Treinrondreis.nl

Grand Train Tour Plus

Bij de Grand Train Tour Plus heeft u nog meer tijd om rustig Zwitserland te ontdekken. In vergelijking met de Grand Train Tour (Basis) zijn de reisdagen korter, een ander verschil is dat de steilste tandradbahn ter wereld (Pilatusbahn) in het standaard-programma is inbegrepen.

Uiteraard zijn ook hier de bekende Zwitserse panoramatreinen inbegrepen, waaronder de Bernina Express, Glacier Express en GoldenPass Panoramic. Maar ook de Voralpen-Express en optioneel de Gotthard Panorama Express komen voorbij.

Reis met alle beroemde Zwitserse panoramatreinen
De meest complete treinrondreis door Zwitserland
Veel optionele uitbreidingsmogelijkheden
Ruime keus uit goed bereikbare hotels

Tijdens deze rondreis geniet u van comfortabele ritten met de mooiste uitzichten. We zorgen voor een gereserveerde zitplaats in de eersteklas panoramatreinen, waar u dankzij de grote ramen van een prachtig uitzicht geniet. Aan het eind van een mooie treinrit bevindt u zich in een idyllisch bergdorp, zoals Zermatt of Filsur, of in bruisende steden als Luzern of Lugano.

Het is mogelijk om deze zevendaagse treinreis uit te breiden tot een twaalfdaagse treinrondreis. Dat zorgt voor meer afwisseling en geeft u de mogelijkheid om de omgeving uitgebreid te verkennen. Bijvoorbeeld de indrukwekkende Rijnval - de grootste waterval van Europa - tot een gezellige dag in steden zoals Luzern of Lugano.

De reis behoort tot de categorie Rondreis Zwitserland.

Reis route: Grand Train Tour Plus

Reisschema

dag 1

Per trein naar Schaffhausen

Vertrek vanaf elk gewenst station in Nederland. Per ICE gaat de reis naar Zwitserland. In Basel stapt u over op de trein naar Schaffhausen. In Schaffhausen komt u voor het avondeten aan. U heeft tijd voor uzelf, bijvoorbeeld voor een stadswandeling. Eventueel kunt u ook de waterval bezoeken (alhoewel het aan te bevelen is hier een extra dag voor te reserveren).

Vienna House Schaffhausen

lees meer
optionele dag

Grootste waterval van Europa (optioneel)

Tip: Verleng de reis met een dagje Schaffhausen. Ideaal om de grootste waterval van Europa te bezoeken, de Rijnval. Een indrukwekkende ervaring, goed bereikbaar per openbaar vervoer. Ook een bezoek aan het middeleeuwse kasteel "Munot" behoort tot de mogelijkheden.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Per Voralpen-Express naar Luzern

Vandaag gaat de reis eerst naar St. Gallen (reistijd: ongeveer twee uur), waar u tijd heeft om deze UNESCO stad te bezoeken. Daarna stapt u in St. Gallen in de Voralpen-Express via de glooiende heuvels naar Luzern (reistijd: ongeveer 2,5 uur).

Hotel Central Luzern

lees meer
optionele dag

Dagje Luzern of Rigi

Verleng uw reis met een dag om de kronkelende bruggen en eeuwenoude kerken van Luzern te ontdekken. Deze dag kunt u ook benutten om nog een bijzondere treinreis te maken, bijvoorbeeld met de Rigi Bahn. De Rigi Bahn is een negentiende-eeuws treinspoor dat u naar de top van de gelijknamige berg brengt.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Pilatusbahn & Luzern Interlaken Express

Allereerst gaan naar we per gondelbaan en kabelbaan naar de Pilatus (reistijd: een uur), een berg van 2118 hoog meter met spectaculair panoramauitzicht. Eventueel is er gelegenheid om een wandeling te maken. Als u uitgekeken bent dalen we af met de steilste tandradbaan ter wereld (hellingspercentage van maar liefst 48%) en gaat de reis via de Brüningpas naar Interlaken (reistijd: drie uur). Dit is een mooi traject dat onderdeel uitmaakt van de GoldenPass Line. Op dit traject rijden moderne panoramatreinen.

Hotel Bernerhof Interlaken

lees meer
optionele dag

Interlaken / Jungfraujoch (optioneel)

Geniet nog een extra dag van de mooie wandelingen in de natuur rondom Interlaken. U heeft ook de mogelijkheid om excursies te boeken, zoals een treinreis naar de Jungfraujoch. Deze berg wordt ook wel de Top of Europe genoemd. We kunnen dit voor u desgevraagd voor u boeken, maar u kunt overwegen om dit ter plekke te regelen. Afhankelijk van het seizoen betaald u tot circa 175 euro per persoon. Mooi weer is dan wel fijn, bij slecht weer is er geen goed uitzicht.

Bent u op zoek naar een cultureel uitje? Maak dan een cruise naar Thun en vervolg uw reis met de trein naar Bern. Hier struint u door de historische binnenstad die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Via GoldenPass Panoramic naar Montreux

Vandaag reist u naar Montreux (reistijd: drie uur), het tweede deel van de GoldenPass Line. Onderweg geniet u van de sprankelende meren en het indrukwekkende landschap. U kunt kiezen uit de GoldenPass Belle Époque met prachtig comfortabele historische rijtuigen of de GoldenPass Panoramic. U kunt kiezen uit een overnachting in de omgeving van Montreux (Caux, aanrader!) of Lausanne. (NB: indien u in Caux overnacht reist u vanaf Montreux altijd 2e klas, ook als u kiest voor een 1e klas treinpas).

Le Coucou Restaurant & Hotel (Caux bij Montreux)

lees meer
dag 5

Montreux - Zermatt / Gornergratbahn (optioneel)

Reis van Montreux / Lausanne via Visp naar Zermatt (reistijd vanuit Montreux: 2,5 uur). In Zermatt heeft u alle tijd om het dorp rustig te ontdekken of een treinrit te maken met de Gornergratbahn. U kunt ter plekke een ticket kopen dat na 15:36 uur geldig is, en daarmee relatief voordelig is. Deze trein brengt u in 33 minuten naar de top van de Gornergrat, op 3089 meter hoogte. Hier geniet u van een panoramisch uitzicht over de Matterhorn.

Hotel Butterfly Zermatt

lees meer
dag 6

Glacier Express richting St. Moritz

Vandaag kijkt u uw ogen uit in de Glacier Express. Deze panoramatrein biedt u mooi uitzicht op het Zwitserse landschap, van de indrukwekkende Oberalppass tot het Landwasserviaduct. De rit is spectaculair, zo weet de trein binnen een kwartier maar liefst 600 meter hoogteverschil te overbruggen. U kunt kiezen voor een overnachting in Filisur (reistijd: zeven uur) of Bergün (reistijd: 7,5 uur). Kiest u voor Filisur? Dan kunt u bij het Landwasserviaduct een mooie wandeling maken. In Bergün krijgt u de kans om het museum van de Rhätische Bahn te bezoeken.

Hotel Grischuna Filisur

lees meer
optionele dag

Ontdek Graubünden (optioneel)

Op deze optionele reisdag kunt u Graubünden ontdekken. Reis bijvoorbeeld met de legandarische Krokodil van de Rhätische Bahn (Filisur - Davos). Ook kunt u een bezoek brengen aan St. Moritz of Chur. Of geniet bij mooi weer van de openluchtrijtuigen van de Rhätische Bahn. Wij zorgen voor een onvergetelijk reisschema, maar u kunt daar ook van afwijken en naar eigen inzicht rondreizen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Bernina Express naar Lugano

De Bernina Express staat bekend als de mooiste treinreis ter wereld. Vandaag bewondert u het imposante spiraalviaduct van Brusio, maar ook de Montebello Kurve en de hoge bergtoppen van de Berninapas zijn indrukwekkend. De trein daalt langzaam af richting Tirano, waar u kunt lunchen en de panoramatrein verruilt voor een panoramabus. Deze brengt u naar het eindpunt Lugano. Rijdt de bus niet of is deze volgeboekt? Dan neemt u de trein via Milaan naar Lugano. (Reistijd Filisur - Tirano: drie uur en vijftien minuten en Tirano - Lugano eveneens drie uur en vijftien minuten )

Hotel Federale Lugano

lees meer
optionele dag

Dagje Lugano, Bellinzona of Locarno

Neem een extra dag de tijd om het mediterrane Lugano te verkennen. Terwijl u van de heerlijke sfeer en bruisende binnenstad geniet, beleeft u ook de rust die u alleen in een kleine stad kunt vinden. Doordat u gratis toegang tot het openbaar vervoer heeft, krijgt u de kans om de gehele provincie Ticino te verkennen. Zo reist u gemakkelijk naar Bellinzona of Locarno, twee steden die bekendstaan om hun kastelen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 8

Gotthard Route naar Bern

Op deze dag reist u via de oude Gotthardroute naar Bern (reistijd: 4,5 à 5 uur). Dat kunt u doen per regionale trein of optioneel met de Gotthard Panorama Express (niet maandags, eerste klas ticket vereist). In Fluëlen kunt u de reis per trein vervolgen naar Luzern, of optioneel kiezen voor een prachtige boottocht over het heldere Vierwoudstrekenmeer. De reistijd naar Bern bedraagt dan 6,5 uur.

The Bristol Bern

lees meer
dag 9

Terugreis naar Nederland

We hebben eerst nog de tijd om Bern te bewonderen. Aan het begin van de middag nemen we de trein naar Basel, waar de trein op Nederland op ons wacht. Reistijd: 7,5 uur (tot Utrecht).

Grand Train Tour Plus

De meest complete treinrondreis door Zwitserland!

v.a. 1239,- p.p.
Rondreis samenstellen
De Bernina Express

Hoogtepunten Grand Train Tour Plus

Glacier express

Langzaamste sneltrein ter wereld

Bernina Express

Via de Albula- en Berninaspoorlijn
bekijk alle hoogtepunten

Optioneel in deze reis

Boot Fluëlen - Luzern

Mooie tocht over Vierwoudstrekenmeer.

Gotthard Panorama Express

Reis per panoramatrein via de Gotthard, i.p.v. met regionale trein.

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinreis Nederland - Zwitserland v.v.

Vertrek vanaf een station naar keuze.

Alle benodigde treintickets

U reist veelal met de Interrail Global Pass.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Maaltijden

Ontbijt is inbegrepen, lunch en diner zijn in de basis niet inbegrepen.

Lokale toeristenbelasting

De lokale toeristenbelasting wordt ter plekke in rekening gebracht en varieert per plaats en kan oplopen tot ongeveer 6 CHF per persoon per nacht.

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Tarieven
De genoemde vanaf-prijzen zijn op basis van twee personen. In het laagseizoen kunt u vaak de voordeligste tarieven vinden, bijvoorbeeld in maart en november.

Treinticket
De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, geleverd als mobiel pas. Deze kunt u alleen op een smartphone of tablet laden. Vraag naar de mogelijkheden als u een papieren pas wilt. Hiervoor wordt een toeslag gevraagd.

Covid19
Het is belangrijk om te beseffen dat de inreisbeperkingen en covid-regels voortdurend kunnen wijzigen. Daarom hebben we ook onze annuleringsvoorwaarden versoepeld (zie hieronder). Ook is het goed om te beseffen dat als u naar Tirano reist, de Italiaanse inreisbeperkingen van toepassing zijn. U heeft mogelijk een negatieve test nodig om Italië binnen te reizen. Daarom adviseren we u een extra dag in Filisur toe te voegen, zodat u ruimte heeft om indien nodig u zich te laten testen. Dit kan niet in Filisur, maar in Davos. (Tussen Filisur en Davos kunt u gratis reizen.)

Afwijkende voorwaarden

Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. Bij een negatief reisadvies wordt de treinreis kosteloos geannuleerd. Wilt u zelf annuleren? Tot 18 dagen voor vertrek kunt u annuleren tegen 10% kosten van de totale reissom. Vanaf dag 17 tot en met dag 10 bedragen de annuleringskosten 50%. Nadien is annuleren in principe niet meer mogelijk. Uit coulance kan Treinrondreis.nl onderzoeken of er lagere annuleringskosten kunnen worden toegepast.

Hotels
De beschrikbaarheid van hotels wordt handmatig gecontroleerd.

Toeslagen inbegrepen
Goed om te weten: toeslagen voor alle treinen zijn bij de prijs inbegrepen, mits deze rijden. Mocht een panoramatrein niet rijden, dan gaat de reis per regionale trein. De Glacier Express rijdt bijvoorbeeld niet van half oktober tot half december. De Bernina Bus rijdt in het laagseizoen niet dagelijks.

Veel gestelde vragen

Wat voor treinticket krijg ik?

U krijgt alle benodigde treintickets. De basis is een mobiele Interrailpas, aangevuld met reserveringen en voor zover nodig andere tickets. Tijdens het reizen houdt u een reisschema bij in de Interrail-app. Wij maken voor u al een reisschema zodat het invullen extra snel gaat. Bovendien is de Interrail-app gekoppeld aan een reisplanner.

Kan ik indien gewenst eerder naar huis terugkeren?

Ja. We bieden een flexibele reispas (Interrail). Als u om wat voor reden ook eerder naar huis wilt, dan kan dat. Later kan ook, maar de eventuele extra overnachtingen zijn dan niet bij de prijs inbegrepen. Ook het aantal dagen waarop u met de trein kunt reizen wijzigt niet. Indien u op eigen initiatief eerder terugkeert naar huis vindt er geen restitutie plaats.

Hebben jullie een advies voor dagexcursies?

Ja. Het is erg leuk om een dagexcursie te maken naar bijvoorbeeld de Jungfraujoch, de Pilatus of de Rigi. Realiseert u zich wel: het weer kan invloed hebben op uw reisbeleving. Daarom kunt u ook overwegen om dagexcursies ter plekke aan te schaffen. In de regel zult u ongeveer dezelfde prijs betalen. Reserveer wel een vrije dag in uw reisschema om een excursie te kunnen maken.

Ik wil graag in een ander hotel verblijven, kan dat?

Ja, in veel gevallen wel. Als het hotel van uw keuze er niet tussen staat dan kunt u met ons contact opnemen en maken we voor u een vrijblijvende offerte. We zijn bereikbaar via Whatsapp (010-26 13 0 43), e-mail (contact@treinrondreis.nl) of telefoon (010-26 13 0 43). U kunt ook via het offerteformulier een prijsopvraag doen.

Deze rondreis voldoet niet helemaal aan mijn wensen. Is maatwerk mogelijk?

Ja. U kunt een offerte aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op via contact@treinrondreis.nl. Schrijf daarin duidelijk wat uw wensen zijn en wat de door u gewenste vertrekdag of vertrekperiode is. U krijgt van ons dan een op maat gemaakte offerte.

Grand Train Tour Plus

De meest complete treinrondreis door Zwitserland!

v.a. 1239,- p.p.
Rondreis samenstellen