Grote rondreis Polen per trein

Polen heeft prachtige steden. Uiteraard bezoekt u Krakau, en behoort een indrukwekkende dagtrip naar Auschwitz tot de mogelijkheden. Ook doet u Gdansk aan, de prachtige havenstad aan de Baltische zee. Een bezoek aan Wroclaw, de stad van honderd bruggen en de gekleurde vakhuizen ontbreekt niet. En uiteraard doet u de Poolse hoofdstad Warschau aan. Op de heen- en terugreis verblijft u in Poznan en Berlijn.

Goede hotels, incl. ontbijt
Treinreis binnen Polen in 1e klas
Reserveringen inbegrepen

Rondreis Polen per trein

Polen is een land met vele mooie steden. Deze zijn prima per trein bereikbaar. Binnen Polen reist u in de regel uitsluitend met directe treinen naar uw volgende bestemming. Treinreizen duren vaak zo'n 2,5 á 3 uur. De treinreis van en naar Polen duurt uiteraard langer. De eerste stad die u in Polen aandoet is Wroclaw. Wat ons betreft is de treinreis naar deze stad in één dag te lang. Daarom verblijft u op de heenreis ook in Berlijn.

Treinreis binnen Polen 1e klas

Binnen Polen (Wroclaw - Krakau, Krakau - Warschau, Warschau - Gdansk, Gdansk - Poznan) reist u 1e klas. In de overige treinen reist u standaard 2e klasse, maar kunnen wij in overleg ook 1e klasse aanbieden.

Deze rondreis valt in de categorie: treinreizen Polen.

Reisschema

dag 1

Treinreis naar Berlijn

U vertrekt vanaf een Nederlands of Belgisch station naar keuze. Vanuit Nederland reist u in de regel vaak naar Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer of Hengelo en neemt u daar de trein naar Berlijn. Vanuit Zuid-Nederland en België reist u vaak naar Brussel, Luik of Aken, waar u op de ICE naar Keulen stapt. Vanuit de Domstad neemt u dan een aansluitende ICE naar Berlijn. U reist in de 2e klas.

Vanuit Amsterdam duurt de treinreis naar Berlijn een kleine 6 uur. Vanuit Hengelo minder dan 4 uur. Vanuit Brussel is het zo'n 6,5 uur.

Intercityhotel Berlijn Hauptbahnhof

lees meer
optionele dag

Extra dag(en) Berlijn

Wil u ook Berlijn bezoeken? Verleng uw verblijf dan met één of meerdere dagen, zodat u meer tijd heeft om de Duitse hoofdstad te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Berlijn - Wroclaw

Vandaag vertrekt u doorgaands om 11 uur uit Berlijn en neemt u de directe trein naar Wroclaw. Rond 15:00 uur komt u aan in Wroclaw.

Grand City Hotel Wrocław

lees meer
dag 3

Wroclaw

Wroclaw is de eerste Poolse stad die u tijdens de Rondreis Polen bezoekt. De stad staat bekend om de vele brugge en vanwege de gekleurde herenhuizen. Bezoek bijvoorbeeld het Raadhuis en het Marktplein van Wroclaw. Ook de Kathedraal St. John is indrukwekkend. Bij Kolejkowo is er een mooie miniatuurwereld. Met andere woorden: in Wroclaw is er genoeg te doen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag(en) Wroclaw

Wilt u meer tijd om het mooie Wroclaw te ontdekken? Dan raden wij een extra dag zeker aan. Zo kunt u uw tijd nemen om alles rustig te zien.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Wroclaw - Krakau

Vandaag vertrekt u doorgaands om 11:35 uur uit Wroclaw met een directe trein naar Krakau. U reist in de 1e klas. De intercity brengt u in iets meer dan 3,5 uur naar Krakau en komt rond 15. uur aan. Na ingecheckt te hebben in het hotel, kunt u de stad bezoeken.

Hotel Jan, Krakau

lees meer
dag 5

Krakau (1)

Tijdens een rondreis door Polen mag een bezoek aan Krakau natuurlijk niet ontbreken. Het is misschien wel de mooiste stad van Polen. Kenmerkend voor de stad is de Grote Markt. Ook kunt u de Wieliczka-zoutmijn bezoeken, of één van de gotische kathedralen. Ook kunt u vanuit Krakau prima een indrukwekkende dagtocht maken naar concentratiekamp Auschwitz-Birkenau.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Krakau (2)

Ook vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Krakau en de omgeving te ontdekken. Tijdens samenstellen van de rondreis kunt u de verblijfsduur in Krakau verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag(en) Krakau

Verleng uw verblijf met één of meerdere extra dagen, zodat u meer tijd heeft om Krakau te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Krakau - Warschau

Vandaag gaat de treinreis per Poolse hogesnelheidstrein naar de hoofdstad. U reist in de 1e klas. Een drankje en versnapering is inbegrepen. In de regel vertrekt u even voor tien uur uit Krakau. Na circa 2,5 uur wordt Warschau bereikt. U heeft nog heel de middag en avond de tijd om de stad te bezoeken.

Metropol Hotel Warschau

lees meer
dag 8

Warschau

Warschau, de hoofdstad van Polen. U verblijft midden in het centrum. Uiteraard mag een bezoekje aan het prachtige marktplein in de oude stad niet ontbreken. Ook leuk om te bezoeken: Barbakan Warszawski, de verdedigingsmuur uit de 16ee eeuw of het Koninklijke Paleis Zamek Królewski uit de 14e eeuw. Andere bezienswaardigheden: Stare Miasto, Łazienki Park, Sint-Annakerk en Wilanów Palace. Tijdens samenstellen van de rondreis kunt u de verblijfsduur in Warschau verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 9

Warschau - Gdansk

Vandaag gaat de treinreis weer met de Poolse comfortabele Express InterCity Premium in de 1e klas van Warschau naar Gdansk. Een drankje en versnapering is inbegrepen. De treinreis duurt ongeveer 2,5 uur. U vertrekt rond 10:30 uur. Na aankomst heeft u tijd voor lunch en de stad te bezoeken.

Scandic Gdansk

lees meer
dag 10

Gdansk

Tijdens een rondreis door Polen mag een bezoek aan Gdansk niet ontbreken. Gdansk is een mooie, indrukwekkende en tegelijkertijd compacte stad. Bijzonder is dat deze stad na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog weer helemaal herbouwd is. Mooie oude schepen vindt u in de oude haven. Voor een mooi uitzicht over de stad beklimt u de toren van de Mariakerk, die maar liefst 400 treden telt. Tijdens samenstellen van de rondreis kunt u de verblijfsduur in Gdansk verlengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 11

Gdansk - Poznan

Vandaag reist u van Gdansk naar Poznan. Dat doet u met de Intercity, ook weer in de 1e klas. U vertrekt rond 10:20 uur uit Gdansk, en komt na een treinreis van iets meer dan drie uur rond 13:30 uur aan in Poznan.

Hotel Mercure Poznan Centrum

lees meer
optionele dag

Extra dag(en) Poznan

Wilt u meer tijd om de leuke stad Poznan te ontdekken? Boek dan eenvoudig een extra dag bij

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 12

Terugreis naar Nederland

Vandaag vertrekt u meestal omstreeks 9:20 uur uit Poznan. Eerst neemt u de trein naar Berlijn, daar heeft u circa 25 minuten overstaptijd op de intercity naar Nederland. Rond 17:00 uur wordt het eerste Nederlandse station bereikt (Hengelo), daarna rijdt de trein via Deventer, Apeldoorn, Amersfoort en Hilversum naar Amsterdam, waar deze rond 19 uur aankomt. Richting België heeft u een extra overstap in Keulen, waarna u normaliter rond 19:30 uur in Brussel aankomt.

Grote rondreis Polen per trein

Ontdek de mooiste steden van Polen per trein

v.a. 1207,- p.p.
Rondreis samenstellen
Warschau

Inbegrepen in deze reis

Treinreis vanaf elk station in Nederland

Hotels, inclusief ontbijt

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de treinen en hotels wordt handmatig gecontroleerd. Na de boeking krijgt u een update als de belangrijkste onderdelen bevestigd zijn. U krijgt op dat moment een betaalverzoek. Bij reizen binnen circa 2 maanden moet u direct het volledige bedrag betalen, anders eerst een aanbetaling van 20%.

Bij deze treinreis krijgt u losse tickets van en naar Polen. Binnen Polen reist u met een digitale treinpas. Wij zorgen voor een reisschema, u houdt in een app bij met welke treinen u reist. Tegen meerprijs is een papieren pas mogelijk.

De genoemde treintijden dienen als indicatie. Het kan zijn dat door omstandigheden de treintijden afwijken.

Toeristenbelasting is niet inbegrepen.

Grote rondreis Polen per trein

Ontdek de mooiste steden van Polen per trein

v.a. 1207,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl