Bern: meer dan een UNESCO-stad

Bern, de hoofdstad van Zwitserland, staat bekend om zijn oude binnenstad, en terecht. Niet voor niets is de oude binnenstad in 1983 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. De stad is met 130.000 inwoners vrij klein, maar heeft desondanks veel te bieden. Een prachtige stad om tijdens een rondreis door Zwitserland te bezoeken. Een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bern.

1. Berenpark
Het stadssymbool van Bern is een beer. Volgens de legende werd de stad gesticht op de plek waar de hertog van destijds (1191) een beer had gedood. Zo werd de beer het wapendier van de stad. Maar dat niet alleen, in 1441 werd er een berenkuil geopend. Die eeuwenoude toeristische attractie is gebleven, de huidige berenkuil dateert van 1857 en is de vierde op rij. Wel is er door de jaren heen heel wat veranderd: het dierenwelzijn is tegenwoordig een belangrijk punt en daarom is het aantal beren drastisch verminderd en is het leefgebied vergroot. Het berenpark is een erkend monument in Zwitserland.

2. Rivier de Aare
De rivier de Aare is met 295 kilometer de langste en misschien ook wel de belangrijkste rivier van Zwitserland. Op een schiereiland in de Aare ligt de oude binnenstad van Bern. Langs de rivier kan prachtig gewandeld worden. Wie avontuurlijker is, kan er ook in zwemmen of raften.

3. Verschillende musea
Bern kent verschillende interessante musea zoals het Historisch Museum, Natuurhistorisch Museum en het Zwitserse Alpenmuseum. Dit laatste museum gaat over zowel de cultuur als de natuur van de Zwitserse Alpen.

4. Parlementsgebouw
De Zwitserse regering zetelt in Bern in een indrukwekkend gebouw dat in 1902 werd voltooid. Overigens noemden we Bern eerder de hoofdstad van Zwitserland, maar eigenlijk is er geen hoofdstad. Bern is officieel de Bondsstad. Voordat Bern de Bondsstad werd, wisselde de bondsregering vanaf 1803 elk jaar, en later elke twee jaar, van de ene Zwitserse stad naar de andere stad. In 1848 werd Bern officieel benoemd tot Bondsstad.

5. Oude binnenstad
Als we het over de bezienswaardigheden van Bern hebben, hoort de UNESCO-binnenstad er natuurlijk wel bij. Ondanks dat er veel meer te zien is in Bern dan de historische binnenstad, mag een bezoekje aan het stadscentrum natuurlijk niet ontbreken.

Bern

Reizen met Bern

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl