Centovalli, rit door 100 dalen

De route
De reis met de Centovallispoorlijn begint bij het helderblauwe Lago Maggiore. Hier ligt het knusse stadje Locarno, waar je van een prachtig uitzicht over het fonkelende water geniet. Vervolgens reis je richting het zuidwesten, waar je de vallei trotseert die deze spoorlijn zijn naam gegeven heeft: Centovalli. Dit dal is ontstaan door het kabbelende water van de bergbeek Melezza en heeft ontelbaar veel zijtakken. Onderweg kom je knusse dorpjes zoals Tegna en Verdasio tegen, waarna je tussen Camedo en Ribellasca de Italiaanse grens oversteekt.

De trein gaat gestaag de hoogte in, zodat je van een steeds mooier uitzicht geniet. Het letterlijke hoogtepunt van de reis is bij Santa Maria Maggiore, waar je een hoogte van 836 meter bereikt. Terwijl je idyllische dorpjes Marone en Tronano passeert, gaat de trein langzaam maar zeker weer omlaag. Uiteindelijk stopt de reis bij het Italiaanse Domodossola. Wil je weer terug naar Locarno? Dan kun je natuurlijk dezelfde bijzondere treinreis maken, maar een boottocht over het Lago Maggiore is ook een onvergetelijke ervaring.

Ontdek indrukwekkende bezienswaardigheden
Tijdens je tocht met deze indrukwekkende panoramatrein zie je niet alleen de vele dalen in de regio, maar ook kletterende watervallen en dichtbegroeide kastanjebossen. De reis voert bovendien over maar liefst 83 bruggen en viaducten, die stuk voor stuk een weids uitzicht over de omgeving bieden. De dertig tunnels zijn een mooie kers op de taart en een goede manier om het rotsachtige landschap van dichtbij te bewonderen. Wil je meer te weten komen over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt? Maak dan gebruik van de gratis audiogids.

De twintig tussenstops zijn allemaal perfecte plekken om even uit de trein te stappen. Maak een rustgevende wandeltocht door de ongerepte natuur of daag jezelf uit met een flinke klim op je mountainbike. Verken ook het historisch centrum van Intragna, waar je een eeuwenoude kerktoren van zeventig meter hoog bewondert. Tijdens een tussenstop bij het sfeervolle plaatsje Verdasio maak je een adembenemende tocht met een kabelbaan. Zo bereik je het idyllische dorpje Rasa, waar je langs oude boerderijen en over glooiende velden struint. Ook de nederzetting Monte di Comino is een bijzondere attractie langs de route van de Centovallispoorlijn.

Centovalli Railway Locarno - Domodossola

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl