Berlijn, Praag, Wenen en Nürnberg

Maak een mooie treinrondreis door midden Europa en bezoek Berlijn, Praag, Wenen en Nürnberg. U kunt zelf bepalen hoe lang u de steden wilt bezoeken!

Veelal directe treinen, 4 a 5 uur onderweg
Prachtige steden
Goede hotels, nabij station en centrum

Trein & Stad

De trein is een relaxe manier om een treinrondreis te maken. Zonder inchecktijden reist u comfortabel rechtstreeks van de ene naar de andere stad. Tijdens deze rondreis door Europa bezoekt u Berlijn, Praag, Wenen en Nürnberg. De treinreizen tussen de genoemde steden duren meestal zo'n 4 á 5 uur. Alleen de treinreis van en naar Nederland kan langer duren, afhankelijk vanwaar u vertrekt. U moet dan mogelijk ook één of meerdere keren overstappen.

In elke stad verblijft u in een goed hotel, dichtbij het station én vaak ook dichtbij het centrum. Door de ligging vlabij het station kunt u gemakkelijk heel de stad door reizen.

Inbegrepen bij deze reis zijn uiteraard de treintickets (Interrail), zitplaatsreserveringen en de hotels. Het ontbijt is in de regel inbegrepen; alleen in Wenen is het ontbijt optioneel (10 euro per persoon per dag).

Reisschema

dag 1

Per trein naar Berlijn

Reis vanaf een Nederlands station naar keuze naar Berlijn. Dat kan o.a. vanaf Amsterdam, Amersfoort, Deventer en Hengelo per directe intercity. U kunt kiezen voor het Intercityhotel Berlijn (bij het hoofdstation), of voor Hotel Tiergarten Hotel (op 200 meter van metrohalte Turmstraße).

Intercityhotel Berlijn Hauptbahnhof

lees meer
dag 2

Ontdek Berlijn

Ontdek de Duitse hoofdstad, bekend om de Berlijnse muur. Maar er is veel meer te ontdekken. Het is mogelijk om uw verblijf in Berlijn met één of meerdere dagen te verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Berlijn - Praag

Aan het einde van de ochtend vertrekt u uit Berlijn en reist u per EuroCity naar Praag. Onderweg heeft u mooi uitzicht op de rivier de Elbe. Na een reis van ongeveer 4,5 uur bereikt u rond 15:30 uur Praag. Aan boord van de trein is een restauratierijtuig aanwezig (consumptie niet inbegrepen). In Praag verblijft u in een prachtig hotel nabij het station, en in het moderne centrum. In ongeveer een kwartier loopt u naar de oude binnenstad.

(Er wordt regelmatig gewerkt aan het spoor op dit traject. Het kan zijn dat de dienstregeling afwijkt.)

Grandium Hotel Praag (5 sterren)

lees meer
dag 4

Ontdek Praag

Vanaf het hotel loopt u zo het centrum in, en vervolgens eenvoudig naar de oude binnenstad van Praag. Wil je langer in Praag blijven (aanrader), dan kun je tijdens het samenstellen van deze reis extra dagen toevoegen aan het verblijf in Praag

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Praag - Wenen

Aan het einde van de ochtend verlaat u Praag (doorgaans met de trein van 11:56 uur). U bent ongeveer 5 uur onderweg. Rond 17 uur komt u aan in de Oostenrijkse hoofdstad. U verblijft in het Acom Wien, dichtbij het station, snelle verbinding met het centrum.

acom-Hotel Wenen

lees meer
dag 6

Ontdek Wenen

vanaf het AZIMUT hotel loopt u in drie a vier minuten naar het station van Wenen, vandaar brengt de metro u in circa drie stops naar het historische centrum. Uiteraard kunt u ook het verblijf in Wenen verlengen met één of meerdere nachten. Ook leuk: maak vanuit Wenen een bezoek aan Bratislava. De treinreis duurt iets meer dan een uur. Ter plekke kunt u het Bratislava Ticket kopen, voor ongeveer 17 euro per persoon, inclusief het openbaar vervoer in Bratislava.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Wenen - Nürnberg

Vandaag reist u naar Nürnberg. Dit is een leuke stad, en maakt bovendien de treinreis naar Nederland minder lang. De reis Wenen - Nürnberg duurt ongeveer 4 uur en een kwartier. Wil je langer in Nürnberg blijven? Dan kan dat.

Premier Inn Nürnberg City Centre

lees meer
dag 8

Nürnberg - Nederland

De laatste dag van de reis is aangebroken: de terugreis.

U vertrekt in de regel om 11:00 uur met de ICE van Nürnberg naar Düsseldorf, waar u volgens dienstregeling 30 minuten overstaptijd heeft om over te stappen op de trein naar Amsterdam (a. 17:29)*. Uiteraard kunt u ook in Utrecht (of Arnhem) uitstappen, en aldaar overstappen op een binnenlandse trein.

(*= Er wordt regelmatig gewerkt aan het spoor, dan kan de dienstregeling afwijken en vervalt vaak de stop te Arnhem.)

Berlijn, Praag, Wenen en Nürnberg

Treinrondreis door midden Europa

v.a. 935 p.p.
Rondreis samenstellen
Berlijn

Hoogtepunten

Optioneel in deze reis

Ontbijt in Wenen

Papieren Interrail Pass i.p.v. Mobiel

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinpas (Interrail)

Zitplaatsreserveringen

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting, overige maaltijden, excursies, etc.

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de hotels wordt handmatig gecontroleerd. Ook de reserveringen voor de treinen maken wij handmatig voor u. Mocht er een hotel niet beschikbaar zijn, nemen we contact met u op, en komen we met een alternatief voorstel.

Treinticket
De basis voor deze reis vormt een Interrail Global Pass, geleverd als mobiel pas. Deze kunt u alleen op een smartphone of tablet laden. Onderweg houdt u in de app een reisschema bij met welke treinen u reist. Vraag naar de mogelijkheden als u een papieren pas wilt. Hiervoor wordt een toeslag gevraagd.

Mogelijk moet u op een deel van de route nog een mondkapje dragen. We weten vooraf niet wat de rijrichting van de trein is.

Berlijn, Praag, Wenen en Nürnberg

Treinrondreis door midden Europa

v.a. 935 p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl