Zwitserse Historische steden

Deze rondreis combineert mooie historische steden met indrukwekkende treinreizen. U volgt deels de route van de GoldenPass en de Voralpen Express. Ook de oude Gotthardroute is optioneel mogelijk. Daarnaast bezoekt u de oude binnenstad van Bern, het stichtsgebied van St. Gallen (beide UNESCO) en de historische steden Luzern en Schaffhausen.

Bezoek aan UNESCO-stad Bern
Boottocht over de Thunersee
Grootste watervallen van Europa
Veel uitbreidingsmogelijkheden (o.a. Pilatusbahn, Rigi Bahnen)

Per trein reist u over de Brünigpass en met de minder bekende - maar niet minder mooie - Voralpen Express. Ook inbegrepen is een mooie boottocht over de Thunersee. In Schaffhausen bezoekt u de grootste watervallen van Europa.

Daarnaast zijn er veel optionele uitbreidingsmogelijkheden. Reis bijvoorbeeld per deftige historische Belle-Epoque rijtuigen over de GoldenPassroute Zweisimmen - Montreux. Ook is het mogelijk om met de steilste tandradbahn ter wereld naar Pilatus te reizen. Andere mogelijkheden: bezoek de UNESCO-kastelen van Bellinzona of maak een boot- en treintocht naar de berg Rigi.

De reis behoort tot de categorie Rondreis Zwitserland.

Reis route: Zwitserse Historische steden

Reisschema

dag 1

Per ICE naar Bern

U vertrekt vanaf het door u gewenste station in Nederland (of België). In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u in de ICE naar Basel. In Basel heeft u aansluiting op de intercity naar Bern. U bereikt Bern rond het einde van de middag. Overnachten in Bern.

Best Western Plus Hotel Bern

lees meer
dag 2

UNESCO stad Bern

Vandaag ontdekt u Bern en kunt u onbeperkt reizen met het openbaar vervoer in deze stad. Bern werd in de 12e eeuw gebouwd op een schiereiland in de Aare. Veel oude gebouwen, sommigen uit de 15 en 16e eeuw, zijn bewaard gebleven. Overnachten in Bern.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

GoldenPass Panoramic / Classic

In Bern stappen we in de trein naar Zweisimmen, vanaf Spiez volgt deze trein de route van de mooie GoldenPass Line. Onderweg is het genieten van het uitzicht. In Zweisimmen hebben we de keuze tussen de deftige historische Belle-Epoque rijtuigen (Classic) of de Panoramatrein. Terwijl er onderweg uitzicht is op de UNESCO wijnvelden van Lavaux komt Montreux in zicht, een mooie plek voor een lunch. In de middag is er tijd om Lausanne te bezoeken, daarna keren we terug naar Bern.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Per boot & trein naar Luzern

Met een prachtige boottocht over de Thunersee (met o.a. in Spiez uitzicht op de kastelen) gaat de reis naar Interlaken. Daar wacht de Luzern Interlaken Express op ons. Een indrukwekkende reis over de Brünigpass volgt. Overnachten in Luzern.

Waldstätterhof Luzern (of AMERON Flora)

lees meer
dag 4

Dagje Luzern / dagtrip Pilatusbahn / Rigi

Even een dagje niet onderweg? Bezoek vandaag Luzern, een levendige stad met een prachtig oud stadscentrum. Weliswaar is Luzern geen UNESCO stad, maar dat maakt haar niet minder mooi. De stad heeft tal van musea, waaronder het Luzern Verkehrshaus. Het is ook mogelijk om een dagtrip te maken naar de Pilatus, met de steilste tandradbahn ter wereld. U reist dan per boot naar Alpnachstad, het dalstation van de Pilatusbahn.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

UNESCO kastelen Bellinzona (dagtrip)

Per trein, door de langste tunnel ter wereld, gaat de reis naar Bellinzona. Deze stad heeft drie kastelen die gebouwd zijn in de 13e eeuw. Tegenwoordig staan de kastelen onder bescherming en behoren ze tot het UNESCO-werelderfgoed. Op de terugreis naar Luzern kunt u eventueel ook de oude Gotthard route nemen, dit duurt echter wel langer. Reistijd Luzern - Bellinzona: een uur en 40 minuten. Overnachten in Luzern. Tickets voor het kasteel zijn ter plekke verkrijgbaar (niet inbegrepen).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Luzern - St. Gallen - Schaffhausen

Reis met de Voralpen Express naar St. Gallen. Onderweg heeft u een mooi uitzicht en u passeert het hoogste spoorviaduct van Zwitserland. Aan het einde van de ochtend komt u aan in St. Gallen. Hier heeft u de tijd om de oude stad te bezoeken. Het symbool van de stad is het St. Galler stichtsgebied met zijn barokke kathedraal en dit behoort zelfs tot UNESCO wereldergfoed. Als u uitgekeken bent in St. Gallen reist u per trein naar Schaffhausen.

Vienna House Schaffhausen

lees meer
optionele dag

Waterval van Schaffhausen

Vandaag kunt u de grootste waterval van Europa bewonderen, de Rheinfall. Dit indrukwekkende natuurspektakel bevindt zich niet ver van Schaffhausen. Verder is de binnenstad van Schaffhausen leuk om er een rondje door te maken, en als u tijd over heeft is ook een bezoek aan de burcht Munot de moeite waard. (Vervoer binnen Schaffhausen niet inbegrepen.)

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Terugreis

Eerst heeft u de tijd om Schaffhausen nog eens te bewonderen. Aan het begin van de middag vertrekt u per trein naar Basel, waar de ICE naar Nederland vertrekt.

Zwitserse Historische steden

Een mooie combinatie van historische steden en indrukwekkende spoorlijnen.

Rondreis samenstellen
Bern

Hoogtepunten

Bern

Hoofdstad & UNESCO-Stad

Schaffhausen

Grootste waterval van Europa

Optioneel in deze reis

UNESCO kastelen Bellinzona

Maak een dagexcursie naar Bellinzona vanuit Luzern.

Pilatus Bahn

Met de steilste tandradbaan ter wereld naar de Pilatus.

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinreis Nederland - Zwitserland v.v.

Vanaf elk station in Nederland.

Zitplaatsreservering ICE

Voor zowel de heen- als de terugreis.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Reis- en annuleringsverzekering

Lokale toeristenbelasting

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Tarieven
De genoemde vanaf-prijzen zijn op basis van twee personen. In het laagseizoen kunt u vaak de voordeligste tarieven vinden, bijvoorbeeld in maart en november.

De beschikbaarheid van de hotels wordt handmatig gecontroleerd.

Treinticket
De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, digitaal geleverd. Vraag naar de mogelijkheden als u een papieren pas wilt.

Afwijkende voorwaarden
Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. U kunt tot vijftien dagen voor vertrek kosteloos omboeken naar een andere datum. Annuleren kan ook. U krijgt tot vijftien dagen voor vertrek de volledige reissom terug, minus € 25 annuleringskosten per persoon. Vanaf veertien tot en met acht dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 20% van de reissom. Bij annuleringen vanaf zeven dagen voor vertrek of later bedragen de annuleringskosten 100%.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Wat voor treinkaartje krijg ik?

Voor de heen- en terugreis is het uitgangspunt dat we een Sparpreis voor u kopen: een treinkaartje gebonden aan een specifieke trein. Mochten er geen voordelige Sparpreis tickets beschikbaar zijn dan kijken we naar andere mogelijkheden, zoals Interrail. In Zwitserland krijgt u een los ticket waarmee u flexibel kunt reizen op de opgegeven route. Het kan ook voorkomen dat u een dagkaart geleverd krijgt, in dat geval kunt u ook van de opgegeven route afwijken.

Kan ik indien gewenst eerder naar huis terugkeren?

Ja. We bieden een flexibele reispas (Interrail). Als u om wat voor reden ook eerder naar huis wilt, dan kan dat. Later kan ook, maar de eventuele extra overnachtingen zijn dan niet bij de prijs inbegrepen. Ook het aantal dagen waarop u met de trein kunt reizen wijzigt niet. Indien u op eigen initiatief eerder terugkeert naar huis vindt er geen restitutie plaats.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

Hebben jullie een advies voor dagexcursies?

Ja. Het is erg leuk om een dagexcursie te maken naar bijvoorbeeld de Jungfraujoch, de Pilatus of de Rigi. Realiseert u zich wel: het weer kan invloed hebben op uw reisbeleving. Daarom kunt u ook overwegen om dagexcursies ter plekke aan te schaffen. In de regel zult u ongeveer dezelfde prijs betalen. Reserveer wel een vrije dag in uw reisschema om een excursie te kunnen maken.

Zwitserse Historische steden

Een mooie combinatie van historische steden en indrukwekkende spoorlijnen.

Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl