Strandvakantie per trein: Rimini

Genieten van zon, zee en strand? Reis per trein naar Rimini in Italië. In deze stad aan de Adriatische kust is het goed vertoeven. In deze zeer oude stad, gesticht in 268 voor Christus, zijn tal van historische bouwwerken te vinden. Bijvoorbeeld de oude stadspoort, Arco d'Augusto, die stamt uit 28 voor Christus.

Familiekamers beschikbaar
Op loopafstand van het strand (en ov)
Incl. overnachting in Basel en Lugano
Reisverlenging mogelijk

Treinreis naar Rimini

Deze strandvakantie per trein is geschikt voor jong en oud. Een treinreis naar Rimini op één dag is voor velen echter te lang. Daarom splitsen we de reis in twee delen en ontdekt u tijdens deze vakantie ook de Zwitserse steden Basel en Lugano. Het is ook mogelijk om deels 's nachts te reizen.

In Italië zijn de accommodaties kindvriendelijk en op slechts een paar minuten lopen van het strand. Natuurlijk zijn de hotels goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Deze strandvakantie valt in de categorie met de trein naar Italië.

Reisschema

dag 1

Nederland - Zwitserland

U vertrekt vandaag vanaf een station naar keuze. In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u in de trein naar Düitsland. Daar stapt u over op de directe trein naar Basel, tevens de eindbestemming voor vandaag. U arriveert in Basel rond 15:00 uur en verblijft in een hotel op loopafstand van het station. Na aankomst heeft u de tijd om de stad te ontdekken. U bent vandaag ongeveer zes uur onderweg (bij vertrek uit Utrecht).

(Als er een directe trein Nederland - Basel beschikbaar is, dan boeken we die voor u).

dag 2

Zwitserland - Rimini

Vandaag reist u vanuit Basel in de regel per directe trein naar Milaan, deze vertrekt meestal om 10:25 uur. In Milaan heeft u doorgaans een ruime aansluiting (55 minuten) op de trein van Milaan naar Rimini. Als de reis volgens planning verloopt, komt de trein om 17:54 uur aan te Rimini.

dag 3

Rimini

Vandaag heeft u alle tijd om te genieten. Naar het strand? De stad bezoeken? Of een museum? Het kan allemaal.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Rimini

Ook vandaag heeft u de tijd om u zich te vermaken in Rimini.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Rimini

Ook vandaag kunt u de omgeving van Rimini verkennen, of lekker genieten op het strand.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Rimini

De laatste dag Rimini. Indien gewenst kunt u extra dagen bijboeken. Van 5 augustus tot en met 21 augustus is dit verplicht (dit doet ons systeem niet automatisch). Er geldt dan een minimum van 7 nachten in Rimini.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Rimini - Lugano

Vandaag gaat u per trein van Rimini naar Lugano. In de regel vertrekt u om 11:20 uur uit Rimini. Na circa 2,5 uur komt u aan in Milaan. U heeft iets meer dan een kwartier de tijd om over te stappen op de regionale trein naar Lugano. Mocht u willen lunchen of mocht de aansluiting verloren gaan, dan is dit geen probleem. Elk uur rijdt er een regionale trein die vrij toegankelijk is. Omstreeks 15:00 uur bent u volgens plan in Lugano. Tip: Lugano is de moeite waard, boek enkele dagen bij.

optionele dag

Lugano

Lugano is een mooie stad, gelegen in een prachtige omgeving. Tijdens uw verblijf in Lugano mag u onbeperkt reizen in de provincie Ticino. Naast Lugano ontdekken kunt u bijvoorbeeld ook naar de bekende kastelen van Bellinzona (UNESCO werelderfgoed) gaan.

dag 8

Lugano - Nederland

Doorgaans vertrekt u om 10:02 uur met de trein uit Lugano naar Basel. Deze trein is vrijwel altijd op tijd. In Basel is er aansluiting op de ICE naar Keulen. Vervolgens is er een ruime aansluiting op de trein naar Nederland (rond 20:00 uur in Utrecht) . Let op: de beschreven verbinding is niet dagelijks mogelijk. Het kan zijn dat u een ander reisschema krijgt. Zeker in het weekend.

(NB: U kunt ook kiezen om per nachttrein terug te reizen naar Nederland).

Strandvakantie per trein: Rimini

Genieten van zon, zee en strand? Reis per trein naar Rimini in Italië!

v.a. 959,- p.p.
Rondreis samenstellen
Rimini

Hoogtepunten Strandvakantie Rimini

Lugano

Lugano: met mediterrane flair

Optioneel in deze reis

Extra dagen

Nachttrein op terugreis

Inbegrepen in deze reis

Hotel, inclusief ontbijt

Treinreis met Interrail-pas

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Reisverzekering

Goed om te weten

Tarieven
De beschikbaarheid in de hotels en de treinen worden handmatig gecontroleerd.

Ontbijt inbegrepen
Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Tenzij in overleg met u een afwijkende accomodatie is overeen gekomen zonder ontbijt. Toeristenbelasting betaalt u ter plekke.

Reisschema
De genoemde tijde op deze pagina dienen ter indicatie. Het kan zijn dat we voor u andere treinen hebben moeten boeken. Bijvoorbeeld vanwege werkzaamheden. Goed om te beseffen: de terugreis vanuit Lugano blijft op de terugreis een lange zit. Treinen in Duitsland zijn helaas relatief vaak vertraagd.

Treinpas
U we leveren een Interrail Pass bij deze strandvakantie per trein. Alle reserveringen zijn inbegrepen. De Interrail Pass krijgt u digitaal (mobiel). U kunt op één telefoon meerdere mobiele passen laden. U kunt een mobiele pas niet uitprinten of op meerdere telefoons activeren. Indien gewenst kunnen we tot één maand voor vertrek tegen extra kosten een papieren pas voor u bestellen.

Strandvakantie per trein: Rimini

Genieten van zon, zee en strand? Reis per trein naar Rimini in Italië!

v.a. 959,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl