Grand Train Tour

Laat u verwonderen door de veelzijdigheid van Zwitserland en maak een adembenemende rondreis met de trein. Met de Grand Train Tour reist u door het land met alle bekende panoramatreinen, waaronder de Bernina Express en de Glacier Express. Maar ook de Voralpen-Express, Gotthard Panorama Express en de GoldenPass-Panoramic komen voorbij. U krijgt de kans om het veelzijdige landschap te bewonderen, maar ook om knusse steden en culturele bezienswaardigheden te ontdekken.

Reis met alle beroemde Zwitserse panoramatreinen
De meest complete treinrondreis door Zwitserland
Veel optionele uitbreidingsmogelijkheden
Ruime keus uit goed bereikbare hotels

Tijdens deze rondreis door Zwitserland geniet u van comfortabele ritten met de mooiste uitzichten. We zorgen voor een gereserveerde zitplaats in de eersteklas panoramatreinen, waar u dankzij de grote ramen van een prachtig uitzicht geniet. Aan het eind van een mooie treinrit bevindt u zich in een idyllisch bergdorp, zoals Zermatt en Filsur, of in bruisende steden als Luzern en Lugano.

Op de meeste reisdagen reist u 7 a 8 uur. Heeft u behoefte aan kortere reisdagen, dan kunt u de Grand Train Tour Plus boeken. Dit is dezelfde reis, verspreid over meer reisdagen. (Bij de Grand Train Tour Plus is de Pilatusbahn ook meegenomen in het standaardprogramma.)

Het is mogelijk om deze zevendaagse treinreis uit te breiden tot een dertiendaagse treinrondreis. Dat zorgt voor meer afwisseling en geeft u de mogelijkheid om de omgeving uitgebreid te verkennen.

Bijvoorbeeld de indrukwekkende Rijnval - de grootste waterval van Europa - tot een gezellige dag in steden zoals Luzern en Lugano.

Tip: in het boekingsproces heeft u keuze uit verschillende hotels. We werken uitsluitend samen met goed gewaardeerde hotels.

Reisschema

dag 1

Per trein naar Schaffhausen

Vertrek vanaf elk gewenst station in Nederland. Per ICE gaat de reis naar Zwitserland. In Basel stapt u over op de trein naar Schaffhausen. In Schaffhausen komt u voor het avondeten aan. U heeft tijd voor u zelf, bijvoorbeeld voor een stadswandeling. Eventueel kunt u ook de waterval bezoeken (alhoewel het aan te bevelen is hier een extra dag voor te reserveren).

SchaffhausenICE klaar voor vertrek te Utrecht

Vienna House Schaffhausen

lees meer
optionele dag

Grootste waterval van Europa (optioneel)

Tip: Verleng de reis met een dagje Schaffhausen. Ideaal om de grootste waterval van Europa te bezoeken, de Rijnval. Een indrukwekkende ervaring, goed bereikbaar per openbaar vervoer. Ook een bezoek aan het middeleeuwse kasteel "Munot" behoort tot de mogelijkheden.

De Rheinfall bij SchaffhausenSchaffhausenSchaffhausen
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Per Voralpen-Express naar Interlaken

Vandaag gaat de reis eerst naar St. Gallen (reistijd 2 uur). Eventueel kunt u een bliksembezoek brengen aan deze UNESCO-stad, maar de reisdag wordt dan wel intensief. St. Gallen is het beginpunt van de Voralpen-Express. Tijdens deze rit heeft u mooi uitzicht op de glooiende heuvels van Zwitserland. In Luzern stapt u over op de Luzern Interlaken Express, het eerste deel van de GoldenPass Line. Vooral het passeren van de Brünigpass is adembenemend. Precies rond etenstijd komt u aan in Interlaken, het eindpunt voor vandaag.

Voralpen-Express bij NesslauVoralpenExpressVoralpen-Express bij Mogelsberg

Hotel Bernerhof Interlaken

lees meer
optionele dag

Interlaken / Jungfraujoch (optioneel)

Geniet nog een extra dag van de mooie wandelingen in de natuur rondom Interlaken. U heeft ook de mogelijkheid om excursies te boeken, zoals een treinreis naar de Jungfraujoch. Deze berg wordt ook wel de Top of Europe genoemd. Bent u op zoek naar een cultureel uitje? Maak dan een cruise naar Thun en vervolg uw reis met de trein naar Bern. Hier struint u door een historische binnenstad die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Ook de reis over de Brienz Rothorn Bahn is een mooie excursie, waarbij u het landschap verkent in een oude stoomtrein.

Trein naar de JungfraujochBLS Cruise Interlaken - Thun bij SpiezStoomtandtrein
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

via Golden Pass Panoramic naar Zermatt

Vandaag reist u via Montreux naar Zermatt via de prachtige GoldenPass route. Onderweg geniet u van de sprankelende meren en het indrukwekkende landschap. U kunt kiezen uit de GoldenPass Belle Époque met prachtig comfortabele historische rijtuigen of de GoldenPass Panoramic. Eenmaal in Montreux aangekomen, heeft u de tijd om te lunchen. Na de lunch reist u via Visp naar het autovrije Zermatt, gelegen aan de voet van de beroemde Matterhorn.

GoldenPass Panorama Montreux - ZweisimmenUitzicht GoldenPassGoldenPass ClassicGoldenPass Montreux Zweisimmen

Hotel Ambassador Zermatt

lees meer
optionele dag

Zermatt / Gornergratbahn (optioneel)

Verleng uw reis en benut deze extra dag om rondom het Zermatt te wandelen. Het is ook optioneel mogelijk om een reis met de Gornergratbahn te maken. Deze trein brengt u binnen 33 minuten naar de top van de Gornergrat, op 3089 meter hoogte. Hier geniet u van een panoramisch uitzicht over de Matterhorn.

Gornergrat BahnZermattGornergrat BahnGornergrat Bahn
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Glacier Express richting St. Moritz

Vandaag kijkt u uw ogen uit in de Glacier Express. Deze panoramatrein biedt u mooi uitzicht op het Zwitserse landschap, van de indrukwekkende Oberalpass tot het Landwasserviaduct. De rit is spectaculair, zo weet de trein binnen een kwartier maar liefst 600 meter hoogteverschil te overbruggen. U kunt kiezen voor een overnachting in Filisur of Bergün. Kiest u voor Filisur? Dan kunt u bij het Landwasserviaduct een mooie wandeling maken. In Bergün krijgt u de krans om het museum van de Rhätische Bahn te bezoeken.

Glacier expressGlacier expressGlacier ExpressTreininterieur in de Glacier Express

Hotel Grischuna Filisur

lees meer
optionele dag

Ontdek Graubünden (optioneel)

Op deze optionele reisdag kunt u Graubünden ontdekken. Reis bijvoorbeeld met de legandarische Krokodil van de Rhätische Bahn (Filisur - Davos). Ook kunt u een bezoek aan St. Moritz of Chur brengen. Of geniet bij mooi weer van de openlucht rijtuigen van de Rhätische Bahn. Wij zorgen voor een onvergetelijk reisschema, maar u kunt daar ook van afwijken en naar eigen inzicht rondreizen.

De Krokodil van de Rhätische Bahn tussen Davos en FilisurStation St. MoritzChur
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Bernina Express naar Lugano

De Bernina Express staat bekend als de mooiste treinreis ter wereld. Vandaag bewondert u het imposante spiraalviaduct van Brusio, maar ook de Montebello kurve en de hoge bergtoppen van de Berinapas zijn indrukwekkend. De trein daalt langzaam af richting Tirano, waar u de panoramatrein verruilt voor een panoramabus. Deze brengt u naar het eindpunt Lugano. Rijdt de bus niet of is deze volgeboekt? Dan neemt u de trein via Milaan naar Lugano.

Bernina Express bij Alp GrümBernina BusBernina Express passeert Lago BiancoBernina Spoorlijn: Het Spiraalviaduct van Brusio

Hotel Federale Lugano

lees meer
optionele dag

Dagje Lugano, Bellinzona of Locarno

Neem een extra dag de tijd om het mediterrane Lugano te verkennen. Terwijl u van de heerlijke sfeer en bruisende binnenstad geniet, beleeft u ook de rust die u alleen in een kleine stad kunt vinden. Doordat u gratis toegang tot het openbaar vervoer heeft, krijgt u de kans om de gehele provincie Ticino te verkennen. Zo reist u gemakkelijk af naar Bellinzona of Locarno, twee steden die bekend staan om hun kastelen.

LuganoBellinzonaLocarno
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Gotthard Panorama Express naar Luzern

Op deze dag reist u via de oude Gotthard route. Dat kunt u doen per regionale trein of optioneel met de Gotthard Panorama Express (niet maandags, eerste klas ticket vereist). In Fluëlen kunt u de reis per trein vervolgen naar Luzern, of optioneel kiezen voor een prachtige boottocht over het heldere Vierwoudstrekenmeer. Ook dan eindigt uw reis in Luzern.

Gotthard Panorama ExpressGotthard Pannorama ExpressMet de trein door de GotthardMet de trein door de Gotthard

Hotel Central Luzern

lees meer
optionele dag

Luzern / Rigi of Pilatus Bahn

Verleng uw reis met een dag om de kronkelende bruggen en eeuwenoude kerken van Luzern te ontdekken. Deze dag kunt u ook benutten om nog een bijzondere treinreis te maken, bijvoorbeeld met de Rigi Bahn of de Pilatus Bahn. De Rigi Bahn is een negentiende-eeuws treinspoor dat u naar de top van de Rigi brengt. De Pilatus Bahn is de steilste tandradbaan ter wereld, met een maximale stijging van 48%. Bovenop de Pilatus voelt u zich koning te rijk.

RigiLuzernPilatus bahn: de steilste tandradbaan ter wereldLuzern
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Terugreis naar Nederland

Na een mooie Grand Train Tour door Zwitserland is het tijd om terug te keren naar Nederland. Maar voordat het zover is kunt u in de ochtend nog Luzern bezoeken. In het begin van de middag reist u naar Basel, waar de directe ICE naar Nederland klaar staat.

ICE te Amsterdam Centraal

Grand Train Tour

De meest complete treinrondreis door Zwitserland!

v.a. 906,- p.p.
boek deze reis
Het spiraalviaduct in Brusio

Hoogtepunten Grand Train Tour

Voralpen Express

Van Luzern richting St. Gallen

Glacier express

Langzaamste sneltrein ter wereld
bekijk alle hoogtepunten

Optioneel in deze reis

Jungfraujoch

Per trein naar de top of Europe.

Rondvaart Thunersee

Gecombineerd met een bezoek aan Bern of Thun.

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treintickets van en naar Nederland

Vertrek vanaf een Nederlands (of Belgisch) station naar keuze.

Alle treintickets binnen Zwitserland

Interrail Global Pass dient als basis.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

Dit varieert van ongeveer 1 tot 4 CHF per persoon per nacht en dient ter plekke betaald te worden.

Reis- en annuleringsverzekering

Niet bij de reissom inbegrepen

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Panoramatreinen
De meeste panoramatreinen rijden vrijwel dagelijks. De Glacier Express rijdt echter niet na 24 oktober 2021 (tot en met half december). In deze periode geniet u van dezelfde route, maar met de regionale trein.
De Bernina Bus rijdt in februari, maart en november ook niet dagelijks (en in december helemaal niet). In deze periode reist u per regionale trein via Milaan.

Dagexcursies
Bij sommige bergbanen, zoals de Jungfraujoch en de Gornegrat, zijn goede weersomstandigheden belangrijk. Bij slechte weersomstandigheden kan het zicht minder indrukwekkend zijn. U kunt daarom eventueel ook ter plekke een excursie boeken. Het is dan wel verstandig om een optionele dag aan uw reis toe te voegen.

Hotels
De beschikbaarheid van hotels wordt handmatig gecontroleerd.

Treinticket
De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, digitaal geleverd. Vraag naar de mogelijkheden, als u een papieren pas wilt.

Afwijkende voorwaarden
Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. U kunt tot 15 dagen voor vertrek kostenloos omboeken naar een andere datum. Annuleren kan ook. U krijgt tot 15 dagen voor vertrek de volledige reissom terug, minus € 25 annuleringskosten per persoon. Vanaf veertien dagen voor vertrek tot en met acht dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 20% van de reissom. Bij annuleringen vanaf zeven dagen voor vertrek of later bedragen de annuleringskosten 100%.

Tarieven
De genoemde vanaf-prijzen zijn op basis van twee personen. In het laagseizoen kunt u vaak de voordeligste tarieven vinden, bijvoorbeeld in maart en november.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Deze rondreis voldoet niet helemaal aan mijn wensen. Is maatwerk mogelijk?

Ja. U kunt een offerte aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op via contact@treinrondreis.nl. Schrijf daarin duidelijk wat uw wensen zijn, wat de door u gewenste vertrekdag is of vertrekperiode. U krijgt van ons dan een op maat gemaakte offerte.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens de rondreis?

Op dit moment is dat inderdaad verplicht in vrijwel heel Europa.

Kan ik indien gewenst eerder naar huis terug keren?

Ja. We bieden een flexibele reispas (Interrail). Als u om wat voor reden ook eerder naar huis wil, dan kan dat. Later kan ook, maar de eventuele extra overnachtingen zijn dan niet bij de prijs inbegrepen. Ook het aantal dagen waarop u met de trein kunt reizen wijzigt niet. Indien u op eigen initiatief eerder terugkeert naar huis vindt er geen restitutie plaats.

Kan ik afwijken van het reisschema?

We stellen met zorg een reisschema op, maar als u daarvan wilt afwijken dan kan dat. We leveren u een flexibel treinticket, waarmee u ook eerder of later kunt reizen. U kunt echter niet zomaar de Glacier Express, Bernina Express of Gothard Express op een ander tijdstip nemen. Dit vanwege de reserveringsplicht.

Wat voor treinticket krijg ik?

U krijgt alle benodigde treintickets. De basis is een mobiele Interrail pas, aangevuld met reserveringen en voor zover nodig andere tickets. Tijdens het reizen houdt u een reisschema bij in de Interrail app. Wij maken voor u al een reisschema, zodat het invullen extra snel gaat.

Kan ik de heen- of terugreis ook verlengen met een extra reisdag?

De eerste dag maakt u de langste treinreis. Het is mogelijk om de heenreis te onderbreken en bijvoorbeeld in Freiburg te overnachten. De extra kosten bedragen ongeveer 40 a 50 euro p.p. (op basis van 2 personen). Vraag hiervoor een offerte aan.

Hebben jullie een advies voor dagexcursies?

Ja. Het is erg leuk om een dagexcursie te maken naar bijvoorbeeld de Jungfraujoch, de Pilatus of de Rigi. Realiseert u zich wel: het weer kan invloed hebben op uw reisbeleving. Daarom kunt u ook overwegen om dagexcursies ter plekke aan te schaffen. In de regel zal u ongeveer dezelfde prijs betalen. Reserveer wel een vrije dag in uw reisschema om een excursie te kunnen maken.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij STO Garant. Concreet betekent dit dat u betaald via een door De Nederlandsche Bank (DNB) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze keert het geld pas aan ons uit nadat uw reis is voltooid. We werken eraan om op termijn over te stappen naar het SGR garantiefonds.

Grand Train Tour

De meest complete treinrondreis door Zwitserland!

v.a. 906,- p.p.
boek deze reis