Foto: swiss-image.ch

Winter Treinrondreis Zwitserland

Ontdek Zwitserland in de winter en reis door een prachtig besneeuwd landschap met de beroemde Bernina Express en Glacier Express. Ook reist u over de mooie oude Gotthard-route en deels over de GoldenPass route. Optioneel is het om de volledige GoldenPass route af te leggen of een dagtrip met de Centovalli express naar Locarno te maken.

Reis per Glacier Express en Bernina Express
Inclusief treinreis via oude Gotthard route
Centovalli express optioneel
Dagje Zermatt inbegrepen, Bern optioneel

Reis door een sprookjesachtig landschap, met plaatselijk een dikke laag sneeuw.
Zwitserland is in de winter echt een aanrader. Tenminste, als u van een besneeuwd landschap houdt.

Bij deze treinrondreis zijn alle treintrajecten inbegrepen, en uiteraard ook alle hotels met ontbijt. Ook een reservering voor de Bernina Express en Glacier Express is inbegrepen, net als een zitplaats in de Duitse ICE.

Reisschema

dag 1

Treinreis naar Interlaken

Indien mogelijk reist u vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem per rechtstreekse trein naar Zwitserland. Ook de binnenlandse treinreis in Nederland is inbegrepen. In Basel stapt u over op de trein naar Interlaken. Als de treinreis voorspoedig verloopt bent u rond etenstijd (18 uur) in Interlaken.

Hotel Bernerhof Interlaken

lees meer
optionele dag

Extra dag Interlaken

Wilt u de Jungfrau bezoeken? Of bijvoorbeeld de Schilthorn? Dan heeft u een extra dag in Interlaken nodig. We adviseren om tickets ter plaatse aan te schaffen. Dit omdat weersomstandigheden grote invloed kunnen hebben op het uitzicht, en zeker een treinreis naar de Jungfraujoch relatief duur is.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Interlaken - Chur

Vanaf Interlaken reist u via Luzern, Göschenen en Andermatt en Disentis naar Chur. U geniet van de oude Gotthard route, en reist alvast via een deel van de route van de Glacier Express. U reist per regionale treinen. Wilt u minder overstappen? Dan reist u via Zürich. Wat ons betreft is de route via Luzern mooier.

Central Hotel Post Chur

lees meer
dag 3

Bernina Express

Vandaag maakt u kennis met één van de weinige spoorlijnen ter wereld die zijn uitgeroepen tot werelderfgoed: u reist met de Bernina Express over de Albulaspoorlijn en de Bernina spoorlijn. De reis eindigt na ongeveer vier uur in Tirano. Daar heeft u tijd om te lunchen, vervolgens keert u weer terug naar Chur. Inbegrepen, mits beschikbaar is op de heenreis (of terugreis) een zitplaatsreservering in de panoramarijtuigen van de Bernina Express. Op de terugreis reist u in het reguliere treinstel en heeft u vrije zitplaats keus. Rond 18:30 uur keert u terug in Chur.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Glacier Express

Vandaag reist u per directe Glacier Express naar Brig. U geniet van een prachtig winters uitzicht, en hoe de trein rond Andermatt in korte tijd een enorme afdaling maakt. Prachtig uitzicht heeft u ook op de Oberalppass.

(Het is ook mogelijk om in Täsch te verblijven, mits beschikbaar. Täsch is het dorpje voor Zermatt. Hotel in Täsch is meer invoudig en door de wintersport niet altijd beschikbaar. De reistijd Täsch - Zermatt is slechts 15 minuten)

Hotel De Londres of Hotel Stockalperhof Brig

lees meer
dag 5

Dagje Zermatt

Vandaag reist u op een tijdstip naar keuze van Brig naar Zermatt. In Zermatt heeft u tijd om te wandelen, of bijvoorbeeld met de Gornergratbahn mee te reizen. De Gornergratbahn is niet in de prijs inbegrepen. U reist vervolgens op een tijdstip naar keuze weer terug naar Brig. De reistijd Brig - Zermatt bedraagt ongeveer 1 uur en 20 minuten.

(Vanaf Täsch bedraagt de reistijd slechts 15 minuten)

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Brig, inclusief treinreis

Vanuit Brig kunt u nog een dagexcursie per trein naar keuze maken. Reis bijvoorbeeld naar Bern (reistijd 1 uur en 10 minuten), en ontdek de UNESCO binnenstad van de Zwitserse hoofdstad. Of maak er een dagje Lausanne van (1 uur en 50 minuten). Een andere optie is een treinreis met de Centovalli express of de GoldenPass Express. U hoeft niet tijdens het boeken besluiten wat u wilt, dat kan ook op de dag zelf. Uw treinpas biedt u vrij reizen. Wij leveren wel informatie over de mogelijkheden.

(NB: Niet aan te bevelen bij verblijf Täsch)

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Terugreis naar Nederland

Vanuit Brig neemt u de trein naar Basel. In Basel neemt u de trein naar Düsseldorf of Keulen, vervolgens neemt u de trein naar Nederland.

Winter Treinrondreis Zwitserland

Ontdek Zwitserland in de winter, in een prachtig besneeuwd landschap

v.a. 1114,- p.p.
Rondreis samenstellen
De Luzern Interlaken Express in de winter

Hoogtepunten Winters Zwitserland

Bernina Express

Via de Albula- en Berninaspoorlijn

Glacier express

Langzaamste sneltrein ter wereld

Optioneel in deze reis

Extra dagen

Inbegrepen in deze reis

Reserveringen ICE en panoramatreinen

Hotels, inclusief ontbijt

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Reisverzekering

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de treinen en hotels wordt handmatig gecontroleerd. Vooral de Glacier Express en Bernina Express kunnen snel volgereserveerd zijn, in het bijzonder de eerste klas. Mocht dit van toepassing zijn nemen we contact op, en bespreken we de alternatieven, waarbij u ten alle tijden over dezelfde route reist en kan genieten van hetzelfde uitzicht.

Bij deze treinreis krijgt u een digitale treinpas. Wij zorgen voor een reisschema, u houdt in een app bij met welke treinen u reist. Tegen meerprijs is een papieren pas mogelijk.

Zwitserse treinen staan bekend om hun stiptheid. Duitse treinen daarentegen om de vertragingen. Met name de heen- en terugreis kunnen daardoor langer duren.

In de periode december tot en met begin april kunt u in Zwitserland normaal gesproken sneeuw verwachten, met name in de hoger gelegen plaatsen. Wij hebben uiteraard geen invloed op het weer en waar er sneeuw ligt.

De hotels bevinden zich op loopafstand van de stations en worden goed gewaardeerd. Ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Toeristenbelasting is niet inbegrepen.

Veel gestelde vragen

Kan ik in Zermatt verblijven, in plaats van Brig?

Ja, dat is mogelijk. Alleen gedurende de wintersportperiode is Zermatt een relatief dure plaats om in te verblijven. Per nacht bent u in Zermatt gemiddeld 100 a 150 euro meer kwijt. Als u in Zermatt wenst te verblijven, kunt u een notitie maken aan het einde van het boekingsproces. Dan gaan we voor u de meerprijs van Zermatt berekenen. Een andere mogelijkheid is Täsch. Dit is een dorpje op 15 minuten afstand van Zermatt.

Heb ik in alle treinen een zitplaats?

Op de heen- en terugreis is door Duitsland een gereserveerde zitplaats ten sterkste aangeraden. Deze is inbegrepen. Ook in de Glacier en Bernina Express reserveren we zitplaatsen. Indien mogelijk boeken we twee plekken aan het raam, tegenover elkaar. Voor de reguliere treinen is reserveren in Zwitserland niet gebruikelijk of mogelijk, en heeft u vrije stoelkeuze. In Zwitserland zijn er in de regel ruim voldoende zitplaatsen aanwezig.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

Ik wil vooruit reizen, kan dat?

Vooraf is niet bekend welke stoelen vooruit of achteruit gaan. Als u met twee personen bent en u wilt graag vooruit reizen, kunt u aangeven dat u twee zitplaatsen tegenoverelkaar wilt. Dan kan één persoon zitten in de rijrichting.

Geef dit aan bij het opmerkingenveld tijdens het boeken of stuur na het boeken direct een e-mail om deze wens door te geven.

Winter Treinrondreis Zwitserland

Ontdek Zwitserland in de winter, in een prachtig besneeuwd landschap

v.a. 1114,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl