Treinrondreis.nl

Verken Lausanne tijdens een treinrondreis Zwitserland

Bent u van plan om tijdens een rondreis Zwitserland te verkennen? Dan heeft u de mogelijkheid om een tussenstop te maken in Lausanne. Het is een van de grootste steden van Zwitserland, die bovendien middenin een sfeervolle wijnstreek ligt. De stad grenst ook aan het meer van Genève, wat dit een geliefde bestemming maakt voor wandelaars en watersporters. Er zijn daarnaast ook genoeg culturele bezienswaardigheden in Lausanne te ontdekken.

Bezienswaardigheden Lausanne

Zo is een van de mooiste gotische kerken van Zwitserland in de stad te vinden. Cathédrale Notre-Dame de Lausanne ligt in het hart van de stad en is zeker het bezoeken waard. Daarnaast kunt u ook in de lokale geschiedenis duiken door Château Saint-Maire te bezoeken. De bouw van dit kasteel startte in de veertiende eeuw en door de jaren heen zijn er steeds nieuwe delen aan toegevoegd. Aan de rand van de stad ontdekt u ook de resten van een Romeinse villa.

Musea in Lausanne

Lausanne is bovendien een stad met talloze musea. Zo bewondert u kunst in Musée de l'Elysée en de Hermitage. Het indrukwekkende Palais de Rumine mag u ook niet overslaan, want hier vindt u maar liefst vijf verschillende musea. Bij Musée cantonal des beaux-arts de Lausanne kunt u niet alleen oude kunstwerken bewonderen, maar ontdekt u ook een collectie moderne kunst en opgravingen uit het oude Egypte.

Lausanne