Berner Oberland & Vierwoudstrekenmeer

Tijdens deze rondreis staat het prachtige landschap van het Berner Oberland en Centraal Zwitserland centraal. Met de steilste tandradbahn ter wereld reist u bijvoorbeeld naar de Pilatus en geniet u van het uitzicht. Ook maakt u een mooie cruise over de Thunersee en krijgt u de mogelijkheid om UNESCO-stad Bern te bewonderen. Wilt u naar de Top of Europe? Ook dat is tijdens deze rondreis mogelijk.

Met de steilste tandradbahn ter wereld naar Pilatus
Per cruise over de Thunersee naar UNESCO-stad Bern
Veel uitbreidingsmogelijkheden (zoals Jungfraujoch, Rigi en Schaffhausen)
Verblijf in Interlaken en Luzern

Tijdens deze rondreis door Zwitserland verblijft u in prima hotels in Interlaken en Luzern. Deze steden dienen als uitvalsbasis om de regio te ontdekken. Daarnaast is er de mogelijkheid om uw vakantie te verlengen met een overnachting in Schaffhausen. Dit is niet alleen een mooie oude stad, maar ook gelegen bij de grootste waterval van Europa.

NB: Indien u de Jungfraujoch wilt bezoeken is dit optioneel mogelijk. De beste ervaring heeft u bij mooi weer. U kunt daarom ook overwegen om ter plekke die excursie aan te schaffen.

Reisschema

dag 1

Per trein naar het Berner Oberland

Vandaag vertrekt u vanaf het door u gewenste station (kan zowel vanuit Nederland als België) en reist u per ICE naar Basel. Daar stapt u over op de trein naar Interlaken. Onderweg heeft u een mooi uitzicht op de Thunersee. Verblijf in het stadje Interlaken of in het iets hoger gelegen autovrije dorp Wengen (45 minuten van Interlaken).

Hotel Bernerhof Interlaken

lees meer
dag 2

Dagtrip: Cruise Thunersee, bezoek Thun / Bern

Eerst is er tijd omom Int Interlaken te ontdekken,erlaken te ontdekken. Aan het einde van de ochtend (vaak 11:10 uur) gaat de reis verder per boot naar Thun. Aan boord van de boot is een restauratie, dus een prima gelegenheid voor een lunch. Onderweg is er mooi uitzicht, en vaart u onder andere langsheeft u onderweg langs het kasteel van Spiez. Na een tocht van twee uur wordt Thun bereikt. Dit is een mooi oude stad, die meer dan de moeite waard is om te bezichtigen. Toch geen zin in? Dan kunt u per trein doorreizen naar Bern. Na het bezoek aan Thun en of Bern reis

Geen interesse in Thun? Reis dan per trein nog een klein stukje door naar Bern. Na het bezoek aan Thun en/of Bern gaat de reis per trein terug naar Interlaken. Er rijden vaak twee treinen per uur.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Wandelen of een dagtrip

Vandaag lekker wandelen in de mooie omgeving? Of toch een dagtrip? Een dagtrip naar de Schilthorn of Jungfraujoch is mogelijk. Bij goed weer levert dit een fantastisch uitzicht op. Maar ook adembenemend is een steile bergrit met de stoomtrein van de Brienz Rothorn Bahn. We adviseren de dagtrip ter plekke te organiseren, zodat u van goed weer verzekerd bent. Vervoer per trein niet inbegrepen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Pilatusbahn & GoldenPass Line

Vandaag volgen we met de Luzern Interlaken Express de route van de GoldenPass Line. Onderweg heeft u prachtig uitzicht, vooral als de trein de Brünigpass passeert. Bij Alpnachstad verlaat u de trein om met de steilste tandradtrein ter wereld omhoog te klimmen naar de Pilatus. Op de Pilatus is er een mooi uitzicht op het Vierwoudstrekenmeer en de bergen.

Waldstätterhof Luzern (of AMERON Flora)

lees meer
dag 4

Dagje Luzern

Vandaag kunt u Luzern ontdekken, een levendige stad met een prachtig oud stadscentrum. De stad heeft tal van musea, waaronder het Luzern Verkehrshaus. Tijdens het boeken krijgt u de mogelijkheid om het verblijf in Luzern te verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Waterval Schaffhausen

Vandaag ontdekken we een deel van de Voralpen-Express en reizen we naar Schaffhausen. Daar kunt u genieten van de grootste waterval van Europa, een indrukwekkend natuurspektakel. Overnachten in Schaffhausen. Als u langer in Schaffhausen wilt blijven is dat mogelijk.

Vienna House Schaffhausen

lees meer
dag 5

Terugreis naar Nederland

Het zit erop, we keren per trein terug naar Nederland. In Basel staat de directe ICE naar Arnhem, Utrecht en Amsterdam klaar.

Berner Oberland & Vierwoudstrekenmeer

Ontdek de schoonheid van het Berner Oberland en Centraal Zwitserland.

v.a. 897,- p.p.
Rondreis samenstellen
Wengernalpbahn

Hoogtepunten

Pilatus Bahn

Steilste tandradbaan ter wereld

Interlaken Luzern Express

Onderdeel van de GoldenPass Line

Optioneel in deze reis

Jungfaujoch

Per trein naar het hoogste station van Europa.

Rigi Bahnen

Reis met de oudste bergspoorlijn van Europa naar de 1797 meter hoge Rigi berg.

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinreis Nederland - Zwitserland v.v.

Vertrek vanaf een Nederlands treinstation naar keuze.

Treintickets in Zwitserland

Betreft de Interrail Global Pass.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

Betaal ter plekke, 1 tot 4 CHF per persoon per nacht.

Reis- en annuleringsverzekering

Deze is niet bij de reissom inbegrepen.

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Tarieven
De genoemde vanaf-prijs is op basis van twee personen. De beste tarieven zijn in de regel te vinden in het laagseizoen (maart, november, december). De hotels worden handmatig op beschikbaarheid gecontroleerd.

Flexibel reizen
Boek uw reis nu met extra flexibiteit. Tot en met vijftien dagen voor vertrek krijgt u bij annulering de volledige reissom vergoed, minus € 25 per persoon. In die periode kunt u ook de reis kosteloos wijzigen naar een andere datum. Vanaf veertien dagen tot en met acht dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 20% van de reissom.

Treinticket
De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, digitaal geleverd. Vraag naar de mogelijkheden als u een papieren pas wilt.

STO Garant
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Berner Oberland & Vierwoudstrekenmeer

Ontdek de schoonheid van het Berner Oberland en Centraal Zwitserland.

v.a. 897,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl