Treinvakantie Cinque Terre & Lugano

Ontdek de Cinque Terre per trein. Verblijf in Levanto, ook wel het zesde Cinque Terre-dorp genoemd. In een paar minuten reis je per trein naar de vijf beroemde vissersdorpjes: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

Verblijf in het zesde dorp van de Cinque Terre: Levanto
Ontdek Lugano, stukje Italië in Zwitserland
Reis verlengen naar eigen inzicht mogelijk
Ook overnachten in Milaan mogelijk

Treinreis naar de Cinque Terre

Wat ons betreft is de treinreis naar de Cinque Terre net wat te lang voor één dag. Zeker vanwege de slechte stiptheid van de treinen in Duitsland. Daarom reist u op de eerste dag naar Basel, en op de tweede dag vanuit Basel via Milaan naar Levanto. Vanaf Levanto verkent u de Cinque Terre.

Op de terugreis reist u van Levanto via Milaan naar Lugano. Een mooie Zwitserse stad, waarbij u zich waant in Italië. Deze stad ligt aan het meer, en zeker de moeite waard om langer te verblijven. Na Lugano reist u via Basel weer terug naar Nederland.

Deze treinvakantie valt in de categorie met de trein naar Italië.

Reisschema

dag 1

Treinreis naar Basel

U vertrekt vandaag vanaf een station naar keuze. In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u in de trein naar Düitsland. Daar stapt u over op de directe trein naar Basel, tevens de eindbestemming voor vandaag. U arriveert in de regel in Basel rond 15:00 a 16:00 uur en verblijft in een hotel op loopafstand van het station. Na aankomst heeft u de tijd om de stad te ontdekken. U bent vandaag ongeveer zes uur onderweg (bij vertrek uit Utrecht).

(Als er een directe trein Nederland - Basel beschikbaar is, dan boeken we die voor u. Deze rijdt na 15 juli 2024 niet meer).

(Tussen 10 en 30 augustus ingrijpende werkzaamheden, zie goed om te weten. In deze periode overnacht u mogelijk in Straatsburg i.p.v. Basel.)

optionele dag

Verblijf in Milaan

Boek deze extra optionele dag, als u ook in Milaan wilt verblijven. U verblijft in Milaan in Hotel 43 Station of in Hotel WorldHotel Casati 18. U vertrekt (mits beschikbaar) met de trein van 10:25 uur uit Basel, en komt ongeveer vier uur later aan in Milaan. In de avond kunt u Milaan bezoeken. In Milaan kunt u indien gewenst meer dagen verblijven. Als u deze optionele dag niet boekt, reist u in één keer van Basel naar Levanto (= standaard programma).

dag 2

Treinreis naar Levanto

In het standaard programma reist u vanaf Basel SBB (mits deze rijdt, zie goed om te weten) met de EuroCity van 10:25 uur van Basel SBB naar Milaan. Omstreeks 14:40 uur komt u aan in deze Noord-Italiaanse stad. Hier heeft u een ruime overstap op de Intercity naar Levanto. Deze vertrekt om 16:05 uur. Om 18:59 uur komt u in Levanto aan. Vanaf het station loopt u in 7 a 10 minuten naar het hotel.

Heeft u een nacht in Milaan bijgeboekt? Dan vertrekt u met de trein van 12:10 uur uit Milaan naar Levanto, en komt u rond 15:00 uur 's middags aan.

dag 3

Cinque Terre / Levanto (1)

Vandaag lekker Levanto ontdekken? U loopt vanaf het Hotel in een paar minuten naar het strand. Of liever bijvoorbeeld Monterosso pf La Spezia? Er rijden frequent treinen op dit prachtige kusttraject. Als u vandaag met de trein reist, is dit niet inbegrepen. Voor ongeveer € 7 (per persoon) koopt u ter plekke een retourtje naar La Spezia.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Cinque Terre / Levanto (2)

Dit is uw tweede volledige dag in Levanto. Ook voor vandaag geldt dat lokale treinreizen niet zijn inbegrepen en voordelig ter plekke beschikbaar zijn.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Cinque Terre / Levanto (3)

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Cinque Terre / Levanto (4)

In het standaard programma is dit de laatste volle dag die u in de omgeving van Levanto kunt spenderen. Indien gewenst kunt u het verblijf nog verlengen, maar wat ons betreft is dit niet nodig.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Levanto - Lugano

Vandaag vertrekt u doorgaans met de intercity van 11:02 uit Levanto naar Milaan. Daar komt u rond 13:53 uur. Eventueel kunt u de reis hier onder breken. Anders vertrekt u na ongeveer 50 minuten met de regionale trein naar Lugano. Lugano wordt dan net na 16:00 uur bereikt. Lugano is een prachtige stad, daarom adviseren we het verblijf met één of meerdere extra dagen te verlengen.

optionele dag

Extra dag(en) Lugano

Wat ons betreft zijn enkele extra dagen in Lugano echt een aanrader. U bent in Zwitserland, maar waant zich nog steeds in Italië. Niet alleen vanwege de taal, maar ook door de omgeving. Lugano is een mooie stad aan het Lago di Lugano. Ofwel: aan het meer van Lugano. In deze regio is er veel te ontdekken. In het hotel krijgt u een gastenkaart waarmee u in heel de provincie gratis met de trein en bus kan reizen. Zo kunt u ook een uitstapje maken naar de kastelen van Bellinzona (werelderfgoed), of ontdek Locarno. Wat ons betreft zijn twee extra dagen zeker een aanbeveling.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 8

Lugano - Nederland

Doorgaans vertrekt u om 10:02 uur met de trein uit Lugano naar Basel. Deze trein is vrijwel altijd op tijd. In Basel is er aansluiting op de ICE naar Keulen. Vervolgens is er een ruime aansluiting op de trein naar Nederland (rond 20:00 uur in Utrecht) . Let op: de beschreven verbinding is niet dagelijks mogelijk. Het kan zijn dat u een ander reisschema krijgt. Zeker in het weekend.

In de periode 10 augustus t/m 30 augustus 2024 reist u vanwege werkzaamheden in Duitsland mogelijk terug via Parijs.

Treinvakantie Cinque Terre & Lugano

v.a. 1123,- p.p.
Rondreis samenstellen
Cinque Terre

Hoogtepunten Treinvakantie Cinque Terre

Optioneel in deze reis

Extra dagen

Inbegrepen in deze reis

Mobiele Interrail-pas

Alle verplichte reserveringen en toeslagen

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Lokaal openbaar vervoer

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van de treinen en hotels worden handmatig gecontroleerd. De 1e klas is vaak als eerste volgereserveerd.

Werkzaamheden 2024

In de periode van 10 t/m 30 augustus 2024 vinden er ingrijpende werkzaamheden plaats in Duitsland. In deze periode passen we uw reis mogelijk aan. Concreet betekent dit op de heenreis meestal:

  • U reist via Brussel, en neemt in Brussel de TGV naar Straatsburg.
  • U overnacht in Straatsburg in plaats van Basel.
  • Vanuit Straatsburg reist u via Basel en Milaan naar Lugano.

Op de terugreis reist u vanuit Lugano gedurende de werkzaamheden meestal via Basel en Parijs terug naar Nederland.

Treinreis Basel - Milaan

In 2024 rijdt de trein Basel - Milaan van 10:25 uur in het voorjaar niet, nog onduidelijk is of deze in de zomer wel zal rijden. Als deze trein niet rijdt, zal u een extra overstap in Levanto of Zürich nodig hebben. Eventueel is het mogelijk om 12:25 uur per directe trein Basel - Milaan te vertekken, maar dan komt u pas rond 21 uur aan in Levanto. Als dit uw voorkeur heeft kunt u dit doorgeven in stap 5 bij notities, of direct na de boeking per e-mail doorgeven (door op de boekingsbevestiging te reageren).

Vertraging

Helaas is de stiptheid van Duitse treinen momenteel erg slecht. Vertragingen van één a twee uur komen helaas te vaak voor.

Ontbijt inbegrepen

Het ontbijt in de hotels is inbegrepen. Toeristenbelasting dient u ter plekke te betalen.

Treinpas

U we leveren een Interrail Pass bij deze treinvakantie. Alle reserveringen zijn inbegrepen. De Interrail Pass krijgt u digitaal (mobiel). U kunt op één telefoon meerdere mobiele passen laden. U kunt een mobiele pas niet uitprinten of op meerdere telefoons activeren. Indien gewenst kunnen we tot één maand voor vertrek tegen extra kosten een papieren pas voor u bestellen.

Annuleringsvoorwaarden

Bij deze reis zijn de reguliere annuleringsvoorwaarden van toepassing. Dit betekent:

  • Tot 42 dagen het bedrag: de aanbetaling, met een minimum van 15%.
  • Vanaf de 42 dag tot de 28e dag voor vertrek: 35%
  • Vanaf de 28e tot de 14e dag: 50%.
  • Vanaf de 14e dag: 100%.

Veel gestelde vragen

Treinvakantie Cinque Terre & Lugano

v.a. 1123,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl