Gornergrat Bahn

De tocht van Zermatt naar Gornergrat is slechts 9,3 kilometer maar vanwege het enorme hoogteverschil haalt de trein slechts een gemiddelde snelheid van 17 kilometer per uur. Tijdens een adembenemende reis ploetert de trein met een gemiddeld stijgingspercentage van 16% de berg op. Na station Riffelalp, bedraagt het hellingspercentage zelfs meer dan 20%.

Om het hoogteverschil te kunnen overbruggen duikt de trein meerdere keren met een tunnel de berg in, ook zijn er tal van viaducten, bijvoorbeeld het 50 meter hoge en 93 meter lange Findelenbachviaduct, de Gsässtunnel, de Bränfluhtunnel, de Kühlerbrunnentunnel en de Landtunnel (179 meter).

De eindbestemming van de Gornegrat Bahn is het uitzichtspunt op de Matterhorn op de Gornegrat. Niet alleen is hier een prachtig uitzicht op deze beroemde Zwitserse berg, maar ook op meer dan twintig andere bergen boven de vierduizendmetergrens. Bij het eindstation bevindt zich ook het Kulmhotel, dit berghotel is het hoogste van heel Zwitserland en is al meer dan honderd jaar oud.

Gornergrat Bahn

Reizen met Gornergrat Bahn

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl