Foto: Südostbahn AG / STS

Voralpen Express

De route
De reis met de Voralpen Express begint bij het schilderachtige plaatsje Luzern. Hier ontdek je eeuwenoude gebouwen met een perfect uitzicht op een kristalhelder meer. De top van de Pilatus verdwijnt in de verte zodra de trein richting het noordoosten rijdt. Niet getreurd, want de toppen van de Grosser Mythen komen langzaam maar zeker in zicht. Na een korte stop bij Arth Goldau passeer je het dorpje Rothenturm. Onderweg bewonder je groene valleien en talloze helderblauwe meren.

Zodra je het meer van Zürich nadert, weet je dat je in de buurt bent van Rapperswil. Laat je vervolgens verwonderen door de heuvels van Toggenburg, waar je de laatste tussenstop van deze route vindt: Wattwil. Het einde van de reis is in zicht, maar eerst trotseer je nog het hoogste treinviaduct van Zwitserland. Het Sitterviaduct is maar liefst 99 meter hoog en de perfecte plek om van de omliggende natuur te genieten. Voor je het weet ben je bij St. Gallen, het eindstation van deze reis. Verblijf je in midden-Zwitserland en wil je graag naar het oosten reizen? Dan kun je natuurlijk ook van St. Gallen naar Luzern reizen.

Een reis vol hoogtepunten
Tijdens je reis met de Voralpen Express is het altijd mogelijk om uit te stappen bij een van de tussenstations. Zo ontdek je meteen een aantal adembenemende bezienswaardigheden. Duik bijvoorbeeld in de geschiedenis tijdens een bezoek aan het kasteel van Rapperswil. Bij dit stadje krijg je ook de kans om het meer van Zürich van dichtbij te bewonderen, bijvoorbeeld door een mooie boottocht over het stille water te maken. In St. Gallen struin je door de eeuwenoude kloosterwijk die op de werelderfgoedlijst staat.

Daag jezelf uit met een unieke wandel- of fietstocht en verken de veelzijdige natuur langs de treinroute. Zo leent de hoogveenvlakte bij Rothenturm zich perfect voor een rustige wandeling. De vele heuvels bieden juist een leuke uitdaging voor mountainbikers. Aan het eind van de rit ben je in de buurt van de Säntis. Klim naar de top van de berg om jezelf op een fenomenaal uitzicht te trakteren. Dat is de ideale afsluiting van deze bijzondere reis met de Voralpen Express.

Voralpen-Express bij Mogelsberg

Reizen met Voralpen Express

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl