Ontdek Luzern per trein

Aan de oevers van het betoverende Vierwoudstrekenmeer en omringd door de Zwitserse Alpen ligt de middeleeuwse stad Luzern. Tijdens een rondreis Zwitserland mag een bezoek aan deze mooie stad zeker niet ontbreken.

Bezienswaardigheden Luzern

Tijdens een dagje Luzern kunt u meer dan genoeg prachtige bezienswaardigheden bekijken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Dwaal door de romantische straatjes van de binnenstad, maak een boottochtje op het Vierwoudstrekenmeer of leer van alles in het transportmuseum.

Vierwoudstrekenmeer

Luzern ligt aan de noordwestoever van het Vierwoudstrekenmeer en als u de stad bezoekt mag een boottocht over dit meer eigenlijk niet ontbreken. Stap aan boord van één van de oude stoomboten en geniet van het schitterende berglandschap dat aan u voorbij glijdt.

Kapellbrücke

Het oude gedeelte van Luzern wordt door middel van de Kapellbrücke verbonden met het nieuwe gedeelte van de stad. Deze brug ligt op loopafstand van station Luzern, tijdens een rondreis door Zwitserland kunt u dit dus eenvoudig (en betrekkelijk snel) bezoeken. Deze houten brug is één van de oudste bruggen van Zwitserland en één van de oudste houten bruggen van heel Europa.

Verkeersmuseum Luzern

Wilt u graag een leuk museum bezoeken? In Luzern ligt het best bezochte museum van Zwitserland. Het Transportmuseum leert u alles over de fascinerende geschiedenis van transport over de weg, het spoor, het water en de lucht. Het interactieve museum is ook zeker een aanrader voor een bezoek met kinderen. Zij mogen bijvoorbeeld in verschillende simulatoren stappen en ervaren hoe het zou zijn om een voertuig te besturen.

Rigi Bahn of Pilatusbahn

Vanuit Luzern kunt u ook goed een dagexcursie naar de Rigi Bahn of Pilatusbahn maken. Deze tandradspoorwegen brengen u respectievelijk naar de indrukwekkende bergen Rigi of Pilatus. In beide gevallen heeft u een mooi uitzicht uit de trein. De Pilatusbahn is met een maximale stijging van 48% zelfs de steilste tandradbaan ter wereld.

Nog meer bezienswaardigheden Luzern

Luzern is niet voor niks al eeuwen een populaire toeristische bestemming. Maak tijdens uw rondreis een stop in dit idyllische stadje en geniet van alle bezienswaardigheden die Luzern te bieden heeft. Naast bovenstaande bestemmingen zijn ook de oude binnenstad, Natural History Museum en diverse kerken en monumenten het bezoeken meer dan waard.

Kapellbrücke Luzern

Reizen met Luzern

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl