Treinrondreis.nl

Strandvakantie per trein: Rimini

Genieten van zon, zee en strand? Reis per trein naar Rimini in Italië. In deze stad aan de Adriatische kust is het goed vertoeven. In deze zeer oude stad, gesticht in 268 voor Chr., zijn tal van historische bouwwerken te vinden. Bijvoorbeeld de oude stadspoort, Arco d'Augusto, die stamt uit 28 voor Christus.

Familiekamers beschikbaar
Op loopafstand van het strand (en ov)
Incl. overnachting in Basel en Lugano
Reisverlenging mogelijk

Treinreis naar Rimini

Deze strandvakantie per trein is geschikt voor jong en oud. Een treinreis naar Rimini op één dag is voor velen te lang. Daarom splitsen we de reis in twee delen en ontdekt u tijdens deze vakantie ook de Zwitserse steden Basel en Lugano. Het is ook mogelijk om deels 's nachts te reizen.

In Italië zijn de accommodati xces kindvriendelijk en op slechts een paar minuten lopen van het strand. Ook in het hotel is er mogelijkheid tot vermaak: een zwembad is aanwezig. Natuurlijk zijn de hotels goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Deze strandvakantie valt in de categorie met de trein naar Italië.

Reisschema

dag 1

Nederland - Zwitserland

U vertrekt vandaag vanaf een station naar keuze. In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u in de directe trein naar Basel, tevens de eindbestemming voor vandaag. U arriveert in Basel rond 15:00 uur en verblijft in een hotel op loopafstand van het station. Na aankomst heeft u de tijd om de stad te ontdekken. U bent vandaag ongeveer zes uur onderweg (bij vertrek uit Utrecht).

(NB: U kunt in stap 3, ook de nachttrein als hotel kiezen. Dan vertrekt u 's avonds uit Nederland en komt u 's ochtends aan in Zürich. U bezoekt dan niet Basel. Als u voor de nachttrein kiest, dan kunt u in stap 3 ook de accomodatie in de nachttrein selecteren)

Hotel Metropol Basel

lees meer
dag 2

Zwitserland - Rimini

Vandaag reist u vanuit Basel per directe trein naar Milaan, om vervolgens over te stappen op de directe trein naar Rimini. Als snelheid voor u belangrijker is, is een extra overstap in Bologna ook mogelijk.

Hotel Cristallo Rimini

lees meer
dag 3

Rimini

Vandaag heeft u alle tijd om te genieten. Naar het strand? De stad bezoeken? Of een museum? Het kan allemaal.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Rimini

Ook vandaag heeft u de tijd om u zich te vermaken in Rimini.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Rimini

Ook vandaag kunt u de omgeving van Rimini verkennen, of lekker genieten op het strand.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Dagje Milaan, Florence (of Venetië)

Een dagje naar Milaan of Florence? Dat kan. Inbegrepen is ook een zitplaatsreservering voor de Italiaanse hogesnelheidstrein. De rit naar Florence of Milaan duurt ongeveer 2,5 uur. Naar Milaan gaat u per rechtstreekse trein, naar Florence stapt u over in Bologna.

Standaard schema Milaan:

  • Vertrek Rimini naar Milaan 7:03, 8:12, 10:17 of 11:20.
  • Vertrek Milaan naar Rimini: 16:05, 17:35, 17:50*, 18:50* en 20:05 uur. (* = Gereden door de ex-Fyra, reistijd 3 uur).
  • Toch op een andere tijd vertrekken als gereserveerd? U kunt ter plekke een nieuwe reservering maken (op basis van beschikbaarheid) voor € 10 per persoon (per renkele reis).

Standaard schema Florence:

  • Vertrek Rimini naar Florence om 8:01, 8:58 of 9:47.
  • Vertrek Florence naar Rimini om: 16:36, 16:55, 17:20, 18:36 of 19:36. (Bij de laatste drie treinen komt er een toeslag van € 7,50 per persoon bij).
  • Toch op een andere tijd vertrekken als gereserveerd? U kunt ter plekke een nieuwe reservering maken (op basis van beschikbaarheid). Afhankelijk met welke trein u reist, betaald u € 10 tot € 20 reserveringskosten, per persoon, voor een nieuwe reservering (per enkele reis).
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Rimini

De laatste dag Rimini. Indien gewenst kunt u extra dagen bijboeken. Van 5 augustus tot en met 21 augustus is dit verplicht (dit doet ons systeem niet automatisch). Er geldt dan een minimum van 7 nachten in Rimini.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Rimini - Lugano

Vandaag gaat u per trein van Rimini naar Lugano. Onderweg stapt u in Milaan over. Indien snelheid voor u belangrijk is, kunt u één uur besparen door ook in Bologna over te stappen. U bent vandaag ongeveer zes uur onderweg. Lugano bereikt u rond 16:00 uur en u verblijft in een hotel nabij het station.

Hotel Federale Lugano

lees meer
optionele dag

Lugano

Lugano is een mooie stad, gelegen in een prachtige omgeving. Tijdens uw verblijf in Lugano mag u onbeperkt reizen in de provincie Ticino. Naast Lugano ontdekken kunt u bijvoorbeeld ook naar de bekende kastelen van Bellinzona (UNESCO werelderfgoed) gaan.

(In stap 3 kunt u kiezen om per nachttrein terug te reizen, dan vertrekt u 's avonds uit Lugano. U kunt dan ook in stap 3 de accomodatie kiezen (kamerkeuze)).

Hotel Federale Lugano

lees meer
dag 8

Lugano - Nederland

Vandaag keert u weer terug naar huis. In Lugano neemt u de trein naar Basel, waar u overstapt op de directe trein naar Nederland. Aan het einde van de avond arriveert u weer in Nederland. Wilt u eerder terugkomen? Dat kan ook, dan heeft u een extra overstap. Vandaag bent u ongeveer tien uur onderweg (gebaseerd op aankomst in Utrecht).

Strandvakantie per trein: Rimini

Genieten van zon, zee en strand? Reis per trein naar Rimini in Italië!

v.a. 661 p.p.
Rondreis samenstellen
Rimini

Goed om te weten

Tarieven
De beschikbaarheid in de hotels en de treinen worden handmatig gecontroleerd.

Ontbijt inbegrepen
Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen.

Annuleringsvoorwaarden

  • Tot en met 21 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 10% van de totale reissom.
  • Vanaf 20 dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 20%, met een minimum van € 250 per persoon.
  • Vanaf 7 dagen voor vertrek is deze reis niet meer te annuleren.

Strandvakantie per trein: Rimini

Genieten van zon, zee en strand? Reis per trein naar Rimini in Italië!

v.a. 661 p.p.
Rondreis samenstellen