Treinrondreis Italië: Cinque Terre, Rome en meer

Maak een onvergetelijke rondreis door Italië per trein! Geniet van het zonnige klimaat, de mooie steden en de rijke historie. Tijdens deze reis bezoekt u onder anderen Milaan, de Cinque terre, Pisa, Florence, Rome en Verona. Ook Venetië kunt u bezoeken. Handig: u kunt in elke stad uw verblijf verlengen!

incl. ligplek in de nachttrein
Milaan, Levanto, Pisa, Florence, Rome en Verona
Reis verlengen naar eigen inzicht. Venetië optioneel

Efficient: slapend reizen

Italië per trein is met de nachttrein goed te doen. Lekker in een bed slapen en 's nachts wakker worden in een ander land. Op de heenreis reist u vanuit Nederland per nachttrein naar Zürich. Op de terugreis reist u vanaf Innsbruck per nachttrein naar Nederland. Wilt u meer comfort en privacy? Dan kunt u tijdens het samenstellen van de reis (stap 3) de kamerkeuze aanpassen naar een privécoupe in het slaaprijtuig.

Mooie treinreis door de Cinque Terre

Deze treinreis door Italië kent vele hoogtepunten. Zo verblijft u in Levanto, ook wel het zesde dorp van de Cinque terre genoemd. In deze mooie regio is het genieten. Genieten van de stranden en van de karakteristieke dorpjes. Door deze regio maakt u ook een prachtige treinreis, met deels uitzicht op de kust.

Rome, Milaan en Florence

Een andere hoogtepunt van deze rondreis door Italië is een bezoek aan Rome. De stad heeft zoveel indrukwekkende bezienswaardigheden, dat we daarom standaard ruim tweenhalve dag in Rome hebben gereserveerd. Verder verblijft u in Milaan en Florence en kunt u in Pisa de rondreis onderbreken om de toren van Pisa met eigen ogen te aanschouwen.

Deze reis valt in de categorie: Treinreizen Italië.

Reisschema

dag 1

Nachttrein naar Zwitserland

Vandaag reist u per binnenlandse trein naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Daar stapt u in de nachttrein naar Zürich. Deze vertrekt om 20:30 uur uit Amsterdam Centraal. We reserveren voor u indien mogelijk een privé coupé. De treinreis vanaf elk station in Nederland is inbegrepen.

Nightjet van en naar Zwitserland (i.c.m. Interrail)

lees meer
dag 2

Zürich - Milaan

Als u 's ochtends wakker wordt, bent u in Zwitserland en krijgt u een ontbijtje. Rond 8 uur komt de trein aan in Zürich. Hier heeft u de tijd om het station te bekijken (er is ook een winkelcentrum) of iets extra's te eten, vervolgens gaat de reis door per EuroCity Express naar Milaan. De trein vertrekt om 9:33 uur uit Zürich en komt om 12:50 uur aan in hoofdstad van Lombardije.

Reistijd Zürich - Milaan: circa 3,5 uur (in de 2e klas)

Hotel WorldHotel Casati 18, Milaan

lees meer
dag 3

Milaan

Vandaag ontdekt u Milaan, de tweede stad van Italië, bekend als modestad. Duomo di Milano, ofwel de Dom van Milaan, is de bekendste bezienswaardigheid van de stad. Ook leuk is de wijk Navigli, die bekend staat om de straten met stadskanalen. Net alsof we in Venetië zijn! Het is tijdens het boeken mogelijk om het verblijf in Milaan te verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Milaan - Levanto

Om 12:00 uur vertrekt u per trein uit Milaan om een kleine drie uur later aan te komen in Levanto, ook wel het zesde dorp van de Cinque Terre genoemd. Dit is een gezellig dorpje met wat winkeltjes, cafés en restaurants.

Reistijd Milaan - Levanto: circa 3 uur, zitplaatsreservering inbegrepen.

Hotel Carla Levanto

lees meer
dag 5

Cinque Terre / Levanto

Vandaag verblijft u in Levanto. U kunt naar het strand gaan, maar ook de omgeving verkennen. Zo brengt de trein u al in vijf a zes minuten naar Monterosso het eerste dorp van de Cinque Terre. Naar La Spezia duurt de treinrit een half uur. Er rijden frequent treinen. Een treinticket voor vandaag is niet inbegrepen. Voor ongeveer € 7 (per persoon) koopt u ter plekke een retourtje naar La Spezia. Het is mogelijk het verblijf te Levanto te verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Cinque Terre / Levanto

De 2e dag om de regio te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Levanto - Pisa - Florence

U neemt om 9:00 uur (of indien gewenst om 11:00 uur) per directe intercity naar Pisa Centrale. Hier komt u ongeveer vijfkwartier later aan. U heeft de mogelijkheid om direct verder te reizen naar Florence, of eerst deze stad te bezoeken en de beroemde Toren van Pisa te aanschouwen. Op het station kunt u tegen betaling uw bagage in een kluisje achterlaten. De treinreis Pisa - Florence duurt een uur tot vijfkwartier en gaat per regionale trein. U kunt zelf bepalen hoe laat u reist.

Reistijd Levanto - Pisa: 1 uur en 15 minuten, zitplaatsreservering inbegrepen.
Reistijd Pisa - Florence: 1 uur, regionale trein, vrije zitplaatskeus.

Hotel Corona D' Italia

lees meer
dag 8

Florence

Vandaag heeft u de volle dag de tijd om Florence te bewonderen. U kunt tijdens het boeken ookuw verblijf in Florence verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 9

Treinreis Florence - Rome

Met de Italiaanse hogesnelheidstrein - ook wel Rode Pijl genoemd - reist u naar de hoofdstad van Italië: Rome. De reis duurt slechts anderhalf uur. Ter vergelijking: met de Intercity duurt het drie uur.

Zitplaatsreservering voor de hogesnelheidstrein naar Rome.

Mercure Roma Piazza Bologna ***

lees meer
dag 10

Rome

Dit is de eerste volle dag in Romme. Uiteraard is Rome de stad van het Colosseum, het Pantheon en de indrukwekkende ruïnes van de Romeinse gebouwen. Maar ook een stad met vele gezellige pleinen, met prachtige fonteinen en historische gebouwen. Denk aan het Piazza Navona of het Piazza del Popolo. Bijzonder is ook de Joodse wijk en natuurlijk Vaticaanstad (al is dat formeel geen Rome, maar een eigen autonome staat).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 11

Rome

Ook vandaag heeft u weer volop de tijd om Rome te bewonderen. U kunt het verblijf in Rome ook verlegen met één of meerdere extra dagen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 12

Rome - Verona

Aan het einde van de ochtend (10:50 uur) vertrekt u met de trein naar Verona. Dit is een hogesnelheidstrein. Na een rit van iets minder dan 3,5 uur komt u aan in deze UNESCO stad (a. 14:08). Nadat u bent ingecheckt heeft u de tijd om deze oude stad te verkennen

Hotel d'Oro Verona

lees meer
dag 13

Verona

Vandaag kunt u geheel de gehele dag de tijd om Verona te ontdekken, de stad van Romio en Julia. Ontdek de oude historische binnenstad.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Verona / Venetië

Verleng uw verblijf in Verona. U kunt uiteraard Verona bezoeken, maar u kunt er ook voor kiezen om een dagje Venetië te doen. Elk uur rijdt er een regionale trein naar Venetië. De reistijd bedraagt 1,5 uur. Ter plekke kunt u een retourtje voor circa 25 euro. Dit is altijd beschikbaar.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 14

Verona - Innsbruck - Nederland

In de ochtend heeft u nog tijd om Verona te ontdekken. Rond 15:00 uur vertrekt u per trein uit Verona en reist u weer richting Innsbruck. Daar komt de trein rond 18:30 uur aan. In Innsbruck heeft u de tijd voor een dinner / hapje eten (niet inbegrepen). Om 20:40 uur vertrekt u per trein naar Nederland.

Inbegrepen: Zitplaatsreservering Verona - Innsbruck en ligplek in de nachttrein naar Nederland.

Nachttrein (i.c.m. Interrail)

lees meer
dag 15

Aankomst Nederland

Vandaag keert u in de ochtend weer terug in Nederland.

Treinrondreis Italië: Cinque Terre, Rome en meer

v.a. 1206,- p.p.
Rondreis samenstellen
Italië trein

Hoogtepunten Treinrondreis Italië

Optioneel in deze reis

Bezoek aan Venetië

Treinreis vanaf elk station in Nederland

Inbegrepen in deze reis

Mobiele Interrail-pas

Bedplaats/ligplek in de nachttrein

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Lokaal openbaar vervoer

Goed om te weten

Binnenlandse trein
De reis is inbegrepen vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Wilt u ook de treinreis per binnenlandse trein naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem regelen? Dan kunt u deze bijboeken voor € 10 per persoon per enkele reis.

Beschikbaarheid
De beschikbaarheid en tarieven worden handmatig gecontroleerd. Indien een hotel is volgeboekt, zullen we een alternatief voorstellen. Uiteraard kunt u dit weigeren en van de reis afzien.

Nachttrein
Een ligplek is inbegrepen. Wilt u meer comfort en privacy? Dan kunt u tijdens het samenstellen van de reis in stap 3 de 'kamerkeuze' aanpassen naar een privécoupe in het slaaprijtuig.

Ontbijt inbegrepen
Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. In de nachttrein is het ontbijt klein: één broodje met jam en koffie/thee.

Veel gestelde vragen

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

Nee, dat is niet meer nodig.

Welke covid beperkingen zijn er voor reizen naar Italië?

Op dit moment zijn er geen beperkingen.

Treinrondreis Italië: Cinque Terre, Rome en meer

v.a. 1206,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Interrail Reservering

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis is een initiatief van Publink B.V. Publink is o.a. uitgever van treinreiziger.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2023 Treinrondreis.nl