Mediterrane sferen in het Zwitserse Lugano

Ontdek deze mediterrane stad, gelegen in het zuiden van Zwitserland. De stad is het begin- en eindpunt van de Gotthard Panorama Express en de Bernina Express Bus. Dat maakt deze stad een ideale plek om te bezoeken tijdens een rondreis door Zwitserland.

Bezienswaardigheden

Wie in Lugano is, waant zich bijna in het nabij gelegen Italië. De stad ligt aan het meer van Lugano en heeft een heerlijke sfeer dankzij de vele stadsparken, bloemen en tuinen in het centrum. Bovendien kunt u een aantal mooie bezienswaardigheden in Lugano ontdekken.

Zo is het mogelijk om rustgevende wandelingen te maken langs de oever van het meer van Lugano. Dit helderblauwe meer ligt aan de rand van de stad en is natuurlijk ook met de boot te verkennen. In de nabijheid van Lugano liggen bovendien twee bergen: de Monte Brè en de Monte San Salvatore. Het is mogelijk om beide bergen te beklimmen. Vanaf de toppen geniet u van een prachtig uitzicht over de stad en over het grote meer.

Cultuur proeven

Wilt u de cultuur in Lugano proeven, dan kunt u de kathedraal van San Lorenzo bezoeken. Ook de oude villa's aan de oever van het meer zijn een bezoek waard, zoals Villa Favorita. Lugano heeft ook enkele musea, waaronder het LAC. Hier bewondert u voornamelijk moderne kunst. Wilt u meer te weten komen over de lokale cultuur en kunstenaars uit de regio? Dan is het MASI museum een mooie bezienswaardigheid.

Lugano

Reizen met Lugano

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl