Grand Train Tour Plus

Bij de Grand Train Tour Plus heeft u nog meer tijd om rustig Zwitserland te ontdekken. In vergelijking met de Grand Train Tour (Basis) zijn de reisdagen korter. Een ander verschil is dat een boottocht over de Brienzersee bij het standaardprogramma is inbegrepen. De Grand Train Tour Basis is beter geprijsd.

Uiteraard zijn ook hier de bekende Zwitserse panoramatreinen inbegrepen, waaronder de Bernina Express, Glacier Express en GoldenPass Panoramic. Maar ook de Voralpen-Express en optioneel de Gotthard Panorama Express komen voorbij.

Reis met alle beroemde Zwitserse panoramatreinen
De meest complete treinrondreis door Zwitserland
Veel optionele uitbreidingsmogelijkheden
Ruime keus uit goed bereikbare hotels

Tijdens deze rondreis geniet u van comfortabele ritten met de mooiste uitzichten. We zorgen voor een gereserveerde zitplaats in de eersteklas panoramatreinen, waar u dankzij de grote ramen van een prachtig uitzicht geniet. Aan het eind van de mooie treinritten bevindt u zich in een idyllisch bergdorp, zoals Zermatt of Filsur, of in bruisende steden als Luzern of Lugano.

Het is mogelijk om deze tiendaagse treinreis uit te breiden tot zestiendaagse treinrondreis. Dat zorgt voor meer afwisseling en geeft u de mogelijkheid om de omgeving uitgebreid te verkennen.

Onze eigen favorieten: een extra dag in Luzern, Lugano, en Schaffhausen. In Schaffhausen heeft u de mogelijkheid om de indrukwekkende Rijnval - de grootste waterval van Europa - te bezoeken.

De reis behoort tot de categorie Rondreis Zwitserland.

Reis route: Grand Train Tour Plus

Reisschema

dag 1

Per trein naar Schaffhausen

Vertrek vanaf elk gewenst station in Nederland. Per ICE gaat de reis naar Zwitserland. Vanaf 15 juli 2024 rijdt er geen directe trein naar Zwitserland en stapt u in Keulen of Frankfurt over. Vanaf Basel neemt u in de regel de regionale trein naar Schaffhausen.

(Als er wel een directe trein naar Zwitserland is, neemt u deze. In Basel stapt u dan over op de regionale trein naar Schaffhausen.)

optionele dag

Grootste waterval van Europa (optioneel)

Tip: Verleng de reis met een dagje Schaffhausen. Ideaal om de grootste waterval van Europa te bezoeken, de Rijnval. Een indrukwekkende ervaring, goed bereikbaar per openbaar vervoer. Ook een bezoek aan het middeleeuwse kasteel "Munot" behoort tot de mogelijkheden.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Per Voralpen-Express naar Luzern

Vandaag gaat de reis eerst naar St. Gallen (reistijd: ongeveer twee uur), waar u tijd heeft om deze UNESCO stad te bezoeken. Daarna stapt u in St. Gallen in de Voralpen-Express via de glooiende heuvels naar Luzern (reistijd: ongeveer 2,5 uur).

optionele dag

Dagje Luzern, Rigi of Pilatus

Verleng uw reis met een dag om de kronkelende bruggen en eeuwenoude kerken van Luzern te ontdekken. Deze dag kunt u ook benutten om nog een bijzondere treinreis te maken, bijvoorbeeld met de Rigi Bahn. De Rigi Bahn is een negentiende-eeuws treinspoor dat u naar de top van de gelijknamige berg brengt. We adviseren deze excursie ter plekke te boeken, zodat u de weersomstandigheden kunt meewegen. Let op: de Pilatusbahn rijdt niet van medio november tot (half)mei.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Luzern Interlaken & Boottocht

U kunt eerst Luzern nog bekijken. Aan het begin van de middag vertrekt u met de Luzern Interlaken Express. Na een rit van ongeveer anderhalf uur stapt u uit in Brienz. Daar stapt u over op de boot van de BLS en reist u met de boot verder naar Interlaken. Dit duurt iets meer dan een uur. U bent vandaag ongeveer drie uur onderweg.

optionele dag

Interlaken / Jungfraujoch (optioneel)

Geniet nog een extra dag van de mooie wandelingen in de natuur rondom Interlaken. U heeft ook de mogelijkheid om excursies te boeken, zoals een treinreis naar de Jungfraujoch. Deze berg wordt ook wel de Top of Europe genoemd. We kunnen dit voor u desgevraagd voor u boeken, maar u kunt overwegen om dit ter plekke te regelen. Afhankelijk van het seizoen betaald u tot circa 200 euro per persoon. Mooi weer is dan wel fijn, bij slecht weer is er geen goed uitzicht.

Bent u op zoek naar een cultureel uitje? Maak dan een cruise naar Thun en vervolg uw reis met de trein naar Bern. Hier struint u door de historische binnenstad die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Per GoldenPass Express naar Montreux en Lausanne

Vandaag reist u met de gloednieuwe directe GoldenPass Express, welke Interlaken met Montreux verbindt. De reis duurt iets meer dan 3 uur. Bijzonder aan deze trein: onderweg veranderd de spoorbreedte. In Montreux heeft u de tijd om de reis te onderbreken, vervolgens is het nog slechts 20 minuten naar Lausanne. (Het comfort in de 1e klas is aanmerkelijk beter).

Tijdens het samenstellen & boeken kunt u het verblijf in Lausanne verlengen.

dag 5

Lausanne - Zermatt

Reis van Lausanne via Visp naar Zermatt (reistijd circa 3 uur). In Zermatt heeft u alle tijd om het dorp rustig te ontdekken of een treinrit te maken met de Gornergratbahn. U kunt ter plekke een ticket kopen. Controleer vooraf of de weersvoorspellingen goed zijn. Tickets die geldig zijn na 15:36 uur zijn relatief voordelig. De Gornergratbahn brengt u in 33 minuten naar de top van de Gornergrat, op 3089 meter hoogte. Hier geniet u van een panoramisch uitzicht over de Matterhorn.

Tijdens het samenstellen & boeken kunt u het verblijf in Zermatt verlengen.

dag 6

Glacier Express richting St. Moritz

Vandaag kijkt u uw ogen uit in de Glacier Express. Deze panoramatrein biedt u mooi uitzicht op het Zwitserse landschap, van de indrukwekkende Oberalppass tot het Landwasserviaduct. De rit is spectaculair, zo weet de trein binnen een kwartier maar liefst 600 meter hoogteverschil te overbruggen. U kunt kiezen voor een overnachting in Chur (reistijd: zes uur) of Bergün (reistijd: 7,5 uur). Let op: hotel(s) in Chur heeft lift, overige hotels niet.

optionele dag

Ontdek de omgeving (optioneel)

Wilt u een dagje niet in de trein zitten? Dan kunt u in de omgeving van Bergün een mooie wandeling maken. In het dorp is ook een klein museum van de Rhätische Bahn.

Als u in Chur verblijft mag u gratis de lokale bus gebruiken en heeft u gratis toegang tot de Chur Bergbahnen (Brambrüesch), en kunt u ook gratis het Obere Au zwembad bezoeken, net als het Rhätische Museum Chur.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Bernina Express naar Lugano

De Bernina Express staat bekend als de mooiste treinreis ter wereld. Vandaag bewondert u het imposante spiraalviaduct van Brusio, maar ook de Montebello Kurve en de hoge bergtoppen van de Berninapas zijn indrukwekkend. De trein daalt langzaam af richting Tirano, waar de reis vandaag eindigt. De reistijd vanuit Chur: ruim 4 uur.

In Tirano heeft u tijd voor lunch, daarna gaat u verder met de Bernina Bus.

optionele dag

Dagje Lugano, Bellinzona of Locarno

Neem een extra dag de tijd om het mediterrane Lugano te verkennen. Terwijl u van de heerlijke sfeer en bruisende binnenstad geniet, beleeft u ook de rust die u alleen in een kleine stad kunt vinden. Doordat u gratis toegang tot het openbaar vervoer heeft, krijgt u de kans om de gehele provincie Ticino te verkennen. Zo reist u gemakkelijk naar Bellinzona of Locarno, twee steden die bekendstaan om hun kastelen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 8

Gotthard Route naar Bern

Op deze dag reist u via de oude Gotthardroute naar Bern (reistijd: 4,5 à 5 uur). Dat kunt u doen per regionale trein of optioneel met de Gotthard Panorama Express (niet maandags, alleen mogelijk als u de reis in 1e klas besteld). In Fluëlen kunt u de reis per trein vervolgen naar Luzern, of optioneel kiezen voor een prachtige boottocht over het heldere Vierwoudstrekenmeer. De reistijd naar Bern bedraagt dan 6,5 uur.

dag 9

Terugreis naar Nederland

We hebben eerst nog de tijd om Bern te bewonderen. Aan het begin van de middag nemen we de trein naar Basel, waar de trein op Nederland op ons wacht. Reistijd: 7,5 uur (tot Utrecht).

Grand Train Tour Plus

De meest complete treinrondreis door Zwitserland!

v.a. 1805,- p.p.
Rondreis samenstellen
De Bernina Express

Hoogtepunten Grand Train Tour Plus

Glacier express

Langzaamste sneltrein ter wereld

Bernina Express

Via de Albula- en Berninaspoorlijn
bekijk alle hoogtepunten

Optioneel in deze reis

Boot Fluëlen - Luzern

Mooie tocht over Vierwoudstrekenmeer.

Gotthard Panorama Express

Reis per panoramatrein via de Gotthard, i.p.v. met regionale trein.

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinreis Nederland - Zwitserland v.v.

Vertrek vanaf een station naar keuze.

Alle benodigde treintickets

U reist veelal met de Interrail Global Pass.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Maaltijden

Ontbijt is inbegrepen, lunch en diner zijn in de basis niet inbegrepen.

Lokale toeristenbelasting

De lokale toeristenbelasting wordt ter plekke in rekening gebracht en varieert per plaats en kan oplopen tot ongeveer 6 CHF per persoon per nacht.

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Panoramatreinen

  • De meeste panoramatreinen rijden vrijwel dagelijks. De Glacier Express rijdt echter niet na 12 oktober 2024 (tot half december). Als de panoramatrein rijdt, is deze inbegrepen.
  • De Bernina Bus rijdt in februari, maart en november ook niet dagelijks (en in december helemaal niet). In deze periode reist u per regionale trein via Milaan. Als de Bernina bus rijdt, dan is deze inbegrepen.

Goed om te weten: de Glacier Express en Bernina Express zijn zeer populair en zijn relatief snel volgereserveerd, zeker in de 1e klas . Als de dit van toepassing is, overleggen we met u. Vaak is er nog wel ruimte in de vroege Glacier Express naar Chur, deze vertrekt om 7:52 uur uit Zermatt. We boeken deze trein alleen als de eerdere treinen geen capaciteit hebben. Mocht de trein vol zijn, dan laten we het weten en overleggen we over de alternatieven.

Bij de Bernina Express kan het regionale treinstel uitkomst bieden. Hier kunnen meestal de ramen open, en heeft u vrije zitplaats keus. Zelf zijn we fan van het regionale treinstel, omdat we beter foto's en video's kunnen maken. De reserveringskosten (€ 25 pp) kunnen we in mindering brengen. Ook hier nemen we contact op, als de panoramaplaatsen in de Bernina Express niet beschikbaar zijn. Soms is het ook mogelijk om de Bernina Express vanuit St. Moritz te reserveren. Dan moet u echter al om 7 uur 's ochtends vertrekken.

Dagexcursies

Bij sommige bergbanen, zoals de Jungfraujoch en de Gornegrat, zijn goede weersomstandigheden belangrijk. Bij slechte weersomstandigheden kan het zicht minder indrukwekkend zijn. Daarom is ons advies om deze excursies ter plekke te boeken. Het is dan wel verstandig om een optionele dag aan uw reis toe te voegen.

Hotels

De beschikbaarheid van hotels wordt handmatig gecontroleerd. U verblijft standaard in de volgende hotels:

  • Schaffhausen: Vienna House zur Bleiche Schaffhausen (of indien niet boekbaar: Sorell Hotel Rüden)
  • Luzern Hotel Waldstäterhof (geen airco). In de zomer kan het warm zijn, er is geen airco. We kunnen tegen meerprijs een hotel selecteren met airco. Maak hierover een opmerking tijdens het boekingsformulier.
  • Interlaken: Bernherhof (standaard kamers zonder airco). Vaak geboekte alternatieven: Hotel Krebs, The Hey, Artos.
  • Lausanne: Hotel Continental, tegenover het station. Alternatief: Hôtel Mirabeau Lausanne.
  • Zermatt: Hotel Testa Grigia. Vaak geboekte alternatieven: Hotel Excelsior, Hotel Continental, Hotel Elite
  • Chur/Bergün. Standaard Post Hotel Chur (geen airco, in de zomer kan het warm zijn), in stap 3 is ook (tegen meerprijs) ABC Hotel Chur te selecteren. Viersterrenhotel, dichterbij het station en kamers met airco. Liever in de bergen overnachten? Selecteer dan Hotel Ladina in Bergün in stap 3. Hier is geen lift beschikbaar.
  • Lugano: Hotel Federale. Vaak geboekte alternatief: Parkhotel Continental Lugano.
  • Bern: Best Western Hotel Plus.

Als één van de genoemde hotels niet beschikbaar is, boeken we een gelijkwaardig alternatief hotel en informeren wij u op het moment dat we de treinreis bevestigen. Mocht het alternatief niet naar tevredenheid zijn, dan kunt u dit aangeven.

Treinticket

De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, geleverd als mobiel pas. Deze kunt u alleen op een smartphone of tablet laden. Onderweg houdt u in de app bij met welke treinen u reist. U krijgt van ons ook een reisschema. Tegen een meerprijs van 10 euro per persoon is er een papieren pas mogelijk.

Veel gestelde vragen

Wat voor treinticket krijg ik?

U krijgt alle benodigde treintickets. De basis is een mobiele Interrailpas, aangevuld met reserveringen en voor zover nodig andere tickets. Tijdens het reizen houdt u een reisschema bij in de Interrail-app. Wij maken voor u al een reisschema zodat het invullen extra snel gaat. Bovendien is de Interrail-app gekoppeld aan een reisplanner. Desgewenst kunnen we tegen extra kosten een papieren pas regelen.

Hebben jullie een advies voor dagexcursies?

Ja. Het is erg leuk om een dagexcursie te maken naar bijvoorbeeld de Jungfraujoch, de Pilatus of de Rigi. Realiseert u zich wel: het weer kan invloed hebben op uw reisbeleving. Daarom kunt u ook overwegen om dagexcursies ter plekke aan te schaffen. In de regel zult u ongeveer dezelfde prijs betalen. Reserveer wel een vrije dag in uw reisschema om een excursie te kunnen maken.

Deze rondreis voldoet niet helemaal aan mijn wensen. Is maatwerk mogelijk?

Ja. U kunt een offerte aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op via contact@treinrondreis.nl. Schrijf daarin duidelijk wat uw wensen zijn en wat de door u gewenste vertrekdag of vertrekperiode is. U krijgt van ons dan een op maat gemaakte offerte.

Wanneer is de beschikbaarheid van deze treinrondreis het beste?

Treinrondreizen naar Zwitserland zijn het best beschikbaar in april, mei, juli, augustus en oktober. Tijdig boeken is in alle gevalen aan te bevelen. Veel mensen die naar Zwitserland gaan reizen zonder kinderen en willen de zomervakantie vermijden. Daardoor zijn juni en september zeer populair. De overige maanden zijn ook populair, maar de beschikbaarheid is vaak wel beter. De 1e klas is in de trein vaak het snelst volgeboekt.

Voor de (Voordeel) Winter Treinrondreis geldt dat de beschikbaarheid met name in de Kerst- en Krokusvakantie minder goed is, omdat er dan veel wintersporters naar Zwitserland trekken. Buiten deze vakanties, bijvoorbeeld in januari, is de beschikbaarheid vaak beter.

Grand Train Tour Plus

De meest complete treinrondreis door Zwitserland!

v.a. 1805,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl