Zwitserse Historische steden

Deze rondreis combineert mooie historische steden met indrukwekkende treinreizen. U volgt deels de route van de GoldenPass en de Voralpen-Express. Ook de oude Gotthardroute is optioneel mogelijk. Daarnaast bezoekt u de oude binnenstad van Bern, het stichtsgebied van St. Gallen (beide UNESCO) en de historische steden Luzern en Schaffhausen.

Bezoek aan UNESCO-stad Bern
Boottocht over de Thunersee
Grootste watervallen van Europa
Veel uitbreidingsmogelijkheden (o.a. Pilatusbahn, Rigi Bahnen)

Per trein reist u over de Brünigpass en met de minder bekende - maar niet minder mooie - Voralpen Express. Ook inbegrepen is een mooie boottocht over de Thunersee. In Schaffhausen bezoekt u de grootste watervallen van Europa.

Daarnaast zijn er veel optionele uitbreidingsmogelijkheden. Reis bijvoorbeeld per deftige historische Belle-Epoque rijtuigen over de GoldenPassroute Zweisimmen - Montreux. Ook is het mogelijk om met de steilste tandradbahn ter wereld naar Pilatus te reizen. Andere mogelijkheden: bezoek de UNESCO-kastelen van Bellinzona of maak een boot- en treintocht naar de berg Rigi.

De reis behoort tot de categorie Rondreis Zwitserland.

Reisschema

dag 1

Per ICE naar Bern

U vertrekt vanaf het door u gewenste station in Nederland (of België). In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u in de ICE naar Basel. In Basel heeft u aansluiting op de intercity naar Bern. U bereikt Bern rond het einde van de middag. Overnachten in Bern.

The Bristol Bern

lees meer
dag 2

UNESCO stad Bern

Vandaag ontdekt u Bern en kunt u onbeperkt reizen met het openbaar vervoer in deze stad. Bern werd in de 12e eeuw gebouwd op een schiereiland in de Aare. Veel oude gebouwen, sommigen uit de 15 en 16e eeur, zijn bewaard gebleven. Overnachten in Bern.

BernBernParlement van Zwitserland, Bern
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

GoldenPass Panoramic / Classic

In Bern stappen we in de trein naar Zweisimmen, vanaf Spiez volgt deze trein de route van de mooie GoldenPass Line. Onderweg is het genieten van het uitzicht. In Zweisimmen hebben we de keuze tussen de deftige historische Belle-Epoque rijtuigen (Classic) of de Panoramatrein. Terwijl er onderweg uitzicht is op de UNESCO wijnvelden van Lavaux komt Montreux in zicht. Een mooie plek voor een lunch. In de middag is er tijd om een Lausanne te bezoeken, daarna keren we terug naar Bern.

GoldenPass ClassicUitzicht GoldenPassGoldenPass ClassicGoldenPass Panoramic

Montreux

lees meer

Lausanne

lees meer

GoldenPass Panoramic

lees meer
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Per boot & trein naar Luzern

Met een prachtige boottocht over de Thunersee (met o.a. in Spiez uitzicht op de kastelen) gaat de reis naar Interlaken. Daar wacht de Luzern Interlaken Express op ons. Een indrukwekkende reis over de Brünigpass volgt. Overnachten in Luzern.

BLS Cruise Interlaken - Thun bij SpiezLuzern Interlaken ExpressLuzern-Interlaken Express

Luzern

lees meer

Interlaken Luzern Express

lees meer

Hotel Central Luzern

lees meer
dag 4

Dagje Luzern / dagtrip Pilatusbahn

Even een dagje niet onderweg? Bezoek vandaag Luzern, een levendige stad met een prachtig oud stadscentrum. Weliswaar is Luzern geen UNESCO stad, maar dat maakt Luzern niet minder mooi. De stad heeft tal van musea, waaronder het Luzern Verkehrshaus. Het is ook mogelijk om een dagtrip te maken naar de Pilatus, met de steilste tandradbahn ter wereld. U reist dan per boot naar Alpnachstad, het dalstation van de Pilatusbahn.

PilatusbahnLuzernKapellbrücke Luzern

Pilatus Bahn

lees meer
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

UNESCO kastelen Bellinzona (dagtrip)

Per trein, door de langste tunnel ter wereld, gaat de reis naar Bellinzona. Deze stad heeft drie kastelen welke gebouwd zijn in de 13e eeuw. Tegenwoordig staan de kastelen onder bescherming en behoren ze tot het UNESCO-werelderfgoed. Op de terugreis naar Luzern kunt u eventueel ook de oude Gotthard route nemen, dit duurt echter wel langer. Reistijd Luzern - Bellinzona: 1 uur en 40 minuten. Overnachten in Luzern. Tickets voor het kasteel zijn ter plekke verkrijgbaar (niet inbegrepen).

BellinzonaBellinzona
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Dagje Luzern / dagtocht Rigi

U heeft de keus. Blijven in Luzern, of maak optioneel een dagtocht naar de Rigi. In dat geval reist u per boot naar Vitznau, waar de Rigi Bahn op u wacht. U kunt onbeperkt reizen met de Rigi Bahn (Vitznau - Rigi - Arth Goldau v.v.) en met de kabelbanen Rigi - Weggis / Kräbel. U keert vervolgens weer per boot terug naar Luzern.

Rigi Bahnen

Rigi Bahnen

lees meer
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Luzern - St. Gallen - Schaffhausen

Reis met de Voralpen-Express naar St. Gallen. Onderweg heeft u mooi uitzicht en u passeert het hoogste spoorviaduct van Zwitserland. Aan de einde van de ochtend komt u aan in St. Gallen. Hier heeft u de tijd om de oude stad te bezoeken. Het symbool van de stad is het St. Galler stichtsgebied met zijn barokke kathedraal en dit behoort zelfs tot UNESCO-wereldergfoed. Als u uitgekeken bent in St. Gallen reist u per trein naar Schaffhausen.

Voralpen-Express bij NesslauVoralpenExpressSt. Gallen

Schaffhausen

lees meer

Voralpen Express

lees meer

Vienna House Schaffhausen

lees meer
dag 6

Waterval van Schaffhausen

Vandaag kunt u de grootste waterval van Europa bewonderen, de Rheinfall. Dit indrukwekkende natuurspektakel bevindt zich niet ver van Schaffhausen. Verder is de binnenstad van Schaffhausen leuk om een rondje door te maken, en als u tijd over heeft is ook een bezoek aan de Munot de moeite waard. (Vervoer binnen Schaffhausen niet inbegrepen).

De Rheinfall bij SchaffhausenSchaffhausenSchaffhausen
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Terugreis

Eerst heeft u de tijd om Schaffhausen nog eens te bewonderen. Aan het begin van de middag vertrekt u per trein richting Basel, waar de ICE naar Nederland vertrekt.

De ICE te Amsterdam Centraal

Zwitserse Historische steden

Een mooie combinatie van historische steden en indrukwekkende spoorlijnen.

v.a. 822,- p.p.
boek deze reis
Bern
LuzernBellinzonaSchaffhausenSt. GallenSchaffhausen

Hoogtepunten

Bern

Hoofdstad & UNESCO-Stad

Schaffhausen

Grootste waterval van Europa

Optioneel in deze reis

UNESCO kastelen Bellinzona

Maak een dagexcursie naar Bellinzona vanuit Luzern.

Pilatus Bahn

Met de steilste tandradbaan ter wereld naar de Pilatus.

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinreis Nederland - Zwitserland v.v.

Vanaf elk station in Nederland.

Zitplaatsreservering ICE

Voor zowel de heen- als de terugreis

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Reis- en annuleringsverzekering

Lokale toeristenbelasting

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Tarieven
De genoemde vanaf-prijzen zijn op basis van twee personen. In het laagseizoen kunt u vaak de voordeligste tarieven vinden, bijvoorbeeld in maart en november.

Flexibiliteit

Boek uw reis nu met extra flexibiteit. Tot en met vijftien dagen voor vertrek krijgt u bij annulering de volledige reissom vergoed, minus € 25 per persoon. Vanaf veertien dagen tot en met acht dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 20% van de reissom.

Garantiefonds

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Wat voor treinkaartje krijg ik?

Voor de heen- en terugreis is het uitgangspunt dat we een Sparpreis voor u kopen: een treinkaartje gebonden aan een specifieke trein. Mochten er geen voordelig Sparpreis ticket beschikbaar zijn kijken we naar andere mogelijkheden, zoals Interrail. In Zwitserland krijgt u een los ticket waarmee u flexibel kunt reizen op de opgegeven route. Het kan ook voorkomen dat u een dagkaart geleverd krijgt, in dat geval kunt u ook van de opgegeven route afwijken.

Kan ik indien gewenst eerder naar huis terug keren?

Ja. We bieden een flexibele reispas (Interrail). Als u om wat voor reden ook eerder naar huis wil, dan kan dat. Later kan ook, maar de eventuele extra overnachtingen zijn dan niet bij de prijs inbegrepen. Ook het aantal dagen waarop u met de trein kunt reizen wijzigt niet. Indien u op eigen initiatief eerder terugkeert naar huis vindt er geen restitutie plaats.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij STO Garant. Concreet betekent dit dat u betaald via een door De Nederlandsche Bank (DNB) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze keert het geld pas aan ons uit nadat uw reis is voltooid. We werken eraan om op termijn over te stappen naar het SGR garantiefonds.

Hebben jullie een advies voor dagexcursies?

Ja. Het is erg leuk om een dagexcursie te maken naar bijvoorbeeld de Jungfraujoch, de Pilatus of de Rigi. Realiseert u zich wel: het weer kan invloed hebben op uw reisbeleving. Daarom kunt u ook overwegen om dagexcursies ter plekke aan te schaffen. In de regel zal u ongeveer dezelfde prijs betalen.

Zwitserse Historische steden

Een mooie combinatie van historische steden en indrukwekkende spoorlijnen.

v.a. 822,- p.p.
boek deze reis