nemen, dit vanwege de reserveringsplicht.

Wat voor treinticket krijg ik?

U krijgt alle benodigde treintickets. De basis is een mobiele Interrailpas, aangevuld met reserveringen en voor zover nodig andere tickets. Tijdens het reizen houdt u een reisschema bij in de Interrail-app. Wij maken voor u al een reisschema zodat het invullen extra snel gaat. Bovendien is de Interrail-app gekoppeld aan een reisplanner. Desgewenst kunnen we tegen extra kosten een papieren pas regelen.

Kan ik de heen- of terugreis ook verlengen met een extra reisdag?

De eerste dag maakt u de langste treinreis. Het is mogelijk om de heenreis te onderbreken en bijvoorbeeld in Freiburg te overnachten. De extra kosten bedragen € 40 à 50 euro p.p. (op basis van twee personen). Vraag hiervoor een offerte aan.

Hebben jullie een advies voor dagexcursies?

Ja. Het is erg leuk om een dagexcursie te maken naar bijvoorbeeld de Jungfraujoch, de Pilatus of de Rigi. Realiseert u zich wel: het weer kan invloed hebben op uw reisbeleving. Daarom kunt u ook overwegen om dagexcursies ter plekke aan te schaffen. In de regel zult u ongeveer dezelfde prijs betalen. Reserveer wel een vrije dag in uw reisschema om een excursie te kunnen maken.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

Ik wil vooruit reizen, kan dat?

Vooraf is niet bekend welke stoelen vooruit of achteruit gaan. Als u met twee personen bent en u wilt graag vooruit reizen, kunt u aangeven dat u twee zitplaatsen tegenoverelkaar wilt. Dan kan één persoon zitten in de rijrichting.

Geef dit aan bij het opmerkingenveld tijdens het boeken of stuur na het boeken direct een e-mail om deze wens door te geven.

Wanneer is de beschikbaarheid van deze treinrondreis het beste?

Treinrondreizen naar Zwitserland zijn het best beschikbaar in april, mei, juli, augustus en oktober. Tijdig boeken is in alle gevalen aan te bevelen. Veel mensen die naar Zwitserland gaan reizen zonder kinderen en willen de zomervakantie vermijden. Daardoor zijn juni en september zeer populair. De overige maanden zijn ook populair, maar de beschikbaarheid is vaak wel beter. De 1e klas is in de trein vaak het snelst volgeboekt.

Voor de (Voordeel) Winter Treinrondreis geldt dat de beschikbaarheid met name in de Kerst- en Krokusvakantie minder goed is, omdat er dan veel wintersporters naar Zwitserland trekken. Buiten deze vakanties, bijvoorbeeld in januari, is de beschikbaarheid vaak beter.

Grand Train Tour of Switzerland

De meest complete treinrondreis door Zwitserland!

v.a. 1273,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl