Photo by ian kelsall on Unsplash

Stedentrip München: Trein + Hotel

Reis per nachttrein naar München voor een mooie stedentrip. Deze derde stad van Duitsland staat bekend om het Oktoberfest, maar ook buiten deze periode is München een leuke bestemming voor een stedentrip.

ligplaats in nachttrein inbegrepen
hotel nabij centrum en station
reisverlenging mogelijk

Treinreis naar München

U reist per directe nachttrein naar München. In de ochtend komt u aan en u kunt direct de stad gaan ontdekken. Ook op de vertrekdag heeft u eerst alle gelegenheid om de stad te bezoeken. Als u overdag wilt reizen is dat op basis van een offerte ook mogelijk.

U verblijft standaard in het ligrijtuig, maar tijdens het samenstellen van de reis kunt u in stap 3 ook kiezen voor een andere accomodatie. Bijvoorbeeld een privé coupé in het slaaprijtuig. (In het slaaprijtuig zijn de stoelen om te bouwen tot comfortabele bedden, in het ligrijtuig zit en slaapt u op een bank). Als u zo goedkoop mogelijk wilt reizen, dan kunt u ook kiezen om 's nachts te zitten op een stoel. Als u dat wilt, moet u in stap 3 'het hotel' aanpassen, en kiezen voor 'Nightjet: zitrijtuig'.

Bezienswaardigheden München

Tijdens uw stedentrip naar München kunt u allerlei bezienswaardigheden bezoeken. Bijvoorbeeld het centrale plein Mariënplatz in de Altstadt van München. Of het oude koninklijke paleis. Ook leuk is de grote boerenmarkt, Viktualienmarkt. Maar er is meer te zien, bijvoorbeeld het Olympiapark, en aan de rand van de stad Slot Nymphenburg (ook bereikbaar per openbaar vervoer).

Verblijf in München

Standaard verblijft u bij deze reis in het goed gewaardeerde driesterrenhotel St. Paul. Dit hotel is gelegen bij de Sint-Pauluskerk, die in Duitsland St. Paul genoemd wordt. Handig is dat dit hotel praktisch naast de metro ligt en ook op loopafstad van het oude centrum (tien a vijftien minuten). Het hoofdstation is met de metro één stop, lopend ongeveer tien tot vijftien minuten (één kilometer). Het ontbijt in Hotel St. Paul is bij de prijs inbegrepen.

Naast Hotel St. Paul bieden we ook AdvaStay München aan, dit is nog dichterbij het station en ook op ongeveer tien minuten lopen van het oude centrum.

Verlengen

Deze reis is te boeken vanaf € 239 per persoon, voor een vier daagse reis. Het is mogelijk om de stedentrip naar München te verlengen.

Reisschema

dag 1

Per nachttrein naar München

Vandaag begint de treinreis naar München. In Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal of Arnhem Centraal stapt u in de nachttrein naar München en Innsbruck. De reis per binnenlandse trein naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem kunt u optioneel bijboeken. Wilt u liever overdag naar München reizen? Geeft dit dan tijdens het boeken aan bij de opmerkingen. In dat geval krijgt u eerst een vernieuwde prijsopgave per e-mail.

Nightjet (nachttrein): lig- en slaaprijtuigen

lees meer
dag 2

Aankomst München

In de ochtend komt de trein volgens dienstregeling om 7:11 uur aan te München Hbf. In de praktijk is de trein niet zelden een uur of meer later. Bij aankomst kunt u de bagage bij het hotel afgeven, maar nog niet direct inchecken. Dat kan vanaf circa 14:00 uur.

Hotel St. Paul München

lees meer
optionele dag

Extra nacht München

Ons advies is om tenminste één nacht bij te boeken, meer kan natuurlijk ook. Zo heeft u meer tijd om van uw Stedentrip in München te genieten.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Laatste dag München

Vandaag verlaat u om uiterlijk 11:00 uur het hotel. Vervolgens heeft u nog de hele dag de tijd om de stad te bezoeken. Even na 22:30 uur komt de nachttrein naar Nederland binnenrollen.

Nightjet (nachttrein): lig- en slaaprijtuigen

lees meer
dag 4

Aankomst in Nederland

In de ochtend stapt u uit in Arnhem Centraal (rond 9 uur), Utrecht Centraal (rond 9:30 uur) of Amsterdam Centraal (rond 10 uur). Ook nu kan het zijn dat de trein door vertraging later is. (Bij vertraging van 60 minuten of meer heeft u recht op compensatie.)

Stedentrip München: Trein + Hotel

Ontdek München, de derde stad van Duitsland, bekend van het Oktoberfest.

v.a. 239,- p.p.
vraag offerte aan
München

Optioneel in deze reis

treinreis per binnenlandse trein

ontbijt

Inbegrepen in deze reis

ligplek in de nachttrein

treinreis vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Reis- en annuleringsverezekering

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

De beschikbaarheid wordt handmatig gecontroleerd.

Veel gestelde vragen

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

Nee, dat is niet meer nodig.

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Wat is de dienstregeling van de Nightjet naar München en Innsbruck?

De Nightjet heeft een deel naar Wenen en een deel naar Innsbruck. De trein vertrekt uit Nederland als één trein en wordt onderweg (in Nürnberg) gesplitst. Normaal gesproken vertrekt de Nightjet om 19:30 uur uit Amsterdam Centraal, ongeveer een half uur later uit Utrecht en rond 20:30 uur uit Arnhem. Echter, vanwege werkzaamheden komt het veervuldig voor dat de trein ongeveer een half uur eerder vertrekt en de trein niet in Arnhem stopt. Vaak wordt er dan wel in Den Bosch gestopt, in plaats van Arnhem. In München hoort de trein om 7:11 uur aan te komen. Na een stop van een kwartier rijdt de trein door naar de eindbestemming Innsbruck. Innsbruck wordt bereikt volgens dienstregeling om 9:14 uur. In de praktijk is de trein vaak later.

Op de terugreis vertrekt de Nightjet in de regel om 20:44 uur uit Innsbruck. Om 22:36 uur komt de Nightjet volgens dienstregeling aan in München. Een klein kwartier later vertrekt de trein. Arnhem is het eerste Nederlandse station, hier hoort de Nightjet om 8:51 uur aan te komen, veertig minuten later volgt Utrecht en om 10:00 uur Amsterdam Centraal. Ook op de terugreis is de nachttrein vaak vertraagd.

Stedentrip München: Trein + Hotel

Ontdek München, de derde stad van Duitsland, bekend van het Oktoberfest.

v.a. 239,- p.p.
vraag offerte aan

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl