Zermatt: een knus autovrij dorpje aan de voet van de Matterhorn

Proef de Zwitserse sferen tijdens een bezoek aan Zermatt, een typisch bergdorpje met een knusse sfeer. U kunt bijna niet om deze bestemming heen wanneer u tijdens een rondreis Zwitserland verkent, want Zermatt heeft een bijzondere locatie aan de voet van de Matterhorn. Bovendien is een bezoek goed te combineren met de Glacier Express, die in Zermatt begint en eindigt.

De imposante Matterhorn torent boven het kleine dorpje uit. Wie nog een beter zicht wil krijgen op deze bergen reist per steile tandradbaan naar Gornergrat. Vanaf deze bergtop is er naast uitzicht op de Matterhorn, ook zicht op de Dufourspitze en de Riffelsee.

Het grote voordeel van Zermatt is dat het een autovrij dorp is. Dat maakt het makkelijk om het centrum te verkennen, ook met kinderen. Hier is de historische parochiekerk St. Mauritius te bewonderen en het bronzen standbeeld van een alpenhoorn. U krijgt ook de kans om meer te leren over de Matterhorn en de oude bergbeklimmers uit deze regio wanneer u het Matterhorn Museum bezoekt. Wilt u een kijkje in de geschiedenis van Zermatt nemen? Dan is een wandeling door de Hinterdorfstrasse een aanrader. Deze straat dateert uit de zestiende eeuw en is gevuld met authentieke chalets.

Zin om van de natuur rondom Zermatt te genieten? Dat komt goed uit, want deze stad heeft een ideale omgeving om te wandelen. Zo kunt u wandelen naar de Gebidumpas, waar er een bijzonder uitzicht is over het hele kanton. Ook het bosrijke gebied van Moosalp leent zich goed voor een wandeling. Wilt u goed zicht hebben op de Matterhorn? Dan is de wandeltocht van Rotenboden naar de Riffelalp een aanrader. Echte avonturiers wagen zich aan de Haute Route. Dit is één van de meest spectaculaire tochten voor bergbeklimmers, die van de Mont Blanc naar de Matterhorn leidt.

NB bij de Voordeel rondreis Zwitserland kunt u vanuit het nabijgelegen Täsch een bezoek brengen aan Zermatt.

Zermatt

Reizen met Zermatt

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl