Treinrondreis Italië: Cinque Terre, Rome en meer

Maak een onvergetelijke rondreis door Italië per trein! Geniet van het zonnige klimaat, de mooie steden en de rijke historie. Tijdens deze reis bezoekt u onder anderen Milaan, de Cinque terre, Pisa, Florence, Rome en Verona. Ook Venetië kunt u bezoeken. Handig: u kunt in elke stad uw verblijf verlengen!

incl. ligplek in de nachttrein
Milaan, Levanto, Pisa, Florence, Rome en Verona
Reis verlengen naar eigen inzicht. Venetië optioneel

Treinrondreis Italië

De Treinrondreis Italië begint met een nachtje in Basel of Schaffhausen (naar keuze), waarna u doorreist naar Italië.

Uw eerste bestemming in Italië is Milaan. De bekende modestad kent talloze bezienswaardigheden, waarvan het imposante hoofdstation Milano Centrale er zeker één van is. Na Milaan reist u door naar Levanto, een mooi dorpje in de Cinque Terre-regio, bekend om haar schilderachtige kustdorpjes.

Vervolgens bezoekt u Pisa en Florence, bekend van de scheve toren en de Ponte Vechhio, waarna u uw reis vervolgt naar het Rome, dat uiteraard niet kan ontbreken in deze treinrondreis. Na uw bezoek aan deze prachtige stad reis u door naar de stad van Romeo en Julia, Verona. Vanuit deze stad kunt u gemakkelijk een dagtripje naar Venetië doen.

Na uw bezoek aan Verona reist u over de mooie Brennerpas naar Innsbruck, waar u op de nachttrein naar Nederland stapt. Wilt u meer comfort en privacy in deze trein? Dan kunt u tijdens het samenstellen van de reis (stap 3) de kamerkeuze aanpassen naar een privécoupe in het slaaprijtuig.

Deze reis valt in de categorie: Treinreizen Italië.

Reisschema

dag 1

Per trein naar Basel / Schaffhausen

De reis begint vanaf een station naar keuze. Vandaag reist u per ICE naar Basel. T/m 15 juli kan dat meestal rechtstreeks. U reist eerst naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem(/Den Bosch). Hier vertrekt de trein meestal tussen 8 en 9u.

Standaard overnacht u in Basel, maar u kunt dit ook aanpassen naar Schaffhausen. Zeker bij vertrek 10 t/m 30 augustus 2024 is dit zeer aan te bevelen. Dit omdat er dan gewerkt wordt aan het spoor naar Basel. In Schaffhausen is de Rijnval leuk.

In Basel komt u normaal aan rond 15:00/16:00. In Schaffhausen rond 17:00/18:00.

Gaia Hotel Basel

lees meer
dag 2

Treinreis naar Milaan

Vanuit Basel of Schaffhausen reist u naar Milaan (afhankelijk waar u overnacht). Vanuit Basel kan dit meestal rechtstreeks. Vanuit Schaffhausen neemt u eerst de trein naar Zürich (rijdt 2x per uur), en vanuit daar de EuroCity naar Milaan.

 • Vanuit Schaffhausen vertrekt u meetsal rond 9:00 uur, met een ruime overstap in Zürich en komt u rond 15:00 uur aan in Milaan.
 • Uit Basel vertrekt u meestal omstreeks 10:00 uur, of anders rond 12:00 uur, en komt u circa 4 uur later aan in Milaan.

Hotel WorldHotel Casati 18, Milaan

lees meer
dag 3

Milaan

Vandaag ontdekt u Milaan, de tweede stad van Italië, bekend als modestad. Duomo di Milano, ofwel de Dom van Milaan, is de bekendste bezienswaardigheid van de stad. Ook leuk is de wijk Navigli, die bekend staat om de straten met stadskanalen. Net alsof we in Venetië zijn! Het is tijdens het boeken mogelijk om het verblijf in Milaan te verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Milaan - Levanto

Om 12:00 uur vertrekt u per trein uit Milaan om een kleine drie uur later aan te komen in Levanto, ook wel het zesde dorp van de Cinque Terre genoemd. Dit is een gezellig dorpje met wat winkeltjes, cafés en restaurants.

Reistijd Milaan - Levanto: circa 3 uur, zitplaatsreservering inbegrepen.

Hotel Carla Levanto

lees meer
dag 5

Cinque Terre / Levanto

Vandaag verblijft u in Levanto. U kunt naar het strand gaan, maar ook de omgeving verkennen. Zo brengt de trein u al in vijf a zes minuten naar Monterosso het eerste dorp van de Cinque Terre. Naar La Spezia duurt de treinrit een half uur. Er rijden frequent treinen. Een treinticket voor vandaag is niet inbegrepen. Voor ongeveer € 7 (per persoon) koopt u ter plekke een retourtje naar La Spezia. Het is mogelijk het verblijf te Levanto te verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Cinque Terre / Levanto

De 2e dag om de regio te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Levanto - Pisa - Florence

U neemt om 9:00 uur (of indien gewenst om 11:00 uur) per directe intercity naar Pisa Centrale. Hier komt u ongeveer vijfkwartier later aan. U heeft de mogelijkheid om direct verder te reizen naar Florence, of eerst deze stad te bezoeken en de beroemde Toren van Pisa te aanschouwen. Op het station kunt u tegen betaling uw bagage in een kluisje achterlaten. De treinreis Pisa - Florence duurt een uur tot vijfkwartier en gaat per regionale trein. U kunt zelf bepalen hoe laat u reist.

Reistijd Levanto - Pisa: 1 uur en 15 minuten, zitplaatsreservering inbegrepen.
Reistijd Pisa - Florence: 1 uur, regionale trein, vrije zitplaatskeus.

Hotel Corona D' Italia

lees meer
dag 8

Florence

Vandaag heeft u de volle dag de tijd om Florence te bewonderen. U kunt tijdens het boeken ookuw verblijf in Florence verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 9

Treinreis Florence - Rome

Met de Italiaanse Frecciarossa - de Rode Pijl - reist u op hoge snelheid naar de hoofdstad van Italië: Rome. De reis duurt slechts anderhalf uur. Ter vergelijking: met de Intercity duurt het drie uur.

Zitplaatsreservering voor de hogesnelheidstrein naar Rome.

Mercure Roma Piazza Bologna ***

lees meer
dag 10

Rome

Dit is de eerste volle dag in Rome. Uiteraard is Rome de stad van het Colosseum, het Pantheon en de indrukwekkende ruïnes. Maar ook een stad met vele gezellige pleinen, met prachtige fonteinen en historische gebouwen. Denk aan het Piazza Navona of het Piazza del Popolo. Bijzonder is ook de Joodse wijk en natuurlijk Vaticaanstad.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 11

Rome

Ook vandaag heeft u weer volop de tijd om Rome te bewonderen. U kunt het verblijf in de stad ook verlegen met één of meerdere extra dagen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 12

Rome - Verona

Aan het einde van de ochtend (10:50 uur) vertrekt u met de trein naar Verona. Dit is een hogesnelheidstrein. Na een rit van iets minder dan 3,5 uur komt u aan in deze UNESCO stad (a. 14:08). Nadat u bent ingecheckt heeft u de tijd om deze oude stad te verkennen

Hotel d'Oro Verona

lees meer
dag 13

Verona

Vandaag kunt u geheel de gehele dag de tijd om Verona te ontdekken, de stad van Romio en Julia. Ontdek de oude historische binnenstad.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Verona / Venetië

Verleng uw verblijf in Verona. U kunt uiteraard Verona bezoeken, maar u kunt er ook voor kiezen om een dagje Venetië te doen. Elk uur rijdt er een regionale trein naar Venetië. De reistijd bedraagt 1,5 uur. Ter plekke kunt u een retourtje voor circa 25 euro. Dit is altijd beschikbaar.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 14

Verona - Innsbruck - Nederland

In de ochtend heeft u nog tijd om Verona te ontdekken. Rond 15:00 uur vertrekt u per trein uit Verona en reist u weer richting Innsbruck. Daar komt de trein rond 18:30 uur aan. In Innsbruck heeft u de tijd voor een dinner / hapje eten (niet inbegrepen). Om 20:40 uur vertrekt u per trein naar Nederland.

Inbegrepen: Zitplaatsreservering Verona - Innsbruck en ligplek in de nachttrein naar Nederland.

Nachttrein (i.c.m. Interrail)

lees meer
dag 15

Aankomst Nederland

Vandaag keert u in de ochtend weer terug in Nederland.

Treinrondreis Italië: Cinque Terre, Rome en meer

v.a. 2045,- p.p.
Rondreis samenstellen
Italië trein

Hoogtepunten Treinrondreis Italië

Optioneel in deze reis

Bezoek aan Venetië

Treinreis vanaf elk station in Nederland

Inbegrepen in deze reis

Mobiele Interrail-pas

Bedplaats/ligplek in de nachttrein

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Lokaal openbaar vervoer

Goed om te weten

Binnenlandse trein
De reis is inbegrepen vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Wilt u ook de treinreis per binnenlandse trein naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem regelen? Dan kunt u deze bijboeken voor € 10 per persoon per enkele reis.

Beschikbaarheid
De beschikbaarheid en tarieven worden handmatig gecontroleerd. Indien een hotel is volgeboekt, zullen we een alternatief voorstellen. Uiteraard kunt u dit weigeren en van de reis afzien.

Nachttrein
Een ligplek is inbegrepen. Wilt u meer comfort en privacy? Dan kunt u tijdens het samenstellen van de reis in stap 3 de 'kamerkeuze' aanpassen naar een privécoupe in het slaaprijtuig.

Ontbijt inbegrepen
Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. In de nachttrein is het ontbijt klein: één broodje met jam en koffie/thee.

Veel gestelde vragen

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

Nee, dat is niet meer nodig.

Welke covid beperkingen zijn er voor reizen naar Italië?

Op dit moment zijn er geen beperkingen.

Treinrondreis Italië: Cinque Terre, Rome en meer

v.a. 2045,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl