Poolse mooiste steden: Krakau, Gdansk en Poznan

Tijdens deze reis bezoekt u de mooiste steden van Polen: Krakau, Gdansk en Poznan. Daarnaast doet u Berlijn aan. Vanuit Krakau kunt u een indrukwekkende dagtrip naar Auschwitz maken.

Goede hotels, incl. ontbijt
Berlijn, Krakau, Gdansk en Poznan
Reserveringen inbegrepen

Mooiste steden van Polen

Wat ons betreft zijn Krakau en Gdansk de mooiste steden van Polen. Maar ook Poznan is een mooie stad, die nog vrij onbekend is. Tijdens deze treinrondreis gaat u het allemaal ontdekken. U kunt de reis zo lang maken als u wilt.

Deze rondreis valt in de categorie: treinreizen Polen.

Reisschema

dag 1

Treinreis naar Berlijn

U vertrekt vanaf een Nederlands of Belgisch station naar keuze. Vanuit Nederland reist u in de regel vaak naar Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer of Hengelo en neemt u daar de trein naar Berlijn. Vanuit Zuid-Nederland en België reist u vaak naar Brussel, Luik of Aken, waar u op de ICE naar Keulen stapt. Vanuit de Domstad neemt u dan een aansluitende ICE naar Berlijn. U reist in de 2e klas.

Vanuit Amsterdam duurt de treinreis naar Berlijn een kleine 6 uur. Vanuit Hengelo minder dan 4 uur. Vanuit Brussel is het zo'n 6,5 uur.

Intercityhotel Berlijn Hauptbahnhof

lees meer
optionele dag

Extra dag(en) Berlijn

Wil u ook Berlijn bezoeken? Verleng uw verblijf dan met één of meerdere dagen, zodat u meer tijd heeft om de Duitse hoofdstad te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Berlijn - Krakau

Vandaag vertrek je doorgaands om 10:52 uur uit Berlijn en neem je de directe trein naar Wroclaw. Rond 18:00 uur kom je aan in Krakau.

Hotel Jan, Krakau

lees meer
dag 3

Krakau (1)

Tijdens een rondreis door Polen mag een bezoek aan Krakau natuurlijk niet ontbreken. Het is misschien wel de mooiste stad van Polen. Kenmerkend voor de stad is de Grote Markt. Ook kun je de Wieliczka-zoutmijn bezoeken, of één van de gotische kathedralen. Ook kun je vanuit Krakau prima een indrukwekkende dagtocht maken naar concentratiekamp Auschwitz-Birkenau.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Krakau (2)

Ook vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Krakau en de omgeving te ontdekken. Tijdens samenstellen van de rondreis kunt u de verblijfsduur in Krakau verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Krakau - Gdansk

Vandaag gaat de treinreis per Poolse hogesnelheidstrein van Krakau naar de mooie stad Gdansk, gelegen aan de Baltische zee. Standaard vertrekt u rond 9:50 uur uit Krakau, rond 15:00 uur bereik u Gdansk.

Scandic Gdansk

lees meer
dag 6

Gdansk

Tijdens een rondreis door Polen mag een bezoek aan Gdansk niet ontbreken. Gdansk is een mooie indrukwekkende, en tegelijkertijd compacte stad. Bijzonder is dat deze stad na de bombardementen in de tweede wereldoorlog weer helemaal herbouwd is. Echte schepen zie je in de oude haven. Voor een mooi uitzicht over de stad beklim je de toren van de Mariakerk, die maar liefst 400 treden telt. Tijdens samenstellen van de rondreis kunt u de verblijfsduur in Gdansk verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Gdansk - Poznan

Vandaag reis je van Gdansk naar Poznan. Dat doe je met de intercity, ook weer in de 1e klas. Je vertrekt rond 10:20 uur uit Gdansk, en komt na een treinreis van iets meer dan drie uur rond 13:30 uur aan in Poznan.

Hotel Mercure Poznan Centrum

lees meer
dag 8

Terugreis naar Nederland

Vandaag vertrekt u meestal omstreeks 9:20 uur uit Poznan. Eerst neemt u de trein naar Berlijn, daar heeft u circa 25 minuten overstaptijd op de intercity naar Nederland. Rond 17:00 uur wordt het eerste Nederlandse station bereikt (Hengelo), daarna rijdt de trein via Deventer, Apeldoorn, Amersfoort en Hilversum naar Amsterdam, waar deze rond 19 uur aankomt. Richting België heeft u een extra overstap in Keulen, waarna u normaliter rond 19:30 uur in Brussel aankomt.

Poolse mooiste steden: Krakau, Gdansk en Poznan

Ontdek de prachtige steden Krakau en Gdansk

Rondreis samenstellen
Gdansk

Inbegrepen in deze reis

Treinreis vanaf elk station in Nederland

Hotels, inclusief ontbijt

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de treinen en hotels wordt handmatig gecontroleerd. Na de boeking krijgt u een update als de belangrijkste onderdelen bevestigd zijn. U krijgt op dat moment een betaalverzoek. Bij reizen binnen circa 2 maanden moet u direct het volledige bedrag betalen, anders eerst een aanbetaling van 20%.

Bij deze treinreis krijgt u vaak een digitale treinpas of u krijgt voor elke treinreis een los ticket. Indien u reist met een digitale treinpas krijgt u uitgebreide uitleg hierover.

De genoemde treintijden dienen als indicatie. Het kan zijn dat door omstandigheden de treintijden afwijken.

Toeristenbelasting is niet inbegrepen.

Poolse mooiste steden: Krakau, Gdansk en Poznan

Ontdek de prachtige steden Krakau en Gdansk

Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl