Foto: SBB / swiss-image.ch/Dominik Baur

Grand Panorama 1e klas (Zwitserland only)

Wilt u op eigen gelegenheid naar Zwitserland reizen en vervolgens een mooie rondreis per trein maken? Dan is dit een ideale treinreis. Vanuit Luzern maakt u in de 1e klas een rondreis met alle beroemde panoramatreinen. De Bernina Express, Glacier Express en de Gotthard Panorama Express komen aanbod.

Reis op eigen gelegenheid naar Zwitserland
Geniet in de 1e klas van de mooiste Zwitserse spoorlijnen
Alle beroemde panoramatreinen inbegrepen
Inclusief hotels op loopafstand van het station

Als u deze reis wilt maken inclusief treinreis vanuit Nederland, dan kan dat. U kunt dan kiezen voor de Grand Panorama 1e klas treinrondreis (per dagtrein) of de Grand Panorama 1e klas Plus (per nachttrein).

Onze tip: breid de reis uit met een paar extra dagen, zodat u ook ter plekke kunt genieten en meer rust heeft. Zelf zijn wij vooral enthousiast over de reisverlenging in Interlaken en Lugano, zeker in combinatie met de dagexcursies. Maar ook in Zermatt en Filisur/Bergün kunt u de reis onderbreken en genieten van de mooie omgeving.

De beste prijzen voor deze reis vindt u in oktober en april. De vanaf-prijzen zijn op basis van twee personen.

Deze reis valt in de rubriek Treinreizen Zwitserland en Rondreis Zwitserland.

Reisschema

dag 1

Naar Zwitserland

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Zwitserland. Bij aankomst kunt u de Luzern gästekarte krijgen. Hiermee kunt u gratis met het openbaar vervoer reizen. Bij het hotel kunt u parkeren tegen een tarief van 15 CHF per dag. Parkeert u meerdere dagen? Dan kunt u parkeren op de openbare parkeerplaats voor het hotel en kunt u bij het hotel een uitrijkaart krijgen tegen betaling van eenmalig 15 CHF.

Holiday Inn Express Luzern

lees meer
optionele dag

Ontdek Luzern

Luzern behoort wat ons betreft tot één van de mooiste steden van Zwitserland. Kenmerkend de oude Kapellbrucke. Ook leuk is het Verkeershaus. In de omgeving van Luzern is ook veel te doen, bijvoorbeeld naar de Pilatus - met de steilste tandradbahn ter wereld - of naar de Rigi.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Oude Gotthard spoorlijn

Vandaag kunt u in de ochtend eventueel Luzern bezoeken. In de middag vertrekt u per S-Bahn naar Luzern (rit van 7 minuten), waar u instapt in de Voralp Express richting St. Gallen. In Arth Goldau stapt u over op de Gotthard Panorama Express, dit is een panoramatrein met uitsluitend eerste klas rijtuigen. U reist via de oude Gotthard route. Onderweg wordt u getrakteerd op prachtig uitzicht. Zo kunt u onderweg drie keer de kerk van Wassen zien. Rond 16:30 uur komt u aan in Lugano.

Hotel Federale Lugano

lees meer
optionele dag

Ontdek Lugano

Lugano, een klein stukje Italië in Zwitserland. U kunt tijdens uw verblijf in Lugano de gehele provincie verkennen. Want tijdens uw verblijf mag u gratis met de trein en het openbaar vervoer reizen in de provincie. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde UNESCO kastelen van Bellinzona of de gezellige stad Locarno.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Bernina Express

Als u de vorige optionele dag niet heeft toegevoegd, dan reist u vandaag vanuit Lugano met de Bernina Bus naar Tirano, Italië. Onderweg ziet u onder andere het Comomeer. In Tirano komt u rond lunchtijd aan, en kunt u op eigen gelegenheid lunchen. Daarna reist u met de Bernina Express naar Chur (of Bergün). U reist over misschien wel de mooiste spoorlijn van Europa. Onderweg passeert u de 2253 meter hoge bergpas en het indrukwekkende keerviaduct bij Brusio. Ook bijzonder is de Montebello kurve. De trein maakt hier een scherpe bocht, waardoor treinreizigers een prachtig uitzicht hebben op de Morteratschgletsjer.

Central Hotel Post Chur

lees meer
optionele dag

Ontdek Chur en omgeving

Even een dagje niet in de trein zitten? Boek dan een extra dag bij. Chur is de oudste stad van Zwitserland. Kiest u voor verblijf in Bergün? Dan heeft u ook de mogelijkheid om in de omgeving te wandelen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Glacier Express: naar Zermatt

De indrukwekkende reis van gisteren krijgt een vervolg. Het eerste deel van de reis gaat via de Albula spoorlijn. Die behoort net als de Bernina spoorlijn van gisteren tot het UNESCO werelderfgoed. Vandaag passeren we het de Rijnkloof, de Oberalppass en tot slot het Mattertal. We eindigen onze reis aan de voet van de Matterhorn, in Zermatt. (Of overnacht indien gewenst in Täsch.)

Hotel Garni Testa Grigia Zermatt (of Excelsior)

lees meer
optionele dag

Ontdek Zermatt

Vandaag kunt u een extra dag in Zermatt plannen en bijvoorbeeld de Gornergratbahn bezoeken. Tickets voor de Gornergratbahn adviseren wij u ter plekke te kopen, zodat u de weersomstandigheden mee kunt laten wegen. (Bij mist adviseren wij niet naar de Gornergrat te gaan).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Zermatt - Spiez - Luzern

Dit is de laatste dag dat u met de trein door Zwitserland reist. U reist vanuit Zermatt via Visp naar Spiez. Vanaf Spiez volgt u de route van de GoldenPass spoorlijn richting Interlaken en Luzern. Op het laatste deel van de reis passeert u bijvoorbeeld de Brünigpas.

Holiday Inn Express Luzern

lees meer
optionele dag

Ontdek Luzern

Aan het einde nog even afsluiten met een extra nacht in Luzern, voordat u weer naar huis gaat? Dat kan prima. Dan boekt u één of meerdere dagen bij.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Einde reis

Uw reis zit er vandaag weer op. U keert op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

Grand Panorama 1e klas (Zwitserland only)

Wilt u op eigen gelegenheid naar Zwitserland reizen en vervolgens een mooie rondreis per trein maken? Dan is dit een ideale treinreis.

v.a. 1058,- p.p.
Rondreis samenstellen
Gotthard Panorama Express

Hoogtepunten Grand Panorama (alleen CH)

Glacier express

Langzaamste sneltrein ter wereld

Bernina Express

Via de Albula- en Berninaspoorlijn

Optioneel in deze reis

Extra verblijfsdagen

Diner in Lugano en Filisur

Inbegrepen in deze reis

1e klas Interrail Pass voor Zwitserland

Reserveringen in de panoramatreinen

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Reis- en annuleringsverzekering, covid-test

Lokale toeristenbelasting

Goed om te weten

De genoemde panoramatreinen zijn inbegrepen, mits deze rijden.

  • De Glacier Express rijdt niet van 24 oktober 2022 t/m 10 december 2022.
  • De Gotthard Panorama Express rijdt alleen van half april tot half oktober, niet op maandag.
  • De Bernina Bus rijdt in februari, maart en november niet dagelijks.

Indien de genoemde treinen (of bus) niet rijden, gaat de reis per regionale trein. Let op: groepen krijgen eerder de mogelijkheid om te reserveren. Omdat de capaciteit in de 1e klas beperkt is, kan het daardoor voorkomen dat de 1e klas in de Bernina of Glacier Express al vol is gereserveerd. In dat geval nemen we met u contact om de alternatieven te bespreken.

Parkeren

U kunt in Luzern bij het hotel parkeren. Een parkeerplek reserveren is niet mogelijk. Onder het hotel is een parkeergarage waar u alleen kunt parkeren tijdens uw verblijf tegen een bedrag van 10 CHF per dag. Daarnaast is er een openbare parkeergelegenheid voor het hotel. Laat uw parkeerkaart bij het hotel valideren, dan betaald u 10 CHF per keer dat u wilt uitrijden. (Reguliere tarief is 1.50 CHF per uur).

Tarieven
De genoemde vanaf-prijzen zijn op basis van twee personen. In het laagseizoen kunt u vaak de voordeligste tarieven vinden, bijvoorbeeld in maart en november.

Treinticket

De basis voor deze reis vormt een Interrail Zwitserland Pass, geleverd als mobiel pas. Deze kunt u alleen op een smartphone of tablet laden. Vraag naar de mogelijkheden als u een papieren pas wilt. Hiervoor wordt een toeslag gevraagd.

Italiaanse inreisbeperkingen

Het is goed om te beseffen dat als u naar Tirano reist, de Italiaanse inreisbeperkingen van toepassing zijn. U heeft mogelijk een negatieve test nodig om Italië binnen te reizen. Dit hangt af van de maatregelen die gelden op het moment dat u reist. Per 1 februari 2022 is er geen negatieve test meer nodig om Italië binnen te reizen, dat kan echter wijzigen.

Covid

Van de reiziger wordt verwacht dat hij zich bewust is dat er reisbeperkingen kunnen zijn, en dat deze voortdurend kunnen wijzigen. Dat geldt ook voor eventuele (corona-)beperkingen op de (eind)bestemming. De reiziger wordt geacht zelf te voorzien dat hij voldoet aan de maatregelen die gelden op het moment dat de reis plaats vindt. Daarbij moeten we nadrukkelijk melden dat de beperkingen tussen boekingsmoment en het reismoment kunnen veranderen.

Veel gestelde vragen

Welke zitplaatsreserveringen zijn inbegrepen?

Bij panoramatreinen zijn zitplaatsreserveringen inbegrepen. Ook voor de reis van en naar Zwitserland is een reservering inbegrepen. Binnen Zwitserland zijn zitplaatsreserveringen bij reguliere treinen - net als in Nederland - niet gebruikelijk. Daar kunt u vrij een zitplekje kiezen.

Waar moet ik rekening mee houden?

Tijdens deze treinreis reist u met de Bernina Express en de Bernina Bus door Italië. Hiervoor gelden de Italiaanse inreisbeperkingen (zie deze pagina). Het kan zijn dat u bijvoorbeeld een PCR test nodig heeft om door Italië te kunnen reizen. Daarom adviseren we een extra dag in te plannen voordat u met de Bernina Express reist. U wordt zelf geacht te zorgen dat u aan de eventuele inreisbeperkingen voldoet en de juiste documenten heeft. Het kan zijn dat de maatregelen op het moment van reizen anders zijn dan tijdens de boeking. Houd hier rekening mee.

Welke covid beperkingen zijn er voor reizen naar Zwitserland?

Belangrijk om te weten: maatregelen veranderen voortdurend. Check daarom voordat u weggaat nederlandwereldwijd.nl. Hier vindt u per land alle actuele regels. Zie hier het reisadvies voor Zwitserland. U wordt zelf geacht te zorgen dat u aan de eventuele inreisbeperkingen voldoet en de juiste documenten heeft. Het kan zijn dat de maatregelen op het moment van reizen anders zijn dan tijdens de boeking. Houd hier rekening mee."

Welke covid beperkingen zijn er voor reizen naar Italië?

Op dit moment zijn er geen beperkingen.

Wat voor treinticket krijg ik?

U krijgt alle benodigde treintickets. De basis is een mobiele Interrailpas, aangevuld met reserveringen en voor zover nodig andere tickets. Tijdens het reizen houdt u een reisschema bij in de Interrail-app. Wij maken voor u al een reisschema zodat het invullen extra snel gaat. Bovendien is de Interrail-app gekoppeld aan een reisplanner. Desgewenst kunnen we tegen extra kosten een papieren pas regelen.

Grand Panorama 1e klas (Zwitserland only)

Wilt u op eigen gelegenheid naar Zwitserland reizen en vervolgens een mooie rondreis per trein maken? Dan is dit een ideale treinreis.

v.a. 1058,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl