Grote rondreis Polen per trein

Polen heeft prachtige steden. Uiteraard bezoek je Krakau, en behoort een indrukwekkende dagtrip naar Auschwitz tot de mogelijkheden. Ook doe je Gdansk aan, de prachtige havenstad aan de Baltische zee. Een bezoek aan Wroclaw, de stad van honderd bruggen en de gekleurde vakhuizen ontbreekt niet. En uiteraard doe je de Poolse hoofdstad Warschau aan. Daarnaast verblijf je in Poznan en Berlijn.

Goede hotels, incl. ontbijt
Treinreis binnen Polen in 1e klas
Reserveringen inbegrepen

Rondreis Polen per trein

Polen is een stad met vele mooie steden. Deze zijn prima per trein bereikbaar. Elke dag hoef je slechts één trein te gebruiken, de eerste en laatste dag uitgezonderd. Binnen Polen duren de treinreizen vaak 2,5 a 3 uur. De treinreis van en naar Polen duurt uiteraard langer. De eerste stad die je in Polen aandoet is Wroclaw. Wat ons betreft is de treinreis naar Wroclaw in één dag te lang. Daarom verblijf je op de heenreis ook in Berlijn.

Treinreis binnen Polen 1e klas

Binnen Polen (Wroclaw - Krakau, Krakau - Warschau, Warschau - Gdansk, Gdansk - Poznan) reis je 1e klas. Bij de treinen Amsterdam - Berlijn vinden wij het comfort in de 1e klas niet optimaal, daarom reis je van en naar Polen standaard in de 2e klas.

Deze rondreis valt in de categorie: treinreizen Polen. Liever een kortere rondreis? Boek dan de rondreis Poolse mooiste steden (Krakau, Gdansk en Poznan)

Reisschema

dag 1

Treinreis naar Berlijn

U vertrekt vanaf een Nederlands station naar keuze. In de regel reist u vervolgens naar Amsterdam, Amersfoort, Deventer of Hengelo en neemt u daar de trein naar Berlijn. Vanuit Zuid-Nederland reist u mogelijk via een andere route. U reist in de 2e klas.

Vanuit Amsterdam duurt de treinreis naar Berlijn circa 6,5 uur (tijdens werkzaamheden, zoals in de zomer van 2023 is dit langer).

Intercityhotel Berlijn Hauptbahnhof

lees meer
optionele dag

Extra dag(en) Berlijn

Wil je ook Berlijn bezoeken? Verleng je verblijf met één of meerdere extra dagen, zodat je meer tijd hebt om Berlijn te ontdekken. Handig: u verblijft in de regel bij Intercityhotel Berlijn Hbf. Inbegrepen is hier een OV-dagpas voor Berlijn.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Berlijn - Wroclaw

Vandaag vertrek je doorgaands om 10:52 uur uit Berlijn en neem je de directe trein naar Wroclaw. Rond 15:00 uur kom je aan in Wroclaw.

Grand City Hotel Wrocław

lees meer
dag 3

Wroclaw

Wroclaw is de eerste Poolse stad die u tijdens de Rondreis Polen bezoekt. De stad staat bekend om de vele brugge en vanwege de gekleurde herenhuizen. Bezoek bijvoorbeeld het Raadhuis en het Marktplein van Wroclaw. Ook de Kathedraal St. John is indrukwekkend. Bij Kolejkowo is er een mooie miniatuurwereld. Met andere woorden: in Wroclaw is er genoeg te doen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Wroclaw - Krakau

Vandaag vertrek je doorgaands om 11:35 uur uit Wroclaw met een directe trein naar Krakau. U reist in de 1e klas. De intercity brengt je in iets meer dan 3,5 uur naar Krakau. De trein komt rond 15:17 uur aan. Na ingecheckt te hebben in het hotel, kunt u de stad bezoeken

Hotel Jan, Krakau

lees meer
dag 5

Krakau (1)

Tijdens een rondreis door Polen mag een bezoek aan Krakau natuurlijk niet ontbreken. Het is misschien wel de mooiste stad van Polen. Kenmerkend voor de stad is de Grote Markt. Ook kun je de Wieliczka-zoutmijn bezoeken, of één van de gotische kathedralen. Ook kun je vanuit Krakau prima een indrukwekkende dagtocht maken naar concentratiekamp Auschwitz-Birkenau.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Krakau (2)

Ook vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Krakau en de omgeving te ontdekken. Tijdens samenstellen van de rondreis kunt u de verblijfsduur in Krakau verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Krakau - Warschau

Vandaag gaat de treinreis per Poolse hogesnelheidstrein naar de hoofdstad. U reist in de 1e klas. Een drankje en versnapering is inbegrepen. In de regel vertrekt u even voor tien uur uit Krakau. Na circa 2,5 uur wordt Warschau bereikt. U heeft nog heel de middag en avond de tijd om de stad te bezoeken.

Metropol Hotel Warschau

lees meer
dag 8

Warschau

Warschau, de hoofdstad van Polen. U verblijft midden in het centrum. Uiteraard mag een bezoekje aan het prachtige marktplein in de oude stad niet ontbreken. Ook leuk om te bezoeken: Barbakan Warszawski, de verdedigingsmuur uit de 16ee eeuw of het Koninklijke Paleis Zamek Królewski uit de 14e eeuw. Andere bezienswaardigheden: Stare Miasto, Łazienki Park, Sint-Annakerk en Wilanów Palace. Tijdens samenstellen van de rondreis kunt u de verblijfsduur in Warschau verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 9

Krakau - Gdansk

Vandaag gaat de treinreis weer met de Poolse comfortabele Express InterCity Premium in de 1e klas van Warschau naar Gdansk. Een drankje en versnapering is inbegrepen. De treinreis duurt duurt ongeveer 2,5 uur. U vertrekt rond 10:30 uur. Na aankomst heeft u tijd voor lunch en de stad te bezoeken.

Scandic Gdansk

lees meer
dag 10

Gdansk

Tijdens een rondreis door Polen mag een bezoek aan Gdansk niet ontbreken. Gdansk is een mooie indrukwekkende, en tegelijkertijd compacte stad. Bijzonder is dat deze stad na de bombardementen in de tweede wereldoorlog weer helemaal herbouwd is. Echte schepen zie je in de oude haven. Voor een mooi uitzicht over de stad beklim je de toren van de Mariakerk, die maar liefst 400 treden telt. Tijdens samenstellen van de rondreis kunt u de verblijfsduur in Gdansk verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 11

Gdansk - Poznan

Vandaag reis je van Gdansk naar Poznan. Dat doe je met de intercity, ook weer in de 1e klas. Je vertrekt rond 10:20 uur uit Gdansk, en komt na een treinreis van iets meer dan drie uur rond 13:30 uur aan in Poznan.

Hotel Mercure Poznan Centrum

lees meer
dag 12

Terugreis naar Nederland

Vandaag vertrek je meestal omstreeks 9:20 uur uit Poznan. Eerst neem je de trein naar Berlijn, daar heb je circa 25 minuten overstaptijd op de intercity naar Nederland. Rond 17:00 uur wordt het eerste Nederlandse station bereikt (Hengelo), daarna rijdt de trein via Deventer en Amersfoort naar Amsterdam (a. 19:00 uur). Vandaag reis je in de 2e klas.

Grote rondreis Polen per trein

Ontdek de indrukwekkende stad Krakau per trein

Rondreis samenstellen
Warschau

Inbegrepen in deze reis

Treinreis vanaf elk station in Nederland

Hotels, inclusief ontbijt

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de treinen en hotels wordt handmatig gecontroleerd. Na de boeking krijgt u een update als de belangrijkste onderdelen bevestigd zijn. U krijgt op dat moment een betaalverzoek. Bij reizen binnen circa 2 maanden moet u direct het volledige bedrag betalen, anders eerst een aanbetaling van 15%.

Bij deze treinreis krijgt u losse tickets van en naar Polen. Binnen Polen reist u met een digitale treinpas. Wij zorgen voor een reisschema, u houdt in een app bij met welke treinen u reist. Tegen meerprijs is een papieren pas mogelijk.

De genoemde treintijden dienen als indicatie. Het kan zijn dat door omstandigheden de treintijden afwijken.

Toeristenbelasting is niet inbegrepen.

Grote rondreis Polen per trein

Ontdek de indrukwekkende stad Krakau per trein

Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Interrail Reservering

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis is een initiatief van Publink B.V. Publink is o.a. uitgever van treinreiziger.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2023 Treinrondreis.nl